- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Haladó fotósok digitális fényképei
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- Apple MacBook
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- A Windows 11 lett az úr az asztali PC-k piacán
- Milyen processzort vegyek?
- OLED monitor topik
-
PROHARDVER!
Az ITX szabványt a VIA alkotta meg 2001-ben, mely eredetileg 21,5x19,1 cm volt, mára 17x17 cm-re redukálódott. Felhasználási területe igen széles, egyformán alkalmazzák otthoni felhasználók, mind nagy cégek különböző beágyazott rendszerekhez. Ipari területen különböző célokra felhasznált gépekhez szolgálnak alapul pl. CNC maró gépekhez, vagy ATM automatákhoz stb. A szabvány leírása a formfactors.org-on található meg. Amit érdemes kiemelni, hogy a mini-ITX kompatibilis az ATX és mATX szabványokkal - a csavarhelyek, a hátlapi panel és a bővítőkártya elhelyezése is megegyezik -, így egy mITX alaplap gond nélkül beszerelhető szabványos mATX és ATX házakba is.
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
sasNAXO #62382 üzenetére
Pont erre gondoltam... de azért fizess érte 70k HUF-ot.
#62383TESCO-Zsömle
Ne bánkódj, visszafelé kompatibilis, szóval a 6-os SSD futni fog az 5-ös csatoló sebességével. Szívesen.#62385Francia91
12-kért kettőt kértem volna.Szóval mostanság inkább a kompakt micro ATX lapok között turkálok, valszeg' ez a jövő.
-
válasz
sasNAXO #62378 üzenetére
Nem igazán látom a hozzáadott értéket pl. egy Asus AP201, Inter-Tech IM-1, Jonsbo D31, vagy CHIEFTEC BX-10B házhoz képest.
Az újdonság kapcsán egy picurit túltolt videó az ITX létjogosultságát vonja kérdőre napjainkban, nem minden alap nélkül.
A mostani ITX lapok...
- eléggé megcsappantak, ami modellszámot illeti;
- majd' duplájára emelkedett az áruk;
- fícsörökben, csatlakozókban jócskán visszavágták a legtöbbet.Ezzel szemben...
- az ITX házak méretben sokszor meghíztak, ill. a micro ATX társaik között jócskán találni kompaktabb modellt;
- egyéb (micro ATX) lapok is drágultak, de arányukban nem ennyire;
- a kompakt egybegépek (DeskMini, Minisforum, stb.) ésszerűbb formában kínálják ugyanazt, amiért az ITX-et kerestük, és most már teljesítményben is felnőttek. -
Maradjunk a "tágas mATX" definíciónál.
Nekem jobban bejönne egy ilyesmi, ha nem hagyták volna ki az alaplapi tálcát és az USB-C csatolót: AeroCool CS110 (162 x 353 x 270 mm)#62359 Rowon
Obiban veszel csomag gumitalpat (és hátul átalakítod 2x 80mm-es kifújós ventisre), és kész is! -
Május 24-én érkezik a kiskereskedelmi forgalomba az ASRock DeskMini X600.
-
-
válasz
HUN_Sector #62218 üzenetére
Aprón van most egy garis Corsair SF600 Gold...
-
válasz
sasNAXO #62181 üzenetére
Techspot teszt szerint, ha van elég vRAM, akkor azért nincs akkora esés PCIe 3.0 x4 esetében sem.
#62185sasNAXO
Sajnos ez 2022-es cikk, azóta meredeken kilőtt a játékok vRAM igénye, inkább 12GB lesz az... mondjuk a multi címek esetében nem, ott fontos a széles bázis, barátságos gépigény. -
válasz
sasNAXO #62176 üzenetére
Ja. Még egy Oculink port hiányzik a hátuljáról. Vagy esetleg az egyik M.2-es portba mehetne egy NVME-Oculink átalakító kártya, aztán kis barkáccsal kivezetni hátra.
Bár ehhez PCIE Gen4-es csatlakozó kell, magyarul inkább az X600-ba illene. -
Lásd itt...
Halo biztosan csak SOC, asztali ITX-be nem jön, hacsak a MinisForum nem tervez hozzá egyedi deszkát, mint a BD770i / BD790i.#62168 TESCO-Zsömle
Üzembiztonsági szempontból szvsz egyáltalán nem lehetnének így az alkatrészek... ez a hanyatlónyugat ópiuma. -
ASRock Jupiter X600 - gyártói oldal
DeskMinin túl is van élet az ASRock szerint, és milyen igazuk van, főleg ha jóval több csatlakozó áll rendelkezésre!
- 179 x 178 x 34mm / 1.07L;
- Mini-STX / AM5;
- 35W, vagy 65W TDP-s kiépítésben;
- 2x M.2, 1x 2.5" háttértár
- 4db videókimenet (2x DP, 1x USB-C, 1x HDMI) -
Jogos, más gyártó is előállt saját mini-STX lappal, pl. SST-VT02 - ebben már elférhet egy 120mm-es topflow CPU cooler.
Sajnos a HALO valóban a SOC-okhoz jár majd, asztaliba marad a 16CU-s, RDNA3.5-ös Strix Point... ami a 8-12CU-s, RDNA3-as chip-ekhez képest azért lesz egy különbség, 8600G-ről mindenképpen nagy lesz az ugrás.
-
Szupi, ezt már vártam!
Nézegettem a különbségeket, és minden területen megvan a kötelező előrelépés:
AM4 -> AM5 (evidens)
PCIE G4/G3 - > G5/G4
DDR4 3200MT -> DDR5 6400MT (+OC, X300-nál mentek a 4000-es RAM-ok is a végén).
Gigabit LAN (RealtekRTL8111H) -> 2.5 Gigabit LAN (Dragon RTL8125BG)Az egyetlen aggodalmam, hogy maradt a 65W-os TDP limit, az új APU-k pedig több kakaót igényelnek, ahogy néztem... a jövőre érkező Strix Point / Halo pedig valszeg' még éhesebb lesz.
Főleg akkor ha az ember kimaxolja a háttértárak lehetőségét (2x M.2 + 2x 2.5"), húzza a RAM-ot + IGP-t, használ BT/Wifi kártyát, beruház gyári LED-csíkra, USB-n etet/tölt vmi külső eszközt, stb.
+
Most vettem észre, hogy már az X300-on is volt második 4pin fan header, de nem értem, minek, amikor nincs egy ventihely a kasztnin? Vagy léteznek ilyen elvetemült modderek?
-
Colorful Frozen ITX termékpaletta - VideoCardz, smallformfactor.net
Egész pályás letámadás a gyártótól, van minden, ami egy ITX rendszerhez kellhet!
Hasonló VGA már jelent meg tőlük, de ezt a házat nem láttam még Ali-n, lehet feltűnik majd a közeljövőben a piactéren, esetleg más színben? -
válasz
KaqXar19 #62144 üzenetére
Írhattál volna bővebben, pl. felhasználást, milyen célra szeretnéd, stb.
ASRock Deskmini B760 kapható idehaza, 2.5G Realtek Dragon (RTL8125BG) LAN-al.
Ebbe veszel (és alulfeszelsz/lekorlátozol) egy 35W-os CPU-t, belemegy 2db 2.5"-os HDD + 2db PCIE SSD, és kész is vagy.
Ja nem, ez DC tápos... hát akkor passz. -
válasz
hegegabi80 #62090 üzenetére
az sfx tápot minek kell elfordítva beszerelni
Nem kell, használhatsz adaptert. -
válasz
Grave_444 #61563 üzenetére
DeepCool CH160 Black / White gyári oldal, ComputerBase, Guru3D
Lebegtetik egy ideje, de most végre fellőtték a gyári oldalt. 230mm szélességű mATX lapok immár szinte biztosan el fognak férni benne, a fogantyúja masszívabbnak tűnik a kínai csodákénál, és mindenféle csatlakozóval ellátták. Nekem bejön, bár a C/-ITX praktikusabb méret szempontjából, de itt meg kényelmesebben elférnek az elemek, ha pl. nagyobb VGA-t, több háttértárat szeretne a júzer.
Installation guide vid - kábelelrendezésre van némi lehetőség, és a fan bracket-ek is többféleképpen használhatóak, a porszűrők viszont nem tűnnek hatékonynak.
-
Gigabyte Metal Gear Plus ITX
Csak én érzem ezt mellényúlásnak? Aliról berendeltek egy konténer alu házat + paneltápot, kiadták interneknek összeszerelésre, oszt' jóvan. -
válasz
HUN_Sector #62046 üzenetére
Köszi a beszámolót, lehet X47 lesz nekem is a következő!
-
NVIDIA “SFF Enthusiast GeForce” initiative set to promote smaller graphics cards for SFF PC builders
Velkám! Már csak konkrétumok kellenének. -
válasz
hegegabi80 #61945 üzenetére
+ #61946 Vigneau
Ja, mint a Kolink Satellite-ba, ide is elfér egy kicsit szélesebb lap (200-210mm), ha SFX tápot rak bele az ember. Az a gond, hogy manapság inkább csak Intel vonalon lehet ilyen deszkákat felhajtani, pl. ASRock B760M-HDV/M.2.
AM5-ből a legkeskenyebb (211mm) az MSI PRO A620M-E és PRO B650M-E. -
Jonsbo C6-ITX Black / White - gyári oldal, Guru3D hír
It's happening! A Jonsbo meghallotta a júzerek és modderek szavát, kihozta méltán népszerű mATX kuckójának unokatestvérét - rögtön műbőr fogantyúval!A méreteket sikerült megtartaniuk, csak a belső elrendezés változott:
- az alaplap kompatibilitás ITX deszkákra korlátozódik;
- a tápegység immár a lap előtt foglal helyett, és az elülső lemez rácson keresztül szívja a friss levegőt;
- 3db 120mm-es ventivel szerelhetjük a házat: alul, felül, és hátul 1-1 példánnyal;
- merevlemezből ugyanúgy lehet 3.5"-es modellt beszerelni, az első helyett immár az alsó venti beáldozásával;
- gyárilag rendelkezésre áll egy SFX átalakító lemez a kompaktabb tápegységekhez. -
Tudtok mondani olyan kompakt ITX házat, amiben
- a merevlemez meghajtó az alaplapi tálca mögött van,
- 3.5' HDD is elfér ott?Akasa AK-101-01BK és In Win Chopin szerű modellekre gondolok, csak nagyobb tárhellyel.
Aliepresses ajánlás is jöhet!#61922 Hanok
A lehetséges oldalirányú fizikai behatások miatt én biztosan nem csatolnám az oldallemezhez. -
Sima fekete Jonsplus Z20 megérkezett a Caseking-hez, szóval rövidesen nálunk is kapható lesz, az árából kb. 2db C6 kijön.
-
-
válasz
HUN_Sector #61707 üzenetére
4060 már határeset, ott a teljes kártya belenyal a 120W-ba, ehhez jönnek az egyebek, az a Flex táp meg max. 216W-ot tud leadni a 12V-os ágon. Persze alulfeszelni VGA-t is lehet, pl. simán 90W alá vihető az RTX3050 8GB, vagy egy RX6600 8GB.
Mondjuk egyéb oldalak tesztjeiben én nem láttam ennyire jónak az A380-ad, de nekem is szimpatikus... legalább PCI-E 3.0-as, 6GB VRAM-al, és Adaptive Sync-et tud!
Persze lehet hogy azóta javítottak a szoftveres oldalon.#61715 Rowon
Eztne. Minden a belsőtől függ, pl. BFX-450BS már DC-DC belsőt kapott, igaz nem a legminőségibb gyártótól, de attól még bőven vállalható.
Mindezt 20k HUF alatt, közel a 400HUF-os júróhoz.#61725 HUN_Sector
Pontosan. -
válasz
viperabácsi #61686 üzenetére
Simán, egy 6GB-os RTX3050-el is megbírkózik szvsz.
-
válasz
HUN_Sector #61551 üzenetére
az eretnekség lenne
csalás
Nem, szimplán barkács. -
válasz
TESCO-Zsömle #61525 üzenetére
Jogos.
-
válasz
HUN_Sector #61522 üzenetére
Kb. mintha nem az EU lennénk.
-
válasz
hszilard666 #61492 üzenetére
Megtartanám a helyedben a T60-at, a QBX ellenében. Ma már szinte mindegyik, hasonló felépítésű, normálisabb ITX ház közelíti a 30k HUF-ot, emiatt ne szorongj!
-
Ha valakinek kellene Flex táp, aprón most felkerült több Seasonic SS-250SU.
-
válasz
Dr.Adonisz #61446 üzenetére
Ja, télleg'... akkor inkább egy DAC-ot ajánlanék.
-
válasz
Dr.Adonisz #61441 üzenetére
1151 es 8. genes procit kezeljen, ddr4 es ramokat 32 gb-ig, ill -ami a legnagyobb nehezítés- hátul 6 jack csati.
Szvsz ez ma már nagyon nichée kombó. Írd össze, mely modellek felelnek meg a kívánalmaknak, aztán irány az Ebay!
Vagy vegyél egy megfelelő foglalatú deszkát + hozzá egy külső DAC-ot - sokkal hamarabb révbe érsz!No, véletlenül itt egy lap, ami megfelel minden kívánalomnak:
MSI Z370I Gaming Pro Carbon AC ITXSzupi kis modell, csak azt ne mondd, hogy drága...
-
válasz
Vigneau #61390 üzenetére
Erre a dupla 120mm-es ventirögzítésre nem is gondoltam, tényleg jó!
És SFX táppal tényleg sokkal szellősebb lett!Mivel eltűnt az alsó lemezről a P12, ezért a HDD elhelyezésre megoldás lehet, ha alulra vennél egy 3.5 -> 2x2.5 átalakítót, és átköltöztetnéd a meghajtókat. Én Metis-ben, és most a Jonsbo C2-ben is hasonlót használok, szerintem nagyon praktikus.
Színben passzolna a házadhoz pl.:
Akasa AK-HDA-03
Sharkoon 4044951013586 -
válasz
Vigneau #61382 üzenetére
Szupi, szerintem kimaxoltad a ház lehetőségeit! Durván jó vas az az SFX EVGA!
Ha távolabb szeretnéd tudni a tápot az alaplaptól, akkor ajánlom Trolee átalakítóit; szerintem már olyat lemezt is tud gyártani, amin mind a 6db SFX furat megvan.
-
válasz
hegegabi80 #61374 üzenetére
Valóban jó a Z20, de nekem a 382mm-es mélység már sok lenne, inkább a C6-ot választanám, ha már mATX.
-
Megint támad a Jonsbo, micro ATX fronton!
Jonsbo N4 Black / White - gyári oldal, Guru3D.com
A termékoldal alapján egy nagyon praktikus, mégis kompakt HTPC / Home NAS házat kapunk, mATX alaplap méretben, low profile magassággal, 6+2db HDD fiókkal, szellős kialakítással, fa berakással.286mm(W) * 300mm(D) * 228mm(H) méretével elférhet a TV alatt, de szekrénybe is helyezhető, 1db 120mm-es ventilátora viszont csak a HDD-ket hűti, a többi komponens a rácsozat biztosította légáramra, ill. saját magára számíthat.
[FYI: a gyártó oldalán immár külön lapot kaptak a NAS házak.]Jonsbo Z20 Black / White / Orange-Black / Orange-White / Pink-Black / Pink-White
A Jonsbo a C-sorozat mellett is folytatja a nagyon kompakt mATX házak gyártását!
Ezúttal egy ablakos, füles, rácsos, szög egyszerű felépítésű, mégis nagyon praktikusnak tűnő szerkezetet dobott a piacra, szokatlanul széles színpalettában - mintha a Metis / Styx termékvonalak babérjaira törnének, nagyon helyesen (ha már a Raijintek elengedte amazokat).382mm(D) * 198mm(W) * 335mm(H) méretben érkezik (lábakka, fogóval, mindennel együtt), max. 363mm hosszú VGA-t képes elnyelni, valamint több HDD-vel is elláthatjuk, és max. 4db 140mm-es venti fér el benne alul/felül + hátul egy 120mm-es - utóbbiakat (HDD-k + ventik) rendkívül sokféleképpen variálhatjuk, érdemes ránézni a gyári oldalra!
A kábelmenedzsmenttel viszont lehetnek gondok, nem úgy tűnik, hogy az alaplapi tálca alá bármi elférne. -
válasz
AxBattler #61360 üzenetére
Pl. ezen a képen jól látszódik, hogyan fér el felül egy radi (vagy egy ugyanekkora venti) az SFX táp előtt:
Megfelelően kis VGA mellett (pl. EVGA RTX 3060) szvsz így már elég jól átfújja a házat... esetleg az alsó lemezt kivágnám, úgysem látszódik, mehet oda porszűrő.
-
Szerintem itt a probléma alapvetően azzal van, hogy a vásárlók el vannak tévedve. A Jonsbo C6 egy pénztárcabarát, reliable budget micro ház, ennek megfelelően:
- igazán nagyteljesítményű konfig nem való bele;
- ITX lap nélkül nyújt subcompact életérzést, de a tervezést nem ússza meg az ember.Mindenképpen így raknám össze magamnak:
- SFX táp;
- alulra/fölülre 1-1db, normális nyomással rendelkező 140mm-es venti;
- 200mm körüli hosszúságú VGA, de leginkább valami 1db ventis, vagy LP modell. -
válasz
HUN_Sector #61330 üzenetére
Ráadásul egy LEGO Icons dobozra került... valakinek tutijó játszós szobája van!
Vicc nélkül: kérjük a beszámolót és képeket! -
válasz
hegegabi80 #61288 üzenetére
V9-ről mindig megfeledkezek, pedig mutatós... viszont a C6 közelebb áll az ITX házakhoz!
-
válasz
HUN_Sector #61261 üzenetére
Akkor reális a 20k, én venném annyiért, ha kellene. De nem kell.
-
válasz
HUN_Sector #61253 üzenetére
A rácsos, fém oldallapok is megvannak hozzá? Doboz, tartozékok?
-
válasz
tippm86 #61238 üzenetére
Jó cuccnak tűnik, a hasonló niche házaknak hasonló az árazása.
Azt mondjuk nem értem, hogy pl. SXM2 7.3L-nek elöl van a bekapcsológombja, alatta USB-A és USB-C... más képeken meg hátul van a gomb, USB nélkül. Mivaa'?#61247 sasNAXO
Nem rossz, csak kár hogy fehér.
AKLLA és SIXGE házakat nézegettem, horror áron kínálják, marad a MetalFish...
K39PRO
METALFISH T40
SS30 - utóbbi új felfedezett, nálam elég erős befutó. -
válasz
Vigneau #61233 üzenetére
+ Pontosan milyen konfig alá kellene a lap?
Mert így csak vaktában lövöldözünk.#61232 cinemazealot
Most komolyan, a 6 éves vas lassú? Én 4. generációs Intelen dolgozom (web fejlesztés) és 6. generációson játszom (!)...
Mindig feszkózok a fejlesztés miatt, aztán kicsit megnyugszom, amikor ilyeneket olvasok... köszi! Persze privátban már kitárgyaltuk. -
válasz
sasNAXO #61217 üzenetére
Delivery only to other European countries except Hungary.
Ez mondjuk tényleg durva, nem tudom, mi lehet a háttérben.
Lehet, hogy a 14 napos elállást is be kellene vállalniuk, de a magyar fogyasztói szokások mellett ez nem fér bele?
Vagy csak a Free shipping rész nem vonatkozik ránk, egyébként szállítási díjjal küldenék?
-
-
Felkerült a Palit oldalára a megvágott, 6GB-os RTX3050-ek specifikációja, köztük a gyártó teljesen passzív modellé is: RTX 3050 6G KalmX
A képeket nézegetve kicsit meh érzése lesz az embernek, feltűnik a spórolás a korábbi, GTX 1650 alapú passzív modellhez képest:
- 2xDP + 1xHDMI csatik helyett itt most 1xDP + 1xHDMI + 1xDVI a felállás;
- a borda az előző modell esetében teljesen egyedi tervezésnek tűnt, az új meg olyan, mint bármelyik aktív/félpasszív típusnál, csak épp' lefelejtették róla a ventilátort és a műanyag burkolatot.
Nem lesz egy emlékezetes darab, főleg ha még drágábban is akarják adni a félpasszív modelleknél.
-
válasz
Pista0001 #61140 üzenetére
Jó, hogy szóbahoztad a Shuttle-t, most rátaláltam a dGPU-s slim gépük második, husibb verziójára, ami már 2 slot-os VGA-t is fogadhat... LGA 1200 proci mellett.
Shuttle XPC slim XH510G, illetve Shuttle XPC slim XH510G2Mindkettő kapható idehaza, 2 év garival, és teljesen jó DeskMini alternatíva.
Gen11 Intel CPU-val 4.0-ás a PCIE x16 sín, szóval RX6400 sincs visszafogva benne... -
válasz
HUN_Sector #61106 üzenetére
... és gondolom egy 8700G is ott pörög.
-
válasz
Vigneau #61101 üzenetére
Raijintek Styx-ből létezik teli oldallapos, még optikai meghajtója is lehet.
#61103 HUN_Sector
Ezeket a számokat hogyan hozták össze?
Más tesztekben nem éri el egy GTX1650, vagy egy (PCIE 4.0-ás) RX6500XT szintjét; pl. Computerbase, Hardwareunboxed, stb.APU topikban már pörög a téma...
-
Nem gondoltam volna, hogy ennyit számít a 120mm-nél nagyobb venti, és még jól is néz ki! Jó döntés volt!
A zsúfoltság nem emiatt alakult ki, a vastag kábelkötegek tehetnek erről - utángyártott, ugye? SF450-hez nekem gyárilag lapos kábelek jártak, nem járnál jobban azokkal?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Haladó fotósok digitális fényképei
- Milyen légkondit a lakásba?
- Honor Magic V3 - mágikus realizmus
- BMW topik
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- BestBuy topik
- Filmvilág
- További aktív témák...
- Xiaomi Redmi A3 64GB Kártyafüggetlen, 1Év Garanciával
- Billentyűzet magyarosítás magyarítás lézerrel is! 10-15ezer közötti áron! Óriási betűkészeletünk van
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte A620M R5 7500F 32GB DDR5 512GB SSD RX 6700 XT 12GB Rampage SHIVA Chieftec 700W
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte H610M i5 13400F 16GB DDR4 512GB SSD RX 6700XT 12GB DeepCool MATREXX 40 650W
- LG 55G3 - 55" OLED evo - 4K 120Hz 0.1ms - MLA - 2000 Nits - NVIDIA G-Sync - AMD FreeSync - HDMI 2.1
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest