- OLED TV topic
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Nem indul és mi a baja a gépemnek topik
- Vezeték nélküli fejhallgatók
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Dobozos formában is befutott az AMD 32 GB-os csúcs-Radeonja
- Kutyának sem kellenek a 8 GB-os VGA-k?
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Apple MacBook
-
PROHARDVER!
Az ITX szabványt a VIA alkotta meg 2001-ben, mely eredetileg 21,5x19,1 cm volt, mára 17x17 cm-re redukálódott. Felhasználási területe igen széles, egyformán alkalmazzák otthoni felhasználók, mind nagy cégek különböző beágyazott rendszerekhez. Ipari területen különböző célokra felhasznált gépekhez szolgálnak alapul pl. CNC maró gépekhez, vagy ATM automatákhoz stb. A szabvány leírása a formfactors.org-on található meg. Amit érdemes kiemelni, hogy a mini-ITX kompatibilis az ATX és mATX szabványokkal - a csavarhelyek, a hátlapi panel és a bővítőkártya elhelyezése is megegyezik -, így egy mITX alaplap gond nélkül beszerelhető szabványos mATX és ATX házakba is.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Mercutio_
félisten
Szakik egy Asrock Fatal1ty B450 Gaming-ITX/wifi lapba melyik ssd lenne jobb választás:
Samsung 860EVO (sata)
A-Data ADATA XPG SX6000 PRO (NVMe)Tartok kicsit az nvme melegedésétől, kisebb házba (ML09B vagy Node 202) lesz

-
Mercutio_
félisten
Urak, nincs valakinél egy felesleges IS-40
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
Mercutio_
félisten
válasz
hegegabi80
üzenetére
Ha jól tudom AM4 matx lapból nem nagyon van normál állapotban rövidebb és megfelelő elrendezésű

-
Mercutio_
félisten
Nekem úgy rémlik bootnál nincs semmilyen energiagazdálkodás, ott maximális energiát vesz fel a rendszer, sőt indítási "tüske" jelentkezik. Márpedig a 2x00G-s Ryzen-eknél a megadott TDP csak a procira vonatkozik, a benne lévő IGP ezen felül dolgozik, simán belenyal a 100W-ba.
Az a datasheet nekem piszok fura, kizártnak tartom, hogy nulla vesztesége legyen a panelnek, a külső kocka is 87%-os
itt valakinek egy inteles konfig is már necces volt vele, bár lehet, csak egyedi eset volt.Mindfactory-n egy vevő írt valami 55%-os cos-fí értékről

-
Mercutio_
félisten
Jah értem.
Nincs túl nagy választék passzív házakból
A korábban linkelt Streacom mellett pl. Intel NUC-okhoz készít az Akasa (de nem tudom van-e és mikori NUC jelenleg piacon, és ahhoz ház), van ez a HDPlex, MonsterLabs kijött elvileg ezzel, de nem biztos, hogy a gyakorlatban hozza az elvárt hűtést, és ott vannak a mindenféle egzotikus, beszerezhetetlen kínai cuccok.
-
Mercutio_
félisten
Szakik gondban vagyok

Költözik a 1151-es konfigom Streacom ST-F7CS Eco(?) házba (hasonló, de a korábbi verzió amiben a merevítés még enyhe U-alakú és van egy ilyen ventire merőleges része) és az alábbi problémákba ütköztem:
1. A gyári Intel venti nem fér be az ODD/HDD keret alá, ha jól mértem max ~35mm hely van, kapható itthon olyan venti ami ennek megfelel és halkabb a gyárinál?
2. A ház korábbi verzió még usb2-es előlapi csati (és kártyaolvasó) van benne, az alaplapon (Asus Rog B250I ) viszont csak usb3-as csatlakozó van, milyen adapter kellene ehhez és van-e emberi áron itthon is?
3. Ha kihagyom az 1. pontbeli keretet hogy helyezzek el stabilan a házban 1 hdd-t (2,5"), illetve hogyan lehetne rögzíteni az ODD-t? (levágni a keret lefelé álló nyulványát valamivel?

-
Mercutio_
félisten
Lehet nem fogalmaztam elég egyértelműen, de még nem költöztem be
az én házam nem passzív, azt az apróról linkelte valaki ami passzív, Streacom de másik típusszám."Sima" noti slot-in meghajtóm van, de nem biztos, hogy megtartom, lehet egy külső meghajtóval fogom kiváltani, mert a beépítő/rögzítő keret blokkolja a hűtés légáramlását.
-
-
Mercutio_
félisten
Hm, az komoly, hogy az AXP-100 nem rakható fel AM4-es foglalatra?
-
Mercutio_
félisten
válasz
kisza25
üzenetére
Bizony, a márciusban megvett (és azóta se beépített) 3000MHz-s 2x8Gb-s ramkitem ára annyit csökkent 1/2 év alatt, hogy az áfa-t már buktam
de ugyanígy jártam az 500Gb-s SSD-vel is 
AxBattler: Jaja, hülye voltam, hogy az amd mellett nem vettem meg nyáron az Intel deszkába is a procit, most már nem is fogom

-
Mercutio_
félisten
válasz
AxBattler
üzenetére
Nem jött össze a kisebb csíkszélességre váltás és emiatt kevés a gyártókapacitás, hiány van prociból (az OEM-ek felé is) amiből hiány van az meg ugye drágul
Ez (bár nem akkora mértékben) de az AMD procik árát is elkezdte felhúzni, és erre jön most a szokásos karácsonyi felár... -
Mercutio_
félisten
Segítsetek szakik!
Jól gondolom, hogy AMD Ryzen 2400G alá, ha a cpu-t nem akarom húzni (sőt, inkább alulfeszelném) és csak az IGP-t szretném meghajtani elég az Asock Fatal1ty B450 Gaming-ITX/ac és felesleges a Fatal1ty X470 Gaming-ITX/ac?
Illetve van-e jobb választás B450-ben?

-
Mercutio_
félisten
Assenemtum

Eladtam a GTX1050Ti-t még nyár elején, közben vettem paneltápot a Streacom házba így a mostani G4600-as konfig elvileg abba átmegy az SG05-ből.
Van itthon egy 1151v2-es alaplap, de közben úgy elmásztak az intel procik árai, hogy nem vettem bele semmit, van még egy AM4-es lap + 2400G + sallangok (ssd, 2x8gb ram) ezt kellene összeraknom és beüzemelnem valamelyik házban, aztán eldönteni tetszik-e, de szeptember előtt esélytelen.
AxBattler: Ha nem jön be lesz rá elővételid

-
Mercutio_
félisten
válasz
üzenetére
Nemtom, én a Macriumot használom, a cikkben van linkelve WinPE 32/64 bites iso-ja (de lehet a hozzá kapcsolt topicban van frissebb), amit csak kiírok, arról bootolok és forrás/cél kijelölés aztán klikk-klikk-klikk és megvan.
Amire még figyelni kell, hogy klónozás utáni első boot-nál nem lehet a gépőre kötve a régi rendszer mert akkor az új nem hoz létre néhány olyan állományt ami a működéshez kell (mert megtalálja a régi rendszeren)
-
Mercutio_
félisten
Vessetek a mókusok elé, de rákívántam

-
Mercutio_
félisten
Mint sokunknál itt a topicban nálam is az a helyzet, hogy bőven elég 4 mag (sőt, 95%-ban 2+ht) arra amire általában használom (home office, word, excel, pdf doksik, böngészés 20-30 tab, zene, 1080p filmezés, havonta egyszer valami 5-8 évvel ezelőtti játék) az egész addig érdekes míg összerakom a konfigot.
Egyébként ha visszaállnak a proci árak a 2-3 héttel korábbira a mostani 1151v1 2mag+ht helyére jön az inteles lap és a 8400 (remélem a w7 kibírja a lap+proci cserét) napi használatra és mellette lesz egy Ryzen APU-s konfig a W10-zel ismerkedni.
Ha utóbbin túl vagyok és belaptam a W10-et, megnézek pár játékot hogy futnak (bár úgy tippeltem a procis-topicban olvasottak alapján, hogy az én kazuár igényeinek kielégíti amit tud az apu) akkor "átköltözöm" az intel konfig pedig megy apróra.
DE az ördög nem alszik, lehet , hogy addigra kijön a gty 1050-ek utódja és megy az intelbe és a ryzen megy a háztól
mint írtam az építés az érdekesebb rész (viszont már legutóbb is kiütést kaptam a vevő jelöltektől...) -
Mercutio_
félisten
Jó pár éve járok a topicba, ez inkább friss szerzemény demo akart lenni
Eredetileg az volt a terv, hogy mindkettőt összerakom (2400G illetve i5 8400-zal) de most az "erős forint" miatt pihentetem a dolgot, hátha normalizalodik helyzet mert a várt árcsökkenés helyett 10%-ot emelkedtek az árak

-
Mercutio_
félisten
válasz
cinemazealot
üzenetére
Valóban, ez magasabb, mint a ThinITX, a notitápos ellátás zavart meg
(így jár aki 2 meló közben kukkant be) -
Mercutio_
félisten
válasz
T0mBd1gg3R
üzenetére
ThinITX
-
Mercutio_
félisten
Specification fülnél
- 1 x Ultra M.2 Socket, supports M Key type 2280 M.2 SATA3 6.0 Gb/s module and M.2 PCI Express module up to Gen3 x4 (32 Gb/s) (with Summit Ridge, Raven Ridge and Pinnacle Ridge) or Gen3 x2 (16 Gb/s) (with A-Series APU)*
*Supports NVMe SSD as boot disks
-
Mercutio_
félisten
Ahogy az árakat és a "választékot" nézem a büdös életben nem térek át AM4-re (2x00G)
és az ilyen OpenGL hibák se tudom a hétköznapi felhasználót mennyire érintik 
-
Mercutio_
félisten
válasz
cinemazealot
üzenetére
Tippre az lesz a válasz (ha náluk kit-tel tesztelve nincs gond), hogy a különböző gyártók/szériák ramjainak együttes működését senki nem ígérte , vegyen bele kit-et.
Ezért is célszerű lenne a támogatott ramok listájában lévő kitet keríteni előtte és megnézni azzal is produkálja-e, ha biztosra akar menni.
Persze ha nem hajt a tatár mehet vissza gariba , hátha tényleg hibás a lap . -
Mercutio_
félisten
Érdekesség hasonló integrált de mITX-ben is kijöhetne...

-
Mercutio_
félisten
válasz
Ringman
üzenetére
8400-ig elvileg elég lesz a B-s lap, az efölötti magasabb TDP-s prociknál lesz gondban.
-
Mercutio_
félisten
válasz
Mercutio_
üzenetére
Akkor linkelem a lapok gyártói honlapjait is, hogy itt legyen egy helyen az is:
- MSI H310I Pro (89€?)
- ASRock H370M-ITX/ac (112€?)
- ASRock B360M-ITX/ac (110/130€?)
- ASRock H310M-ITX/ac (117€?)
- Gigabyte H370N WiFiAsus lapok még nincsenek fent a gyártói oldalon.
-
Mercutio_
félisten
No, ezek már talán nem lesznek error404

Osztrákoknál ASRock H310M-ITX/ac 117€, B360M-ITX/ac 110 illetve esélyesebb, hogy 130€, H370M-ITX/ac 112€
Asus Strix H370-I 143€A másik Asus-t és a gigát még nem listázzák.
Ez így nem az a kimondott low price szekció
ennyi erővel már Z370-et is vehet az ember, vagy épp AMD 2200G/2400G+B350-et 
Új hozzászólás Aktív témák
- Sweet.tv - internetes TV
- OLED TV topic
- Stílussal és friss szenzorokkal futott be a Huawei Watch GT 5
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Okos Otthon / Smart Home
- Path of Exile (ARPG)
- Huawei Watch GT 5 Pro - egészség + stílus
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- További aktív témák...
- GIGABYTE GA-78LMT-S2P+FX4100 proci+8 gb ddr3
- ASUS ROG STRIX X570-E Gaming WiFi Alaplap
- PATRIOT 32GB Viper Venom DDR5 6400MHz CL32 KIT PVV532G640C32K
- Alkatrészt BESZÁMITOK! / ASUS TUF GAMING B550M-E alaplap Garancia: 2026.07.11
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte Z170X-Ultra Gaming Z170 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 mini 128GB Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3195, 95% Akkumulátor
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 mini 64GB Black -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS2955
- HIBÁTLAN iPhone 15 Pro Max 256GB Natural Titanium -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3662
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! Ryzen 7 3700X / RTX 2070 Super / 32GB DDR4
- HIBÁTLAN iPhone XS 64GB Gold -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3030, 100% Akkumulátor
Állásajánlatok
Cég: NetGo.hu Kft.
Város: Gödöllő
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
)

csak azért szemezek az IS-40-nel, mert alig drágább, de az a +1 centi elbizonytalanít