-
PROHARDVER!
Az ITX szabványt a VIA alkotta meg 2001-ben, mely eredetileg 21,5x19,1 cm volt, mára 17x17 cm-re redukálódott. Felhasználási területe igen széles, egyformán alkalmazzák otthoni felhasználók, mind nagy cégek különböző beágyazott rendszerekhez. Ipari területen különböző célokra felhasznált gépekhez szolgálnak alapul pl. CNC maró gépekhez, vagy ATM automatákhoz stb. A szabvány leírása a formfactors.org-on található meg. Amit érdemes kiemelni, hogy a mini-ITX kompatibilis az ATX és mATX szabványokkal - a csavarhelyek, a hátlapi panel és a bővítőkártya elhelyezése is megegyezik -, így egy mITX alaplap gond nélkül beszerelhető szabványos mATX és ATX házakba is.
Új hozzászólás Aktív témák
-
mrbig25
őstag
válasz
Mercutio_ #22604 üzenetére
Lényegében véve mindegyik FSP300-60GHS...
A Bequiet feketére festette a borítást + harisnyázta a kábeleket, a Silverstone pedig még megfejelte saját ventiprofillal, ennyi.(#22605) Grave444
"Nem csak annak, a mostani SG05 lite-nak is, ami táp nélkül 14K alatt kapható."
Hozzászólásom első mondata:
Csak a 450-es táppal szerelt változatnak fekete a belseje + a nemrég megjelent táp nélküli Lite változatnak. -
mrbig25
őstag
válasz
Grave_444 #22600 üzenetére
Csak a 450-es táppal szerelt változatnak fekete a belseje + a nemrég megjelent táp nélküli Lite változatnak.
Az USB3-nak nincs köze a ház belső színéhez.(#22601) Hanok
Igen...a tápos témát pedig benézted.
Az ST30SF külön megvásárolható tápegység, a 300W-os "gyári csomagban" a jól bevált, régi FSP cucc van. -
mrbig25
őstag
válasz
AxBattler #22554 üzenetére
Rosewill hátulja
222mm széles Silverstone SG05 hátulja
Ez alapján a Rosewill simán van legalább 240mm széles. A 350mm-es magasság nagyjából stimmel, a mélysége meg legalább 360mm.
Ez alapján legalább 30l a térfogata. Corsair 250D ~28,5l.
Szóval nem olyan kicsi és keskeny, mint amilyennek tűnik. -
mrbig25
őstag
-
mrbig25
őstag
válasz
ShinjiNo #22348 üzenetére
"Még be se üzemeltem... de akkor ezek szerint a táp ventije a hátsó bordákon át húzza be és a házba fújja a levegőt?
Valamiért szent meggyőződésem volt az ellenkezője"
Jó volt a meggyőződésed.Tisztánlátás végett, így megy a tápon át a levegő:
Tehát a venti felőli oldalon beszívja, hátul pedig kifújja.
Ha ventivel felfelé szereled be, akkor a táp a kinti hidegebb levegőt szívja be meg több port, viszont nem zavar be a ház hűtésébe.
Ha ventivel lefelé szereled be, akkor a házban lévő meleg levegőt tolja ki hátra. Ez esetben viszont egy, az alaplap felé fújó ventivel szerelt CPU hűtővel egymás ellen dolgoznak... -
mrbig25
őstag
Jah, igen.
Valahol jól jön a Seasonic G sorozat moduláris csatlakozóinak az elhelyezése (pl. FD Node 304), itt viszont valóban hátrány.
Ha még nincs meg a táp, akkor esetleg elgondolkodhatsz a CoolerMaster VS szérián is. Moduláris, 80plus gold, minőségi Enhance belső és mindössze 14cm mély. -
mrbig25
őstag
válasz
xigris #22197 üzenetére
Pontosan milyen PicoPSU-t rendeltél? Ha tudsz, akkor mutass egy linket.
Mert van olyan PicoPSU, amihez 12V-os külső adapter kell, ez csak és kizárólag ilyennel működik.
Illetve van a wide inputos verzió, amihez tetszőleges külső adaptert használhatsz 12-25V között.Szóval ha meg tudod mutatni, hogy pontosan mit rendelték, akkor meg tudjuk mondani, hogy milyen adapter kell hozzá. Így egy hibalehetőséggel kevesebb lesz.
-
mrbig25
őstag
-
mrbig25
őstag
"ezt viszont nem értem, nem látok méretbeli különbésget a sima és a rev A között, mire írtad ezt?"
A kollégának, akinek írtam sima Macho Rev.A hűtője van, ami 162mm magas. Arra írtam, hogy cserélje le egy Macho 120-ra, mert ez csak 150mm magas. Szóval nem Macho 120 és Macho 120 Rev.A-ról volt szó...hanem sima Macho és Macho 120-ról...remélem így már érthető. -
mrbig25
őstag
válasz
kisza25 #22131 üzenetére
A "nálunk"-ot úgy értettem, hogy Magyarországon
nem az enyém a bolt.
Én is visszatérek SG05-re. Költői túlzással élve ezer éves koncepció, de a mai napig az egyik legkisebb, legjobban kihasználható ITX-es kuckó...szerintem.
Ezt anno nem akarták elvinni még 7k-ért se, szóval megtartottam. Most nyáron ismét lesz rajta egy kis alakítás, aztán használom tovább.
Az átalakított Cubitek meg megy majd apróra...hátha kapok érte vagy 10k-t -
mrbig25
őstag
válasz
Grave_444 #21937 üzenetére
Hivatalosan az sem, csak néhány gyártó megoldotta...marketingnek és eladásnövelésre biztos jó volt. Gyakorlati haszna nem sok van, mert talán 1-2FPS nyerhető a PCI-e 3.0-al.
-
mrbig25
őstag
válasz
Grave_444 #21934 üzenetére
Úgy hogy a H81 csak azt támogatja.
De sok mindent szerintem nem vesztesz a PCI-e 2.0-val sem. Minimális a tesztek alapján a 3.0 sebességelőnye. -
mrbig25
őstag
Ilyenkor ez a teendő.
De szerintem a 80mm-es ventit ki is hagyhatod, egy zajforrással kevesebb. -
mrbig25
őstag
1 hete van a szüleim gépében egy PicoBox Z2-ATX-160, eddig minden oké. Nincs semmi sípolás, cicergés, stb...
Ha sikerül végre szereznem egy fogyasztásmérőt, akkor összehasonlítom a régi SFX táppal...feltéve, ha van rá érdeklődés.Zalman ZM-M1:
A mérethez képest belülről nem valami óriási. Bitfenix Prodigy / Phenom még szódával elmegy kategória, de ezekkel a méretekkel már átestek a ló túloldalára az ITX kategóriában. -
mrbig25
őstag
Azokon a lapokon mindig van egy Sata power csatlakozó, amik külső -noti táppal- működnek.
radi8tor1 ezen a képén jól látható a Sata adatkábel és a 24pines csati között. Onnan kapja a naftát a HDD, SSD, stb.szerk:
nem kicsit lemaradtam...cserébe linkeltem egy képet -
mrbig25
őstag
Köszönöm a felajánlást, de nem kell. Ezen a képen jól látszik, hogy az ITX-es lap alja és a ház széle között nincs meg a legalább 2,1cm-nyi hely, amennyivel a szüleim gépében lévő Asrock lap nagyobb az ITX-es lapoktól.
HookR
Ismerem a kollégát, csinált is már nekem alkatrészt a jelenlegi házamhoz.
Akkor láttam igazából, hogy mennyire jó is egy CNC gép...azóta tervezgetem a leendő házamat.
Ha nem találok senkit a közelben, akkor lehet hogy nála fogom megcsináltatni. Hajlítógépet meg itthon is tudok csinálni végszükség esetén. -
mrbig25
őstag
válasz
TomiLi #21521 üzenetére
"Lan Gear: ne sajnáld! Nem valami szép az a ház!"
Tetszik az egyszerű külseje. Igaz, hogy nem olcsó a jelenlegi ára sem, de a ritkasága miatt elgondolkodtam a beszerzésén...viszont megoldotta helyettem a dilemmát a LanGear."Neked különben is már rég saját tervezésű házakat kéne csinálnod!
"
Attól azért messze állok. Ráadásul az én igényeim a piac egy igencsak szűk részét fednék le
Ha lenne egy közeli CNC-s ismerősöm és egy normális hajlítógépem, akkor 100%, hogy saját tervezésű házam lenne, de ezek közül egyik sem áll rendelkezésemre.Kérdésem is lenne:
Szerintetek egy Codegen MX-31-be beleférne ez a 2 slotos Asrock lap?
Bővítőkártyát nem fogok használni, így csak annyi lenne a lényeg, hogy belemenjen. -
mrbig25
őstag
válasz
TomiLi #21518 üzenetére
Szomorú történet mára:
Mai nap teljesen véletlenül beugrott régről a LanGear márka és az, hogy van nekik egy Infinity nevű ITX házuk. Nézem a honlapjukat -> leárazás -> na mondom rendelek egyet, mert már régen is tetszett -> nézem az oldalt, szállítanak mindenhova EU-n belül. Ennek ellenére regisztrációnál mégis csak egy pár ország választható -> írok nekik, gyorsan válaszolnak is -> nem szállítanak hozzánk, mert drága a szállítás.
End of story -
mrbig25
őstag
-
mrbig25
őstag
válasz
Mercutio_ #21441 üzenetére
"...van B85-ös verziója is GA-B85N néven, de még itthon nem igazán kapni..."
Lehetett már kapni, de ~2hete eltűnt...ne kérdezd miért. -
mrbig25
őstag
válasz
batagy #20970 üzenetére
Hát igen...ennél a paneltápnál eléggé becsapós a 120W, mivel a PC-s környezetben leginkább fontos 12V-os ágon mindössze 4A-t tud, ami alulról közelíti az 50W-ot.
Más:
Én egy hete rendeltem egy Pico-Box Z2-ATX-160-as "picopsu"-t kíváncsiságból. 4,5k volt összesen, szóval ha nem lenne jó akkor sem bukok olyan óriási nagy összeget. 12V-os adaptert meg szereztem innen az apróról.
Ha megjön, akkor valahonnan kerítek egy fogyasztásmérőt, aztán írok egy-két fogyasztási adatot, ha érdekli a közösséget a dolog. -
mrbig25
őstag
-
mrbig25
őstag
Egy igazi különlegesség: ECS A78F2-TI
FM2+ foglalatos Thin-itx lap, intel LGA115x hűtőfelfogatással. -
mrbig25
őstag
válasz
1110100 #20616 üzenetére
"Just to make sure, a 840 EVO-bol MZ-7TE120BW tipus is rendben van? Mert majd' 10k-val kevesebb mint a K-s."
Igen, rendben van. B=basic kiszerelés, tehát csak az SSD-t kapod meg egy-két papírt.
A K-s kiszerelésben ezzel szemben kapsz külső házat, 3,5"-es beépítőkeretet, sata kábelt.
Maga az SSD mindkettőben ugyanaz. -
mrbig25
őstag
válasz
shteer #20531 üzenetére
Szerintem nincs halk SFX tápegység, de ez csak az én szubjektív véleményem.
A 80x15mm-es venti miatt nehéz megoldani a halk működést, ráadásul a legtöbben egyforma márkájú a venti is, ha jól emlékszem (Protechnic MGA8012ZR-O15). Egyedül a moduláris Silverstone-ban van egy másik fajta Young Lin Tech venti, de nem hinném, hogy sokkal jobb lenne. -
mrbig25
őstag
Akkor Cubitek Mini Cube ódalra' borítva
?
Viccet félretéve más nem jut eszembe. Vízszintes lap és nagy hűtő befér még a Node 304-be is, bár ennek egy kicsit másabb az elrendezése.
A többi Bitfenix Phenom-hoz hasonló felépítésű ház meg vagy ugyanakkora, mint az vagy még nagyobb.
(Corsair 250D, Cooltek W1) -
mrbig25
őstag
-
mrbig25
őstag
"Vélhetően a legolcsóbb Thin Mini-ITX lap, amit lehet is itthon kapni: Gigabyte GA-H61TN"
Valamiért most egy kicsit elszálltak az árak. 2hete még 19,5k volt a H77TN.
Decemberben is volt egy ilyen kiugrás, de ha normalizálódnak az árak, akkor 20k körül ez igencsak jó vétel lehet...arról nem is beszélve, hogy olcsóbb mint a H61TN. -
mrbig25
őstag
válasz
anytime #20035 üzenetére
Talán a Fractal Design Node 304 lenne még az a ház, amibe a mostani összes cuccod beférne. Ez nagyjából 5kg.
A Prodigy olyan ~7-8kg körül van.Vagy ha a Thermalright Macho Rev.A-t lecseréled egy Macho 120-ra, akkor beférsz a Cubitek Mini Cube-ba is. Ez aluház, szóval a súlya 2,3kg.
-
mrbig25
őstag
-
mrbig25
őstag
Van pedig, csak éppen 5k az ára
Viszont ha van hely, akkor érdemesebb a tápegységen kívülre rakni egy 80x25mm-es ventit. -
mrbig25
őstag
válasz
pils00 #19908 üzenetére
Egyébként megjelenés után egy-két napig külföldi boltokban is láttam 280-300€ körüli árral ezt a házikót, amit nem tudtam hova tenni...de minden bizonnyal csak valami elírás volt.
A linkelt bolt meg még biztos nem frissített azóta...de így "forintosítva" eléggé letaglózó az ár, az egyszer biztos -
mrbig25
őstag
válasz
ZetorGumi #19632 üzenetére
mSata - mini PCI-e
Fizikailag megegyezik a két foglalat, viszont a foglalatban található csatlakozók/bekötések eltérőek...ugyanis az mSata-hoz kell egy Sata port bekötés is. Ezért van az, hogy néhány mini PCI-e csatiba -amik rendelkeznek az említett Sata port bekötéssel- tehető mSata SSD és vica versa. Ez viszont nem jelenti az, hogy az összes mini PCI-e csatival rendelkező lapba tehetsz mSata SSD-t. Ezt mindig az adott lapnál kell ellenőrizni, hogy alkalmas-e a rajta található foglalat mindkét szabvány (mini PCI-e - mSata) támogatására.
De ezek lényegében véve az általad linkelt cikkben is le vannak írva...a lényeg, hogy a kettő kompatibilis lehet egymással, de nem mindig az.Szerk:
Igen, ez a lényeg. Az adott lapnál jól utána kell nézni...nehogy vásárlás után legyen meglepetés. -
mrbig25
őstag
válasz
Kreash #18983 üzenetére
"Node érdekelne , hogy vajon befér a tápomtól a vga :S"
Ezt a Lian-Li Q33-al vagy a Fractal Node 304-el kapcsolatban kérded? A LL Q33 esetén köze nincs egymáshoz a tápnak és a VGA-nak elrendezés szempontjából. Node 304 esetén pedig akkor férhet el a VGA a tápodtól, ha nem hosszabb 18-20cm-nél...mivel a tápod 16cm hosszú és moduláris, emiatt határeset.
+ amiatt is, mert a tápodon pont az alaplaphoz közeli oldalon van a PCI-e kábelek moduláris csatlakozója...és ezt lehet, hogy már egy rövidebb /20-22cm-es/ VGA is kitakarná.Google képkereső -> Rosewill Neutron -> második sor
ATX táp megy bele. -
mrbig25
őstag
válasz
Pista0001 #18957 üzenetére
Olyanra gondolsz, mint amilyet én használtam
a régi SG-05-nél.
Én anno ettől az eladótól vettem eBay-en.szerk:
shteer kollégának igaza van...most néztem meg és azóta már a Delock-nak is vannak ilyen kábelei. -
mrbig25
őstag
Jó lehet a Fractal Design Node 304 is, ha nem kell később dualradis vízhűtés.
Illetve ennél a háznál fontos még, hogy milyen hosszú a moduláris Corsair tápod. Ha 14cm, akkor jó...de ha 16cm, akkor lehet, hogy a moduláris kábelek ütközni fognak a VGA-val.FlasH-BacK
Ha Asrock-ot veszel, akkor az R2.0 verziót vedd, mert az első változatnál elég soknak elfüstölt a VRM-je integrált VGA-s APU használata esetén. -
mrbig25
őstag
válasz
dkekesi #18634 üzenetére
És ha valami hasonló léghűtővel oldanád meg? -> a képen egy Noctua NH-C14 van.
Teljesítményben szerintem nagyjából ugyanott van, mint egy szimplaradis egybevíz, viszont a pumpa hiánya miatt még eggyel kevesebb zajforrás lehetne a gépedben. -
mrbig25
őstag
válasz
dkekesi #18632 üzenetére
Szia!
Előre is elnézést
Mivel ilyen házat vettél gondolom előtte azért utánanéztél...képek, stb.
Ez a kép elég régóta elérhető. Dual radis vízhűtés, 6,5cm magas SFX táp.
Miből gondoltad, hogy a 15cm széles ATX táp jó lesz oda?Értem, hogy ideges vagy, mert minden lehetséges opciót nem írtak le, de a fenti képen egyértelmű a dolog.
UI: kár a passzív SS tápért.
-
mrbig25
őstag
válasz
30z.Samu #18531 üzenetére
Ha jól néztem a dolgokat, akkor CFi S150X lesz a táp típusa, de szerintem a méretszabvány nem lesz rajta.
Viszont ha leméred a hosszát, szélességét, magasságát, akkor már lesz mihez hasonlítani.
Itt vannak az FSP TFX táp méretei. -
mrbig25
őstag
válasz
30z.Samu #18525 üzenetére
Ránézésre TFX szabványt tippelnék, de konkrét infót nem találtam még a méretéről.
A gyári táp 12V-on 9A-t tud leadni, tehát maximum 108W-ot tud kipréselni magából.
Egy 65W-os A8-5700 mellé merném ajánlani, de a 100W-os TDP-vel rendelkező A8-5600k mellé egy picit talán már necces...és a minősége is kérdéses.szerk:
Ha lehet, akkor a Grave444 által linkelt oldalon található FSP300-60GHT-t szerezd be...biztos, ami biztos. -
-
mrbig25
őstag
válasz
radi8tor #18183 üzenetére
A vékonysága miatt elég becsapós az a házikó.
Viszont ha térfogatot számolunk, akkor 18.3L jön ki. Ezzel szemben az én jelenlegi Cubitek Mini Cube házam térfogata 19,2L, tehát kevesebb mint egy literrel több csak. Szóval ha az enyémre azt mondják, hogy nagy, akkor az Asrock M8 is nagy
Oké, hogy bele lehet pakolni akár 5db 2,5"-es HDD-t az Asrock-os kuckóba...de ezt leszámítva a Silverstone SG05 is elnyeli ugyanezt a hardvert 10,7L-es térfogattal. -
mrbig25
őstag
-
mrbig25
őstag
válasz
orbano #18108 üzenetére
Kérdezz rá nála. Ha már elérhető lesz az U1, akkor szerintem be tudja majd szerezni Neked.
-
mrbig25
őstag
válasz
#74545408 #18072 üzenetére
Igaz, hogy más típusú az alaplap, de az elrendezés hasonló - kép.
Itt egy másik kép, ahol VGA is van. A leendő Asrock lapodhoz hasonló Gigabyte lap van a gépben.
Normál méretű ram elfér alatta, a PCI-e síntől pedig elég távol van.
Szóval a Thermalright HR-02 a felépítésének hála elfér a lapon (az egész borda el van tolva, így nem szimmetrikusak a túlnyúlásai...jobban nem tudom hirtelen megfogalmazni, képeken majd meglátod).
És szerintem a házba is befér majd.
SZERK:
Közben a kolléga megelőzött néhány jobb képpel -
mrbig25
őstag
válasz
Mercutio_ #17954 üzenetére
ODD hely nincs.
Max. 28-29cm-es VGA fér bele, szóval igen, rakható bele erősebb VGA -> nem saját kép.
Szellőzés: alul 12cm-es venti a táp előtt, hátul 92mm-es. Konkrét tapasztalatom nincs, mert a saját vizes gépemet ezért nem bontom szét, akinek pedig lesz a ház, annak még nincs meg a konfig nagy része...így inkább bemutató lesz a logout-on, mint teszt.
Sajnos rosszul emlékszel...~30k az ára, tehát egálban van a hasonló LianLi házakkal ár tekintetében, de hál' Istennek a minősége is ott van. -
mrbig25
őstag
válasz
TomiLi #17939 üzenetére
Ahogy látom megmaradt sima 5.25"-ös helynek, csak mellékelnek egy ilyen adaptert, amivel tehetsz oda 1db 2,5",-vagy 3,5"-os SSD-t vagy HDD-t.
-
mrbig25
őstag
válasz
TomiLi #17934 üzenetére
A gyártó szerintem nem szánt neki különösebb funkciót. Szimplán megegyezik a váza a Prodigy-vel és így jön le a gyártósorról és modelltől függően a megfelelő külsőt pattintják rá...gondolom én. Szimpla költségcsökkentés/egyszerűsítés a gyártó részéről.
szerk: Pista0001 megelőzött...ezek szerint mégis változtattak rajta valamit.
Más:
Megjött a haverom Cubitek Mini Cube házikója. Készülőben a cikk...Hát...erősen gondolkodom a moddolt SG05-öm eladásán és egy ilyen beszerzésén.
-
mrbig25
őstag
válasz
pils00 #17848 üzenetére
Az előlap és az alaplap eleje között nagyjából 90mm van, a tápegység pedig 86mm magas, szóval nem sok helyed van játszadozni
Ettől függetlenül ez a 3-4mm elég lehet, hogy a bekapcs-reset + ledek vékonyka kábeleit eligazítsd ott.Sajnos az enyémnek már nem gyári az előlapja, így nem tudom pontosan megmondani, hogy beférne-e, de ebből a képből kiindulva annyira nem lóg be az alsó bekapcs-reset panel.
-
mrbig25
őstag
válasz
pils00 #17846 üzenetére
Szia!
A házhűtés (és a tápegység ventilátorának a) furatai 105mm távolságra vannak egymástól. A tápegység 140mm hosszú.
Tehát a házhűtés furatain nagyjából 17-18mm-rel lógna túl a tápegység mindkét irányba.Nagyjából ennyi a hely:
Szóval az USB,-és audio kimenetek elférnének, de a bekapcs-újraindító gombpáros panelja már nem. Szerintem...
De ha nem használsz dedikált VGA-t, akkor nem tart sokáig a lyukakat 1 centivel távolabb fúrni az előlapi csatlakozóktól.
-
mrbig25
őstag
Kis méret, kevés borda és csak a venti felől nyitott a tápegység burkolata /+ természetesen a hátulja/, így akármilyen jól szellőzik a házad -> nem igazán befolyásolja a tápegység hőmérsékletét. 80Plus Bronze hatásfok mellett kétlem, hogy többet le tudna adni 90-100W-nál, anélkül hogy bekapcsolna a venti.
(#17844)
Mercutio_
Ami itthon beszerezhető:
BeQuiet SFX Power 300/350W -> ugyanaz az FSP belső, ugyanolyan hangos venti
Silverstone ST45SF -> emlékeim szerint ugyanaz a 80x15mm-es Protechnic venti van benne, mint az FSP/BeQuiet tápokban
Silverstone ST45SF-G -> moduláris, Enhance belső, de ugyanúgy 80x15mm-es venti van benne, habár más a típusa, de a méretéből adódóan kétlem, hogy sokkal halkabb lenne.
Valószínűleg ez a leghalkabb, mivel a 80Plus Gold minősítés miatt ez a táp termeli a legkevesebb hőt.Egy szó, mint száz -> az összes SFX tápnak a 80x15mm-es venti a problémája, mivel a méretéből adódóan ez egyszerűen hangos...ennyi.
-
mrbig25
őstag
A termék oldalán azt írják, hogy akkor kapcsol be a venti, ha a táp eléri az 55°C-ot. Gondolom a gyártó ezt már próbálta és nagyjából ez 40%-os terhelés körül következik be.
"Ez azt jelenti, hogy 90W fölött kapcsol csak be a cooler?"
Elvileg igen."Esetleg van valakinek ezzel a táppal tapasztalat?"
Nagyon új típus, így egy darab teszt sincs és még nem is igazán kapható. -
mrbig25
őstag
Nem.
Passzív SFX-ről nem tudok és modulárisból is csak egy van: Silverstone ST45SF-G
Ez a típus állítólag ~40%-os terhelésig passzív, de közel sem moduláris. -
mrbig25
őstag
válasz
radi8tor #17816 üzenetére
Lehet nem volt teljesen egyértelmű, de a beszerezhetőséget úgy értettem, hogy magyar bolt nem forgalmazza.
A "beszerezhető" szó helyett a "kapható"-t kellett volna használnom.
Azzal tisztában vagyok, hogy külföldről meg lehet venni és rendeltem is már a linkelt boltból...csak van, akit ez elriaszt. -
mrbig25
őstag
válasz
anytime #17812 üzenetére
Szia!
Van speciálisan Prodigy-hez való hangszigetelő kitt is, de nálunk egyelőre nem beszerezhető.
-
mrbig25
őstag
Elől van egy 14cm-es venti, ami azért elég jól átmozgatja a levegőt az LL Q11-ben.
Paneltáppal ki lehetne váltani a mostani belső tápot?
Igen, bár nem a legolcsóbb. Ebben a témában annyira nem vagyok otthon, szóval ezt majd a többiek megmondják.(#17772) Pista0001
"Ez a Mini Cube ötlet jól hangzik, csak funkcionálisan kicsit bukó (mondjuk az SG05-ödnél nem jobban)."
Ezzel nem tudok vitatkozni
A jelenlegi SG05 egyetlen hátulütője a hang. Hiába az átalakított SFX tápegység és az egy darab 14cm-es venti a radin, mégis hangosabb a kelleténél, mivel a szimpla hőleadó miatt járatni kell a ventit. Még így is halkabb és hűvösebb, mint a léghűtés, de ha már vízhűtésem van, akkor örülnék neki, ha valóban halk -közel néma- lenne a gépem.
Ez lenne a Cubitek nagy előnye, hogy nagyobb hőleadót és ATX-es tápot tudnék használni. Emellett nem elhanyagolható a jó kábelmenedzsment és az alumínium használata sem."Elvileg be lesz a HTPC is vizezve, hogy ki legyen használva a hely a PC-Q07-ben, de az még odébb van.
"
Mindenképp egyedi, épített víz legyen...csak hogy funkcionális maradjon(#17774) ceaser
"A Cubiteket már én is nézegettem sokat, de kíváncsian várom a fejleményeket "
Ha minden jól megy, akkor jövőhét végére már nálam lesz és hétvégén már meg is tudom írni a bemutatót. -
mrbig25
őstag
A jelenlegi proci + hűtő párosod szerintem nagyjából ugyanúgy teljesítene ott is, mint a jelenlegi Chieftec házadban.
Viszont, ha nem zavar a jelenlegi Chieftec házadban található SFX táp hangja, akkor ezt a tápot átköltöztetve a Q11-be több helyed lenne egy nagyobb hűtő beszerelésére. -
mrbig25
őstag
válasz
TomiLi #17768 üzenetére
Az LL Q33 nekem is tetszik, csak annyi baj van vele, hogy nem férne bele normálisan egy vízhűtés. Bár ez csak az én problémám, mivel nem arra van tervezve az a házikó.
A másik ház, ami jelenleg birizgálja a fantáziámat, az a Cubitek Mini Cube, mivel "vizes" szemszögből nézve elég ideális lenne számomra. Minimális átalakítással és egy rövid nyákos VGA-val simán betolható előre egy 240-es Alphacool Monsta radi
1-2 héten belül rendelek egy ilyet az egyik ismerősömnek és megengedte, hogy előtte egy pár napot nálam legyen, így majd összedobok róla egy kis bemutatót. Csak nehogy elcsábuljak és megtartsam...Pista0001
Bekövetkezett, amitől tartottam.
A végére értem nagyjából az SG05-ös gépemnek és máris új házak után nézelődök...lőjetek le. -
mrbig25
őstag
Vettem egy krimpelő fogót, mert a jövőben is hasznát fogom venni.
Ezt vettem meg. Nem tökéletes, de feleannyiba kerül, mint egy komolyabb PC-s csatlakozókhoz való fogó, ráadásul raktáron volt, így 1nap alatt a kezemben volt. Kellett vele egy kicsit kísérletezgetni, de a végén már gyorsan ment a dolog. /a tüskék hosszú szárnyát 1,5-2mm-el visszább kellett vágni, különben csak egymás fölé hajlította őket a vezeték szigetelése felett...remélem érthető/ -
mrbig25
őstag
válasz
Grave_444 #16779 üzenetére
A procihűtő az alaplapra fúj, lefele. A táp pedig szív, szóval mondhatnánk, hogy egymás ellen dolgoznak...bár nagy hőfokbeli különbséget nem tapasztalnál, ha a tápot megfordítanád úgy hogy fentről szívjon. Legalábbis nálam anno nem volt nagy változás.
szerk:
közben már megelőztek -
mrbig25
őstag
válasz
zolikaDB #16751 üzenetére
Intel vonalról:
Asrock H61MV-ITX + Celeron G1610 = 24-25kAMD vonalról:
MSI FM2-A75IA-E53 (vagy Asrock FM2A85X-ITX) + AMD A4-4000 = 34-36k
Ez az egyik leggyengébb integrált VGA-s proci.
Ugyanez egy komolyabb A6-5400K-val nagyjából 40-41k.Szóval ha nem nagyon játszadozol, akkor inkább Intel. Viszont az AMD 10-15k-s felárából vehetsz egy jó videókártyák az Intel mellé (HD 6670/6770 például), ami már erősebb is, mint az AMD integráltja. Szóval innen nézve is inkább Intel...szerintem
Az alaplap és proci árakat az "i" betűs boltból néztem.
-
mrbig25
őstag
Ez függ attól is, hogy milyen BIOS-al kapod meg a lapot, de szerintem mennie kellene.
Én pont ma raktam össze egy netezős gépet az ősöknek egy MSi lappal és Celeron G1620-al. Az alaplap oldalán az van, hogy ez a proci az 1.7-es BIOS-tól támogatott...a lapon pedig csak 1.5-ös BIOS volt, de ment gond nélkül.
Más lapnál ez nem tudom, hogy van... -
mrbig25
őstag
Szia!
Egy lehetséges opció;
Alaplap: Asrock H61MV-ITX vagy ECS H61H2-I3
CPU: Celeron G1610
RAM: 2x2GB Kingmax
Ház+táp: Chieftec BT-02BEz így durván 48-50k. Netezésre ettől komolyabb szerintem nem kell.
A maradék pénzből meg vehetsz mondjuk egy SSD-t, ami még dobhatna a tempón. -
mrbig25
őstag
Silverstone ST30SF - 300W-os SFX táp, egyben hagyott 12V-os ággal és 22A-es terhelhetőséggel.
Rosewill Neutron - egy újabb "kisnagy" ITX ház.
Egyébként, ahogy látom a Bitfenix a Prodigy M alapjára csinált még két változatot: egyik - másik
-
mrbig25
őstag
válasz
radi8tor #16492 üzenetére
Simán be fog férni.
A VRM lapka alig magasabb, mint a hátlapi kimenetek panelja és az általad linkelt képen is jól látszik, hogy a tápegység és a hátlapi panel egymáshoz közelebbi szélei között még legalább 3-4cm hely van. -
mrbig25
őstag
válasz
zenwalk #16184 üzenetére
Az ASUS GTX660-DC2-2GD5 VGA kb. 25-26cm hosszú. Fizikai képtelenség, hogy a Q07-be vagy a Q11-be beférjen, mivel mindkét ház rövidebb ennél.
Én a CM Elite 120 és a Bitfenix Prodigy párost még kiegészíteném a Fractal Design Node 304-el.
1-2k különbséggel belefér az árba, amit megadtál. Emellett rakhatsz bele nagy toronyhűtőt és ATX tápot is. -
mrbig25
őstag
válasz
Grave_444 #16113 üzenetére
Anno próbáltam és ha jól emlékszem, akkor nem lett halkabb semmivel sem...hűvösebb levegő ide vagy oda. Cserébe több port szívott magába -> ha meg szűrőt teszel elé, akkor még hangosabb lesz.
Szóval szerintem maradjon ahogy van, így legalább segíti valamelyest a ház szellőzését.
/kivéve ha mondjuk a procihűtő ventijével egymás ellen dolgoznak/ -
mrbig25
őstag
válasz
szente #15582 üzenetére
Fractal Design Node 304, duplaáron
Vagy átfaragod a CM Elite 120 belsejét, hogy beférjen egy toronyhűtő. -
mrbig25
őstag
válasz
radi8tor #15411 üzenetére
Azóta még elborultabb ötletem született. Szereztem egy rövidebb VGA-t, így a ház elejébe akarok rakni fektetve egy 60mm vastag 140mm-es radit a képeken szereplő 120-as helyett.
Jelenleg jó a hőfok/zaj arány, de nyáron valószínűleg gondjaim lennének a 120-as radival...a nagyobb meg mindig jobb, legalábbis radiból biztos -
mrbig25
őstag
válasz
zolikaDB #15407 üzenetére
Ebben a méretben inkább a hang okoz gondot. Minőség általában rendben van, mert az SFX tápok nagy része FSP alapra épít.
Míg a jelenlegi ATX-es tápodban -ha jól gondolom- egy 120x120x25mm-es venti van, addig az SFX tápokban 80x80x15mm-es a venti. Szerintem magadtól is rájössz, hogy hangban ég és föld a kettő között a különbség.Jelenleg én is SFX tápot használok, de csak úgy tudtam elviselhetővé tenni a hangját, hogy a táp burkolatán kívülre tettem egy 92x92x25mm-es ventit, így már jó. Ehhez viszont helyre van szükség.
-
mrbig25
őstag
válasz
zolikaDB #15404 üzenetére
Az a tápegység SFX szabványú és biztos, hogy hangosabb a mostani 250-es FSP tápodtól.
Ha később bővíteni akarsz, akkor legyen a CM Elite 120 és ahhoz keress egy jófajta hűtőt...bár amíg léggel hűtöttem, addig a gyári Intel hűtő se volt rossz, szóval i3-al bezárólag simán használhatsz gyári hűtőt is.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Bomba ár! HP EliteBook Folio 1040 G1 - i5-G4 I 8GB I 256GB SSD I 14" HD+ I Cam I W10 I Garancia!
- BESZÁMÍTÁS! Asus TUF B550M R7 5700X 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 Ti 8GB Rampage SHIVA FSP 700W
- Telefon felvásárlás!! iPhone 14/iPhone 14 Plus/iPhone 14 Pro/iPhone 14 Pro Max
- DELL Precision 7540 - Intel Core i9-9980HK, RTX 3000 (nagyon erős GPU-val)
- BESZÁMÍTÁS! Asus TUF B450M R5 5600X 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 XC 12GB Rampage SHIVA Chieftec 600W
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest