Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• Patice

nagyúr

válasz #16939776 #27414 üzenetére

A 1/2 max. fogyasztást csak úgy írtam, tippeltem. A CPU visszafogásával inkább az volt a cél, hogy kevésbé melegedjen és így a PWM-es procihűtő is minél alacsonyabb fordulatszámon maradjon, hogy így észrevehetetlenül (mármint halkan) mehessen a gép.

KODIbuntu-t használok egyébként rajta, és elég gyorsan beindul az SSD-ről, úgy hogy a gyári 3,5-es frekiről visszavettem 2,0 GHz-re + kikapcsoltam a Turbót és a HyperThreading-et, virtualizációs támogatást, meg olyasmiket, amik nem fontosak a filmlejátszás szempontjából. A procinak adott feszt is visszább vettem, 1,valamennyi volt alap esetben, most asszem 0.95 V-on van. A RAM-ok viszont XMP-sek, így 1,5V helyett (ha jól emlékszem) 1,65V-ot kapnak így mennek 1333 MHz Helyett 1600-on. HD4600-as IGP miatt csináltam ezt, mert az a rendszermemóriából csíp le magának.

Amit írtál, azt értem, csak nem tudom hogy kell megcsinálni. :D De majd rákeresek. Ha szükséges.

Az optikát lehet először rákötöm a jelenlegi házban, 120W-os kockával + paneltáppal és így fogom megnézni mennyit kajál induláskor.

Az IGP miatt csak Haswell jöhet szóba. Annak nem is akartam a beállításait változtatni.

Új hozzászólás Aktív témák