Hirdetés
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Milyen egeret válasszak?
- Vezetékes FEJhallgatók
- Lenovo LOQ 15 gamer notebook: árverseny a középkategóriában
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Steam Deck
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Adatmentés - HDD - SSD - Flash
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
Új hozzászólás Aktív témák
-
paljani
aktív tag
válasz
Predatorr #296 üzenetére
Valójában nem volt vita és most sincs. Kerek-perec levezettem, hogy ma kevesebbet kell magyarországon magyar átlagfizetésben magyar (azaz nem msrp) bruttó árakon fizetni egy RTX 5080-ért mint anno egy GTX 1080Ti-ért. Végig leírtam - a fairség jegyében - , hogy nem teljesen ugyanaz a kategória, mert már van RTX 5090 is ami ma az abszolút csúcs.
Azt értem, hogy emberről-emberre változik a megtakarítási ráta és minél alacsonyabb a jövedelem annál erősebben üt az "infláció":
1. Ha valakinek a havi bevétele 100 és a(z inflációval terhelt) kiadása is 100 egység akkor 10% inflációs növekmény ami havi szinten érinti az 10%.
2. Ha valakinek a havi bevétele 1000 és a(z inflációval terhelt) kiadása 100 egység akkor 10% inflációs növekmény ami havi szinten érinti az "csak" 1%. Érintheti a maradék 90%-át is, amennyiben azt elkölti, de ha pl. minimum reálhozamon megtakarítja a 90%-ot akkor nem érinti.Namost a fentiek miatt van aki tényleg "rosszabnak" érzi a helyzetet mint pl. 15 éve és van aki meg "sokkal jobbnak" (akár közel azonos fizetés mellett is). Ezért számoltam át az árakat "munkaegyenértékre". Ha valakit érdekel olvasson vissza.
Új hozzászólás Aktív témák
ph Az NVIDIA Blackwell sorozatának felső kategóriáját egy ASUS TUF szériás VGA segítségével próbáltuk ki.
- Asus STRIX GTX 1070 OC 8GB GDDR5 Videokártya!
- EVGA GTX 1050 Ti 4GB GDDR5 128bit!!! Beszámítok!!!
- BESZÁMÍTÁS! nVidia Quadro P4000 8GB GDDR5 videokártya garanciával hibátlan működéssel
- Eladó GeForce RTX 4070 Ti SUPER GameRock OmniBlack
- BESZÁMÍTÁS! ASUS TUF GAMING RTX 4090 24GB GDDR6X videokártya garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest