- Bemutatkozott a Transcend SSD-inek zászlóshajója
- Sugárhajtómű ihlette a Zalman CPU-hűtőjét, de nem az üzemzaj tekintetében
- Félreértések az FSR 4 és a PlayStation 5 Pro körül
- Nem tetszik a Procon-SP-nek, hogy a Nintendo távolról kivégezheti a Switch 2-t
- Megcélozta az NVIDIA-t a 2 nm-es node-jával a Samsung
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- NTFS, exFAT, FAT32 – Melyiket válaszd és miért?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Megfizethető, Pulse szériás Sapphire alaplap DDR5-ös Ryzenek alá
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Milyen TV-t vegyek?
- Bluetooth hangszórók
- DUNE médialejátszók topicja
- Hisense LCD és LED TV-k
-
PROHARDVER!
Az ITX szabványt a VIA alkotta meg 2001-ben, mely eredetileg 21,5x19,1 cm volt, mára 17x17 cm-re redukálódott. Felhasználási területe igen széles, egyformán alkalmazzák otthoni felhasználók, mind nagy cégek különböző beágyazott rendszerekhez. Ipari területen különböző célokra felhasznált gépekhez szolgálnak alapul pl. CNC maró gépekhez, vagy ATM automatákhoz stb. A szabvány leírása a formfactors.org-on található meg. Amit érdemes kiemelni, hogy a mini-ITX kompatibilis az ATX és mATX szabványokkal - a csavarhelyek, a hátlapi panel és a bővítőkártya elhelyezése is megegyezik -, így egy mITX alaplap gond nélkül beszerelhető szabványos mATX és ATX házakba is.
Új hozzászólás Aktív témák
-
TomiLi
addikt
-
TomiLi
addikt
Corsair Carbide Air 540 méretek: 415mm x 332mm x 458mm. 332mm az oké, az lesz a szélesség. De a 415 és a 458 közül melyik a magasság, és melyik a mélység? (Szemre nekem nem megy....)
Előre is köszi! -
TomiLi
addikt
Nekem nagyon tetszik ez a lapos kivitel. Kíváncsi lennék azért a hangzavarra, arra a tápra, ami kiszolgál egy dual slotos vga-t, hogy ilyen lapos kivitelben, ilyen kis ventivel milyen hangos. Meg még az érdekelne, hogy vannak a hardverek hűtései megoldva? Látom a ventiket, de azok honnan szívják a levegőt? Mert ha rajta van a fedlap, akkor nem látok a ventiknek nyílásokat.
-
TomiLi
addikt
Egész jól néz ki az új Antec házikó. Jó, hogy a burkolat szálcsiszolt alu (én szeretem az alut, jobban, mint a műanyagot). Viszont a cikkben az előlapról nem esik szó, hogy miből van. Ránézésre: gumirozott műanyag?
-
TomiLi
addikt
Ez sem rossz (még a micro ATX is bejön), de az ITX is hibátlan!
Fehérben, ablakos verzió lenne az igazi...
Gondolom ennek nem lesz 50k az ára, én olyan 25/30-ra tippelnék. -
TomiLi
addikt
válasz
szabi__memo #18544 üzenetére
Én vagyok olyan hülye, hogy rakok bele egy B75-ös lapot, valami i5-tel, és egy GTX 760-nal.....
Holott a logika azt diktálná, hogy ilyen konfighoz nem ilyen ház "dukál" (mint ahogy a bemutatón is látható az Asus ITX szörny).....
Persze nem azt mondom, hogy mellény zsebből előrántom az 50k-t, de annyit még ha foghúzásnak is fog hatni, még valahogy kiadok.... De amit linkeltem..... Jesus Crist' -
TomiLi
addikt
válasz
szabi__memo #18541 üzenetére
-
TomiLi
addikt
válasz
radi8tor #18500 üzenetére
Szintén zenész....
Pedig volt ilyenem, és hibátlan volt hangban, teljesítményben. Kimondottan tetszik, hogy kicsi, víz sem kell (na jó ez nem igaz, csak probálom ész érvekkel lebeszélni magam mindig - eddig sikerült)
MSI: érdekes, hogy sokszor már-már temetik a pc-t, mint játék plattformot, de azért szerencsére a fenti példa szerint vannak kivételek
-
TomiLi
addikt
válasz
radi8tor #18497 üzenetére
Szerintem eleve ilyen speckó rövid vga-ra nem kell fc blokk, nem vízre lett kitalálva. mr.big25 úgy értette, hogy ha full cover vizet szeretne az ember, akkor arra jó alternatíva a ref. nyákos 670/760. (ugye rövid a ref. nyák)
Nekem tetszik az MSI új felhozatala. Igaz a cpu foglalat elhelyezése tényleg necces, de elnézzük.
A vga-n viszont kimondottan jó ötlet, hogy a "felesleges" csatlakozó helyén egy slot telibe rács, így jobban tud távozni a meleg. Egy ilyen kis géphez/vga-hoz úgysem akar az ember három monitoros rendszert. (Jó esetben)
Akinek meg tetszik a kis vga, annak ajánlom figyelmébe az ipon-t! GTX 670 asus ismét kellemes áron kapható (mini)
-
TomiLi
addikt
-
TomiLi
addikt
Gyerekek!
Most kell venni 670-es mini-t! Jó áron van! [link] + ugye a játékok is... nagyon megéri... faxért nincs cash....
-
TomiLi
addikt
válasz
Mercutio_ #18144 üzenetére
Nekem ránézésre az elrendezése sokkal szimpatikusabb egy Lian Li-nél. A Silverstone ITX házak java számomra nem annyira kifinomult, mint egy Lian Li. Keverednek az anyagok: vagy acél/műanyag; vagy acél aluminium, aminek az a következménye, hogy nem annyira letisztult mint egy lian-li. (kialakításban sem)
De ez az én véleményem, nekem megérnéz gy ablakos Ux..... (itt legalább van értelme az ablaknak.... )
Viszont van hátránya is:
- kapcsolók ránézésre silány minőségűek
- Táp a benti "meleg" levegőt szívja (egy-két liannál is így van)
- Első venti (U2) nem közvetlenül a házon kívűlről szívja a levegőt -
TomiLi
addikt
válasz
shteer #18101 üzenetére
Az a baj, hogy mindenképpen a hőcsövek útban lennének... (a képen nem látszik)
Ha 90fokkal elforgatnám, akkor a memória slotba érne bele a hőcső visszahajlítás, vagy pedig az ellenkező oldalon a hőcső vége lógna bele a slotba (ez nincs rajta a képen).... ezt a hűtőt sajnos csak vga nélkül lehet használni azoknál az ITX lapoknál, amik a Asrock H61 mintájára vannak kialakítva.Nekem nincs vga-m, és szerelés után sem emlékeztem, hogy bele lóg a fránya hőcső a pci-e slotba....
-
TomiLi
addikt
válasz
kisza25 #18097 üzenetére
Huh... pont most raktam össze....
(de tényleg - semmi hatás/vadász dolog....)
5perc!
Szerk! Bocsánatot kell kérnem! Kb/ ezerszer bütyköltem ezt a gépet, de nem vettem figyelembe, hogy
a heatpipe belóg a pci-e foglalatba, tehát a fenti állításom nem igaz! Egy vga nem fér be!Sorry, bocsánat!
-
TomiLi
addikt
Nekem is csak fejben vannak meg inkább az átalakítások, nem kézben!
Ahogy Pista0001 oldotta meg a gépét, úgy nem lehetne Nálad is hasonlóan? Biztos segítene a hőfokokon, és nem engedné annyira megrekedni a meleget....
Lányom gépe tulajdonképpen hasonló problémával "küzd" (igazából eddig meg sem néztem, hogy milyenek a hőfokok - de most már kíváncsi vagyok)
Egy PC-Q07-es házról van szó, ami ugye nagyon hasonló a Cooltekhez.
Ebben van egy ATX táp, meg mögötte a lap egy alacsony Freezer LP11-gyel....
Eddig nem volt gond a géppel szerencsére, nem is melegszik be (érzésre) -
TomiLi
addikt
Persze! Én is óvatos vagyok az agyon zsugorított házakkal kapcsolatban, főleg a hűtést illetően.
Én mrbig25 mestert hoztam fel példának, hogy neki aztán édes mindegy, hogy milyen a ház hűtése, úgy is olyat csinál belőle, amivel aztán több lesz mint jó.Ha egy rendszer passzív közeli, akkor ott a háznál az lenne a lényeg, hogy felfelé ki tudjon szállni a levegő - szerintem.
Csak hát az már fúrás/faragás, és sokszor képek alapján én is kitaláloik minden féle moddingot, csak aztán amikor itt van a kezemben az éppen kiválasztott ház, egyszerűen nincs szívem bele vágni... stb.
Meg én nem vagyok olyan ügyes, így ezért is hátrálok sokszor vissza.Arról meg nem is beszélve, hogy a cooltek kockája úgy néz ki jól ahogy van!
-
TomiLi
addikt
válasz
shteer #17944 üzenetére
Ez igaz! Alulra lehet tenni egy ventit aztán csókolom....
De ahogy mrbig25-öt ismerem..... már kattognak a fogaskerekek, milyen radi, hogyan hova fér el, milyen csövezéssel....stb... szóval neki ez nem szempont....
Én meg pusztán csak a felépítést néztem. Nekem a Lian-nál az nem tetszik az ITX-es házak tekintetében, hogy elég soknál az ATX táp az alaplap előtt van.
Végre azért mára vannak/lesznek újítások ezen a téren is! -
TomiLi
addikt
válasz
Pista0001 #17937 üzenetére
Ja, hogy akkor az egy plusz 3.5"-es hdd hely. Így már értem! A 2.5" himuro, akkor meg tényleg passzol oda!
(#17938) mrbig25 E-felett én is elsiklottam, de így nekem pont jó lenne.....
Cubitek: szép darab! Nekem is régi egyik kedvencem! Jobb kialakítású, mint bármelyik jelen kapható Lian Li
(modding szempontból) És ez is alu!Phenomra visszatérve: Viszont még mindig az a baj, hogy így is magas ez a ház nekem....
33cm
Ebben az esetben a CM 120/130 vagy FD Node304 jöhet nálam számításba.(most is bele csaptam egy mATX projektbe fejetlenül, egy (szerintem szép) SS PS07-tel, de egyszerűen nem tetszik az asztalon, hogy "magas"...
Na bocs, egy kicsit hangosan gondolkodtam....
-
TomiLi
addikt
Az új (és nagyon szép) Bitfenix Phenom házikóban ha kivűlről nem lehet 5.25-ös helyet használni, akkor belül minek maradt a rekesz? Milyen funkciót szántak a gyártók ennek a rekesznek?
-
-
TomiLi
addikt
válasz
Pista0001 #17769 üzenetére
Ez igaz, ami a gombokat illeti, mert én jártam már úgy, hogy betolva a tápot "le is oldottam" a lapról a ledek csatlakozóit.....
Ebből a szempontból a Q03 a nyerő. Viszont az érdekes, hogy A Q07, és a Q27 közötti Q03-as szériánál alkalmazott bepattintós oldallap felfogatást elhagyták.... Tán nem bírta?
(#17770) mrbig25 Ne ne már! A Q33 az tényleg nem Neked való, mert túlságosan kész van a ház!
Vízre meg tényleg alkalmatlan..... Bár sokan ugyanezt mondják az SG05-re is!A Cubiteket már én is nézegettem sokat, de kíváncsian várom a fejleményeket
-
TomiLi
addikt
válasz
Pista0001 #17767 üzenetére
Igen, de a Q07 szerintem szebb, hiába nagyon hasonlóak.
A Q07-ben az tetszik, hogy csak USB előlapi csati van rajta, és jól néz ki középen.
Persze ettől még mehet bele SFX táp!Az új PC Q33-ra leszek nagyon kíváncsi! Végre nem akarja kitakarni az alaplapot a Lian Li a táppal!
-
TomiLi
addikt
Ja vágom, hogy van fólia, sőt nekem még a Plasti dip is tetszik, csak még nem volt hozzá szerencsém (használni), így nem tudom mennyire lenne "ártalmas" a szellőző furatokra.
A fóliával meg lehet egyébként szépen csinálni a perforált lemez részt?Külsőre az M1 Case jobban tetszik, viszont ebben meg az tetszik, hogy mutat a konfigból, nincs annyira zsúfoltan, mint az M1.
-
TomiLi
addikt
válasz
viperabácsi #17500 üzenetére
igaz, de végeredményben teljesen mindegy!
-
TomiLi
addikt
válasz
jilian #17480 üzenetére
Vezeték a kapcsolódhoz!
De ha van "lomosod", tehát megmaradt vezetékek, akkor lehet, hogy találsz köztük, olyat aminek a csatija passzol az alaplapi tüskesorhoz. Pl. ha jól emlékszem a régi cd-rom-okhoz adtak négy eres vezetéket amivel a hangkártyára lehetett csatlakoztatni közvetlenül.
Az nem baj ha sima kapcsolód van, tehát nem nyomógombos, ami csak egy pillanatra zár. Annyi, hogy kapcsoláskor elég egy impulzus, és már indul a gép (kapcsoló be/ki)SQX_Barto A szükség nagy Úr!
-
-
TomiLi
addikt
Anno én ezért vettem a Samsung extra alacsony profilú ramját, az nem lóg ki a slot-ból egyáltalán!
Így szinte "korlátlan" a lehetőség a hűtőket illetően. Persze ehhez az evga lap is kellett, ahol nem gond a pci-e slot közelsége sem.
Persze egy csúnya hátul ütője van a dolognak - drága. -
TomiLi
addikt
Fent van már a Lian oldalán az új "koffer".... [link]
De tettszene nekem ez sima négyszögletes kialakításban. Mármint fül, meg sarkok nélkül....
-
TomiLi
addikt
Lian Li PC Q02-ből nincs táp nélküli változat?
-
TomiLi
addikt
válasz
Mercutio_ #16614 üzenetére
A Q03 oldal lapja csavarmentes, de a következő szériában már mást használ a lian li. Lehet, hogy véletlen, de az is lehet, hogy a "pattintós" változattal voltak gondok (csak találgatás részemről, mert én is szemezek egy hasonló méretű házikóval, és a Lian-nál feltűnt, hogy elhagyták ezt a megoldást)
-
TomiLi
addikt
Hát igen - sokat vajúdtam nagyon sokat. Már előtte, más konfigot is összeraktam, de nagyon nem illett a képbe a 265mm hosszú vga, egy ITX lapon... (Nekem)
Az alplappal baromi mázlim volt, mert 50k-ba fájt. Már ez is egy fog húzás, de ahogy berendeltem, rögtön 65-re ugrott az ára
A vga, az induláshoz képest - elég hamar - egy ~10-essel olcsóbb lett, de így is 111k volt....Így sajnos tolódik a projektem, mert a procira egyelőre nincs keret, de majd idővel az is egy combosabb lesz. (most i3-asom van ideiglenesen, egy i5@3570K a terv)
-
TomiLi
addikt
válasz
Hurkaleves #16235 üzenetére
Ebben igazad van, mert az előző, FM1-esnél is nagyon leszűkítette a cpu cooler lehetőségeket.
Ha Pci-e nincs használva, akkor nincs gond, ha viszont igen, akkor nagyon körül tekintően kell cpu coolert választani!
-
-
TomiLi
addikt
Köszönöm a tanácsokat! Ha sikerült kipróbálnom, akkor mindenképp megírom a tapasztalatokat!
-
TomiLi
addikt
Szerintetek mennyire lehet gond, vagy van valami akadálya a normál működésnek, ha két pci-e 16x flexibilis hosszabbítót egymásba kötnék, és íly módon csatlakozna a dVGA az alaplaphoz?
-
TomiLi
addikt
Ja értem!
Tehát előszőr "szponzorálni" kell a gyártást, amivel "klub tagságot" nyer az ember a vásárlásra. Érthető, csak minden a matekon múlik, hogy mennyi lesz az annyi? Mennyi lesz a "tagsági" és mennyi maga ház... Ha az ember kiváltja a tagságit, akkor már tudni fogja, hogy mennyibe fog kerülni a ház???Ha jól értem a mostani prototípust a Lian Li gyártotta? Mondjuk vissza-vissza csengnek egy-két elemben a Lian Li jelegzetességek!
A lian li helyében én rögtön rácsapnék a gyártási "jogra" (mármint megvenném az alkotóktól), főleg.
Személy szerint én annak örülnék, ha a Lian Li gyártaná, és semmiképp nem a Silverstone. Utóbbi valahogy már nagyon nem a régi!
Ha egyedi gyártás lesz a vége, akkor nagyon drága lesz a tagsági is, meg maga a ház is..
-
TomiLi
addikt
A Gigabyte, és az Asus hogy hogy nem dobott piacra még ITX-es FM2 lapot?
Ez szinte már-már ITX például (22,5x17,4):
-
TomiLi
addikt
Első ventik: ebben tényleg igazad van! Én nem is számoltam ezzel, mint probléma, mert én oda nem is raknék ventit. De valóban igaz, hogy ebben a Lian Li a jobb!
Mennyire "biztonságos" külföldről rendelni? Soha nem csináltam még, hol tudok ennek részletesen utána nézni, hogy lehet/kell?
-
TomiLi
addikt
válasz
Goose-T #14842 üzenetére
Ez tényleg nem vészes így elsőre! Remélem 1-2 ezrest még lejjebb megy. Ez a másik kiszemeltem.... - a fentebb linkelt ház mellett (ez az első ház amire azt tudom mondani, hogy nem kell rajta faragni, fúrni, alakítani - úgy jó ahogy van!)
Egyébként az Asrock az A75 ITX-et ugyanúgy fogja gyártani az új A85 mellett?
Nekem az is elég lenne, csak ugye azon nincs vrm hűtés, és szeret minden második elfüstölni... (na jó valakinek meg mindig csak a második jut...)
-
TomiLi
addikt
Asrock FM2 ITX vonalon marad az A75-ös is az új A85 mellett? Ha igen, akkor javítják a hibáit vajon?
-
TomiLi
addikt
válasz
Grave_444 #14721 üzenetére
Lian Li Q11-et szerettem volna átalakítani, de kicsit benéztem a méreteket, így az ATX nem fér el az elképzeléseim szerint.
750K-hoz egy 7870 már sok lenne? (Full hd-ban is? - nem multizom)
Egy 7870 meg egy 750K, egy normális hűtővel nagyon halk. Nem szeretném, ha a táp vágná agyon a "csendet"....
Mert ugye van SFX-ben is 450W-os, de nem hallottam még működni, csak elképzelni tudom, hogy elég hangos lehet terhelve a kis 80x15mm-es venti által.SFX-ben ugye nem létezik "passzív" hűtésű táp?
-
TomiLi
addikt
ITX-es gépet szeretnék már régóta, van is egy házi mozis, meg a gyereknek is az van, szóval kellő képpen meg vagyok fertőzve. Viszont most egy részben kompromisszumokkal megáldott játékra is alkalmas gépet szeretnék.
FM2 ITX lap, 750K cpu, 7850/70 vga....
És a táp???? Itt jött egy őrült ötlet, nem tudom mennyire kivitelezhető, mennyire életképes, van-e értelme.
ATX-es táp túl magas, nem fér be a házba. Az SFX viszont pont jó lenne! Az meg viszont a 80mm-es venti miatt szerintem "sűvítős" lenne.
DE! Ha esetleg két SFX tápot alkalmaznék??? (van hely neki, csak a táp magassága a gond, ezért nem ATX)
Pl. Egyik tápról menne a lap, ssd, a másikról meg a vga odd. (hdd nem lesz ebben a gépben.)
Lehet tévesen gondolom, de így egyik táp sem lenne (~300W/db) nagyon terhelve, így akár halk is maradhatna.....
Talán jobb két alacsony fordulatú venti, mint egy gyorsan pörgő sűvítős.....Szerintetek???
-
TomiLi
addikt
-
TomiLi
addikt
válasz
Pista0001 #14459 üzenetére
Igen kicsit olyan Silverstone-os forma (FT03 mini), szerencsére az elrendezés nem olyan.
Ja becsúszott egy kakukk tojás.....Nekem is tetszik nagyon a második, Q30-as ház, csak azt nem látom a képről (tükröződik), hogy dVGA szerelhető-e a házba.
Q27: nagyon hasonlít a Q07-re, de szerintem valamivel nagyobb (mélység, magasság), mert ha jól láttam, már két slotos vga szerelhető bele.
A régi "korong" talpakért kár, hogy nem maradtak. Az is olyan Lian Li jellegzetesség volt.
-
TomiLi
addikt
Tudtok nekem olyan pci-e 16x "riser"-t ajánlani, ami flexibilis, beszerezhető, és megfelelően működik?
Egy 7850-est kéne az alaplaptól "távolabbra" helyezni.....
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- NTFS, exFAT, FAT32 – Melyiket válaszd és miért?
- Konzol Screenshot
- Windows 10
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Windows 11
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Megfizethető, Pulse szériás Sapphire alaplap DDR5-ös Ryzenek alá
- További aktív témák...
- Apple iPhone 14 Pro Max / 256 GB / 88% akkumulátor / 1év Garanciával / Gyári Független
- Gombászkönyvek egyben
- Xiaomi Redmi Note 11 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X 16/32/64GB RAM RX 7600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- T Phone Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest