- Gaming notebook topik
- Ismét 128 és 256 GB-os memóriaszetteket villantott a G.Skill
- BIOS frissítés
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- SSD kibeszélő
- A Windows 11 lett az úr az asztali PC-k piacán
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Vezetékes FEJhallgatók
-
PROHARDVER!
Az ITX szabványt a VIA alkotta meg 2001-ben, mely eredetileg 21,5x19,1 cm volt, mára 17x17 cm-re redukálódott. Felhasználási területe igen széles, egyformán alkalmazzák otthoni felhasználók, mind nagy cégek különböző beágyazott rendszerekhez. Ipari területen különböző célokra felhasznált gépekhez szolgálnak alapul pl. CNC maró gépekhez, vagy ATM automatákhoz stb. A szabvány leírása a formfactors.org-on található meg. Amit érdemes kiemelni, hogy a mini-ITX kompatibilis az ATX és mATX szabványokkal - a csavarhelyek, a hátlapi panel és a bővítőkártya elhelyezése is megegyezik -, így egy mITX alaplap gond nélkül beszerelhető szabványos mATX és ATX házakba is.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Gigabyte GTX 1080 Mini ITX 8G (GV-N1080IX-8GD)
És az a durva, hogy 169mm-es méretben is megtartották a félpasszív üzemet! Mondjuk a borda jófélének tűnik, viszont tuningra már annyira nem alkalmas... de kit érdekel? Bőven elég egy 1080/8GB ITX!
A 1060, 1070 ITX-nek mennyire volt hangos a ventije terhelés alatt?SFX-L-Netzteile im Test: be quiet! und FSP mit Alternativen zur Referenz
Hát, a Corsair SF450 még mindig a legjobbnak tűnik, már csak a rövidebb kábelek, és az ár/érték aránya miatt is.(#40274) vighpeter
Olvasd el a ventis topik összefoglalóját, abban minden benne van.
Én 2db Coolink SWIF2-1201-est használok leszabályozva egy moddolt Metis-ben, és elégedett vagyok velük. A kiszemelt laptól függ, hogy PWM-el, vagy feszültséggel szabályozza a rá kötött házventiket, ez alapján válassz Te is kávédarálókat. -
válasz
Peterhappy #40266 üzenetére
+1 a Metis Plus-ra, és igen, ajánlott bele 2db ugyanolyan 120mm-es ventit venni, elosztóval, hogy alaplapról összhangban tudd szabályozni a kettőt.
-
válasz
hegegabi80 #40192 üzenetére
A harisnyázás hiánya nem gond, igyekszem eltüntetni a kábeleket. A lényeg, hogy a csatlakozók ne legyenek gagyik.
A 350-es Zalman-hoz adnak ugyan adaptert, de drágább, és nincs 6pin PCIE csatija, csak a 450W-os modellnek... ami még borsosabb.Trolee kolléga gyártotta az adaptereket, talán van még neki elfekvőben pár darab.
(#40193) mpierre
Óvatosan azzal a rajzzal! Vannak olyan SFX tápok, amelyek csak 3 ponton rögzíthetőek, míg ez az adapter (akárcsak Trolee-é) kizárólag 4 ponton engedi becsavarozni a tápot.Az én régi SFX-350BS-em is 3 pontos, de talán mostanra sikerült ezt kiküszöbölnie a gyártónak. A honlap szerint legalábbis már 3 és 4 ponton is csavarozható a modelljük.
Ilyen volt:Ilyen lett:
(#40194) Speed(R)
Szép lett! Hiába, ez egy kiváló modell, megéri a ráfordított időt.
Régen én is kerestem ilyet, de aztán az ITX deszkán túl közel lennének a RAM modulok... -
válasz
hegegabi80 #40179 üzenetére
Ez nagyon hasznos infó, köszi!
Már nézegettem a tápom utódát, de mindig vagy gagyi, vagy túlárazott volt a kiszemelt.Most visszaolvastam, megnéztem a tesztjét + a SFF topikot, és valóban meggyőző. (Nem is tudtam, hogy a Kolink már a kezdetektől a Noctua beszállítója és fejlesztője!)
Kolink KL-SFX350 12k HUF-ért abszolút nem drága.
-
válasz
Mercutio_ #40158 üzenetére
Hacsak nem akarsz fölösleges köröket, és magadat szívatni, akkor szvsz nem érdemes: az új DOOM nálam kb. 2.7GB-ot evett maximum, ami ugyan még nem 4GB, és a 2GB-os kártya is megoldotta volna a helyzetet, de látható, hogy utóbbi (rövid) idővel limitáló tényező lesz, még ha most nem is használod ki a 4GB-ot.
Persze ahogy kivettem, Te is ugyanolyan cserélgetős lökött vagy, mint én, szóval ez ne tartson vissza...
-
válasz
Nerazim #40154 üzenetére
Az egyventis kártyák detto halkan képesek lehűteni ezeket a GPU-kat.
A Zotac Mini, az MSI Aero, és az Asus Phoenix is teljesen vállalható modellek, de csak a Giga D5 tudja a félpasszív üzemmódot (utóbbi most egész jó áron megy kiskerekben). -
válasz
>Deego.. #39940 üzenetére
Értem, köszi! Jó lett!
(#39941) Nerazim
1, Attól függ, ez is egy lehetséges légáram. De ha a Classic Metis-t veszed, aminek ablak helyett lyuggatott mindkét oldallapja, akkor azokon keresztül tud elég levegőt szívni, hogy inkább kifelé / hátrafelé fújjon.
2, A Metis Plus-nál pont az a lényeg, hogy a venti a VGA-ra fújjon, és hűtse... vagy venti nélkül a VGA hűtése tudjon elég levegőt szívni kívülről. -
Üdv!
Tudja valaki, hol lehet Bp-en univerzális backplate-et szerezni a s1151-es lapomhoz?
FM2+ óta nem volt ilyen a deszkáimon, de a legutóbbi szerelésnél bevillant, hogy talán nem ártana... -
válasz
Mercutio_ #39865 üzenetére
AkarodaMetist.
(#39867) Grave444
Hát, az biztos, hogy csak 1 ventis VGA-k szerelhetőek így a házba...
HDD-hely marad 2db a vágás után: 1 a táp felett (3.5"), 1 pedig a táp mögött, az alaplapi tálcán (2.5").Azt nem tudom, hogy jobb így a szellőzés, de a 2 venti gyak. egymással szembenéz...
-
válasz
Mercutio_ #39863 üzenetére
1, Az ablak nélküli változat olcsóbb.
2, Ha hátrafelé fúj ki, akkor hogyan nyomja telibe meleg levegővel a mellette álló monitort?
3, Ha Metis Plus-t veszel, és az aljába vágsz egy 120mm-es ventihelyet, akkor két légkavaróval meg tudod oldani, hogy alulról fölfelé átfújják a gépházat. Főleg, ha megfordítod a belsejét, ahogy Grave444 tette:You can't escape The Metis...
-
válasz
milkabrams #39845 üzenetére
3. hónapra meg ugye már nem is tervezünk előre. Jól van, csak így tovább!
-
válasz
#16939776 #39831 üzenetére
Jah. Most ezen gondolkodok én is, hogy lecserélem a Metist egy jobb hűtéses modellre...
... mondjuk egy felül két ventivel moddolt Metisre. Sajnos nem gondoltam, hogy az 1db befújó 120mm-es kevés lesz, de ebben a kánikulában kiderült, hogy kettővel jobban jártam volna. Persze kell a változatosság, az új már fekete lenne, nem ezüst, és ennek már kivágnám a hátsó rácsozatát. -
válasz
energy4ever #39799 üzenetére
Ahogy gondolod... sok sikert!
-
válasz
energy4ever #39795 üzenetére
Szerintem simán belefér, mivel csak a második PCIE-sínnel szélesebb, mint egy ITX lap, azt meg benyeli a Metis.
Hát, hacsak nem volt meg régebbről ez a konfig, nem volt egy túl jó beruházás.
A helyedben eladnám a procit és a VGA-t, helyettük apróról halásznék egy A8-7600-t, vagy A8-7650K-t: dual channel RAM-mal simán jobbak lesznek. -
válasz
energy4ever #39793 üzenetére
Se USB3, se HDMI, se DVI... szerintem ezt nem kellene erőltetnetek. Meg az FM2-őt sem, úgy általában, az már halott platform (na jó, csak zombi
), már csak a DDR3 miatt is.
AM! ITX még drága, inkább apróról egy Skylake i3, 20k körül + valami alap ITX deszka + 2x4GB DDR4 RAM.
Mire lesz használva, mekkora a keret, és mi van már meg?
-
Cooltek U1 Plus raktáron a Varázslónál 24k HUF.
-
Üdv!
A gépemben a HDD-k (ST1000LM014 + ST1500LM006) a mostani időjárás mellett, idle állapotban 34-35 Celsius fokosak; játék alatt viszont előfordul, hogy átlépik a 40 fokos határt is.
A kérdésem az lenne, hogy mekkora az a hőmérséklet, ami mellett nem szenvednek kárt, nem csökken az élettartamuk?
Tudom, notikban magasabb hőmérsékleteket is el kell viselniük, de azért mégis... -
-
Napi buhera.
Korábban filóztam, hogy az alacsonyabb hőtermelés, és fogyasztás miatt i5-6500T-t vegyek, vagy legyen sima i5-6500? Utóbbi mellett döntöttem, utólag mondom, hogy jól. Ugye a T-s 2500Mhz-ről turbózna max. 3100Mhz-re...
Ma játszottam picit a beállításokkal: a Turbó frequency-t 3300Mh-re állítottam, amit egyszerre mind a 4 maggal tud... alulfeszelés után 1.0V-al is, azaz 0,1V-al kevesebb kakaóval. Nekem bejön.
A kérdésem még az lenne, hogy BIOS-ban az Intel Turbo Boost Technology 3 állapotban lehet:
- Disabled;
- Auto: Turbo Boost will operate;
- Enabled; Turbo Boost will operate at stock settings.Az első evidens, de mi a különbség a másik kettő között?
Gyárilag AUTO-n van... -
válasz
hegegabi80 #39694 üzenetére
... és aprón időről-időre állati olcsón lehet vadiúj Metis-hez jutni.
Hiába, korán kell kezdeni az ITX-re szoktatást.
-
a VGA szellőzésének ne az alaplap* legyen az útjában, hanem az oldalablak
Jogos. Nesze neked variálhatóság.
Egyébként jobban megnézve annyira nem tragédia: ha alulra, a táp elé bekerül még egy komolyabb 140mm-es lapát, az már elég lehet.(#39670) shteer
Ha a Fortress Mini bejött neked, akkor nyilván ez is be fog... gyak. edzett üveges Fortress. Egyébként 1-1 diszkrét fehér LED-sorral bitangjól nézhet ki, csak aztán kell neki egy külön komód, amire ki lehet állítani, és megfelelően gyönyörködni benne.A €110 árra még kíváncsi leszek hogyan alakul itthon, ha nagyon elkanászodnak a kereskedők, akkor lehet megéri rendelni németből.
(#39673) Patice
Fektetveee? Erre nem is gondoltam, de végül is miért ne?
Nappaliban szépen mutatna a TV alatti polcon, illetve az alulra kerülő üveglapon rajta lehet hagyni a védőfóliát. -
válasz
AxBattler #39649 üzenetére
Phanteks Evolv Shift TPU Review
No, itt már látszik a HDD-k helye, és egy elég "érdekes" tervezési elgondolás is: ugyan a VGA kaphat levegőt alulról, viszont a ventilátorok közvetlenül az alaplap felé néznek, és nem látszik, hogy mekkora hely van a kettő között. Bár a VGA bracket bizonyos határok között mozgatható, de kérdés, hogy a vastagabb, 3 slot-os VGA-k beférnek egyáltalán? -
-
válasz
Goose-T #39547 üzenetére
Define Nano S az a ház, amit biztosan nem vennék... a Define Mini C csak kb. 5cm-rel magasabb nála, és mATX lap is elfér benne, a táp rejtve marad, több a meghajtóhely, stb.
-
A piros szerintem is szép... az arany meg luxxy.
(#39507) kisza25
Már keverem...(#39520) gyorol
Az a lap nem fog beleférni, ugyanannyiért van MSI H110I PRO, GIGABYTE GA-H110N, vagy picit drágábban MSI H110I PRO AC, MSI B250I PRO (utóbbit ajánlanám, ha belefér a keretbe).Prociból fölösleges K-sat venned, úgysem tudod tuningolni. Apróról 50k egy i5-6600.
-
válasz
gyorol #39495 üzenetére
SFX táppal befér!
(#39496) alcsa
Nem lehet mindenkinek Dremel-e otthon, meg elég idege a moddinghoz. Ez az első ITX háza, épp elég sokk lesz neki az összeszerelés, nemhogy még vágni is...(#39497) kisza25
Uhh, az az RX470... szép masszív még mindig.
Ha kivágtad volna a tetejét, neked sem fűtött volna be, és maradhatott volna a Radeon.(#39498) gyorol
Te olvasod is a kommenteket, javaslatokat? -
válasz
gyorol #39476 üzenetére
Bár nem engem kérdeztél, de szvsz az a konfig ma is simán helytáll, főleg hogy i5-öt apróról, garival, jóval olcsóbban be lehet már szerezni.
Még annyi, hogy olyan boltban vedd, ahol az alaplapot külön díj nélkül frissítik a legújabb BIOS-ra.Viszont a VGA picit mellényúlás volt: a LP kártyák hűtése hangosabb a teljes magas társaikénál, és nem tudják a félpasszív működést, azaz alacsony terhelésen nem kapcsolják le a ventijeiket. Különösen, hogy a TT Core V1-be simán belefér egy normál magas kártya. Viszont ha ez téged nem zavar, akkor lelked rajta.
-
válasz
Grave_444 #39450 üzenetére
Hát ja, sem az i5-6400, sem a 1050Ti nem egy kazán, és a tápot sem hiszem hogy nagyon leterhelnék, szóval túl nagy bajok itt nem lehetnek.
A fanless táp jó dolog, a konfigod max. fogyasztása nem éri el az 520W-os kapacitás harmadát sem.Egyenlőre még van tárhelyem, szóval ez még a jövő zenéje, de a 2.5-ös HDD-k nem a kapacitásukról híresek, így mindenképpen valami nagyobb cuccot kell kerítenem (pl. WD Red 4TB) - ahhoz meg több házon belüli hely kell majd, lehet hogy a Plus-szal együtt.
-
válasz
Grave_444 #39448 üzenetére
ha pár ezressel drágább Asus H110I-PLUS lapot vettem volna
Vagy kisebb toronyhűtőt, bár szerintem így is bírni fogja.Egyébként én a Metis Plus-nál a merevlemez hőmérsékletére lennék kíváncsi pár óra játék után.
Nem reked meg elöl/fenn a meleg levegő? El tudja szívni a hátsó venti?Igazából azért érdekel, mert ha egyszer betelnek a merevlemezek, és bővítenem kell háttértárat, akkor lehet nekem is váltanom kell majd Plus-ra. A mostani felső ventim sajna kinyírja a felső, gyári HDD-tartót, míg a Plus-nál mehetne abba is merevlemez.
-
Üdv!
Melyik most a legolcsóbb, ajánlott SFX táp?
- ne legyen hangos és ne ciceregjen;
- 300W minimum;
- 4 ponton lehessen csavarral rögzíteni. -
válasz
#16939776 #39378 üzenetére
Képek alapján a táp kábelezése miatt valóban kétséges a dolog, én valami SFX tápot, vagy rövidebb VGA-t néznék.
Kolink Satellite MATX case mini review
Kolink Satellite MATX / ITX PC buildEgyébként maga a ház megegyezik a Kolink Satellite-al, amit nem nagyon ajánlanék az ultragagyi műanyagok miatt... legfeljebb a full alu Satelite Plus változatot vállalnám be.
-
Üdv! Metis téma...
Vágta már ki valaki a hátsó venti rácsozatát?
Mintha szélzajt hallanék onnan, de szvsz nem a Pure Wings ventik hibája, azok elvannak 800-900rpm-en, inkább a rács miatt lehet. Vélemény? -
-
válasz
Grave_444 #39217 üzenetére
Tehát vettél egy Metis Plus-t, aminek van a tetején szellőző/ventirács, hogy a VGA-nak is jusson levegő, aztán megfordítottad az alaplapi tálcát, hogy ezt azért már mégse.
Értem. Hát sikerült, ez aztán biztos nem tucat Metis Plus...
(#39219) alcsa
Én csak azt írtam, hogy szvsz nem lesz jobb, nem azt, hogy nem volt egyedi...
... egyébként tényleg nem.(#39222) maláj
Köszi, megnyugodtam!(#39224) shteer
Ne beszélj itt rébuszokban, légy szíves. Miva'? -
Üdv!
Szerintetek itt szemre kb. mekkora távolság van a táp és a tetőlemez között?
A Cooltek C2 ház 270mm magas. -
válasz
Speed® #39198 üzenetére
+1
GTX1050Ti + egy G4560, vagy i3 elég a hobbijátékhoz (+ SSD ofc).
Sajna a RAM ára most az egekben...(#39197) Mentolka
Ha olyan formájú házat szeretnél, mint az a ROG, akkor pl. Silverstone ML07, Fractal Design Node 202 lehet a Te házad. Ezek nem olcsóak, de az ITX móka sajnos némi felárral jár, erre készülj fel. -
válasz
#16939776 #39139 üzenetére
Hmm... lehetséges, bár Ali-ról kicsit drágább szállítással, vámmal. Még meggondolom, köszi!
Ha a gyártóval venném fel a kapcsolatot, tuti inkább U1 Plus-t kérnék, azt szintén láttam Ali-n... 50k HUF-ért.Nem is tudtam, hogy gyártják pirosban. Nagyon sexy.
Bár ha belegondolok, a Jonsbo egy csomó házat gyárt fekete/ezüst/piros színkombinációban... -
Üdv!
Nem tudjátok, honnan lehetne Cooltek C2-t rendelni, értelmes áron?
Idehaza minden forrás eltűnt...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Gaming notebook topik
- Ismét 128 és 256 GB-os memóriaszetteket villantott a G.Skill
- Xiaomi AX3600 WiFi 6 AIoT Router
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- One mobilszolgáltatások
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- BIOS frissítés
- További aktív témák...
- Azonnali kézbesítés az év bármely pillanatában
- Xiaomi Redmi Note 13 Pro 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Bomba ár! HP ProBook 440 G7 - i5-10GEN I 8GB I 256SSD I HDMI I 14" FHD I Cam I W11 I Gar
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T490s - i7-8GEN I 16GB I 256SSD I 14" WQHD HDR I Cam I W11 I Gari!
- AKCIÓ! Acer Predator Triton Neo 16 15 notebook - Ultra 9 185H 32GB RAM 2TB SSD RTX 4070 WIN11
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest