Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• 04ahgy

nagyúr

válasz HookR #13562 üzenetére

"Tehát akkor - ha jól értem - a korábban Pista0001-gyel folytatott párbeszédben sem arra céloztál, hogy a gyári specifikációkat könnyelműen lehet venni, hanem a paneltáp vezetékeinek (mint szűk keresztmetszetnek) a relatíve egyszerű áthidalására."

Igen, jól érted, örülök, hogy meglett a közös nevező. :) Lehet, hogy nem elég egyértelműen fogalmaztam.

"Akkor már nem lenne célszerűbb a paneltápot békén hagyni és a 12V-os ágat nemes egyszerűséggel (és a megfelelő csatlakozókkal ellátott kábelekkel) még az adapter és a paneltáp között leágaztatni? Pl. a kiegészítő P4-es tápcsatihoz és/vagy a VGA tápcsatlakozójához? Valahogy így: #6185
    Van ennek valami buktatója? Lehet abból probléma (nem tudom, mondjuk a különböző paneltápok eltérő kialakítása okán), ha az adapterből érkező 12V egyrészt a paneltápon keresztül, másrészt azt kikerülve is az alaplapra (és/vagy a VGA-ra) van vezetve?"

Igazából a paneltápon megerősíteni egy vezetősávot – számomra – egyszerűbb. De a te felvetésed meg valóban megkerüli a paneltápot, nem kell birizgálni, és garivesztő beavatkozásokat végezni.
    Véleményem szerint nincs semmi ilyen buktató, mert modern alaplapnál az ATX12V / EPS12V csatlakozó által táplált CPU VRM az alaplapon semmilyen összeköttetésben nincs az ATX csatlakozó 12V-jával.
    VGA esetén, ha az rendelkezik PCIe tápcsatival úgyszintén, ott az alaplap felől kap áramot a PCIe interfész, a GPU / VRAM VRM meg a tápcsatiból, habár kisebb VGA-k esetén elképzelhető galvanikus összeköttetés. Mi extrém tuning során gyakran tápláljuk két tápról a rendszert, 1000W táp hajtja a CPU + 7970 + 7970 triót, egy másik 850W-os meg kizárólag a maradék két 7970-t. A második tápot egy vezetékdarabbal indítjuk. Ott sincs probléma. Sőt, sok alaplap esetén kiegészítő molex / PCIe / SATA tápcsatival tudod – akár a fő táptól független táppal – a PCIe alrendszert táplálni (pl. Z77 MPOWER, Z77X-UP7, P45 Diamond). Ha ezekben az esetekben nem gond a több fizikai helyről érkező tápellátás, akkor szerintem az adapter feszültségének elágaztatásakor sem lesz az, mert az ráadásul egy tőről fakad.

(#13564) tvamos: Igen. PCB track = NYÁK vezetősáv. ;)

(#13578) HookR: Hát a 80Plus Gold, moduláris, 450W-os SFX táphoz, a Silverstone ST45SF-G tápjához akkor mit szóljak? :D

HGyu

7855.94MHz CPU-Z valid \ Pulchra tibi facies, oculorum acies, capillorum series; o quam clara species! Rosa rubicundior, lilio candidior, omnibus formosior; semper in te glorior!

Új hozzászólás Aktív témák