Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• rover45

őstag

válasz #16939776 #44795 üzenetére

Csak ajánlani tudom a delidet. Cirka 1,5 éve egy i5-3470-et próbáltam meg először megcsinálni és a világ legegyszerűbb dolga, csak nyugalom, kis türelem és egy apró kézügyesség kell hozzá :)
    Egy 0,15mm vastag ipari pengével szépen mind a 4 sarkát bevágom a processzor és a kupak között. Ezt a vékony pengét gyakorlatilag erőfeszítés nélkül, kényelmesen be lehet tolni a proci és a kupak közé.
    Nyilván túl mélyen ne told be a kupak alá, mert esetleg eléred a magot és nincs is rá szükség.
    Meg persze figyelj rá, hogy mindig csakis a processzor síkjával párhozamosan vágj, különben megsértheted annak (vagy a kupak) felületét.
    Ha megvagy a ragasztó körbevágásával, akkor nem húzó-feszítő, hanem forgó mozgással szépen elválasztod a kupakot a processzortól.

Én féktisztítóval szoktam a megszáradt hővezető anyagot eltávolítani a magról és szintén ezzel a ragasztót eltávolítania processzorról és a kupak aljáról is.

Ha csillog villog minden, akkor jöhet az új paszta a kupakra. Eddig Noctua NT H1-et használtam, de most vettem egy 20g-os Arctic MX-4-et.

A kupak visszaragasztását a processzorra -és ezért biztosan meg leszek kövezve- de F.BS ragasztóval szoktam elvégezni. Nagyon vékonyan felviszem a ragasztót a kupak processzorral érintkező élére. Tényleg nagyon vékonyan.

Ezek után egy rossz alaplapot használok arra, hogy 24 órára leszorítsam a kupakot a processzorra. Igen, a gyári foglalattal.

Tisztában vagyok a folyamatom gányolós-brennolós-mókolós mivoltával, biztosan vétek hibákat közben, amiket nem is lenne szabad nyilvánosan leírnom.
    Természetesen a fenti leírás nem követendő példa, csak az általam használt módszer ismertetése.
    Köszönöm ha valaki építő jelleggel felhívja a figyelmem a hibáimra.
    Eddig csak a saját tulajdonomban lévő és a tágabb családom által használt gépek processzorain végzem el a fenti műveletsort. Saját tapasztalataim alapján 5-10 fokot simán lehet nyerni egy 3-4-5 éves processzornál.

Új hozzászólás Aktív témák