Hirdetés
- Lassan állítjuk a fát, és a hardverek is be vannak csomagolva
- Klasszikus kínai festmények ihlették a Colorful legfrissebb memóriáinak külsejét
- Ultrakompakt Key E SSD-vel jelentkezett a Silicon Power
- Mesterséges intelligenciára kihegyezett mini PC jött az ASUS műhelyéből
- ASUS blog: ExpertBook P5 notebook, a munkagép
-
PROHARDVER!
Az ITX szabványt a VIA alkotta meg 2001-ben, mely eredetileg 21,5x19,1 cm volt, mára 17x17 cm-re redukálódott. Felhasználási területe igen széles, egyformán alkalmazzák otthoni felhasználók, mind nagy cégek különböző beágyazott rendszerekhez. Ipari területen különböző célokra felhasznált gépekhez szolgálnak alapul pl. CNC maró gépekhez, vagy ATM automatákhoz stb. A szabvány leírása a formfactors.org-on található meg. Amit érdemes kiemelni, hogy a mini-ITX kompatibilis az ATX és mATX szabványokkal - a csavarhelyek, a hátlapi panel és a bővítőkártya elhelyezése is megegyezik -, így egy mITX alaplap gond nélkül beszerelhető szabványos mATX és ATX házakba is.
Új hozzászólás Aktív témák
-
flashpointer
őstag
VGA-ból a két gigásat venném, az 1gb-ost választottam én is de hiába 50+fps a játék mikrolagok vannak ha a textúra high, csak medium mellett nincs, és hiába bírná kevés az 1gb.
De nagyon jó cucc minden maxon van csak a texture med.
meg 5ért elment belőle a kupon úgyhogy gyakorlatilag 25k-ért elég kellemes volt az ára -
flashpointer
őstag
-
flashpointer
őstag
Na alakul, belekerült a gtx 750, már csak valami nagyobb hűtés, kábelelrendezés, egy paneltáp kell bele és jó lesz mert ekkora terheléssel elkezdett visítani a táp 4cm-es ventije
kép : ][ Szerkesztve ]
-
flashpointer
őstag
válasz zed1983 #24300 üzenetére
Ha csak ennyi helyet szánsz rá ami a képen van a videókarival
- és egy klasszikus intel 55w tdp procit akkor kizárólag paneltáp jöhet szóba
-esetleg 35w tdp intel procival picopsu de akkor közel plafonon van.
-barkácsmegoldással: lehet a notitápot egyből a procira kötni a picoról meg kapja a kakaót a vga
-vagy rendelsz egy 300w-os paneltápot kínából hozzá apróról egy ~150w-os adapter és összedugod megy.
Ha jól látom a vga alatt az ott egy SSD, ha tudna hangot kiadni szerintem sikítana[ Szerkesztve ]
-
flashpointer
őstag
válasz shteer #24278 üzenetére
Az a problem végül is elég lenne a gt730 tudása is de így már rettentő drága a 750-hez képest viszont a 12v 10A tápegységem lehet nem szeretné a 110W tdp-t és akkor egy paneltáp is kéne adapterrel. De mindig ez van gépvásárlásnál úgy indul hogy x összegből megúszom erre több mint duplája összejön a végére
-
flashpointer
őstag
válasz flashpointer #24276 üzenetére
Jó most látom hogy a gtx 750 csak egy tizessel drágább úgyhogy tárgytalan
-
flashpointer
őstag
Segítenétek a végső döntésben, a válogatásban oda jutottam hogy a hd2500 igp helyett egy gt730-as megfelelne, főképp mert elvileg 35-50w körül fogyaszt. típuson belül mindegy a márka? Illetve a fogyasztásukban lehet eltérés mert egyik márka 38w-ot ír másik meg 48-at igazából apróság de ha azt nézzük 25% eltérés
zotac gt730 1gb ddr5
MSI gt 730 1gb ddr5
gainward gt730 1gb ddr5 -
flashpointer
őstag
használ valaki 4cm ventit? A tápegységen ki kellene cserélni mert kicsit morog. A noctua NF-A4 szimpatikus de 5 ezer kicsit fájna ha mégsem jó.
-
flashpointer
őstag
IP-AD160-2
U jó kis cucc intel procival fél óra játék után semmi hangja nincs csak 30 centinél közelebbről lehet hallani egy pici morgást.
CPU hűtő lépett elő leghangosabbnak úgyhogy megvan a következő cserélni való : ) -
flashpointer
őstag
válasz csiben1 #24152 üzenetére
Ha sikerül a duplaslotos VGA-t beletenni egy slotba és levágni a kártya hosszából úgy 50 mm-t akkor sikerülhet
Ha ragaszkodsz a kártyához akkor csak valami sg05 szerűbe megy bele de ha ilyen felépítésű ház tetszik akkor inkább egy rövidebb kártya+ pl BT-04B-U3[ Szerkesztve ]
-
flashpointer
őstag
válasz csiben1 #24080 üzenetére
Amit linkelt a kollega a képen láthatod rajta a 24pin csatlakozót ami belemegy az alaplapba és egy notebook adapterrel együtt tulajdonképpen egy hagyományos tápegységet helyettesít csak némán, nagyobb hatásfokkal, kisebb helyen, viszont jóval kisebb teljesítménnyel is. VAn rajta minden ami kell sata pata stb
De mondhatjuk azt is hogy az adapterből jövő áramerősséget és feszültséget osztja szét megfelelően
Így egy szett az egész persze külön megvásárolható: -
flashpointer
őstag
válasz csiben1 #24077 üzenetére
Nem kell picopsu a ház már alapból 90w tápegységgel jön ami ugyan magában még nem lenne garancia hogy elbírná a linkelt procit de volt egy teszt és a 65w tdp-t is simán vitte.
Ebbe semmiféle bővítőkártya nem megy bele, úgyhogy ha később bővíteni szeretnél akkor házcsere .
Kinek mi a halk relatív, alap intel hűtőt annak mondják de az számomra hangos.
fsp tápomat annak írták de messze az a leghangosabb a gépben, zavaróan.Úgyhogy azóta nem hiszek senkinek
-
flashpointer
őstag
válasz Mercutio_ #24030 üzenetére
Szerintem a 40 liter nem egy nagyobb mITX ház kategória hanem egy elcseszett atx ház amibe nem megy bele csak matx
Ha már matx akkor csakis inwin bk644 kár hogy 25k -.- (és hasonlót nem is kapni) -
flashpointer
őstag
válasz flashpointer #24015 üzenetére
Meg közben eszembe jutott hogy ez elég szubjektív tanács volt mert számomra fontosabb hogy kisebb helyre elférjen és csendben legyen egy picoval ami azért nem a leggazdaságosabb, úgyhogy ha az értékarányt választod cpu+dvga jobb lehet, de a g3220 kicsit túlzásnak tűnik, volt egy prohardveres cikk pont így összehasonlítva valami cerka+dvga vs amd apu és hát az előbbi jobb felállás. Persze nem tudom mennyire cpu igényes a fifa.
-
flashpointer
őstag
válasz McSzaby #24013 üzenetére
Jutubon van pár videó intel hd graphiccel, úgy látom a 4000 és felettiekkel is vígan elvan, i3-4330 hd 4600-al 34k
videó
amd-set is találni mindenfélét viszont azt számold hozzá hogy a legolcsóbb amd-s itx alaplap is 5-el drágább mint az inteles és gyorsabb ramok is kellenének bele. Mondjuk csak fifára lehet alkalmasabb az apu miatt.Ahogy nézegetem csak fifához semmiképp nem vennék dvga-t, az meg hogy egyes topikokban úgy gondolják hogy i5 és gtx 750 alatt csak excelre valók a gépek ne bátortalanítson el.
Keress videókat nézd meg melyikkel milyen és úgy már tudsz mérlegelni
[ Szerkesztve ]
-
flashpointer
őstag
válasz viperabácsi #23985 üzenetére
Nekem is hasonló van csak alpenföhn (silvretta) méretre hőcsőszámra pont ugyanilyen,tdp 55w legkisebb fordulaton idle 36fok 1550rpm épp hogy hallatszódik, render közben meg kb 72-3 és 2400-2600 fordulat de legkisebb fordulatszintre van beállítva a biosban.
-
flashpointer
őstag
Nem tudom hogy ennyit fejlődött-e hirtelen a gyártástechnológia ,csak elírás vagy megjelent a konkurencia is de az egy hónapja még 999$-ba kerülő 500w-os pico boxos paneltáp ára 90$-ra mérséklődött : )
Ami elég érdekes helyzet mert a full passzív atx-tápokat így árban simán veri az adapterekkel együtt is.[ Szerkesztve ]
-
flashpointer
őstag
Oké nem írtam de azt azért magától értetődőnek gondoltam hogy ne sufnituning legyen hanem MO-i boltban beszerezhető
Meg azért az a paneltáp táppal 30 fölött van magában, és a cpu coolerről sem hiszem hogy a legcsendesebb ekkora méretben.
A projekt little big-es elrendezés messze szimpatikusabb, mondjuk 70 mm-el hosszabb lehetne az eleje hogy beleférjen egy sfx-táp vagy egy tfx és biztos vennék, de nincs. -
flashpointer
őstag
válasz RudiSteel #23934 üzenetére
Nekem is pont ezekkel van bajom és sajnos a jelenleg kapható házak sem könnyítik meg a választást mert nincs olyan amihez +venti is befér a dual slotos lp dvga alá, illetve jól szellőző, és max 8 liter, de már folyamatban a megoldás mert utánaérdeklődtem egy hidegen hajlítható plexi szerű cuccnak ( :
-
flashpointer
őstag
omg mit művelt szegény chieftec házzal
-
flashpointer
őstag
iponon friss: SPIRE PowerCube 502 300W
(na ez gondoltam pont jólenne. Amíg meg nem láttam a hátulját ....)[ Szerkesztve ]
-
flashpointer
őstag
Van valaki aki rendelkezik chieftec FI-01B-U3 házzal?
Sajnos pont nem találok megfelelőt de ez átrendezve jó lehetne, az ábra szerint hogy oldalról előlre kerülne a táp és beleférne egy duplaslotos lp kártya és még levegő is jutna neki.
Csak elfér e elöl a táp, azt számolom igen de jobb lenne ha valaki méréssel meg tudná erősíteni, úgy láttam videón hogy az egész első fémkeret egy mozdulattal lecsatolható.
Szerintem az ott simán van 65mm, de elfordítva még jobb lenne ha 85+ mm -
flashpointer
őstag
válasz demerion #23766 üzenetére
ezt neked találták ki : ASUS ROG GR8 : P
-
flashpointer
őstag
Olvastam hogy azt a tápot sokan dícsérik, mivel a cuccoknak kb 100w elég, jó választás lehet.
A hibrid atx tápok jóval drágábbak de van ez az sfx táp ami ugyan 17k de valószínűleg a konfigod alatt be be sem kapcsolna a venti főleg ha van egy kis szellőzés.
(mostanában ezt nézegetem, ugyanolyan a felépítése mint az fsp300-nak csak valószínűleg jobb alkatrészekkel)Esetleg a tápos topikban érdemes érdeklődni apróról milyen hibrid tápot ajánlanak olcsóért, mert ekkora teljesítményen tuti be sem kapcsolna a venti.
[ Szerkesztve ]
-
flashpointer
őstag
-
flashpointer
őstag
válasz erhas01 #23711 üzenetére
Hát ez amúgy tök jó elképzelés csak amennyi munka lenne vele
Akkor már költségvetés függvényében lehet érdemesebb egy alapból ilyen két részre osztott házat venni csak a táp helyére megy a lap az eredetileg szánt laphelyre pedig a többi cumó. Pl a zalman m1 ami elöl is ventis.
Habár az ilyenen osztottak sokkal nagyobbak nem 12L -
flashpointer
őstag
válasz erhas01 #23701 üzenetére
Nekem Q07-van és egy kalap szar, meg szerelhetetlen is.
Felűlre hogy egy pl egy hdd-t betegyél le kell szedni mindkét oldalt amit csak akkor lehet ha kiveszed az alaplapot amit csak akkor lehet ha kiveszed a vga kártyát amit csak akkor lehet ha kiveszed a tápot. Úgyhogy nekem az ssd csak úgy lóg a vezetéken mert 2x tettem meg a ki-beleszerelésből hmásodjára elegem lett.
Eladó olcsóért ha érdekel
Az egyetlen előnye hogy könnyű volt rá vágni egy igényes szellőzést amivel a proci max 60 fok de a benne lévő passzív vga is!
[link][ Szerkesztve ]
-
flashpointer
őstag
válasz radi8tor #23668 üzenetére
Elnézést a direktben linkelt képekért.
Igen 180w, de 12v-on ami a procihoz és a kártyához megy csak 120w, pont mint az inwin-féle ugyanilyen ház ip-160 (160w-os) tápja, a cpuval+kártya pedig 110w körül van.
Eddig nem mertem volna így párosítani de ez most adott egy kis ösztönzést.
De javítson ki valaki ha valamit rosszul számolok -
flashpointer
őstag
Szerintem először érdemes lenne körvonalazni az egymással összeillő ház-táp-cpu formációt, mert azok a házok táppal fölöslegesen nagy teljesítményt adnak le ilyen konfighoz, másrészt zajjal teszik, és túl nagy helyet is foglalnak.
Ahogy most néztem pont nincs nagyon választék az olyan tápos házakból amihez ez ideális lenne( nem tudom hová tűntek de pár hónapja volt 4-5 féle legalább) , az épp kapható LCPOWER LC-1340mi 75W simán jó hozzá , főleg a j1900 hoz és csak 12k.
Ha nem kell küzdeni a wattokért én a következőt tenném:
1150 thin mini itx alaplap 20k
sodimm memória 4gb 15k
tápegység apróról kb 5ezer
ház igényítől függően 10től
proci kerettől függően, vissza vett órajellel is mehet.
ha később meg kell a kakaó vagy visszaveszed teljes fogyasztásra vagy csak pattintasz bele egy újabb procit.
(ha támogatná a program amivel dolgozom az igp-t akkor én is ilyesmit használnék)Ezt meg mint érdekesség : )
Is it possible to create a 10W gaming PC?[ Szerkesztve ]
-
flashpointer
őstag
eddig nekem is az sg05 a befutó. Utánaolvasás közben láttam hogy nemsoká érkezik a módosított változata az sg13 ami eggyel nagyobb vga-t is fogad, ha épp érintene
Csak nem tudom hogy lehetne valami ultrahalk cuccot kihozni belőle cpu fronton, a táp áthelyezése előre és nagyobb cpu hűtő, vagy egy kompakt vízhűtő és az elejére a radiátor, csak olvasgatva az utóbbi sem annyira csendes mint hittem.
sg13 (30$ bejelentett ár ! )
SG13 Dimensions: 222 mm (W) x 181 mm (H) x 285 mm (D) | 11.5L
SG05 Dimensions: 222 mm (W) x 176 mm (H) x 276 mm (D) | 10.8L
GPU's: up to 10.5 inches (266.7 mm)
CPU Coolers: up to 2.4 inches (61 mm)
ATX Power Supplies: up to 5.9 inches (150 mm) -
flashpointer
őstag
újra kapni az iponon a CHIEFTEC BT-04B 350W-t ha valakit érintene :T
-
flashpointer
őstag
válasz AxBattler #23567 üzenetére
Én is ezt a paneltápot néztem, de addig jutottam hogy azon túl hogy tök jó és elég cpu+dvga-ra, 120w fölötti 12v-os adapter kellene hozzá, ami miatt a 180w paneltáp+12v ~150w adapter annyiba kerül (ha épp beszerezhető), mint egy 19v-os 150w-os adapter a 300w-os paneltáppal.
A kibelezett SFX táp is szóba jött, de ott meg az lehet a probléma hogy burkolat nélkül ha 230v szaladgálna csupaszon a számítógépházon belül, meg lehet oldani az érintésvédelmet de balesetveszélyes.
-
flashpointer
őstag
válasz #16939776 #23484 üzenetére
Igen, ezért is vagyok bizonytalan benne hogy mi lenne a legjobb választás.
Ha úgy nézzük az adapter is foglal majdnem akkora helyet mint egy atx-táp, csak épp nem a házon belül van, úgyhogy a méretcsökkenés annyira nem jelentős.
Ráadásul 11-ért egy közel tényleg néma be quit 300-as kijön, vagy kicsit drágábbért valami hibrid féle ami ekkora terheléssel abszolút passzív.
Az utóbbi megoldáshokhoz egy mx-31 lenne a legjobb választás, annál kisebb ITX házat ahol a táp nem a cpu fölött van nem találtam.
Úgyhogy még olvasgatok és tájékozódom : ) -
flashpointer
őstag
-
flashpointer
őstag
Köszi a választ, jó hír hogy nem lehetetlen utánad csinálni
Egyelőre mérlegelem a lehetőségeket.
Közben találtam még több megoldást, hátha mást is érdekel, paneltápok amiket nem lehetetlen beszerezni:
X3-ATX-300 300W, 12-es ágon 20A 60$
HDPLEX 250W 250W 12-es ágon 16 A 85$Viszont ha csak a dvga-nak kellene picopsu akkor elég lenne a 120-as amit egy dell táppal együtt kb 20ból meg lehetne úszni és még kisebb helyet foglal mint a paneltáp ami magában ennyibe kerülne.
ezt meg érdekességként, már csak egy tápot kell hozzá szerezni : )
500W paneltáp -
flashpointer
őstag
Erre a kombóra tápmegoldás ami közel néma? (sajnos eléggé jó a hallásom, így más által halknak mondott táp is kifejezetten zavaróan hangos számomra ) Már végiggondoltam de pont a két szék közé esete, és nem jut eszembe normális megoldás.
55w TDP intel processzor
firepro v3900 dvga (50w fullon, low profile)
+ssd
+2x120 venti
itx lapmax ~130 W terhelve
Ahogy számolom picopsu egyedül kevés, paneltáp ami ennyit le tudna adni 12v-os ágon nehezen beszerezhető, sfx számomra zajos a leghalkabb is, ATX lenne amiből van olyan ami szinte nem hallható, de beletenni egy 300 wattosat is elég ágyúval verébre, és közel a fél konfig helyét az foglalnál el egyedül.
Ami még felmerült a Projekt Littlebig néven futott konfigurációhoz hasonló megoldás, hogy a dvga megy csak a picopsuról, a processzor meg a tápról közvetlenül a tápból kapja a kakaót, ami leírva nem tűnt annyira bonyolultnak, de mégis elég sokat kell foglalkozni vele, esetleg valaki volt úgy hogy megcsinálta a leírás alapján és pikk pakk elsőre jól működött? : )
-
flashpointer
őstag
válasz shteer #23419 üzenetére
Hát ez összeségében valami nagyon elb****** konstrukció.
Viszont figyelemreméltóan egyszerűen csatlakozik a burkolat a belső szerkezethez, ilyen megoldással valami modulos-felépítést is megvalósíthatnának ahol lehet játszani a VGA-PSU-ODD-3.5"-helyszükséglettel.
Hirtelen be is ugrott egy megoldás, kár hogy nincs lemezmegmunkáló műhelyem , ez a szerencséjük : ] -
flashpointer
őstag
válasz Goose-T #23384 üzenetére
Igen, ez a típus volt a másik amit néztem, a thermaltake element Q-spire power cube-tacens ixion-mx-31 vonal, amiben kényelmesen el lehet férni, de olyan soknak tűnik a kihasználatlan hely, főleg 2db 2,5" mellett. Mondjuk így bőven lenne hely egy jó cpu hűtőre meg valami nagyobb teljesítmény atx tápra előlre hogy kis teljesítményen még csak be sem kapcsoljon.
-
flashpointer
őstag
Van valami ugyanilyen felépítésű ház mint a CHIEFTEC BT-02B (1db normal slot, max 10l, de inkább kisebb) ami tud etetni összesen 150 wattos cpu+vga-t? Ez is jó lenne de amikor ránézek az elejére elfog a rosszullét a bordázott műanyagtól.
A cHIEFTEC BT-04B már túl nagy és nem is kapható ahogy láttam, jönnek mennek az itx házak :/[ Szerkesztve ]
-
flashpointer
őstag
válasz robcsekwow #23314 üzenetére
több is:
-leszeded a ventilátort a keretről de a keret marad a klasszikus rögzítéssel (kevés munka, ventilátor nélkül , win-win)
-keresztbe teszel az eredeti furatoknak megfelelően egy lapos lefogatót és ahol az anya van odarögzíted (ez már pepecselősebb, én biztos nem választanám)
-fényesre suvickolod és adhéziós kötés (szerintem ez a legjobbDe amúgy nem szükséges ultrabrutál módon odahúzatni, úgyhogy ha megáll az már majdnem jó : P
-
flashpointer
őstag
Aa köszi kerestem de nekem nem jött elő. Jó kis ház, lehet benevezek egyre, kisebb volt a cél de közben változtak a követelmények úgyhogy muszáj két slotos vga bővítős.
Kár hogy csak 200-as hosszúságú kártya megy bele pedig 240 mély: /
Az ultimáte egy NWIN BM639 -szerű lenne legalább 250-es nem hallható táppal max egy huszasért -
flashpointer
őstag
válasz Goose-T #23187 üzenetére
Az opcionális 80mm frontventi képen lévő túloldalán merre megy az áramlás? Csak a kis lába között lehet egy 10x100 -as kivágás és annyi?
Ugyanerről típusról sajnos nem találtam képet ami igazolná vagy cáfolná, de a BT-02B-U3-nál így van megoldva
Vajon ott van alatta? Tudja e valaki ? : )
-
flashpointer
őstag
Elnézést helyesbítenem kell, 120-at maxon
-
flashpointer
őstag
A térfogatba beleszámolta adaptert is? Mert az is van vagy egy liter tuti.
Ez az alaplap alatti dvga elhelyezés jó ötlet, nem láttam még sehol sem.
A hangja tényleg érdekes lehet, ha a noctua nem is de a videókarinak tuti gyári hűtése van, akkor már inkább legyen kicsit nagyobb de ne zúgjon. -
flashpointer
őstag
hááát, otthonra túl ipari design, iparinak túl csicsás. Meg a fogantyús hordozhatóság és a nyitott burkolat valahogy nem szoktak kéz a kézben járni ilyen érzékeny cuccoknál
Ráadásul egy csomó kihasználatlan hely van benne,főleg ha nincs ott vízhűtés radiátor.
Ezekből következtetve biztos lesz vagy 30ezer : ] -
flashpointer
őstag
válasz Goatman #22999 üzenetére
intel g3420 16k
ASUS H81T 19k
tápegység 90w 7k de elég nagy a szórás
2x2gb kingston 1600mhz 15k
57kopcionális hűtő ha a gyári nem jó
magamnak is ilyesmit tervezek, szerintem jó összeállítás és ha nem lesz benne bővítőkártya (ház) fölösleges a sín és a teljes méretű itx lap, ráadásul megspórolsz egy picopsut. -
flashpointer
őstag
be quiet sfx 300 és csönd? Én is néztem és bár nincs saját tapasztalatom a kommentekből(mindenhonnan) azt olvastam hogy nagyon nem quiet
Ha elég ennyi kakaó legjobb megoldás egy tápos laplap lehet mondjuk ASROCK AM1H-ITX belepattintasz egy 5350-es procit ami a tapasztalatok szerint alapjáraton nem hallatszik, de van olyan itt aki azt használja úgyhogy majd elmondja, aztán ez megvan 30ból, meg valami ház+tápegység aztán annyi.ócsó csendes és a régi konfigot 2x leüti
Viszont ha nem elég akkor valami intelest kellene nézni ami a csendes táp miatt árban eléggé megdobódik (picopsu tápegységgel 20+) és még kell rá csendes hűtés ami megint vagy 6-8 alsó hangon. És még nagyobb ház is kell szóval +hely.
Az am1-en ezek alapból megvannak, érdemes mérlegelni hogy ez a többlett költség megér e annyit. -
flashpointer
őstag
válasz Goose-T #22891 üzenetére
Hááát, egy kicsit nagynak találom, igazából a kinézettet is, de 7-8 L felett biztosan nem szeretnék. Jelenleg egy lian li pcq07-van (11+l) és nem lenne nagyobb előrelépés ilyesmikre váltani. Eredetileg így is csak cpu+paneltápnak indult, de így nem kéne mindent kidobni ha esetleg belekerülne valami kis fogyasztású vga.
Igazából ilyen lenne az ultimáte ház, csak sajnos nem bolti:
két kártyás lp bővítés, elég magas egy csendes hűtéshez, semmi csicsa.
Meg persze azt sem szeretném ha a belevaló többe jönne ki mint a ház : )
Még a végén úgy látszik nekem kell készíteni egy normálisat : q -
flashpointer
őstag
Mit gondoltok erről a házról? Pont ideálisnak tűnik a felépítése:összességében nem annyira nagy , viszonylag magas (110) így elfér alatta egy nagyobb hűtő a cpu-ra és így csöndes, ha kellene elfér egy dupla passzív LP vga és még az alá egy venti és így csöndes, a tápot meg idővel vagy ki lehetne cserélni vagy egy szűkítővel nagyobbra venni a kis fika ventit, mivel odd úgysem lenne benne.
Viszont nem tudom alapból milyen hangja lenne annak a tápnak egy i3-al mert azért ha oylan mint egy stock amd cooler akkor az ellenségemnek sem kívánnám. És sajnos nem sok reviewt találok erről a típusról, ami meg az kb 5 éves, lehet azóta újítottak is valamit.
link
Ja és 18k[ Szerkesztve ]
-
flashpointer
őstag
Valaki próbálta már ezt a fajta paneltápot normális processzorral? Elbírna-e egy i3-3220-at (55w) egy ssd-vel?
[link] -
flashpointer
őstag
válasz rover45 #22763 üzenetére
Köszi nektek. Nem látom hogy nem túl sokan építkeznének ilyesmikből, esetleg van valami hátránya a sima itx-hez képest a 16x pcie sín hiányán kívül? SODIMM ram ugyanolyan sebességre képes mint egy DIMM?
Elég kedvező árból össze lehetne rakni egyet a ráépített táp miatt, kár hogy nincs tápegységes teljes magasságú itx -
flashpointer
őstag
A thin itx lapokba milyen kialakítású tápcsatlakozó megy bele?
-
-
flashpointer
őstag
Segítenétek döntésre jutni? Az öregemnek raknék össze valami gépet. SSD (nem kell beleszámolni) és itx deszka adott, de az utóbbi eladható ha nem kerülne beépítésre.
elvárások:
-böngészés
-kis méret
-otthon hagytam neki az asztalimat ideiglenesen és rászokott a youtub videókra amik eddig nem mentek az övén , úgyhogy 1080p youtub gördülékeny lejátszás
-win7Ezek a variációk álltak össze eddig.
v1
itx deszka asus h61mv
1155-ös celeron 1630 proci
2gb memória
64gb ssd
+ilyen ház tápegységgel paneltáppal elvileg belemegy a házba a gyári hűtő
----------
~42kv2 gyengébb ugyanannyiért
-Zotac Zbox 18
-2gm mem
----------
~40knéztem a j1800-as integrált procival bíró alaplapokat is, de úgy olvasgattam win7-et problémásabb rátenni, illetve nem tudom win alatt mennyire menne egy hd youtub videó ezeken, + majdnem ugyanannyiba kerül egy jóval erősebb celeronos cucc (v1) ,annyi fogyasztáskülömbség meg most nem számít.
Esetleg AM1 platform, de az megint ott van hogy a linkelt házzaltáppal (ami szerintem 15k- ért mindennel együtt elég kedvező, hasonlót sem találtam sehol, úgyhogy az adja meg legfőképp a celeronos konfig előnyét, persze ha lehetne csak házat venni 5k-ért úgy más lenne) drágábbra jön ki mint a celeronos és még gyengébb is
Vélemény,esetleg más ötlet?
[ Szerkesztve ]
-
flashpointer
őstag
válasz robcsekwow #22543 üzenetére
igen, szélesíteni kell a lábait.
1155 méretei:
775Más:
Valakinek van már tapasztalata ezzel a pakkal kapcsolatban? Többször láttam ajánlani ezt a weboldalt, az adapteren találtam: itx ház táppal
Valami celeron vagy pentium menne bele alap hűtővel meg egy ssd-vel és ennyi, pont elférne a magassága ahogy nézem.
De nem túl bizalomgerjesztő mert 15k házzal táppal, máshol meg csak a paneltáp ennyi kb. -
flashpointer
őstag
válasz robcsekwow #22538 üzenetére
Csak sufnituninggal megy rá, a 1155-nél a lefogató szélesebb pár mm-el
-
flashpointer
őstag
válasz rover45 #22504 üzenetére
Jó kis konfig, külön-külön árulhatod a jobb esélyekért, de nem most van a gépvásárlások szezonja .
Vagy ha roppant kedvező árat kínálsz akkor tuti elmegy, én sem szoktam ülni az alkatrészeken, inkább eladom kicsit olcsóbban és nem kell vele foglalkozni, aztán jöhet a következő projekt. -
flashpointer
őstag
Elfér csak LowProfile RAM kell alá. De azért 1-2 tesztet a hasonló ventikről nem árthat elolvasni vétel előtt, lehet hogy akad jobb, habár ekkora méretben és elrendezésben azért nem olyan sok kapható típus van
-
flashpointer
őstag
válasz ShinjiNo #22291 üzenetére
Ha ennyit rászánsz biztos találsz valami megfelelőt, ennyiért elég jó asszimetrikus hűtők vannak amivel nem lesz gondod, pl a rajintek pallas, (140-es venti ) vagy valami hasonló felépítésű, volt valami cikk a prohardveren ahol össze lettek pont ezek a típusok gyűjtve egy itx építéssel kapcsolatban (pont a vga belelógás gyanánt), mondjuk azóta már jelent meg pár pl thermaltake vagy a deepcoolnak is van a gabriel , csak ez még elég új és lehet kevés lesz róla a review
-
-
flashpointer
őstag
válasz ShinjiNo #22285 üzenetére
However, despite the lower volume, build quality is still excellent and there's actually just as much room for CPU coolers and graphics cards, which are still limited to 65mm/2.5inch and 343mm/13.5in respectively.
Valószínűleg még +10mm koppon, szóval +-2mm még belemehet
Szóval ha már magasságban csak ilyen alacsony megy bele, alaplapot úgy érdemes választani hogy széltében elférjen valami elfogadható.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Asrock B450M Pro4-F alaplap, használt
- Beszámítás! ASUS ROG STRIX Z270-I GAMING WiFi alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Beszámítás! ASUS ROG STRIX B250F GAMING alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Beszámítás! ASUS ROG STRIX B250G GAMING alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Gigabyte 4.gen i7-es félkonfig! fejlesztés miatt, eladó! FoxPost ON!
- 6x32GB DDR4 3200MHz desktop RAM
- Asrock J4125-ITX alaplap / dobozokkal, tartozékokkal, gyári állapotában / 4lza garanciával.
- Corsair VENGEANCE LPX memória, 16 GB DDR4, 2666 MHz CL16, négycsatornás készlet
- Corsair VENGEANCE LPX 4 x 8GB DDR4 3600Mhz
- Kingston 2x1GB DDR2-800 CL5 hűtőbordás ram párban eladó olcsón
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest