- E-book olvasók
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- RAM topik
- OLED monitor topik
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- SSD kibeszélő
- Apple MacBook
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
-
PROHARDVER!
Az ITX szabványt a VIA alkotta meg 2001-ben, mely eredetileg 21,5x19,1 cm volt, mára 17x17 cm-re redukálódott. Felhasználási területe igen széles, egyformán alkalmazzák otthoni felhasználók, mind nagy cégek különböző beágyazott rendszerekhez. Ipari területen különböző célokra felhasznált gépekhez szolgálnak alapul pl. CNC maró gépekhez, vagy ATM automatákhoz stb. A szabvány leírása a formfactors.org-on található meg. Amit érdemes kiemelni, hogy a mini-ITX kompatibilis az ATX és mATX szabványokkal - a csavarhelyek, a hátlapi panel és a bővítőkártya elhelyezése is megegyezik -, így egy mITX alaplap gond nélkül beszerelhető szabványos mATX és ATX házakba is.
Új hozzászólás Aktív témák
-
sb
veterán
válasz
Pista0001 #61852 üzenetére
Kilőtted a legkevésbé releváns dolgot.
Ez most egy spec. egyéni "hülyeség". Alapvetően most sincs dvga-m (ill. van, de a polcon egy RX470 meg egy RX6600XT), G-s APU nekem elég, G-sre is váltanék alapból. Ami plusz, hogy machine learning érdekelne és a Phoenixben már van NPU... viszont ha tényleg kezdenék valamit a témában akkor nem ártana utána egy dvga sem.
Csak ennyi a fura, ellentmondásosnak tűnő kétféle konfig irány.
A harmadik 5600G->Phoenix váltási okom meg szimplán, hogy belemászott az agyamba...
@TurboK0
...annak ellenére, hogy racionálisan abszolút nem éri meg. Egyetértünk.
Az igp vs dpgu-t értem amit írsz, de én más szempontból is nézem, főleg ha már ITX topicban vagyunk, ha valami overkill, hiába 10x gyorsabb ha más szempontból hátrányos. Lásd TDP, méret, stb... persze ami észszerű keretek között megoldás lehet az játszik nálam is, pl. downclock az alapból túl erős/sokat fogyasztó hw-re, stb... de ez is csak bizonyos szintig működik. Nálam a fentiek alapján igp vs dgpu-t az dönti el, hogy szükség van-e a sokkal nagyobb kraftra. Ha nincs akkor valószínűleg kimarad, hiába jobb árban vagy perf/price-ban.szerk: Az M.2-kkel nekem nem volt gondom, ahogy kiürült a gép és maradtak dvga nélkül úgy lett feleslegesen sok helyem.
A legolcsóbb A320+200GE-s gépbe is 2db M.2-t raktam be, a desktop B550-be így 3db figyel. Addig raktam amíg volt hely.
De igazából csak azért mert volt egy marék kisebb (500-as) SSD-m itthon. Ha komolyabban kéne a tárhely és pl. a pár extra PCIe is másra kellene akkor simán lecserélném nagyobbakra és nem vacakolnék itt a kicsikkel. Igazából ennek semmi értelme, csak ha már volt mindkettő akkor bekerültek.
Szóval ha valós az igény akkor ahogy írod: a PCIe-kkel, akár második slottal, akár a dvga feláldozásával megoldható. Ha tud a lap PCIe bifurcation-t akkor az x16 is felosztható lenne 4db x4-re. De ahogy nőnek a meghajtók úgy látom egyre egyszerűbbnek a kérdést ezek nélkül is.
Új hozzászólás Aktív témák
- Nintendo Switch 2
- Filmvilág
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Opel topik
- E-book olvasók
- Óra topik
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Spórolós topik
- Blood Message - Egy újabb akció-kalandjáték Kínából
- A hagyományos (nem okos-) telefonok jelene és jövője
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! ASUS H81M-PLUS H81 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Asrock B360M Pro4 microATX - elkelt TheCrafter22 kollégának, értékelésre vár
- Kingston FURY Renegade RGB 32GB (2x16GB) DDR5 6000MHz KF560C32RWAK2-32
- 16GB-os SODIMM (notebook) DDR4 RAM bazár - nézz be, lesz, ami kell neked!
- Gigabyte GA-Z68A-D3-B3 LGA 1155 alaplap
- Okosóra felvásárlás!! Samsung Galaxy Watch 6, Samsung Galaxy Watch 7, Samsung Galaxy Watch Ultra
- Honor Pad X8a 64GB Wifi,1 év Garancia
- AKCIÓ! Apple Macbook Pro 16" 2019 i7 9750H 32GB 500GB Radeon Pro 5300M hibátlan működéssel
- Tablet felvásárlás!! Samsung Galaxy Tab A8, Samsung Galaxy Tab A9, Samsung Galaxy Tab S6 Lite
- Azonnali készpénzes Sony Playstation 4 Slim / PS4 Pro felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged