Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• sb

veterán

válasz HUN_Sector #66402 üzenetére

Azért van előrelépés a 6400-ashoz képest, de jól látszik, hogy a timingokkal is (ha nem jobban) megéri játszani. Plusz ez 8700G, de szvsz a 8600 is sávszélesség-limitált bőven.

Azzal viszont egyetértek, hogy erre nagy összeget pluszban kiadni felesleges. Ha van olcsó/minimál feláras ram ami tudja akkor oké, amúgy mindegy.

@emiki6
    Csak ugye 7200-on az uclk-d már csak 1800 a 6000 1:1-es 3000-e helyett.
    Persze. Emiatt is írtam, hogy ha 6400-on pl. nem megy már 1:1-ben, akkor - ahhoz képest - jobb minél fentebb menni, mert legalább fentebb kerül az uclk is.

Cpu oldalról nyilván jobb, vagy inkább kiegyensúlyozottabb lehet amúgy a 6000-6200 1:1, de a gpu-nak csak a sávszélesség számít. Attól függ mi a fontosabb. Bár ahogy fentebb elhangzott, lehet, hogy az utolsó 5-10%-ot már egyik oldalon sem érdemes hajtani. Úgyis lesz vmi kompromisszum.

Nálam AM4 nézett ki úgy ahogy írtad. E-die, CJR, kb 2 perc alatt volt vmi jó alap setup és onnan gyorsan megvolt a beállítás, DDR4-nél 4000+ elég erős volt. :)
    Itt most egyértelműen van valami más gond is, de se kedvem se időm utánanézni mi ennyire háklis jelenleg. Két Asrock lapot próbáltam... mondjuk anno DDR4-nél is az volt és ott bios-ban is volt nagy ugrás, előtte szinte minden kicsit is instabil setupra el sem indult. Úgy rohadt nehéz volt belőni... aztán eljutottak oda, hogy szinte minden beállítással indult, max instabil volt, onnan jóval könnyebb volt kitesztelni a határig húzott állapotokat is.

• AxBattler

félisten

válasz HUN_Sector #66402 üzenetére

+1, én is azt láttam, hogy 6400MT felett már csak marginálisan nő az IGP teljesítménye.
    Nem éri meg csúcs memóriát venni IGP játékra szvsz.

Új hozzászólás Aktív témák