- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- TCL LCD és LED TV-k
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- OLED, Mini-LED, IPS, VA, TN - melyik panelt válaszd 2025-ben?
- OLED TV topic
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Olcsó táblával készül a OnePlus
-
PROHARDVER!
Az ITX szabványt a VIA alkotta meg 2001-ben, mely eredetileg 21,5x19,1 cm volt, mára 17x17 cm-re redukálódott. Felhasználási területe igen széles, egyformán alkalmazzák otthoni felhasználók, mind nagy cégek különböző beágyazott rendszerekhez. Ipari területen különböző célokra felhasznált gépekhez szolgálnak alapul pl. CNC maró gépekhez, vagy ATM automatákhoz stb. A szabvány leírása a formfactors.org-on található meg. Amit érdemes kiemelni, hogy a mini-ITX kompatibilis az ATX és mATX szabványokkal - a csavarhelyek, a hátlapi panel és a bővítőkártya elhelyezése is megegyezik -, így egy mITX alaplap gond nélkül beszerelhető szabványos mATX és ATX házakba is.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Pgraph
aktív tag
Szia, én innen rendeltem a múlt héten:
https://m.aliexpress.com/item/32980608004.html?pid=808_0000_0109&spm=a2g0n.search-amp.list.32980608004&aff_trace_key=521d32b7b54e4a8d8bec83d66c190945-1560803306628-02866-UneMJZVf&aff_platform=msite&m_page_id=3808amp-9_d22Tvnok7LBPyAvCoeUw1560803409525
(Linkért bocsánat, mobilról vagyok.)
Illetve itt hardveraprón is van egy kolléga, aki készít ilyet, keress rá. Ő 2000 körül adja. -
flashpointer
őstag
Nekem ilyen házam van (még egy rövid ideig
)
A videókari slotjának tetejétől (ahol rögzül csavarral a kari) 11 mm-van az oldallemez belső felületéig, úgyhogy oda semmi olyan nem fog bemenni aminek felül van a csatlakozója, de még a kicsit magasabb nyákos kártyák sem. Nekem gtx 750 van benne.Ha meghagyod a gyári szellőzőkivágásokat akkor elég bele a legolcsóbb venti mert a szélzaj ugyanakkora lesz egy noctuával mint egy 100ft-os iparival.
A processzor hűtése a legproblémásabb mert hiába kerül előlre-hátúlra venti a gyári rácsok annyit rontanak rajta hogy alig ér valamit. Főleg ha topflow akkor meg csak keringteti bent a meleget, mondjuk másik fajta meg nem fér be
Ja és a videókari is nyomja befelé a meleget.
Viszont a tápegység az világbajnok, és nincs más ilyen kialakítású itx-ház csak kínából rendelve.
Írtam a házról egy blogbejegyzést ott van több infó.
ez ugyanannyiba kerül , szinte ugyanakkora de kicsit több mozgásteret ad a moddolásra.
-
burny
aktív tag
Sapphire R9 285 ITX Compact tápcsati hátrafele néz. Ha nem jöhet szóba amd akkor marad a 750ti.
-
sb
veterán
Nekem van.
Két oldalról közelítve:
Desktop konfigom i5-2500 + 7850. Ráadásul mindkettő lightosan tuningolva (cpu feszcsökkentés mellett, a vga alapfeszen) Ill. a Sandy eleve 95W TDP, nem 77W, mint az Ivy.Így nekem 180W körül elvan játékban terhelve. Persze prime95+Furmark együtt jóval több lenne, de reális terhelésen fölé nem megy. Namost a cpu különbség +20W kb, a feszcsökkentés miatt mondjuk +10W. Tuning 2x15-20W kb. Alapon így 150-160W (egyébként mérve is ennyi alapon hajtva a konfig), egy Ivnak tehát 140W körül kellene lennie.
A 750 Ti -20W a 7850-hez képest, tehát 120W-nál járunk.
Prociból egy 35W-os a 77W helyett: 80-90W.De volt másik konfigom is. mITX G3420+7750+SSD+HDD paneltáppal.
Ez így alulfeszelve max 85-90W volt játékok alatt. A cpu 55W TDP (amitől még ehetne kevesebbet, de ez tényleg nagyrészt ez alapján is fogyasztott), a vga 45-50W körül ehet, tehát kb. a -20W cpu + 10-20W vga-val is ekörül lennél.Összegezve: szerintem 100W-ból megáll ez a konfig amit leírtál. Sima cpu-val és feszcsökkentéssel is el lehet ugyanezt érni.
Ami viszont továbbra is kérdéses:
- Az elméleti max fogyasztás ennél nagyobb lenne egy prime95+furmark terhelésen, vélhetően 110-120W körül. Kérdés, hogy kap-e ilyen terhelést valaha. Normál esetben nem.
- A tápot sem érdemes túl nagy kihasználtságon hajtani. Ha órákat megy a 120W-os ág 100W terheléssel nem biztos, hogy jót tesz neki. Eleve jó lenne a speckójába belenézni mit javasolnak neki hosszabb terhelésre. 80-90W már szerintem sima ügy hosszú távon is. Attól függ mennyire számoltam pontosan.Szerintem összességében elbírná, de kicsit határeset. Csak akkor lenne biztos, ha pontosabb specet látnánk ill. ki lenne mérve a konfig és tényleg beleférne 80-90W-ba a normál huzamosabb terhelése. Jó esély van rá azért.
-
Thocy a ZAGY
tag
Ennek a Inwin háznak a 120W-os öccse van nálam. Amikor rendeltem, kapásból vettem hozzá egy Noctua házventit. Aztán amikor kipróbáltam őket, maradtam a gyári megoldásnál, pedig a Noctua sem a hangosságáról híres. Lassan három éve köszöni szépen, csendben elvan. Most egy Asrock H81 alaplap, G1840T Celeron (35W), egy Intel 180-as SSD és egy WD Red 2TB HDD van benne, a tápegység nem nagyon hörög (korábban egy Brazossal el sem indult a ventije), szóval lehet, hogy ez is elbírna még egy kisebb videokártyát, csak nekem nincs rá igényem.
-
saturn27
tag
Szia!
Itt igazából az a kérdés, hogy Te mit szeretnél. A videokártya alapján játszadozni is tervezel olyan játékokkal, amire egy AMD APU már nem elég. Viszont a proci, és valószínűleg a videokártya is, amit néztél erősen feláras (lesz). Ha leírnád, hogy mire használnád a gépet, milyen elvárásaid vannak vele kapcsolatban (alacsony fogyasztás, passzív, ilyesmi), és hogy mekkora összegből gazdálkodsz, akkor lehet tudnánk javasolni konkrétabbat is.
-
Hogy egy nóném IT híroldal (első bejegyzés: 2014.04.22.) mit ír, az lehet hogy köszönőviszonyban sincs a valósággal - persze azt nem is lehet bomba cikként tálalni.
Egyébként én lebeszélnélek erről az InWin házról, mivel olyan kuckót én nem vennék, aminek nem szabványos méretű tápja van. És ennek nincs, ahogy látom.
-
kisza25
félisten
én az i5-re reagáltam, az i3t még 10W -al kevesebb meg nekem 2db ssd nálad 1 az még 5W
elbírja, de én nem szeretem ennyire határon járatni a tápokat, mondjuk a cikkben lévőhöz a 180 watt táp elég is, tehát a tiedhez is, az i5 + 10W-ja nem tűnik soknak, de itt minden 10W elég sokat jelent
majd mások még reagálnak -
HookR
addikt
Az általad felsorolt házakba nem férnek el a kiszemelt dVGA-k, ahogy arra Pista0001 is rávilágított. Ellenben a kisza25 által linkelt low-profile Zotac GTX 750-es igen.
Arra ügyelj, hogy a tápoknál a különböző ágak összesített névleges teljesítményét szokták feltüntetni a típusjelzésben, de ami igazán számít, az a 12V-os ág terhelhetősége, abból táplálkozik a processzor és a dVGA is!
Nagyobb, erősebb dVGA-t fogadó házak, amik ugyanarra a belső elrendezésre épülnek:
- Silverstone RVZ01
- Silverstone ML07B
- Silverstone ML08 (ezt egyelőre csak kiállításon mutogatták)Vagy ha fontos a kisebb méret, akkor erre érdemes pillantást vetni:
- Chieftec BT-04B-U3(#23155) Pista0001: Amennyire tudom, a HD7750 LP-k már kikoptak a piacról, helyettük R7 250 LP-k vannak AMD oldalon, illetve a dupla olyan erős GTX750-ek és GTX750 Ti-k Nvidia részről. LP kivitelben: Gigabyte, Zotac, KFA2, Galaxy, Colorful (mindegyik gyártónál sima és TI egyaránt).
A Gigabyte félék még csak mostanában jelentek meg (jó eséllyel ezekből lesz majd idehaza is), a csatlakozóik miatt számomra a legszimpatikusabbak a felhozatalból.Amúgy meg: Melyik a legerősebb Low Profile VGA kártya?
-
shteer
titán
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- TCL LCD és LED TV-k
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- PlayStation 5
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Egyre csak fejlődik az AI, emberek tízezreit rúgja majd ki a BT
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Synology NAS
- További aktív témák...
- Msi Mpg Z590 Gaming Plus Eladó!!!
- Kingston FURY Renegade RGB 32GB (2x16GB) DDR5 6000MHz KF560C32RWAK2-32
- Eladó saját használatból MSI Z87-G43 GAMING 1150-es foglalatú alaplapom
- ASRock Z490 PG + I5 10600K DELID CPU + XPG 16 GB RGB DDR 4 memória
- Kingston KF560C32RSAK2-32 - DDR5-6000Mhz - DualChannel CL32 - 32GB - Led
- Xbox Game Pass Ultimate kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól! - AUTOMATA BOLT
- BESZÁMÍTÁS! ASUS ROG CROSSHAIR VI EXTREME alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Tablet felvásárlás!! Apple iPad, iPad Mini, iPad Air, iPad Pro
- BESZÁMÍTÁS! ASROCK H310CM i3 9100F 8GB DDR4 240GB SSD GTX 1050Ti 4GB DeepCool Tesseract Chieftec500W
- BESZÁMÍTÁS! Microsoft XBOX Series S 512GB játékkonzol garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged