- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Projektor topic
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Azonnali informatikai kérdések órája
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Egérpad topik
- Melyik tápegységet vegyem?
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Mikrokontrollerek Arduino környezetben (programozás, építés, tippek)
- Hamarosan megkezdődik a nubia 2,8K-s táblagépének szállítása
-
PROHARDVER!
Az ITX szabványt a VIA alkotta meg 2001-ben, mely eredetileg 21,5x19,1 cm volt, mára 17x17 cm-re redukálódott. Felhasználási területe igen széles, egyformán alkalmazzák otthoni felhasználók, mind nagy cégek különböző beágyazott rendszerekhez. Ipari területen különböző célokra felhasznált gépekhez szolgálnak alapul pl. CNC maró gépekhez, vagy ATM automatákhoz stb. A szabvány leírása a formfactors.org-on található meg. Amit érdemes kiemelni, hogy a mini-ITX kompatibilis az ATX és mATX szabványokkal - a csavarhelyek, a hátlapi panel és a bővítőkártya elhelyezése is megegyezik -, így egy mITX alaplap gond nélkül beszerelhető szabványos mATX és ATX házakba is.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Pista0001
addikt
válasz
Kiki18 #12162 üzenetére
Egy pici buktató van az elképzelésedben. Nem minden Ivy-ban van HD4000, sokban csak HD2500 van. Nyilván ha majd megjönnek az olcsó változatok, nem lesz bennük elterjedt a HD4000, főleg nem a Pentiumok és Celeronok között. Sandy procik közül az i3-2105 (ha jól emlékszek) a legolcsóbb amiben HD3000 van, alatta mindben csak HD2000. Ez a processzor - bár ez csak az én feltételezésem - szerintem nem is szerepelt az eredeti tervek között, csak a szakma kicsit zajos lett, senki nem értette hogy alsó kategóriás proci miért nincs a jobb IGP-vel.
Ha valaki rászánná magát mobil foglalatos 7-es szériás alaplapra akkor már sokkal jobb lenne a helyzeted, mivel pont mobil vonalon van Pentium felett (tehát a legolcsóbb i3-tól kezdve) a jobb IGP. Sandy-ből (6-os széria) nem volt tudtommal, sem Clarkdale/Arrandale-ből (5-ös széria).
Sokak szerint az ASRock kinőtte a kezdeti problémáit, hajlok is rá hogy higgyek nekik, ennek ellenére a korábbi negatív tapasztalataim miatt én kerülöm a márkát (akárcsak a Gigabyte-ot). Hangsúlyozom hogy ez a személyes
hülyeségemvéleményem, ha elégedett vagy a mostani lapoddal akkor biztos az ITX-es méretűvel is az leszel.
Új hozzászólás Aktív témák
- Xiaomi Redmi Note 11 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! ASUS ROG Ally Z1 Extreme 512GB SSD játékkonzol garanciával hibátlan működéssel
- Kaspersky, McAfee, Norton, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- A Panasonic Toughbook CF-54 i5-5300u i5-6300u TN, IPS touch Budapest, MPL Foxpost
- Telefon felvásárlás!! iPhone 16/iPhone 16 Plus/iPhone 16 Pro/iPhone 16 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest