- Steam Deck
- Bluetooth hangszórók
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Házimozi haladó szinten
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- OLED monitor topik
- Sugárhajtómű ihlette a Zalman CPU-hűtőjét, de nem az üzemzaj tekintetében
- Milyen videókártyát?
- Vélemény: nem úgy tűnik, de Lip-Bu Tan most menti meg az Intelt
-
PROHARDVER!
Az ITX szabványt a VIA alkotta meg 2001-ben, mely eredetileg 21,5x19,1 cm volt, mára 17x17 cm-re redukálódott. Felhasználási területe igen széles, egyformán alkalmazzák otthoni felhasználók, mind nagy cégek különböző beágyazott rendszerekhez. Ipari területen különböző célokra felhasznált gépekhez szolgálnak alapul pl. CNC maró gépekhez, vagy ATM automatákhoz stb. A szabvány leírása a formfactors.org-on található meg. Amit érdemes kiemelni, hogy a mini-ITX kompatibilis az ATX és mATX szabványokkal - a csavarhelyek, a hátlapi panel és a bővítőkártya elhelyezése is megegyezik -, így egy mITX alaplap gond nélkül beszerelhető szabványos mATX és ATX házakba is.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Chaser
legenda
válasz
#16939776 #50974 üzenetére
boost nem annyira mérvadó, járt nálam mostanában pár kártya, a boostnál sokkal nagyobb orajelet tartottak defaultként
fizikát azért lehet jelen esetben kihagyni a hűtőnél, mert a házon úgyis bukik minden
pont a vga irányába nem lehet megoldani a szellőztetést, pont ahova termeli a hőt - maga alá -, még ha egyébként open air-ként tudna passzívan üzemelni függőleges helyzetben, ez házikóban máris bukta
arról nem beszélve, egy x méret után jelentősen csökken a hűtés hatékonysága, pakolhatnak abba még hőcsöveket és lamellákat, kb mindegy
jó példa a 2kg közeli kártyák, alig hoznak jobb hőfok/rpm-eket, mint egy tisztességesen megtervezett 1,3-1,5kg-s kártya ugyanazzal a fogyasztással, ha egyáltalán hoznak
és egy bizonyos tdp felett nagyon megugrik a "hűthetelenség", ez kb 150-160w ahogy eddig tapasztaltamszerk:
a jonsbo c2 és egy 70w-os passzív vga még simán oké pl, mert ott lehet közvetlen a vga alá rakni ventit ami likvidálja a meleget, de a legtöbb háznál erre nincs lehetőség
régen volt olyan megoldás is, ami a vga hátlapja fölé nyúlt, nem pedig alatta terpeszkedett, az azért hatékonyabb volt -
Chaser
legenda
válasz
Crabface #50971 üzenetére
( :
a passzív 1030 gt felmegy 60 fok fölé, vízszintes lapban van és open air
igaz, nincs hőcső, és meg is áll 65 foknál 22-3 fokos helyiségben, de az 30w, nem 180
ha specben a 800g tömeget akar jelenteni akkor még izgalmasabb, az 5700xt hűtéses 5600xt pulse volt 918g, abból ventik és burkolat, hátlap nélkül kb ott a 800g, 160w-ot evett nagyon max, de 150-re le lehetett vinni kis uv-val, nyitott konfigban is kevés volt passzívan, pedig volt benne hőcső rendesen
anno a gb-től volt passzív 5750-em, mondjuk úgy, nem volt hideg ( : elvileg 86w tdp-sek voltak, valszeg' azon még butítottak is
azóta minden gyártó átállt az idle passzív, load ventis kártyákra
nyilván nem véletlenül - 1-2 kis tdp-s kártya és ilyen zafír csodáktól eltekintve - -
Chaser
legenda
válasz
Qkackca #50969 üzenetére
ez akkor lesz passzív mikor én szűz lány ( :
az nem passzív, hogy olyan légáramlat kell mellé ami leszakiccsa' a fejed
a fizikát nem lehet megb@szni, hiába próbálják meg sokan
valamikor sok éve még bőven volt 100w feletti passzív vga, amik hullottak is mint a legyek, nem véletlen nem erőltetik azóta
ez mondjuk meglepett
eleve normál kiépítésnél már ott elvérzik, hogy maga alá termeli a hőt a vga, és a szerencsétlen meleg nem lefele igyekszik hanem felfelé
föggőleges beépítésnél vízszintes lapban életképes lehet, ha teljesen nyitott a konfig - bár akkor is meglepne egyéb hűtés nélkül, pláne klíma nélküli helyiségben nyáron -
az a bedobozolt 8-10 kártyás gép nagyon szép, 100w-tal számolva is 0,8-1kw hőmennyiség, nyilván működni fog...jah nem ( : -
Chaser
legenda
válasz
gordonfreemN #50967 üzenetére
ez nem túlzás
ott adott egy hw - vagy ahogy most is több -
ott is van kókány, de jóval kevesebb
amíg konzolnál kell x teljesítmény, sok esetben pc-nél kell 1,5-2x ugyanahhoz a végeredményhez, tisztelet a kevés kivételnek
ez olyan mint a mac-ek, sz@ros 8gb ram felér pc-nél 16gb-tal, mmár eleve egy egész más rendszer
úh. hajrá, aki series s paraméterekkel gépet akar építeni, lehet csűrni-csavarni, sehogy nem jön össze
a bq lp hűtője még elég is lenne némán - nem a gyári ventijével - egy 3xxx 8c/16t-hez max 3,6ghz-ig
de a vga-n elvérzik a dolog, még ha egyedi hűtésű 1650s is kerülne bele, és marad a táp kérdése is
nem véletlen nem gyártanak ma már max 70w-ig passzív vga-t, mint a 1650 kalmx, az még épp működik
csak úgy eszembe jut mindig amikor nézem milyen pici most a pc a passzív gt 1030-cal - ház nélkül, és az atx tápot "nem látom" ( : , aztán rátéved a szemem a kis s-re, és rájövök hogy az tényleg piciszerk:
80e alatt nem nagyon fogsz találni, használtan is annyi az áruk amit elkérnek értük
egy jó ideje amd cpu-ból hiány van, mindennek felment az ára, ezeket a 4650g-ket meg eleve nagyítóval kellett keresni
biztos van belőle 4c/8t verzió, de sokkal olcsóbb az sem lesz, igpt ott nem ismerem mit tud
gordonfreemN -
Chaser
legenda
válasz
PROTRON #50962 üzenetére
10gb gdrr6 van megosztva ( : és teljesen másképp működik a rendszer mint pc alatt, series x-ben is "csak" 16gb van
emlékeim szerint általam mért méretekkel számoltam, de legyen 2,6l
kik tesztelték? trms mérőm van, soha nem volt 75w fölött, legtöbb játék alatt 60w a teteje
biztosan nem 1650 kategóriás a vga - emellett konzolra valóban fejlesztenek, míg pc-re esetek többségében csak összehánynak valami portot, ami sokkal erősebb hw-t igényel emiatt -
1650s minimum, ami már 90-100w magában
a cpu pedig 3xxx 8c/16t, amiből a legolcsóbb a 3700x, és annyiba kerül mint a kis s - 3700x valamivel gyorsabb -
továbbra is ezek a kitételek:
2l - legyen 2,6l -
kvázi néma full load is - itt mindegyik notebook elvérzett -
max 75w load - de ezt hagyjuk is figyelmen kívül -
nem tudod azt a teljesítményt pc-ből összehozni ilyen feltételek mellett, valami hibázni fog -
Chaser
legenda
válasz
gordonfreemN #50960 üzenetére
ez ilyen, persze nem is olcsóbb így, de legalább ha egy eszköz esetleg kihullik még marad másik
drágábban de alternatíva lehet a 4650g
jó ramokkal - legalább 3600@cl14 - már gtx 1050 környékén mozog
de ritka, drága, és az ilyen ram is drágább, bár 2x8-as kitnél még nem olyan nagyon -
Chaser
legenda
válasz
gordonfreemN #50958 üzenetére
a kettő nem egy, a három nem négy ( :
114e ft volt az s, elfér mellé egy pc ami mindenes
emellé meg elfér egy notebook is ami hordozható
egyik nem váltja ki a másikat, de ha játékra kellene pc már eszembe nem jutna a pc, jaj de szépen mondtam :d
- szerencsére fps-ekből is besokalltam, max megnézek egyet néha, röhögök egyet ezismilyenbéna' és törlöm - -
Chaser
legenda
válasz
PROTRON #50956 üzenetére
ácsi-bácsi
nincs külső táp ( :
xboxban belső táp van, 2 liter kompletten
és legyen kvázi néma
8c/16t zen 3xxx cpu van benne 3,2-3,6ghz-en
vga passz, valahol 1660s környékén lehet
te ezt ekkora térfogatban kvázi némán és _max_ 75w fogyasztással sehogy nem hozod ki
tudom célgép, más az egész rendszer, eleve úgy van tervezve a hűtő és táp hogy kicsi lehessen a gép
de a tényen nem változtat, ezt pc-ből lehetetlen kihozni jelenleg, még korlátlan pénzzel sem
ha csak nem gyártat valaki egyedi házikót, hűtést, de a fogyasztás akkor is bukik, és bizony kuva' drága lesz
nyomtam forzát 1440p minden maxon 60 fps-sel 130w-ból kompletten - passzívan ment a vga majdnem mindig - , csakhogy ahhoz kellett egy 3070, ami röhögve tudott 100-140fps-t ( : és csak 4c/8t cpu volt alatta
és platinum táp -
Chaser
legenda
válasz
flashpointer #50945 üzenetére
3070 phoenix volt nálam
normál gépben az brutál halk kategória
csend b_ziknak meg üvölt ( :
ha gyárilag halk vga-t akarsz leginkább gaming x
bár átálltak nagyon a 3 ventis vonalra, de 3060 non-ti már két ventis, csak sajnos eltűnt a tömeg és így a hűtés is "megcsappant", de akár még jó is lehet
és a titkos tipp, némi tdp limit csökkentés
teljesítményben nem nagy veszteség van, de fogyasztás/hőfok és így a szükséges venti rpm annál nagyobbat esik -
Chaser
legenda
válasz
Crabface #50940 üzenetére
mindig azt mondom idle néma gépet összehozni ma már nem kunszt
még a legbelépőbb 3060 ti-k is tudnak fél passzív módot
terheleve összehozni az már igen
mindezt kis méretben már kihívás ( :
egyrészt szeretem a kihívásokat, másrészt "sajnos" átlagtól sokkal jobb a hallásom
engem zavar munka közben a gép hangja, meg egyébként is
a vizeken csak mosolygok ha némaságról van szó, a "csak pumpa" már bőven nem lesz néma magában sem
eddig ott tartok, hogy cpu-nak elég 400rpm-es kaze flex, táp passzív, vga passzív - és nem "hoki" cpu, zen 3600 4g-n -
és mindig a vga legneccesebb
1650 kalmx volt eddig a legkraftosabb passzív vga amit lehetett kapni, remélem az utódjából is hoznak valamit
bár egy 3060 lenne nálam a cél, de csak ha lesz értelmes hűtéssel
ennél az evga-nál pl sikerült értelmes hűtést pakolniuk kis kártyára -
Chaser
legenda
válasz
Crabface #50938 üzenetére
neked rendben volt, én kettétörtem volna esélyesen ( :
most agyalok rajta csak kell az az itx vonal, "kidobom" a néma fractal ion tápomat hogy vegyek néma sfx tápot
és vagy berizikózok egy seasonicot "olcsón", vagy kilocsolok 50+ ezer ft-ot egy corsairre, ami még ilyen vga mellett is passzívan tudna üzemelni
leghalkabb vga-m az 5700xt hűtéses 5600xt pulse volt, annak 1200-at pörgött két jó ventije, de elment 800rpm-en is 10-12dB körül
nekem az a "teljesen rendben van" kategória ilyen fogyasztás mellett -
Chaser
legenda
válasz
Panthera #50920 üzenetére
a c2 20cm széles/22,5cm mély/27cm magas, ez még épp oké nálam, 12l
és elnyel keskeny matx lapot atx táppal
tfx még neccesebb - ha némaság a szempont -
sfx-ből ami elérhető egy seasonicot tudok ami kb 150w-ig passzív, de sokak cw-ről számolnak be - cicereg a táp -, és nálunk nem nagyon akarják megadni rá a 10 év gart sem /mondjuk nem tetszene, de azt még elfogadnám, cw-t nem -
na mindegy, lehet holnap beledobom a vasat, mire képes hack nélkül -
Chaser
legenda
válasz
cinemazealot #50912 üzenetére
nálam ehhez elég most asztalon egy 120-as venti 400rpm-en - zen 3600@4g -
ha bekerül a c2-be akkor majd kiderül mi lesz -
Chaser
legenda
válasz
Panthera #50910 üzenetére
nálam atápon szokik' megbukni az igazán mini pc
vehetnék egy itx lapot
van egy bq lp hűtőm, passzív gb 1030-am, ezek magassága lappal kb 8cm
térfogata most keskeny matx lappal ezeknek kb 20x25x8
itx lappal lenne 17x20x8cm - szélesség marad, de a hosszúság megnő a vga miatt, már alig kisebb mint a mostani lap -
és még ugye ott van a 24 pin kanóc miatti szükséglet helyben
de maga a táp 15x15x8,5 melléjük
legtöbb sfx béna egyrészt, másrészt hamar átvált passzív módból aktívba a hűtés
ez a jonsbo nem a legkisebb, de a maga 12l-jével elég korrekt - pláne elnézve a vicc kategóriás "itx" házakat -
tehát vagy a c2, vagy open air ahogy most is, és akkor majd találok egy helyet a tápnak, van rá ötletem ( :
valahogy ezek a pico psu-k nem győztek meg, ami tényleg ér valamit drága, de még azokra sem bíznám rá nyugodt lélekkel a gépet - cc pár száz ezer ft-ot - -
Chaser
legenda
válasz
Panthera #50908 üzenetére
azokkal a "tudjuk hozni" boltokkal óvatosan, vagy tudják vagy nem, ahol tényleg van ott 11e környéke
és 99% hogy nincs benne psu
ha jól rémlik láttam olyan verziót régebben, de az 20+e ft volt
úgy látszik nem csak a vga-k fogynak ki, gyonszbo' c2 is kipörgött, talán utolsók egyikét rendeltem meg napokban a feketéből, ha nem az utolsót
cukkki', barátomnak ment a másik
elég beteg módon lehetne moddolni ( :pesti faluban tudtok valakit aki foglalkozik lézeres vagy vizes vágással ilyen egy darabos mókánál is?
-
Chaser
legenda
válasz
icecave #50856 üzenetére
egyébként gt 1030 144hz-et biztos tud, ekkora felbontáson nem tudom, nézz utána
de abból kapsz 30e alatt passzívat, mellé egy 10100f, olcsó intel itx lap, egy sfx táp ami passzív marad 100-150w-ig, egy jó hűtő és meglesz a néma gép jó fogyasztással amiben kraft is van, és nem kell fél vesét eladni hozzá
ezt igen kellemes méretben meg lehet oldani -
Chaser
legenda
válasz
icecave #50853 üzenetére
milyen árban gondolkodsz?
és csak win-es lehet?
mert ha nem, az új mac m1-es elég ütősek lettek
és hát kicsik, nagyon
persze azt nem tudom ott a te monitorod mit muzsikálna, de rá tudsz keresni
én csak azért passzoltam le egyelőre, mert szeretem ha fáj :d de összességében nagyon baba gép és elég combos, szinte néma terhelve is -
-
-
Chaser
legenda
válasz
Crabface #50819 üzenetére
Kerdes milyen hanggal - ami szubjektiv -
Nalam most vga passziv, tap is, egy venti van
Pw2 venti nem a legjobb, de szerencsere lehet cserelni - es emlekeim szerint azert elheto volt 800rpm-ig az is -
Nekem is eleg lenne a gyari huto, de van egy alap bugasa a venti motorjanak benne, es abban a meretben nem igazan van jo alternativa a ventire -
Chaser
legenda
válasz
Crabface #50813 üzenetére
am3-hoz volt valami pár mm-es alátét a bq! lp-hez, de csak oda, am4-hez nem, így nyilván am3 cpu socket az magasabban van valamivel
nálam zen 3600-ot hűt 4g-n
de nem a gyári ventivel, azt ki sem próbáltam, kaze flex 400rpm-en megoldja némán render alatt is
ilyen helyzetben a vrm-et nem hűti, az nvme-t azt igen
de itx lapokon nem lehet másik állásban szerelni ahogy néztem -
Chaser
legenda
válasz
Qkackca #50807 üzenetére
simán működik
egyébként lehet venni tálcát hátlapi rögzítővel
tényleg, itx-ben itthon van valami ilyen?Kowi84
a crucial ballistixek max úgy férnének alá ha lefexelem a tetejüket ( :
vissza kellett rakjam az aegiseket, azok elférnek
5mm-t látok még fölöttük a lamellákig, de azokon nincs semmilyen borda
am4 lapról van szó -
Chaser
legenda
válasz
AxBattler #50800 üzenetére
én csak a saját tesztemnek hiszek :d na jó nem, vannak korrekt tesztek
ez is az, én is ennyit mértem, szintén 22 fok körüli helyiségben
de lap vízszintesen, nem maga alá termeli a hőt a vga
ez lett volna az "álmom" ha már 1660s gaming x-et nem tudtam venni, aztán 1650s gaming x-et sem ( : de addig gondolkoztam rajta míg eltűnt ez is
de ez az lp gb így tetszik, resolveból még nem dobott ki a gt1030-cal sem, nekem az a lényeg
és full qsssssssssss, mindig, imádom ( : persze a táp is néma, lehet marad is és nem cserélem sfx-re
ezért lőttem a bq hűtőt is, pw2 nem valami nagy szám, de kaze flex 400-on néma - egyelőre rá se tudtam fogatni, lp ventin még gumi bak sem volt, remélem csak ez a gond, flexen van -
3600-ot 4g-n úgy hűti mint a kisangyal - nagyon jó chipet sikerült lőnöm, vid alatt megy annyit -
nekem csak egy monitor van, jobb lett volna dp-s, valamiért restart után csak dp-s kártyán ad képet a gép ha bios-ba akarok menni, hdmi-n kell még egy restart, de ennyi -
Chaser
legenda
csak sikerült belőnöm egy méretarányos képet, valahogy így néz ki:
sockettől távolsága io irányba 6,5cm, ramok irányába 5,5cm
a socket szélessége pedig 5cm
a mostani lapomon kb 6cm van dimm irányba és szűk 1cm van még vissza a hűtő szélétől, szóval elvileg nem lóg le az itx-ről sem -
Chaser
legenda
válasz
#16939776 #50794 üzenetére
úgy értem
pcie foglalattal biztos nem lenne gond, az ott van ahol itx-en is lenne, és messze van tőle a hűtőhegegabi80
a socket két széle érdekelt volna, de köszönöm ezt is
felnagyítottam a gyári képet hogy szalaggal megnézzem
dimm-es felől 8,5cm, io felől 9,5 - persze ez nem valós cm a lapon, de úgy tűnik nem szimmetrikusan középen van -
holnap rajzolok egyet és rápróbálom ( : -
Chaser
legenda
válasz
#16939776 #50791 üzenetére
ezt ismerem/láttam, de ebből nem látom hogy számolod ki a socket elhelyezkedését a lapon, és a hűtő elhelyezkedését onnan
a bq-s képen "ránézésre" sokkal többet túllóg
kb méretarányosan kiraktam a b450i képét, ott 5,5cm-et mérek socket távolságnak, de csak 17,5cm szélességre tudom belőni a képet
a gb kártya is kb 5mm-t lóghat túl, maga a borda 17cm kereken, de a lap szélétől van még 0,5cmszerk:
hegegabi80
a socket távolsága a lap széleitől io és ram irányába
most ahogy képen elnézem nem teljesen szimmetrikus, kicsit közelebb van a dimm oldalhoz mint az io részhez
ha tudtam volna ilyen szenvedős nem vágok bele...vagy dehogynem -
Chaser
legenda
válasz
hegegabi80 #50789 üzenetére
pl az
vagy azt veszem vagy a b550 itx-et gb-ből
is-60 rá fog menni biztosan?
ahogy a fentebbi asrock lapot elnézem, mindkét irányban a vrm hűtő már nagyon necces lenne -
Chaser
legenda
itx lappal am4-en nem használja valaki a shadow rock lp-t?
6cm-t mértem a lap szélétől a foglalatig ramok irányában
megfordítottam a hűtőt, nem lóg túl, de ez 20cm széles lap
és kb semmi infot nem látok hol helyezkedik el itx-eken pontosan a socket
képek lapján úgy látom, talán teljesen középre van eltolva a socket az itx lapokon -
Chaser
legenda
ezer éve már gb lapjaim vannak, ezen nem változtatok, gb vga-hoz még illik is ( :
most a b450m-s2h van, úgy megy benne a zen 3600 4450-et mint a szél, crucial ramok is hasajtanak, de ez csak próbára érdekelt
de mindjárt átcseréelm a crucialokat az lp aegisekre és kiderül a valami
a lap dimm-ek felöli széle az am4 foglalat távolságát lenne jó tudni, de ilyen adatot nem találtamAxBattler
gyakorlatilag ez volt amit tudtam venni alzán és passzív, egyébként lehet msi-t veszek, de jó ez, natúr alun sokkal kevésbé látszik a por
dp mire kell kifejezetten? monitoroknál láttam hogy nv-n úgy megy a gsync, hdmi-n nem?
anno a slot1 p2-esen volt hasonló megoldás
amikor még nem 50-200w-okat zabáltak a cpu-k ( : -
Chaser
legenda
én is jól raktam fel, a ramok így engedték
amit linkeltem képet az a gyári "meghatározás", de ahhoz lp ram kell, most nem az van a gépben
és 90 fokkal nem lehet elforgatni a bq! lp-t
tavaly eltudtam, mikor valami olyan am4 lefogatót mellékeltek ami gyári tartozék listán se volt ( : csak úgy mostani állapotába nem lehetett szerelni és túllógott az alaplap tetején
viszont a gyéri fotón úgy látom túllóg a lapon a jó kittel is itx lapnál a másik irányba, akkor meg sokra nem mentem a 17cm szélességgel ( :
tiednél első kép lenne az érdekes, úgy tükrözve elfér-e a ramok fölött/nem lóg-e túl a hűtő?
ha itx-et veszek gb b450 v b550i, mindkettőn van vrm hűtés és az io rész fölé nyúlnak
és ahogy nézem nem férne el a hűtőd egyik állásban sem azoknál -
Chaser
legenda
válasz
AxBattler #50779 üzenetére
ez
gyári borda van rajta
kínomban vettem, 1660s-t akartam gaming x-et, aztán már beértem volna a passzív 1650 kalmx vga-val is, de az is elfogyott, új rtx-eket azt tudtam venni :d
ez a hűtés brutál jó a gb-n, több kör 1080p sp után sem ment 65 fok fölé ahogy a képen van
306g a kártya, nagy hőleadó felülettel és ritkásan vannak rajta a lamellák, bőven ki tud szellőzni az a kb max 30w amit meg tud enni
nagyon cool ( : azt hitem majd ventizni kell, de nem kell -
Chaser
legenda
válasz
Qkackca #50777 üzenetére
így ( :
vga végének alá rakok egy spéci "szivacsot', kábelt kitámasztom a falhoz és kész
de herótom van ezektől az ordas vga-któl és hűtőktől, vágásra kell de lesz@rom, amit tud a gt1030 és zen 3600 annyi lesz
néma, 5dB alatti az egész gép terhelve is
vga passzív, táp 180w-ig passzív, cpu-n kaze flex max 400rpm-mel - de a tápé is annyit megy 300-350w-ig -
még itx lapot kell kitaláljam, majd át akarom építeni függőbe - de házikó nélkül - , ez így már elég kompakt
de lehet tápot is sfx-re cserélemszerk:
épp ma raktam el dobozába a 3060-at
és a kezem nem remeg ( : lakás sem
de lökdöshetem is az asztalt, ez így stabil - volt - -
Chaser
legenda
micsoda szerencse, hogy tudsz rakni bordát az nvme ssd-re ( :
970 evom van, bordával, na pfffff, sok lapon meg már eleve van borda
most nem azért, itteniek nagy része két kezét összetenné ha olyan stabil gépei lennének mint nekem, úh. sztem helyesen járok el mindig IS ( :
egyébként rendszerint kihajítom az asztalra vízszintesbe a gépet, termodinamika többit megoldja ahol nincs aktív hűtés
mai atx szabvány alapból vérzik, nem olyan fogyasztású vga-khoz vannak tervezve mint mikor anno elindult a szabványde ne témázzunk ( :
a te hűtőd túllóg az itx lapról mint itt a képen a bq! shadow lp? -
Chaser
legenda
az a dolguk?
semmi baj a tornyokkal, mugennel sem
most ninja 5 és 3060 ájcsill' 3 után kisebb lett a gép egy picit ( :elvileg pont fordítva kellene beépíteni a hűtőt, de mostani ramok nem férnek el alatta, így viszont biztos hűti a vrm-et IS
ha jó a vrm, aktív hűtés nem olyan fontos neki
picit túl van ez gondolva, ez egy 20e ft-os lap, zen 3600 4,4g-n se hatotta meg render alatt, melegebb volt a vrm és ennyi - és ebben nem túl jó hatásfokú vrm van -
nem tudom beruházzsak-e itx lapra, ettől sokkal kisebb nem lenne - ez 20cm széles matx - -
Chaser
legenda
válasz
Crabface #50758 üzenetére
450-es gold seasonic táppal használtam rx 590+2700 kombót - fix 3,6g all core - ha előbbi defaulton volt akkor is lazán megoldotta a táp, pedig az egy éhes vga
most 560-as fractal ion-nal 3600 jól meghajtva +3060ti kicsit emelt gyári tdp-vel - 220w -, épp el tudom érni az 50% terhelést game alatt
10400 b460-ban elég visszafogott, főleg ha olyan lapban van aminél még a 4g körüli all core órajelet sem tudja tartani -
Chaser
legenda
válasz
HUN_Sector #50717 üzenetére
semmi paranoia nincs, csak ilyen-olyan defektes emberkéből túl sok szaladgál az utcákon
felőlem tölthet bárki bármit, nekem nincs gyerekem, de nem is töltögetnék róla semmit
ki tudja hol látja meg egy aberrált barom és "moccan" rászerk:
pláne olyan helyen ahol le is követhető az ember -
Chaser
legenda
válasz
HUN_Sector #50715 üzenetére
gané egy sz@r világ van, gyerekről én nem raknék fel képet, sehova leginkább
-
Chaser
legenda
értelmes paneltápról vagy picopsu-ról tudtok amit itthon lehet is kapni?
az ac-dc részt azt megoldanám könnyen -
Chaser
legenda
válasz
hoffman_ #50671 üzenetére
én sem szeretem az auto módot, nálam se az, most 3100 van allcore 4g-n, 1,136v-on, small fft alatt is max 70 fok 400rpm-mel és dög hűtővel ( :
de sokat nem futtatom, mellette chrome nyitott ablakkal - érzékeny az instabil ramra - , 20-30 tab, vlc háttérnek, ha valahol defekt van ez 99%-ban kihozza negyed órán belül
if hogy áll? lehet ott lesz a gond, esetleg vsoc fesz. túl alacsony, tedd 1,1-re ha nem ott volt -
Chaser
legenda
válasz
hoffman_ #50657 üzenetére
defaultra rakod, utána cpu-nak manual all core
az 1,4v-ot nem minden mag kapja, ezt anno én is benyaltam ( :
1-2 mag annyi, többi jóval kevesebbet kap, talán hwinfo magonként is írja a feszt
hogy biztos ne legyen defekt a cpu-val, egyelőre told 3,6ghz/1,2v-ra, azt mindegyiknek tudnia kell
tavaly óta csak zenes gépeim voltak, ilyen problémám nem volt - mondjuk másmilyen sem - , 3600-om is volt
infinity fabric mókázhat még hasonlót, illetve a nem stabil ram, azt is defaultra raknám
az említett videó esetedben semmit nem ér, az egy gyári - esetleg pbo - görbe
és minden chip más
a 3600-ot 4g-n 1,2v-on használtam, de van akinek megy 1,2v-on 4,3-at is, az chip függő - tied mondjuk érdekes, ha stabil 1,08v-on 4,1-en -
tesztelted valamivel? ha jó hűtőd van engedd rá a small fft-t, ha valami instabil hamar elpirul, de sokáig ne told neki ha stabil is -
Chaser
legenda
válasz
hegegabi80 #50653 üzenetére
masszívabb felhasználás lesz
láttam egy videót ahol belehackelt a srác talán egy 1070ti-t is
sfx tápot pattintott bele, úgy felülre elfért még egy venti - azt a részt moddolta -
túl nagy étvágyú vga-t semmiképp nem akarok bele - passzív 1650 lett volna, de eltűntek, majd a következő genes 70w körüli vga lenne végleges -
nekem a többi itx ház az vagy hodály, vagy aránytalan, a "kockáknak" is mindenhez van köze csak kockához nem legtöbbször, egy lapjára fektetett téglatest szinte mind
sok értelmét annak nem látom, ha az asztal alapterületéből sokat elvesz -
Chaser
legenda
jonsbo c2 mennyire masszív, ezek alatt nem nyekken meg?
1,5kg táp
0,5kg alaplap
0,5kg cpu hűtő
vga még kérdéses, de a végleges 0,7kg körül
arányaiban ahogy néztem nem rosszabb a tömege mint pl a signum s1 tg-nekszerk:
Duracellm...
sztem 0,1v sok kezdésnek
ha idle gond nem gondolom hogy cpu fesz a kevés, legtöbb lap idle ad nagyobb feszt és terhelésre droppol be, fordítva nemigen szokott lenni
de jó kérdés mitől lehet
először defaultra tenném a bios-t, szűz rendszer, ha úgyis produkálja hw-es gond valahol -
Chaser
legenda
válasz
AxBattler #38300 üzenetére
lehet benézte a nagyker, drágán vették, kis mennyiség fogy, nem nagyon mozog az ára
enyhén vicces ahogy a nagykerek csoda web modulokkal dolgoznak, osztán' ha valaki elüt 1-2 számot jön a móka
egyik barátom vett iponon 4x e-s lapot 20-ért, én is néztem egyik itx lap ára 10e volt:d normál ára meg 30 felett van, kb 3 hétig nem tűnt fel az iponon senkinek
newegges árak kb reálisak itthonra, szóval ebben az esetben valami ilyen történhetett
kb 300-zal szoktam szorozni és megvan az itthoni ár, mostanában elég sok terméket néztem és stimmel, de sokszor van hogy itthon olcsóbban is kapni ugyanazt, de van amikor drágábban viszont nem irreálisan, érdekes ez -
Chaser
legenda
válasz
AxBattler #38207 üzenetére
ebayről ilyen nincs olcsóbban, brand alkatrészek nagyon drágák - tápok, dokkolók meg főleg, ugy. vackok olcsók csak - ha találsz is ilyet értelmes áron akkor a posta miatt lesz drága, ránéztem, usa-ban ki lehet fogni 6-7e-ért, posta meg 6-7e, ezt tuti ámolják, 18k-ból meg is áll
kínaiaknál meg sokkal drágább, legolcsóbb eu-s ár+szállítással is 12-3k -
Chaser
legenda
ilyen kereséssel óvatosan, amennyire én tudom csak b150-től felfelé van m2 ssd foglalat, h170/z170 chipeknél sokszor csak wifit tud fogadni, átalakítóval ssd-t ami + pár ezer ft, de a nagyobb baj, hogy lehet el se fér
ez az msi pl biztos ilyenNestor16 akkor átwsiklottam felette, csak olyat láttam ahol 2. slotot kapta az x16 - nem is rémlik hogy asrockon kívül mástól láttam-e ilyet, az afoton kívül
-
ne bonyolítsd túl, wifisek drágák, m2 slottal még jobban
usb-s wifi adapterek nem nagy pénzek már
m2 nélkül meg lehet élni - főleg mivel sok melegszik és ezeknél a lapoknál leginkább nem tudod mert hűteni mert nem leszed helyed -
rémlik olyan verzió is, mikor lap hátuljára teszik az m2-t - ezt is nyilván egyik msi lapnál láttam -
vagy a h110-es asrcok 20-22-ért, 30-31-ért b250-es msi vagy ugyenennyiért van csillivilli b150-es design msi, asus drágábban
ami igazán jól felszerelt, sok csatis, az leginkább 35-től felfelé vanszerk: látom közben felfedezted te is ( :
-
Chaser
legenda
válasz
Nestor16 #38189 üzenetére
h110m itx 21,5k most iponnál, b150-es 24k
itt értelmes áron alaplapot - és sok más dolgot - ne akarj vennibolttal jobban jársz
nem véletlen cserélik fel az x1 és x16-os helyet ( :
azoknak jó alternatíva itx házba is olcsóbban akik nem akarnak diszkrét vga-t és befér a kinézett itx házikóba
micro-micro v maxro vagy nem tudom mi ez -
Chaser
legenda
válasz
AxBattler #38185 üzenetére
persze az oké, normál magas vga megy mellé, de ahogy néztem kb bármelyik házba is raknám ez a hűtő elveszne benne, kb mindről tornyos képeket/videókat láttam
g4560 speciel leginkább termeli az áramot, gyári hűtő is bőven elég lenne, de szeretem ha csend van, azoknak meg régen is volt egy alap brummogása, gondolom nem változottte hűtőd meg úgy látom kifutott, március vége óta sehol nem lehet kapni
-
Chaser
legenda
válasz
mpierre #38176 üzenetére
ez már nagyon drága lenne
g4560 lesz valszeg az alany, vagy egy non-k i5AxBattler nem lesz kazán, de ha a panoráma hallkabb akkor inkább az, 1-2e-n nem múlik
A Zéé most nézem van pár iponos komment is hozzá és dícsérik, köszönöm az infot neked is
Nestor16 ilyeneket én is néztem, egy bibi van, az x1 slot a vga előtt van, lap beférhet a házba de x16 slotba 1 slotos vga fér be, 2 slotos bukta
-
Chaser
legenda
válasz
AxBattler #38174 üzenetére
csakmontam' ( :
inkább vegyed megfele a dc-dc-t, számolj be róla és veszek én is ha jó:dszerk: storno
én ilyen hűtőn gondolkodom:
ALPENFÖHN Panorama, van vkinek tapasztalata vele?
ha kevés is a légmozgás a házban ez szépen szellőzteti a vrm-eket és a többi alkatrészt is a lapon, ez még akkor is jó ha csak kidobom asztalra az egészet ( : -
Chaser
legenda
az oké, 12v-os ac-dc-re gondoltam, vannak olyan pico psu-k is amik eszik azt is pl 18v-ig, ha olyan 18v-os ac-dc-t kap, kevesebb lesz a kimeneti dc-dc mintha uo. áramerősségű 12v-ot kapott volna, ha nem tévedek nagyote
nem mostanában elektroztamszerk: Atti777 régen de szerettema biostar lapokat, szép piros pcb, kignmax super ram-mal aminek szintén piros pcb-je volt ddr korszakban..régi szép idők
most piros-fekete designt akarok ( :szerk: shteer nekem 230-as hp van egy szép nagy dobozzal :p 1kg/db :d
HookR
-
Chaser
legenda
válasz
#16939776 #38158 üzenetére
persze, hogy fontos, nem mondtam az ellenkezőjét, de ő a viszonylag stabil és védett 12v-ért felel, onnantól véget ér a szerepe
ezeket nem hiszem, hanem tudom én is
ezért fontos mindkét egységnél a minőségi alkatrészek használata, és nyilván úgy kell méretezni őket hogy legyen elég tűrésük
"cicergő" dolgok se véletlen vannak vagy nincsenek
én speciel 160-as dc-dc-t nem használnék i7-tel és 1060-nal, rövid távon lehet oké, de hosszú távon tuti hazavágja a dc-dc-t, ennyi terhelés már nagyon a határán lehet és az nem egészséges, max 70-80% az ideális hosszú távon, ugyanakkor nagyon túlméretezni sem érdemes, mert csökken a hatásfok
brand gépek ebből a szempontból jók, adott a hw, hozzá tudják lőni a tápot és minőségi cuccokat használnak
nem véletlenül füstöl el sok router táp sem, annyira a határán van amit adnak hozzá hogy azt a végtelenségig nem bírja
kicsi kínaiak aranyosan rá is írják a 12v5 tápokra - amikben 2-3a-s dc-dc van- hogy nem 24=7 használatra vannak...nyilván, mert úgy még azt a pár hetet se bírnák ki amg gart adnak rájuk
minőségi 12v/5a táp kb az ilyen hulladékok 3x-osánál kezdődik árban náluk isno de ez off
-
Chaser
legenda
válasz
AxBattler #38151 üzenetére
az nem termel semmit, az az ac-dc dolga
a dc-dc-nél azért vannak megadva 80-100-120 stb w számok, mert annyi dc-t tud szabályozni az elektronika, hiába van rákötve akár 500w-os ac-dc, de önmagában "nem termel", csak szabályoz
12v-os külső táppal biztos egyszerűbb dolga van mint 18-20V-osokkal - ha nem tévedek nagyot minél magasabb külső feszt kap annál kevesebb marad meg a megadott max teljesítményéből az ac-dc-nek -szerk: radi8tor a stabilitás miatt kell, nem 1-2a szaladgál itt
hiába tudna az elektronika akár 10a-t stabilan ha az alkatrészek 5-6-nál elfüstölnekmert alultervezettek, gagyik, stb
csájna' tápokra olyan szépen ráírják 12v/5a, ac-dc tudja is, nem gond neki, a benne levő dc-dc meg 2-3a max, de sok ilyet láttam már, és cserébe legalább instabil is ( : led szalagnál pl nem akkora érvágás, ha az ember tudja hogy számoljon a megadott adtokhoz képest -
Chaser
legenda
válasz
AxBattler #38151 üzenetére
gyárthatnának teljes nyugodalommal beépített dc-dc lapokat, de még csak atomos ilyesmiket láttam eddig, biztos lenne rá igény itx körökben
korrekt ez a kis ház ilyen hw-rel és táppal, ez már az az itx amire azt mondom _sok_ értelme vanszerk: radi8tor az mindenkinek fontos, odáig oké, hogy túláram, túlfesz stb védelem az ac-dc-ben van, de a dc rész stabilitásáért az nem felel, kiment a viszonylag stabil dc, onnantól az ac-dc dolga megszűnt, és nem árt terhelés alatt sem viszonylag stabil 12 és 5V-okat tartani, az meg már a dc rész szabályzás dolga
-
Chaser
legenda
-
Chaser
legenda
értem
Ispy venti a padlóra néz, nekem olyan kell hogy a plafonra nézzen..most esett le amit
Ðávid-nek mondok, ezt benéztem, vga venti rész nem a távolabbi oldal felé néz hanem ami majdnem ott van mellette, esetemben semmi értelme megfordjtani, így sem úgy sem jó :dösszegezve eddig lian li
-
Chaser
legenda
ilyet soha
ezeknek nem látom értelmét, alapterületből nagyobbat elvesz mint egy matx, cserébe nem lehet rárakni semmit, bumfurdi, neeeeem
nem oldalán használnám a metist, teteje lenne az alja..úgy már látszódna a vgaÐávid nem az elrendezés miatt, látszódjon a vga, az a része ahol a ventik vannak - bár épp lehet elrendezésnek is mondani ( : -, de olyan videót nem láttam róla
ha design pc _csak_ msi gaming kártyát veszek azt eldöntöttem, és szeretném látni isHookR ezek a lian li-k jók, kis hackelés kellene plexihez a tetejére ( : de tetszik, oldalát lehet fel se raknám, bár láttam van ebből is plexis verzió
a kettő közt mi a különbség? nézegettem, a 34-es jóval drágább, talán térfogatban egy icipicit nagyobb, de mást nem látokszerk: q34 olcsóbb, már belekeveredtem
-
Chaser
legenda
-
Chaser
legenda
& HookR
érdekel, több órája itx házakat nézek de valahogy egyik se az igazi, még ha azt mondom oké, legyen drágább
úh lehet egyszerűbb egy kis lp-s, az sok mindent leegyszerűsít
talán a metis lenne a legközelebb az elképzelésemhez, bár eléggé más koncepció mint a tt v1 - az tökéletes lenne karcsúsítva - , de megfordítva pont tetszene, viszont az alja likacsos', nehogy már a pH@raszt használja másképp
vagy egy design itx project lenne, és akkor szeretném látni a vga-t, vagy ha az nem megy akkor elég lp is
viszont ilyen böhöm nagy itx házaknak én értelmét nem látom, annak se ha viszonylag keskeny és alacsony, viszont nagyon mélyszerk: a vége az lesz csinálok neki egyet fábú'
ahogy elnézem árban se lenne több értelmesebb háznál
-
Chaser
legenda
segítsetek izibe' pls
melyik a legkisebb itx házikó, ami lp vg-t fogad és paneltápos megoldású? -
-
Chaser
legenda
tt core v1-nél van kisebb térfogatú ház? ha valamivel drágább az se baj
hdd nem benne bele, max egy ssd, de abból is lehet m2-es, kb semmilyen 2,5/3,5/5,25-ös helyre nincs szükségem
tápból jó lenne ha normál atx menne beleszerk: ez az aljával párhuzamos lap elrendezés tetszik nagyon, lehetőleg ilyesmi lenne jó
vga ha menne bele majd 1050ti/1060, de utóbbi nem mérvadó, ebben is igazából csak a mélysége zavar, nem kell nekem ekkora
mondjuk keskenyebb is lehetne ( : -
Chaser
legenda
GA-Z170N-Gaming 5 lapja van valakinek, tapasztalat?
-
Chaser
legenda
220-as dell 12v-os külső tápok mennyiért mennek kb? vagy milyen hasonló teljesítményű alternatíva van rá?
tervezek egy gépet picopsuval és külső táppal -
Chaser
legenda
válasz
Pista0001 #11597 üzenetére
Ezt nem néztem, jogos. Fene se gondolta volna hogy picopsu - főleg ilyen árban - nem 12V-ra van kihegyezve
Vmelyik boltban láttam, de most meg nem mondom melyikben nyilván 96W-os paneltápot 9-10 körül, meg külső téglát 120-asat 8-10k-ért, akkor inkább azok. Persze hogy a ki a gyártó az passz. -
-
Chaser
legenda
Modecom feel 202 érdekelne, láttam többeknek van. Nem sok negatív hsz-t láttam. Aki használja már huzamosabb ideig, olyan véleménye érdekelne, legfőképp hogy bírja a táp a strapát?
-
Chaser
legenda
Ilyen Mtech házikóval van vkinek tapasztalata? Azt írják 150W külső táp, gondolom akkor dc-dc is benne van, kérdés hány W és jó lenne tudni ki a gyártó.
M-Tech Fekete 2221 LC820-01B mini ITX külsõ tápos 150W
Árban nem vészes, 9-10k körül van. -
-
Chaser
legenda
Az is érdekelne milyen hűtőt javasoltok rá, max 5-6 centi magasságig.
-
Chaser
legenda
GA-A75N-USB3 lap, A6-3620-szal terhelve konnektorból mennyit ehet? Cpu-t alulfeszelném ha tudja a lap. Elvileg 65W-os a cpu TDP-je. SSD menne mellé.
-
Chaser
legenda
Ha valakit érdekelne...Van egy teljesen új mx-31 házam, használva/beépítve nem volt, 100% új állapot, dobozában. Van hozzá kártyaolvasó + infra és távvezérlő. Ez utóbbi részt próbáltam, nálam nem indult el az infra. Maga a táv biztos működik, pilátyol a ledje ha nyomkodom. 6k az ára, ha postázni kell +1k. Szentesen lehet átvenni.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- BESZÁMÍTÁS! 32GB ADATA XPG Lancer RGB 7200MHz DDR5 garanciával hibátlan működéssel
- Prémium! Felsőkategória! Asus Rog Strix Maximus Z790 Hero Wi-fi Alaplap!
- Corsair VENGEANCE RGB 2x16GB DDR5 6000MHz CL30 - Új, bontatlan - Eladó!
- Asus PRIME Z390-A Alaplap
- Samsung DDR5 SODIMM ram kit 16 GB (2X8GB) 5600 MT/s
- FÉL ÁR ALATT! Lian Li UNI FAN SL120 RGB 1db-os és 3db-os ventilátor szett garanciával
- MacBook felváráslás!! MacBook, MacBook Air, MacBook Pro
- AKCIÓ! Apple Macbook Air 13" 2020 M1 8GB 256GB SSD notebook garanciával hibátlan működéssel
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! HP EliteBook 2560P - i5-2GEN I 4GB I 320GB I 12,5" HD I W10 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest