- Apple asztali gépek
- Milyen TV-t vegyek?
- Azonnali informatikai kérdések órája
- Radeon RX 9060 XT: Ezt aztán jól meghúzták
- UHD filmek lejátszása
- Milyen házat vegyek?
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Szünetmentes tápegységek (UPS)
- Milyen alaplapot vegyek?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
-
PROHARDVER!
Az ITX szabványt a VIA alkotta meg 2001-ben, mely eredetileg 21,5x19,1 cm volt, mára 17x17 cm-re redukálódott. Felhasználási területe igen széles, egyformán alkalmazzák otthoni felhasználók, mind nagy cégek különböző beágyazott rendszerekhez. Ipari területen különböző célokra felhasznált gépekhez szolgálnak alapul pl. CNC maró gépekhez, vagy ATM automatákhoz stb. A szabvány leírása a formfactors.org-on található meg. Amit érdemes kiemelni, hogy a mini-ITX kompatibilis az ATX és mATX szabványokkal - a csavarhelyek, a hátlapi panel és a bővítőkártya elhelyezése is megegyezik -, így egy mITX alaplap gond nélkül beszerelhető szabványos mATX és ATX házakba is.
Új hozzászólás Aktív témák
-
PROTRON
addikt
válasz
Melorin #53336 üzenetére
Na gratula, nem vagyok én helikopter...csak mindig.
Pl most este megvoltak az első tesztek a munkaállomás PC-vel a már majdnem kész házikóban.
Hát a Jonsbo hp-400 az én kedvemért meg két szép szememért sem hajlandó átverni a fizikát, mivel elvileg csak 100-110W hőelszállításra tervezték, a 10600k meg elvileg 125W-ra...
Ennek megfelelően egy egyszerű CPU-Z stress teszt alatt is ami csak megjáratja feleslegesen a magokat 5 perc után 91 fok környékén látszott állandósulni, full 3200-as rpm-el 80mm-en...szal lelőttem. Feltételezem hogy Cinebench alatt simán throttlingolna, AIDA FPU alatt le is állhat.
De a cél az 1 szálon minél magasabb teljesítmény kisajtolása volt, azt meg elvileg tudni fogja még így is tartani.
Szal csak akkor lesz cserélve egy erősebb low pfoile hűtőre ha a főni vesz irodába másik itx gépet amibe pont beleillik egy 65W-os i3-10320-hoz.Kézrátétellel próbáltam segíteni a hűtésen, aztán azon kívül hogy nem segített, durván éreztem ahogy a 91 fokos proci mindent felmelegített maga körül az összeállított házikóban.
Igazából nem tudom eldönteni hogy a tápegység oldalát a proci melegítette fel, vagy a 12V-os ág terhelése. Ez viszont aggasztó lenne, mert HWinfo szerint csak 92W ment a procihoz az elérhető 25 Amperből...de a VRM borda így is a kezem szerint túl forró volt.
Lehet végül tényleg gariztatni kell ezt a bronze tápot. :S
Új hozzászólás Aktív témák
- Fortnite - Battle Royale & Save the World (PC, XO, PS4, Switch, Mobil)
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Milyen légkondit a lakásba?
- sto1911: Pinball FX3 PH! verseny
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Apple asztali gépek
- További aktív témák...
- Apple iPhone 12 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Samsung Galaxy S21 Ultra , 12GB , 128 GB , Kártyafüggetlen
- Bomba ár! Lenovo IdeaPad 330S-15IKB - i5-8G I 8GB I 256SSD I 15,6" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B760M i5 14600KF 64GB DDR4 512GB SSD RTX 3080 10GB Corsair 4000D Airflow 1000W
- iKing.Hu - Apple 16 Pro Max - Natural Titanium - Új, kipróbált
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged