-
PROHARDVER!
Az ITX szabványt a VIA alkotta meg 2001-ben, mely eredetileg 21,5x19,1 cm volt, mára 17x17 cm-re redukálódott. Felhasználási területe igen széles, egyformán alkalmazzák otthoni felhasználók, mind nagy cégek különböző beágyazott rendszerekhez. Ipari területen különböző célokra felhasznált gépekhez szolgálnak alapul pl. CNC maró gépekhez, vagy ATM automatákhoz stb. A szabvány leírása a formfactors.org-on található meg. Amit érdemes kiemelni, hogy a mini-ITX kompatibilis az ATX és mATX szabványokkal - a csavarhelyek, a hátlapi panel és a bővítőkártya elhelyezése is megegyezik -, így egy mITX alaplap gond nélkül beszerelhető szabványos mATX és ATX házakba is.
Új hozzászólás Aktív témák
-
adorjant
őstag
Járok,járok,de pénzért hiába jövök,hogy legyen új alaplap
Egyelőre a p3-as verziót akarom felturbózni,ne tudjátok meg,mennyit sz@ptam ma,BIOS frissítéssel...A gép szerint 1.14-es van rajta,HP szerint 2.10 a legújabb,ráadásul új proci-supporttal,naná,hogy kell az nekem
Na akkor uccu neki frissíteni. Persze csak DOS alól lehet (Round1). Nincs USB,nincs FDD kivezetés a lapon...Na mondom nem probléma,majd szépen rárakom a vinyóra,és onnan betallózom. Háperszemitakarsz,így intett be a HP,DOS+NTFS,hol élsz te? (Round2)
Na itt kezdett elborulni az agyam, Win98 telepítők,Hiren's lemezek,repkedtek össze-vissza,aztán mire összevarázsoltam a dolgot, a Flash exe közölte velem,hogy hibás a file'Nyád. Letölt újra,ellenőriz,sehol semmi.
Aztán találtam Win98 alá gyári flash progit,gondoltam ha sikerül,örülök,ha nem,akkor is itt volt az ideje tönkretenni a lapot ennyi szívás után(Round3)
És akkor jött a sújtólég: (a progi hibátlanul működött) Azt az üzenetet kaptam,hogy a frissíteni kívánt bios ugyanaz,mint amit be akarok neki adagolni,ójeee.Ellenőriztem párszor,hogy tényleg,vagy csak sz@pat
És úgy tűnik,valóban igaza volt...Szóval eltöltöttem pár órácskát a semmiért,és még mindig a P3 500e dübörög a gépben
733-as Cerkát sikerült indítani,microcode errorral, 200mhz-en.Fájn.Röviden ennyi,kérek engedélyt lelépni
-
Chaser
legenda
-
szponzor
senior tag
-
adorjant
őstag
Szabad tudni,persze
Az a helyzet,hogy van két ilyen gépem,az egyiket még ma is használom,könyvelésre,XP és LPT port miatt,a másik sajnos táphibás,de megéri kicsit foglalkozni vele,kedvet csináltál hozzá a gépeddelMég nem tudom mi kerül bele,egyelőre tápot keresgélek,de ami árban elfogadható lenne,sajnos csak 20 pines ATX csatival rendelkezik,nem tudom mennyire jó ötlet elosztóval használni annak ellenére, hogy nem nagy vas lesz alatta...
Főleg a bekötés,és a venti-beépítés miatt kerestem az írásodat
Ezer hála érte!
-
zodo
nagyúr
Közben kiderült, hogy megy az csak kicsit sokalltam a min. 1250-es értéket.
Sajna a ház venti nem pwm-es így nincs szabályozva és kb. 3.000-en forog a kis 6 centis gyári venti. Kapott egy zalman szabályzót, de még így is 2000 elejét megy, majd cserélem.
Amúgy mindegy, hogy melyik energiagazdálkodási sémát választom, mindkettőben megy.
Azért, köszi a segítséget. -
Chaser
legenda
Ez az egyik verzió hűtésre, nem igazán találtam értelmes alacsony hűtőt, meg az ár se mind1. Majd kialakul, ha be tudom lőni hova kerüljön az optika. Van egy üres házikóm abban tudok méregetni, döglött cuccok is vannak csak itx lapom nincs még se élő se holt
Kialakítani úgy akarom hogy állóként és fekvőként is lehessen használni.
-
Chaser
legenda
Nem, a kis rezet is hűteném, amit linkeltél ránézésre 99% hogy hangosabb mint a gyári a kialakítása miatt. Most amd-n gyári van, majdnem zero hanggal, csak az én fülem hallja ki
, igaz nincs burkolat most a gépen. Ilyen a házikó, a táp után lenyesném a vázat, kb 17.5cm a táp, tehát elég lenne egy itx lapnak. A ventije mellett ki tudnám belül vezetni a kábeleket, a gyári 8-as helyett most egy amd 7-es van. A váz közbenső helyére pedig mehetne egy hdd állítva, meg a vga-nak is kényelmesen jutna hely. Sőt ahogy elnézem még az optikának is ha notebook szabvány. Ekkor már csak egy burkolatot kellene csinálnom, a hdd túllóg picit az eredeti magasságon. A másik verzióban még kisebb lenne, a lap jobb oldalára kerülne át a táp, a vga mellé pedig a hdd, de ez csak pár centit jelent meg bonyolultabb, valszeg maradok az első verziónál.
kisza25: Jah, más is mondta hogy újabb intel lapoknál restart kell sok mindenhez
amd-nél nem. Végül is tuningolni nem akarok, csak alulfesz kitesztelés a lényeg, ahhoz gondolom nem kell restart.
-
kisza25
félisten
-
Chaser
legenda
Köszi, már néztem ezt, de ez nekem drága, most meg ahogy elnézem kapni se lehet. Marad az intel 1156 vonal, a GB h55n lappal, ahogy számolgattam egy használt i3-mal nem lesz drágább mint amd-s megoldás AII x2-vel. X3 szóba se jöhetne, sokat eszik tudásához képest, x4 még elmenne, az majdnem x3 fogyasztású, csak 4 maggal. Mindent mérlegelve inkább intel.
-
törölt tag
koszi
az aranyai jok lettek, kellemes, bar az elso tervek kicsit karcsubb hazrol szoltak
a kesz valtozat jo esellyel kap egy furnerozast (tolgy v bukk), szoval profi kinezete lesz. hetvegen berajzolgatjuk az alkatreszek helyet pontosan h meg lehessen csinali az aljaban a kimarasokat. fa nyomogomb lesz a reset meg a power is
-
törölt tag
Akkor C3-as procid van, ami előny, mert az kevésbé melegszik azonos fesz esetén is, illetve jobban húzható, ha kell. Nekem C2 van, ami kicsit melegebb, plusz L3 is van, ami szintén megdobja a melegedést (állítólag egy 15-25W többlet terheléskor az L3, nem tudom.) Így nekem valójában Phenom II X4 van.
VID-et Core Temppel tudod megnézni, mikor terhelve van a gép. De szerintem 1.375V lehet. Kicsit magas, de ez egyáltalán nem gond.
A blog érdekelni fog, mert egyre jobban bassza a csőrömet egy mini-ITX konfig.
Csak ahhoz pénz is kéne, meg normálisan letudni az első 1-2 félévet az egyetemen...
"Az SG05 SFX tápja halkabb, mint egy 3,5" vinyó.
Speciel még nem hallottam a hangját még játék közben sem, mert akkor a Hawk-om a leghangosabb hardver, ami alapból halk."Pompás!
Mert kissé allergiás vagyok a gépzajokra, nekem az a gép tetszik, amelyiknél "nem látom" és "nem hallom" mikor működik. Ez jó hír, akkor tudnék mini-ITX-re is csendes gépet építeni.
Hmm, ahogy elnézem a C2-es Phenom II-k is 95W TDP-sek, szóval ez szerencsés, bár mivel hibátlanul működik Phenom II-ként, akkor gyárilag lehetett volna az is, valszeg az lehet, hogy L3-mal már picit a 95W TDP fölé megy, de egy proci nem fogyaszt még terhelve sem annyit, mint ami TDP-ben meg van adva.
-
Cyrin
addikt
köszi a választ.
eglész pontosan ez van az alaplapnál:
Support for DDR3 1666 (O.C.)/1333/1066/800 MHz memory modulesszámomra ez azt jelenti, hogy amikor kiadták az alaplapot, még nem volt 1600-as RAM, ezért írtak bele túlhajtottat. ebből még az is lehet, hogy elmegy az 1600-assal.
ezeket a gyári procihűtőket nem érdemesebb lecserélni valami normálisabbra?
pl egy ilyenre gondoltam -
kisza25
félisten
az SSD nem arra való, hogy sok adatot tárolj rajta, arra ott a HDD,
az SSD-re az oprendszert rakod és a programokat, az elérési ideje 50-100x gyorsabb amire rákattintasz az 1mp-en belül elindul,ennyi,
nem igazán szerencsés összehasonlítani az SSD-t a HDD-vel, mert kb annyi közük van egymáshoz, mint a memóriának a processzorhoz,
sokszor gyorsabb lesz a géped, ha veszel bele egy SSD-t, mint egy új processzort -
kisza25
félisten
én azóta már ügyelek rá, hogy a légáram áthaladjon rajtuk, nem véletlen lehet kapni HDD hűtést is külön
egyébként ez a SSD kevesebbet fogyaszt/kevésbé melegszik egy humbug, simán bekajál annyit, mint egy 2,5" os notivinyó(2-5W) és a hőmérséklete is hasonló mint a sima vinyónak,
ez most csak így eszembe jutott -
kisza25
félisten
-
toldy
őstag
Majd jövőhéten ismerkedek, hétvégén elutazom. Majd én is újrahúzom a rendszert az a biztos. de halkabb mint a régi ( pedig ugyan úgy gyári hűtő van benne)
zodo, én most a Scythe Samurai ZZ néztem ki magamnak.
-
toldy
őstag
Az hadjám, ma elvóltam a ramokért, nagyon zsír lett a gép.
Már mist halkabb ( és pár dologban erősebb jobb) pedig még kell a vga és cpu hűtőt is akarok venni.
Szóval egy windows alatt amit cseréltem,
9300 itx/q8200/5770/ddr2 -> 9300itx/e1400/nvidia igp/ddr2 -> h55n/i3-530/intel igp/ ddr3 és a windowsom él és virul.Most jelenleg proci alapon@ bios 1,0v, igp 1,2v mást nem piszkáltam. Érdekes hogy a proci alapfeszen gyárihűtő 100% load 58-60 fok míg 1v gyárihűtő 100% load 52-53 fok max.
Eddig nagyon tetszik, hétvégén nem leszek, jövőhéten megismerkedek vele közelebről.
-
törölt tag
-
törölt tag
de, minix
es kihasznalhato mind a 22cm azon a reszen.
namostakkor erdemes meghagyni a lehetoseget v sem? htpc-nek keszul. lesz rendes szellozese, hogy egy passziv kartyaval se fojon meg, de kell az nekem? talan szebb lenne kisebbkent, de mi van, ha kijon vmi kihagyhatatlan kartya?
-
HookR
addikt
Nem is kell neki.
A panel/picotápra az alaplap lenne kötve a processzorral, memóriával, HDD/ODD/SDD-vel, amihez elvileg elég egy (90-)120W-os is, míg a tápcsatis VGA (pl. Powercolor HD5750, Palit GeForce GTS 450) közvetlen az AC adapter 12V-jából táplálkozna, mint ahogy azt a #3959-ben is írtam.Mi több, azt kellene még kideríteni, hogy ez a panel/picotáp kikerülésesdi járható-e az alaplap ATX12V-s csatlakozója esetén is, mert akkor az xbox 203W-os AC adapteréből jövő 3db 12v/5.5A-es kábel szépen el lenne osztva. 1 menne a pico/paneltápnak, 1 közvetlen az alaplap ATX12V-jára, 1 meg a VGA-nak.
kisza25 (#4534): Lehet.
dni (#4535): Pl. a gyári, amit a dobozos processzorhoz mellékelnek.
Na de hogy konstruktív legyek: Pl. Alpenföhn Panorama HTPC Cooler 6750.- HUF-ért.
-
HookR
addikt
Nem terveztem újabb helyzetjelentést, de egye fene, nem tudom megállni
Néhány fejlesztés mellett muszáj volt még kigyomlálni az apróbb hibákat, illetve véglegesíteni a tápcsatlakozó házba való bevezetésének és a burkolati lemeznek a kérdését, anélkül nem lett volna túl bölcs dolog leadni a terveket a maróshoz. Nem akarok 'prototípusokat' gyártani mielőtt minden a helyére kerül, arra való a virtuális modellezés
. Tehát a lényeg:
- 220 x 225 x 125 mm (H x Sz x M - 6.2 liter)
- Alaplap alatt lehet 2db 2.5" drive + 1db slim ODD + paneltáp, vagy 1db 3.5" drive + paneltáp
- A ház bal oldalán lehet 1db dual slot, low profile VGA + 2db 100x100x12mm-es venti (opcionálisan akár 2db 92mm-es is), vagy 1db 3.5" drive + 1db single slot low profile kártya
- A Big Shuriken ventije lecserélhető 120x120x25mm-esre is, az még pont elfér a burkolat alatt.Ezen kívül a burkolati lemez végül is rétegelt lesz: 1mm vastag alu lemez U alakban meghajlítva, kivágott szellőzőnyílásokkal, kívül + belülről hozzáragasztva 1mm vastag acél perforált lemez, U alakban meghajlítva. Porszűrő megoldás egyelőre félretéve, utólag bármikor pótolható.
Gombok átcsoportosítva a jobb oldalra. Kábelezés így egy kötegben maradhat, valamint felszabadult a hely a ventilátoroknak. A LED-ek 'kráteres furat' helyett pici, diszkrétebb lukon keresztül világítanak (utólag bármikor kráteresre alakítható, ha mégis az lenne előnyösebb).
AC adapter a korábban linkelt korai Xbox 360-as 203W-osa, melyen a csatlakozó ilyenre lesz cserélve és ilyen kerül a ház hátuljára. A mai nap sikerült erre rátalálni, s csak egy hét múlva jön meg rendelésre. Ezt lehet, hogy már nem várom meg, s mennek a tervek a maróshoz, mert a mérete alapján szépen elfér a számára fenntartott helyre (a hátlapon az alaplap síkja alatt, a dual slotos bővítőkártya vonalában/alatt).
Eloxáltatni csak Bp.-en tudok, úgyhogy amíg megszervezem, valószínű egy ideig natúr valójában fog pompázni.Most hirtelen ennyi jutott eszembe. Lehet 'csuklatni' a felmenőim, és jöhetnek a kavicsok, amiért még mindig nincs kész.
-
Osibaa
senior tag
Igen, láttam. De ez ugyanolyan, mint sok más mini-ITX ház (slim ODD, slim HDD, kis teljesítményű panel táp), erre nem izgultam rá.
A T5140 viszont egyedi, mert 2 db 3,5" HDD fér bele (ventivel hűtve), emellett normál ODD-t fogad és fekvő kivitel, ami sok embernek elvárás. Desktop kivitelben sztem ez a legjobb mITX ház.
-
toldy
őstag
Sajnos annyim nincs hogy megvegyem az újat és ráérjek eladni utána a régit. A lapot meg nem vitték el( egyenlőre) így a vga-t holnap elviszik. Ezzel lesz annyi pénz a lap/ram/wifi megvegyem. És majd ha elvitték a ramokat/lapot akkor veszek egy MSI gts 450et, úgy is kiakartam próbálni az nv-t. A 460hoz sajnos kén egy táp is hosszútávon de az meg 22k plusz, ami nem fér bele. A ramokat én is ősembertől veszem, kedden megyek értük ( elvileg).
-
szponzor
senior tag
VGA-t majd talán sokkal később lehet, hogy veszek, mert most a StarCraft 2-vel néha játszogatok, meg majd a Diablo 3 is érdekelni fog. Hűtéssel kapcsolatban meg a Prolimatech Samuel 17 ami tetszik. Az a borda magában sem kicsi, de egy 12 cm-es ventivel még hűvösebb lehetne és szerintem elég halk is maradna. Sőt, be is fér a házba, a lapon sem áll útjába egy kondi sem és lehet mellé tenni egy VGA-t.
-
kisza25
félisten
pfű a 95W TDP-ről teljesen elfeledkeztem
akkor marad a AMD Athlon II X3 445 3.10Ghz, ennek nagyobb a teljesítménye majdnem 1,5*, mint Phenom II-nek, csak cach-ben van eltérés
az aprón már letesztelt 4magosítható procit tudsz venni, ha boltból veszel 2magos Phenomot az lutri, hogy aktiválhatóak a magok de akkor ne erőltesd -
zodo
nagyúr
Ez szerintetek is egy Phenom II 555 Black Edition csak hűtő nélkül?
-
zodo
nagyúr
Kicsit nézelődtem és ha a Phenom II X2 555 Black Edition választanám és működne a magfeloldás akkor Phenom X4 955 lenne belőle ami már 125W TDP-s.
Ami gondolom már sütné a lapot vagy rosszul gondolom?
Ha nem aktiválom a plusz magokat akkor alap kiszerelésben is egy jó procihoz jutok, nem?AMD Athlon II X3 445 3.10Ghz-ről nem sikerült kiderítenem mennyi is lenne a fogyasztási érték, sikeres magfeloldás mellett.
5k a különbség (ahol venném), melyiket ajánljátok leginkább, ha nincs mag aktiválás?
Ezt találtam róluk, mint összevetés, de sokkal okosabb nem lettem.
Talán a BE cache értékei miatt döntenék amellett, de az X3 olcsóbb még ha kicsit lassabb is és nagyobb a fogyasztása. -
kisza25
félisten
az a helyzet, hogy annál kisebb fogyasztás csak sempron le-140/145 (45W)
vagy energiatakarékos, de azok meg drágák,
add ezt oda az asszonynak, te meg vegyél egy (nem tudom mennyit szánsz rá)
AMD Athlon II X3 445 3.10Ghz AM3 BOX 18,5eFt azért ezt mert ez már mindenre elég, magas az órajel nem kell tuningolni és mindössze 700Ft al drágább a 435-nél(2,9Ghz) és 300Ft-al a 440-nél(3Ghz),
ha 4 magot akarsz az már rögtön 23eFt
AMD Athlon II X4 635 2.90Ghz AM3 BOX , de nem látok bele a pénztárcádba
ha 25,5eFt ot rászánsz akkor itt az aprón kapsz:
X2 555 BE(3.2GHz)--->X4 B55 BE:25,5k ami hosszútávon a legjobb befektetés lenne, ha az új lap tudja a magaktiválást
de ha ez a lap az akkor tudja -
kisza25
félisten
1évig amíg ingyenes volt a Win7 64bit, addig használtam, de nekem semmi +nem nyújtott,
és egy dagadt disznó, telepítés után 13,5GB on terpeszkedik és még rakhatod fel a kedvenc PRG-ket, szemben az XP minden telepített programmal 7GB,
persze ez csak azért gond, mert 30GB-os SSD-n van a rendszer, win7 alá 64GB-kellene ami+14eFt lett volna, na meg wi7 home premium is 25eFt környéke -
kisza25
félisten
én is 32 bites oprendszerrel használok 4GB-ramot, így csak 3,49GB áll rendelkezésre, mert 512MB a VGA nak van kiosztva(ugye 4GB memóriát képes megcímezni)nagy kaland, 2GB néha már kevés, a 3GB nem biztos, hogy DC-ben megy(láttam már DC-ben)
vegyél nyugodtan 4GB-ot a 32bites rendszerhez -
zodo
nagyúr
Pff apám. Nem nehéz a tudatlan, halálba kergetni.
Rájöttem az ezer éve ismert problémára, hogy ha 32bit-es op. rendszert használok akkor miért vennék 4Gb-ot.
Akkor térjek át 64bit-es rendszerre, jó az nekem, fognak futni a mostani szoftverek, stb?Aztán bele szaladtam egy másik kérdésbe.
Miért írja a webshop, hogy: "Intel i3/i5/i7 és AMD-s alaplapokkal NEM kompatibilis"
Rákerestem a lap leírásában az ajánlott memóriákra, nincs közte. Na de...
Minden szempontból tökéletes, még a 204 pin-es csatlakozásra is rákerestem. -
Osibaa
senior tag
Nagyon leegyszerűsítve az a különbség, hogy kicsit tovább tart megkeresned az adatot a memóriában (késleltetés), de utána már gyorsabban tudod onnan kiolvasni (órajel). Tehát ha egy adattömeget ki akarsz olvasni, akkor az első bájtot lassabban kapod meg, de a többi már gyorsabban érkezik.
-
HookR
addikt
Kíváncsivá tettél. Milyen igény merült fel a részedről, amit az említett alaplapok valamelyike nem tud kielégíteni?
Mattanyahu (#4414): ALT+0181 a µ karakter kódja. Valóban érdekes, hogy µATX létére az egyik irányba nem lóg túl a Mini-ITX méretén.
kisza25 (#4415): Szerintem ezzel ő is tisztában van.
-
HookR
addikt
Amit nem mutattak be a júniusi Computexen, az valószínűleg nem is lesz kész karácsonyig. Asus M4A88T-I Deluxe, J&W MINIX 890GX-USB3 és a J&W MINIX H55-HD is kapható elvileg, még ha nem is mindenhol. Még van az ECS H55H-I, mint költséghatékony H55-ös (newegg-en $80.-). Ezek méltóak említésre.
Foglalat nélküli, integrált procis lapokat (atom és társai) nem követem nyomon... -
kisza25
félisten
köszi
neveztem is a Logout Díj 2010 I-es kategóriára
már kaptam is 2 szavazatot
aki olvasta és tetszett neki, azt arra szeretném kérni, hogy szavazzon a cikkemre -
toldy
őstag
-
zodo
nagyúr
Most nézem, mit írtál: "tehát lefelé fúj a venti"
Mi esetünkben a venti lentről szív és a ház hátlapján fújja ki a "meleg" levegőt.
toldy-nál a ház tetején át szív és ugyancsak a ház hátlapján fúj ki.Más:
Nagyon, lapvásárláson vagyok.
Mint a leendő vásárlók többségnél, nálam is a szokásos 3-as került számításba, de a Gigabyte egyből kiesett.Sajna a szimpatikus J&W Minix 890GX-USB3.0-ról nem találtam szinte semmilyen felhasználói véleményt.
Honlapján, mint az előző generációknál nincs feltüntetve a Pci-e 16x slot valódi sebessége.
Lassan egy hónapja kapható, de nálunk még sehol ill. kérdéses az itthoni ára.Valaki tud róla, bármit is?
Megtaláltam a hazai disztribútor céget, de ott sincs semmilyen infó.Amit vehetnék az az Asus M4A88T-I Deluxe amiről kiderítettem, hogy neccesen is, de rámegy a Big Shuriken.
Kép és kép róla. (Sajnos a hőfokos képek, már nem elérhetők)
Ennél a lapnál csak memóriára kellene költenem.Vélemény?
-
HookR
addikt
- Na de heeeló! #4367-ben felkiáltójel van, nem kérdőjel.
- Direkt rákerestem! Tavaly november óta 7 hsz.-odban is Jetwayként hivatkozol a J&W Minix 780G-s lapra, épp itt az ideje, hogy rendet tegyünk a kobakodban.Két külön gyártóról van szó. Az, hogy mindkettő nevében van J és W, ne tévesszen meg! Ha megfigyeled, egész más szisztéma szerint nevezik el a termékeiket.
-
HookR
addikt
"Neked minden weblapon be van kapcsolva a rss vagy mi?
Mindig mindent, szinte első kézből tudsz.
Persze, ennek csak örülünk!"
Bár úgy lenne! Más témában ugyan kapok hírlevelet 3 helyről, de az, hogy már 566 az olvasatlan, önmagáért beszél.
Na de, hogy témánál maradjunk, lassan nekem is időszerű az alaplap vásárlása, elvégre valamit illendő lesz beletenni a házba, leellenőrizni vele a mérethelyességet.
A 3 jelöltem gondolom nem okoz nagy meglepetést:Gigabyte GA-H55N-USB3
+ A bele való 2 magos processzorok 4 szálat kezelnek (A Pentium G6950-et leszámítva)
+ Alaplap ára a fájdalomküszöb (30e) alatt.
+ Legalább 4db SATA port (az 1db eSATA mellett)
- SATA 6Gbps hiánya
- Erősen korlátozott processzorválaszték a későbbi bővíthetőség vonatkozásában. 4 magoshoz mindenképp kell VGA kártya.Asus M4A88T-I Deluxe
+ Az ára a mylemon.at-n már befigyelt a fájdalomküszöb alá (jelenleg ~29e HUF - itthon ~33e)
+ Hiába drágább 5-6e HUF-fal a H55N-USB3 -nál, ha ebbe ~21e HUF-os i3-530 helyett lehet kapni 10e HUF-ért 2 magosított Sempron 140-et, amit a későbbiek folyamán bővíteni lehet 4, vagy akár 6 magos Phenom II-re is.
- Csupán 3db SATA port (az 1db eSATA mellett)
- Sideport memória hiányaJ&W MINIX 890GX-USB3
+ A specifikáció minden felmerült és fel nem merült igényemet kielégíti. Mondhatni maga 'A mini-ITX Alaplap', csupa nagy betűvel.
- Épp csak elkezdték a napokban forgalmazni Ázsiában. Még hetek kérdése, mire ideér.
- Az ára több, mint valószínű, hogy 40e HUF körül, vagy afölött lesz, bőven túl a fájdalomküszöbömön.
- Részletesebb, kiveséző teszt hiányában még kétséges vannak, és ha igen, milyen gyermekbetegségei. -
HookR
addikt
When it's done. Stay tuned.
-
Osibaa
senior tag
Köszi!
Desktop alakú ház kellene (széles és kevésbé mély), a könyv alakúak nem jönnek be neki, erről beszéltem vele. Ezért az utolsó 4 javasolt ház kiesik.
A Gigabyte háza is 15K és a monitor tartót le lehet róla csavarozni. Ebben az tetszik, hogy normál DVD-t fogad, nem slim-et (gyerekek rögtön letörnék a tálcáját, ahogy próbálják bepattintani a lemezt), illetve úgy tudom, FSP táp van benne.
A JCP MI-104-et látásból ismertem, ezt a slim ODD miatt vetettem el, a táp gyártóját nem ismerem, 1 db 2,5" HDD fér bele és nincs a házon semmilyen ventilátor hely. Az MI-105-ös tesója is hasonló, abba 3,5" HDD megy, a többi paramétere ugyanaz.
Az MS-Tech házakat kerülgetem már egy ideje, képeken jól néznek ki, de élőben egyikkel sem találkoztam még. Ez a 210-es tényleg jópofa. Te ismered ezeket? Milyen táp van bennük? Használható a távirányítójuk?
Ami még ebbe a kategóriába tartozik az a CFI 6719/6819, de itt a 150W flex táptól és a 4 cm-es ház ventitől tartok kicsit.
A Foxconn RS224 házat nem ismertem. Találtam róla tesztet: [link]
-
toldy
őstag
Egyedül az Asus M4A88T-I Deluxe lap ami szóbe jöhet ( neked) akkor a ramokat is megtarthatod illetve tuningosabb ( bár nem tdom mennyit számit) és van rajta wifi bt. én az javaslom.
3P: Ez esetben egy LC power ház jöhet szóba ( bár nem tudom hogy minek 1-2T hdd), de én a helyedben azt az Aplus házat venném egy 320gb noti hdd-vel. ( arra a célra amit mondtál).
-
Bird
addikt
Mint ahogy ígértem írok egy kis ismertetőt a kis Zotac-ról amit összeraktam. Ismerve a fórumon tapasztaltakat, illetve a különféle netes cikkekeket meglehetősen szkeptikusan/ kellő távolságot tartva - a csalódás elkerülése érdekében- áltam neki az NM10 chipsetre épülő HTPC (igen HTPC és nem irodai gép
) építésének. Előljáróban annyit, hogy nagyon kellemesen csalódtam és nem gondoltam volna, hogy ekkora power lakozik ebben a kis GPU-ban...de erről még később részletesen...
Az összeszerelésről:
Nos,mint ahogy azt már pár napja leírtam a Zotac hihetetlen minőségben csomagol... Az egész cuccot átjárja az igényesség, a precizítás, a gondosság és az alaposság. Öröm volt kicsomoagolni a lapot, és a kis ION2 kártyát. A Thermaltake elements Q házikó a 200W-os passzív hűtésű tápjával, az átgondolt kialakításával nagyon egyszerűvé tette a dolgom... a ház méretei: 13 x 22 x 30 cm. Kényelmesen elfér benne a lap, az ION2, az 5,25" méretű LITEON dvdíró és az 500 GB Samsung SATA vinya. Extra hűtésként egy siklócsapágyas 8 centis ventit is beépíttem, amihez egy LM317T feszültésgszabályozó IC-vel és egy 10k-s trimer potméteres fordulatszám szabályozós áramköri lapkát is aplikáltam. Így a 12 V helyett, jelenleg 5 V-al hajtom a kis "szélkereket"
Maga a teszt:
Először csak magát az nm10-es lapkát teszteltem ION2 GPU nélkül... A windows 7 Ultimate gond nélkül települt, letöltöttem a legújabb drivereket, azok is gond nélkül felmentek.Az XBMC Dharma beta2 telepítése után belecsaptam a lecsóba... Kiváncsi voltam, hogy milyen system performancet tapasztalok multimédia "közben"... Nos a helyzet valóban siralmas...
Az intel integrált grafikus megoldása egy ratyi, mégha arra az egyetlen pozitív dologra is gondolok, hogy az alaplapon ott díszeleg a HDMI kimenet (de minek..).
XBMC-ben a tesztvideókkal kapcsolatban a következőkkel szembesültem:
Xvid_70p@3,7 Mbps CPU: 55%
X264_killa_sample CPU:100% (esélytelen, mint majom a köszörűkövön)
Bdav_1080p@8Mbps CPU: 100% (a lejátszó nemes egyszerűséggel kifagyott, csak CTRL-del segített)Gondoltam jó, jó ezt tudtuk... Ennél csak jobb jöhet (legalábbis reméltem)
És akkor bekerült a konfigba a kis ION2... az NVIDIA 258.96 (07.19) referencia driverét telepíttem, beállítottam a SAMSUNG LCD TV-m felbontását és elindítottam az XBMC-t..
A beállításokban belőttem a DXVA2-őt és félve rányomtam a BDAV_1080p-re........
hááááááááááááááááááááááááááááát.... nem akartam elhinni azt amit láttam!!!!!! Az ami 10 perccel előtte kifagyott, meg se moccant, az most full képernyőn hasított!!!!! a CPU terhelés lement 35-40%-ra, a VCPU: 7-10% (!)-on mocorgott!!! Gondoltam, most megfektetem a killa-valde nem feküdt meg... CPU terhelés 45%, VCPU: 15% Végig próbáltam az összes teszt videót és minden szépen lejátszódott... Nagy volt az örömöm! Annyi rosszat hallottam az 1x PCIe ION2 grafikus mag képességeiről, hogy amit én tapasztaltam az szürreálisnak tűnt...
Mondjuk biztos sokat jelent a legújabb referencia driver jelenléte is.
Száz szónak is egy a vége... IGENIS Kítűnő HTPC építhető az NM10-ION2 kombóból is!!!!!!!! Bárki bármit mond én saját magam tapasztaltam meg, hogy a rendszer működik és életképes. Pár konfigot összeraktam a 15 év alatt, de ilyen kellemesen soha nem csalódtam... Csak ajánlani tudom!!!!!
Este ha van rá igény teszek fel képeket is.. -
Dr. Akula
félisten
Nekem már sült meg procim 10 centis borda + tuning venti alatt (még a tualatin korszakban), azóta nem bízok semmit a véletlenre. Meg nem is tuningolok. A legfontosabb hogy mikor hazajövök a gép még tutira üzemeljen. Egyszer már elég volt meglepődni.
Meg volt hogy táp miatt ment tönkre 2 nap alatt 3 alaplapom, azóta meg noname tápot nem veszek.
-
Bird
addikt
Köszi, de már megrendeltem és le is szállították az ION Kit-es ZOTAC-ot. Azért nem semmi, hogy a ZOTAC milyen minőségien csomagol... Az egész cuccon érződik a brand feeling mégha az alaplapi chipset egyáltalán nem is mondható annak.
Köszönjük Emese..izé Intel...
Az ION GPU talán vigasztal majd, bár az 1x PCIe korlátai "megkötik" a rendeszer hosszútávú életképességét. Remélem az új DXVA-s XBMC 720p filmekkel nézhető lesz.... Majd írok egy kitekintést az egész projektről ha gondoljátok.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- hdanesz: Hyundai Ioniq 28kWh - Első benyomások - második felvonás
- Milyen videókártyát?
- Revolut
- ASUS routerek
- Counter-Strike: Global Offensive (CS:GO) / Counter-Strike 2 (CS2)
- Mazda topik
- iPhone topik
- További aktív témák...
- Csere-Beszámítás! Sapphire Pure RX 7900XT 20GB Videokártya! Bemutató darab!
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 5500 16/32/64GB RAM RTX 4060 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Lenovo ThinkCentre M720s SFF / M920T tower -Számla, garancia, WIN11
- Gombászkönyvek egyben
- Bomba ár! HP ProBook 430 G3 - i5-6GEN I 8GB I 256SSD I HDMI I 13,3" HD I Cam I W10 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest