-
PROHARDVER!
Az ITX szabványt a VIA alkotta meg 2001-ben, mely eredetileg 21,5x19,1 cm volt, mára 17x17 cm-re redukálódott. Felhasználási területe igen széles, egyformán alkalmazzák otthoni felhasználók, mind nagy cégek különböző beágyazott rendszerekhez. Ipari területen különböző célokra felhasznált gépekhez szolgálnak alapul pl. CNC maró gépekhez, vagy ATM automatákhoz stb. A szabvány leírása a formfactors.org-on található meg. Amit érdemes kiemelni, hogy a mini-ITX kompatibilis az ATX és mATX szabványokkal - a csavarhelyek, a hátlapi panel és a bővítőkártya elhelyezése is megegyezik -, így egy mITX alaplap gond nélkül beszerelhető szabványos mATX és ATX házakba is.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Jelenleg a legyengépp 1155-ös proci megy a gépemben(G440). 128mb társított rammal cod2 ment 100FPS környékén (DX9). És a TW sorozat is szépen megy rajta,akadás nélkül. Ahhoz képest,hogy egymagos ,1,6ghz és HD2000 engem nagyon-nagyon meglepett az ereje.
Lehet,hogy joban járnék egy olcsó(akár legolcsóbb) H61 lappal és egy G530. Játékra úgyse fogom annyit használni,vagy tényleg csak ritkán. Még meglátjuk.
Köszönöm,hogy segítesz gondolkodni.Majd egyszer lesz AMD gépem is,talán...ahhoz viszont elszántnak kell lennem. -
válasz
Pista0001 #12164 üzenetére
Ha igazad van,akkor felesleges befektetés a 7-es széria. Úgyértem,hogy 6-os alaplappal és egy G6** procival sok pénzt spórolhatnék(legalábbis gondolom).Bár nem tudom,milyen áron vannak a H61-H67 szériás deszkák,amik ITX méretűek persze.
TESCO-Zsömle: Szinte mindenre.Filmnézés,net,chatelés,zenehallgatás,játék(már amennyi kitellik egy IGP-ből...COD2 ,Cod4,NFS szériák,TW szériák, és így tovább).
Játék is ritkán lesz,nem ez a "játék gép".
És DDR3 alaplapra lenne szükségem,főleg mert olcsón hozzájutni. -
Üdv mindenkinek.
Mivel előreláthatólag egy ITX konfig megépítésébe fogok belekezdeni,jobban teszem,ha fel-fel tűnök a topikban és olvasgatok.
Nos,kezdeném azzal,hogy valószínüleg 7-es szériás lapot vennék,ezt a Sandy procik erejére alapoznám.valószínüleg G5** vagy G6** procit vennék bele,és csak a későbbiekben vennék (márha lesz ilyen) Ivy alapú alacsonykategóriás procit HD4000 miatt.Mivel a rászánt összeg sem végtelen,így tőletek,mint szakértőktől kérném a tanácsokat.
Elsőre egy Asrock B75M-ITX lapocskát néztem ki(jelenleg B75 Pro 3-M-et használok),ennek az ára és felszereltése is bőven kielégítő számomra(valamint a design is,mert kék-fehér vagy kék-fekete lesz a házikó,persze ez is változhat).
Persze elsősorban a felszereltség a lényeg.Nyitott vagyok más ITX alaplapra is.Gondolkoztam rajta,hogy esetleg laptop procikat fogadó alaplapot vennék,mert azok TDP-je 17W is lehet,így már egy passzív rendszerben is elgondolkodhatnék.Viszont ha létezik is ilyen,itt a grafikus teljesítménnyel lenne a bajom,mivel szerintem azok meg gyengék lennének.
Külön probléma,hogy LP videókártya sem rakható a rendszerbe,így csak integrált megoldásban gondolkodhatok.
Várom az esetleges válaszokat,ötleteket,észrevételeket.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Lenovo ThinkPad X270 (16) - i5-7300U, 16GB, 512GB SSD, 12" FULL HD
- Külföldi csomagszállítás Packeta csomagpontokon keresztül!
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy Note 10+/Samsung Galaxy Note 20/Samsung Galaxy Note 20 Ultra
- Samsung Galaxy Xcover 5 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest