- Milyen videókártyát?
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Itt a legkisebb asztali GeForce RTX 50-es VGA
- Vezetékes FÜLhallgatók
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Milyen házat vegyek?
- RAM topik
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
-
PROHARDVER!
Az ITX szabványt a VIA alkotta meg 2001-ben, mely eredetileg 21,5x19,1 cm volt, mára 17x17 cm-re redukálódott. Felhasználási területe igen széles, egyformán alkalmazzák otthoni felhasználók, mind nagy cégek különböző beágyazott rendszerekhez. Ipari területen különböző célokra felhasznált gépekhez szolgálnak alapul pl. CNC maró gépekhez, vagy ATM automatákhoz stb. A szabvány leírása a formfactors.org-on található meg. Amit érdemes kiemelni, hogy a mini-ITX kompatibilis az ATX és mATX szabványokkal - a csavarhelyek, a hátlapi panel és a bővítőkártya elhelyezése is megegyezik -, így egy mITX alaplap gond nélkül beszerelhető szabványos mATX és ATX házakba is.
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
akom
őstag
Nem lesz "izom kocka".
Csak vigyen pár játékot. (SC2,WoW,FIFA11)
1 hely elég. (Azért kell az USB3.0, mert azon keresztül kapcsolódik majd rá a +1 winyó)CPU majd inkább a virtualbox és a video konvertálás miatt kell.
A hőmérsékletre visszatérve, nem akarok tuningolni így remélem hogy egy alap procihoz adott cooler is bírja majd hűteni a CPUt.Ház pedig szép és jó, csak sajnos a 60k s keretbe nem fér bele.
Ez a régebbi Gigabyte H55N-USB3 mivel tér el a B3 tól? ( Ahogy látom B3 Sandy Bridge procikat fogad.)
-
atom360
tag
Igen, Ez a Asus F1A75-I Deluxe, az én asus m4a88t-i deluse lapom ujjabb kiadása lehet nem noti rammokkal. Én a felszereltsége és a mérete miatt vettem. Mefg durva, hogy wi-fi-s, és belemegy egy full vga. Mikor megjelent nálunk talán csak egy két riválisa volt most meg ömlenek.
-
toldy
őstag
kb, bár az intelen van usb3 és mini pci-e illetve idehaza kb beszerezhetetlen.
Azt számolgattam hogy egy picike ház, msi lap, g620t, 4gb ram és 40gb intel ssd kb 75k. Prociba kétségtelen, erősebb mint a brazos, de igp-ben gyengébb. Itt jön az hogy kinek mi a hangsúlyosabb. Ugyan ez a gép, csak brazosal kb 70k.
-
toldy
őstag
Persze, pont azért akarok rá vizet mert így kb 1 slot és akkor a hdd tartó vissza mehet a helyére ( ebbe pedig egy 3,5"-> 2x2,5" átalakítót akarok). Azért nem fel mert ott, az 5,25" helyén lesz a víztartály/pumpa.
De ha elszámoltam magam akkor sincs gond, mert egy/két 2,5" keretnélkül, csak úgy az alján gond nélkül elfér.Lényegében ide, bekrül egy ilyen, így elvileg el kell hogy férjen. A csatlakozók is elégi ki vannak tolva a blokkon így szerintem azzal sem lesz gond.
Szóval, tervek azok vannak megint, a többit majd meglátjuk.
-
kisza25
félisten
mindenki lappal együtt akar venni i3-mat, valahol logikus is,
mert ez a legkisebb proci ami belemegy 1156-ba, tehát nem fejlesztés céljából hiszen nincs miről,
mivel miniITX házat már eladtam, a jelenlegi házba meg bármekkora belefér, ha elmegy egybe, rendelek valami új lapot még nem tudom milyet -
atom360
tag
-
kisza25
félisten
igen minden irányba fellehet rakni, de nem csak a keretet, hanem az egész hűtőt, csak a VGA miatt nem, a memóriánál egy kicsit felhajtottam a lamellákat (kb 2mm-ert)és a hűtő sarkából kellett kicsit reszelni, így ok.
amúgy gyárilag mx-2 paszta van rajta, de túl sok, mert kipróbáltam nem tetszettek a hőfokok leszedtem a pasztát felraktam rá a saját mx-2-met sokkal vékonyabban és 5-6fokot hűlt, amúgy ennyivel teljesített jobban 24fokos szobában, mint alpin pro 21fokos szobában, most nincs kedvem átszerelni, majd lemérem este, ha 21fok körül lesz a hőmérséklet
amúgy 1,325V 4,3Ghz 10perc aida 64 stressz teszt 68/69 fokosaka magok és 56-ot ír a procira -
kisza25
félisten
akkor meg azt
felfogadok egy embert, hogy törje el a kezem mikor nyúlok a csavarhúzóért
még jó, hogy 8hónapot külföldön vagyok, így is túl sokat költök a gépre
igaz eladtam a notit a régi VGA-t, házat, DVD írót, pár játékot és most a procit árulom, szóval azért vissza is forgatok amennyit lehet -
kisza25
félisten
majd leírom hogyan fért el meg a teljesítményére igen csak szükségem lesz mert úgy néz ki i7-870 költözik a gépembe, i5-750-et nézegettem, de azonos áron tudtam szerezni úgyhogy gondoltam akkor miért ne
úgy fest szerencsém volt most gépfejlesztés terén, mert 32eFt volt a hd5850 új 2év gar és ez a proci is új lesz 34eFt ért -
-
kisza25
félisten
engem az sem érdekel, ha a vga felé fúj majd, csak férjen el
ja a felfogatás nekem is sima ügynek tűnik, de lehet fabrítanom kell
én ezt a képet néztem, hogy így elférhet, mert nem lóg túl a felfogatásonsem -
kisza25
félisten
csak azt néztem, hogy annál a linkelt freezernél mintha nem lenne felfogatva, legalább is én akárhogyan nézem sehogy sem látom
amúgy az így néz ki a felfogatással , de majd kiderül... -
peterk
senior tag
Nincs hely neki, a ház eleje - a ventillátor rácsozaton kívül - egyetlen fém lap, csak a bekapcsolgomb "töri meg" az egyhangúságot.
Viszont, most, hogy mondod, a bekapcsológomb maga a HDled, az világít, ha lemezművelet van. Ha átteszem a power led jumperre, akkor lesz jelzésem.
Mondjuk az meg zavaróan erősen világít, de majd befestem alkoholos filccel.
-
A gtx560 minden házban 70 fok lenne terhelten, szóval azzal nem lenne gond.
A processzor a 70 fokos, valamint bődületes hőség árad a gép hátulja felől játék közben, a cpu hűtő pedig az alaplapra fújja a meleget, nem pedig ki a házból. Van fent egy venti, ami szívja ki a levegőt, de az alapvető probléma, hogy az első 14-es ventilátor légárama megütközik a hdd tartóban, így nem sok levegő jut a cpu hűtő környékére, de talán most, hogy kiszerelem, megoldódik a dolog.
Remek ház a Q08 annak, aki nem szerelgeti, buherálja a gépet rendszeresen. De aki igen, annak szűkös és kicsi a hely, mindig atomjaira kell szedni, ha valamit akarok cserélni, csinálni benne. Az oldallap rögzítése sem nyerte el a tetszésemet.
-
tthom
senior tag
Az a baj a tervezett helyükre beépített ventikkel, hogy jóval hangosabbak, mint ha kicsit távolabb vannak tőlük. (persze, valószínűleg hatékonyabbak is) Értem ezt úgy, hogy nekem jelenleg egy 8cm-es van a procin, kb. 1cm-el a fedlap, de helyileg nagyjából a szellőzőrács alatt. Kipróbáltam, hogy levettem a procihűtőről, átszereltem a fedlap gyári szellőzőjéhez közvetlen, gondolván, hogy így majd közvetlen kívülre fújja, vagy szívja onnan. Hát, jóval hangosabb ugyanazon a fordulaton, rendesen lehet hallani a zaját. Gondolom közelebb van a fülemhez és kevésbé van tompítva... Én pl, emiatt nem csináltam meg a 9cmre cserét, mert az már csak úgy férne el.. Meg ezért nincs benne +1 4cm-es, mert az is közvetlen a gép oldalánál lenne.
-
GerykO
aktív tag
Reméltem, hogy poénnak fogod.
ÖöÖö milyen online lehetőségekkel?
Mármint online-tv adással? Eszi a sávszélességet rendesen szerintem, tehát brutál net kell neki. Ha pedig költséghatékonyságot nézünk a brutál net előfizetésnél olcsóbb megoldás egy mindigTV-extra előfizetés kártyaolvasó+kártya (egyszeri befektetés) formájában egy tv-tuneres gépbe, mint havi sok ezrest odaadni a szolgáltatónak. És itt igazából egy mindigTV előfizetést havi összegre kiszámolva érdemes összehasonlítani. És akkor elég egy megfizethető net, amin lejönnek a filmek -ráadásul nem mindenhol érhető el DIGI/UPC 15 + megás net.
Meg gondolom, hogy nem HBO-ra van szüksége egy HTPC-t építő embernek, hanem mondjuk sportközvetítés, vagy sorozat rögzítésére, meg hírcsatornát tudok még elképzelni. Filmekre ott a net.A természetfilm bámulásánál meg többre tartok egy kirándulást, távcsővel, fényképezővel, kellemes társasággal, esetleg egy jó kis szalonnasütéssel, csillagnézegetéssel...
Csak hangosan gondolkodám. -
Haart
addikt
Az a baj hogy nem érdemes hozzá kezdeni az egészhez, mert marha drága a cucc, akkor jó a mostani midi tornyom is. Azért nem cserélek csak, hogy legyen hova kidobni 30-40k-t. Ami még szóba jöhet ilyen 20k alatt van, akkor még azt mondom hogy talán, de az fölött nem éri meg.
Amit még nézegetek az Aerocool QX-2000. -
teejay78
csendes tag
Köszönöm
Előbb ez tényleg lemaradt.
Egyenlőre maradnék az integrált VGA-nál. Nem vagyok játék fan, szerintem később sem fogok ez irányba bővíteni.
Hdd + dvd meghajtó kerülne bele egyenlőre max.
Sok házat megnéztem, de a legtöbb nagyon lapos, és egy jobb proci hűtő el sem férne.
Köszönöm az infokat. -
ViZion
félisten
Köszi a helpet, de nem a linux a gond
Szeretnék valami "teljesítmény-mérést" csinálni, mint 3D mark vagy ilyesmi progival amik vannak win-re, de fogalmam sincs, hogy van-e linuxra... Tesztprogramok vannak, de ilyen teljesítményt pontozó dolgokat nem ismerek, XP-t meg nincs kedvem telepítgetni, csak pár tesztért...Slax-ot, Damn Small Linux-ot, és pár EeePC-s buildot ismerek, 2 G surfre egy kaland volt rágyúrni. Ubuntut szeretem, csak az ablakkezelőt cserélem XFCE-re, ha kevésnek bizonyul.
-
ViZion
félisten
Köszönöm
Most egy 10.10-el próbáltam fél órát, nem telepítettem semmit, mert még HDD átrendezés is lesz itthon, stb...
1280×800 vagy ilyesmi felbontás volt driver nélkül. 1 magos CPU érződik, több alkalmazás indításakor 100%-on, kis késés, de tűrhető, RAM 2 GB bőven elég.
Semmi netet nem kapott, alap ubuntuval indult, dícséretes.
Videókat így nem is próbáltam. 11.04 Ubuntu + Unity-hoz kevés lenne szvsz, de azért majd próbálomSzerintem véglegesre lehet, hogy vmi egyszerűbb ablakkezelőt kap. Ami nagyon durva, hogy hangtalan, pedig 4200-at pörög a venti... mondjuk max. fél év sztem, de kap majd vmi házventit, nagyot.
Majd vmi tesztfélét összehozok, mondjuk linux alatt azt se' tudom mivel tesztelhetem...
-
HookR
addikt
Mint említettem korábban, hardver témájú rss-re nem vagyok feliratkozva. Néha, amikor olyanom van, pecázom egyet Google-lal a megfelelő kulcsszavakra, a megfelelő szűrőkkel és vagy akad valami a horogra, vagy nem. Utóbbi hetekben elfoglaltabb vagyok és így kevésbé is aktív itt a fórumon, de ha találok valamit, majd szólok.
(#7376) user137: "a Tranquil lehet régebb óta létezik, de nekem a Wesena-s kolléga mondta, h az ő házaikat használják OEM-ként.
"
Nincs ellentmondás. (A cégek fennállásának ideje irreleváns. A termékek piacra dobása lehet érdekes, de az is csak közvetve, hisz elméletileg előfordulhat, hogy egy bérgyártó később elkezdi saját néven forgalmazni azt a terméket, amit korábban megrendelésre gyártott más cégnek.) A TranquilPC iXL családja a Wesena ITX7-re épül, annak kissé módosított változata.
Ezzel szemben a Wesena ITX2 (Mac Mini-like) csupán nagyon hasonlít a Viako újabb, immáron U-profilos házaira. Utóbbiakra a MyRipple (vonatkozó) házai épülnek.(#7378) zodo: "Wesena-s kolléga meg csak tette a dolgát, mint ahogy mindenki tenné vagy teszi:
"saját malmára hajtja a vizet"."
Nem. Tényszerűen az igazat mondta. -
HookR
addikt
Jelen esetben egyrészt nem a vállalatok történelme, hanem a Mac Mini-like termékeik piacradobásának dátuma lenne a releváns, másrészt nekem úgy rémlik, hogy korábban még a sarok profilos Viako házak lettek linkelve, nem ezek az újabb U-profilosak.
Na de mindegy, már így is több karaktert fecséreltünk a kérdésre annál, amit érdemel.<"Gondolom a távol keleti ötlet koppintása alapján szerettek volna Europában "kaszálni".>"
Azért tegyük hozzá, innovatívak is. Nekem a mágneses fedlapjuk nagyon tetszik.(Legalábbis máshol még nem láttam ilyet.)
Egyébként (1): Szemlátomást a MyRipple Ripple Mini Chocolate az, ami egy tőről fakad az U-profilos Viako Mini Letter-ekkel. Mindkét cég koreai.
Egyébként (2): "MACWORLD EXPO, SAN FRANCISCO—January 11, 2005—Apple® today introduced Mac® mini"
-
GerykO
aktív tag
Nem rossz az a Silverstone ház.
De azt nem szeretné a pénztárcám.
Annak az AC S1/S2-nek mekkora is a mérete? Mert a gyári honlapon nem találtam erre utalást sem. Viszont ha az emlékeim jól csalnak lelógnak a kártyáról, és az S1 még az alaplapra fújt, az S2 meg a hátlap felé, tehát az S2 bordaszélessége úgy 14~16 cm lehet.
Amúgy ez a hűtő is szimpi, csak valami hajtott "tölcsérrel" kéne a lamellákhoz terelni egy nagyobb ventilátor levegőjét.
Sapphire lapja felé terelődik az ingerem, mert az kellőképp felszerelt, egy ideig gondolkodtam ViZion által is említett Asrock PV530-as VIA lapban -az ára nagyon csábító-, de lehet a hűtés miatt az Asus lesz a befutó.
Aztán lehet, hogy ilyen alap lesz belőle ha elgurul a gyógyszerem, valami X2,X3,X4-el alulfeszelve, vagy valami core2SU, ha be tudok szerezni, egy Zotac 9300-as wifis lapban.Eddig azt hittem legalább a hardvert kiválasztottam már, de egyre jobban nem tudom mi legyen. Lehet veszek egy Brazos alapú notit...
-
zodo
nagyúr
Na, csak meg találtam.
Akkor inkább egy ilyennel szemezgetnék ha már ilyen kütyü vásárlásán törném a fejem.
Szoftver meg oly mindegy, szerintem.vagy valamelyik tesójával.
-
zodo
nagyúr
Még kettő innét igaz nem sok infót találtam róluk és az első, igen csúfi.
Igen. Ez pl. egy Antler Supercase MI-008 ház új előlappal megálmodva.
Amúgy a www.newegg.com-on több infó, képekkel az új kiadásról.
Nekem még mindig a Point Of View Sidney előlapos lenne a favorítom. -
GerykO
aktív tag
Szerintem nem lenne olyan nehéz rögzíteni. Amint láttam, mindegyik noti(chip)hűtő 4 csavarral rögzíthető. Ha nem is passzolnak az alaplap furataihoz, semmiből nem állna csinálni még egy lemezt, amit a hátlapi lemezhez rögzítve a chip köré helyezve ahhoz tudnád rögzíteni a hűtést.
Amúgy olyanokra gondoltam, mint amiket linkeltél.
Egy asztali DVD lejátszóba építenék bele egy Brazost az 50 mm-es magasságból még lejön az anyagvastagság, az alaplap távtartói, az alaplap és a chip vastagsága, akkor más nem nagyon jöhet szóba.Kell keresnem valami régi AMD-s kiszuperált laptopot a hűtés miatt, mert tizenx ezret nem adnék ki érte.
-
fkenny
senior tag
Nem nehéz házi barkács alacsony, halk kis méretű hűtőt csinálni, csak ötlet kell hozzá.
Más:
Alaplap ajánlás kellene. Feltételek:
Server lenne így mondom mik futnának rajta.
Pppoe-n keresztül netre csatlakozás
-Tűzfal, router funkció +wifi AP
- Mindigtv steam (usb-s tuner, de HW-n kódol)
- File server Samba, HTTP
-torrent max 50 szállal3 vinyó lenne rákötve. Egy kicsi ssd a rendszernek, 2 vinyó ami 1TB-s és egy 2TB-s lenne.
Fogyasztás fontos szempont, és hogy az integrált lan kártya gigabites legyen. (A vinyócsatik lehetnek úgy is, hogy egy ide, 2sata)
Válaszotokat és segítségeteket előre is köszönöm! -
ViZion
félisten
A Sony a NEC és az Optiarc 3-an egyesültek.
Bármelyik jó választás, de lehet találni teszteket is, az segíthet a kollégának a választásban.
ITT Samu a győztes, itt is van teszt.Desktopba való Samsungom hangos (2. éves), de működik, ettől lehet, hogy én fogtam ki vacakot, nem nagyon izgat, mert az eredeti játékokra is tolok no DVD patchet, vagy digitálisat választok.
-
Evilkiller
csendes tag
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- AKCIÓ! Apple Macbook Pro 15" 2018 i9 9850HK 32GB 500GB 560X 4GB garanciával hibátlan működéssel
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i9 14900KF 64GB RAM RTX 5080 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Apple iPhone 13 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Samsung Galaxy S23, 8/128 GB, Kártyafüggetlen
- Amazon Kindle 10th Generation ébresztős tok
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest