- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Ez lenne a népkártya? Teszten a GeForce RTX 5060 Ti 16 GB
- Zeneszerkesztő és DJ topic
- NVIDIA GeForce RTX 3080 / 3090 / Ti (GA102)
- Notebook / laptop alkatrészek cseréje (processzor, RAM, HDD)
- Használt VGA / videókártya ajánló
- Milyen TV-t vegyek?
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- HDD probléma (nem adatmentés)
- Azonnali alaplapos kérdések órája
Új hozzászólás Aktív témák
-
Songo
senior tag
Sziasztok
Szeretnék segítséget kérni.
Webkamerát keresek. ami legalább 4x digitalis zoomal (optikai jobbvolna de nincs) rendelkezik és 4x digit zoom melett még mindig képes éles képet adni 640x480-ban.Mindenképpen szoftverből lehessen vezérelni a zoomot. Autofocus jóvólna ha lenne
Ha esetleg szoftverből forgatható is lenne (nemgond ha drága) azt is meghallgatom.Webcam stúdióhoz kellene.
Illetve emnnyire értékelik ezek a kamerák az usb hosszabítást? erősítős usb kábellel elbírnak egy 20-25métert?Gyorsan kéne
köszi szépen -
Attici
őstag
Sziasztok!
Végül megvettem a Logitech C500-asát és nem bántam meg!
Nagyon jó kis kamera, csak dícsérni tudom. Jó a szoftver is hozzá, bár a Vid-et nem használom, mert az ismerőseim közül senkinek sincsen. Idáig bárki látta a képét, csak azt mondta, hogy ilyen jó webkamera képet mág nem látott!
Én a Hardverkerben vettem 9300Ft- ért, szerintem ez reális érte!
A C600-as biztos, hogy jobb, de nem annyival mint amivel többe kerül.
Szerintem ez egy jó ár/érttékű webkamera, mindenkinek ajánlom!
Mondjuk eddig a Logitech-ben még sosem csalódtam! -
sziking00
csendes tag
üdv
erröl a kamrol van valakinek véleménye?
Logitech QuickCam Ultra Vision
előre is köszi -
Tubica
senior tag
Sziasztok. A segítségeteket szeretném kérni.
8k89 i.t.e. camera <--- ennek a kamerának, tudna valaki telepítőt küldeni ?
Sehol nem találom meg, pedig egyszer megtaláltam már.Köszi.
Üdv. Tibi -
Laprasi991
aktív tag
Sziasztok
Lètezik normàlis àron HD minősègű webcamera? Ha igen, milyen?
0-24 òràs èlő streaminghez kène. -
válasz
hejesírásó #394 üzenetére
Mert nem szeretnék külön mikrofonnal bajlódni. Ha nem kell, akkor kikapcsolom és kész. De, ha van valami olcsó jó minőségű webcam mikrofon nélkül és olcsó bluetooth headset mellé, akkor meggyőzhető vagyok. Egyébként a logitech oldalán azt írják, hogy nem szedi össze a zajt. Vagy az csak marketingfogás?
-
Sziasztok!
Páromnak szeretnék venni egy webkamerát Skype-oláshoz, MSN-ezéshez. Nem kell full extrás, de nagyon gaygit sem szeretnék. Jó hang és képminősége legyen (szaggatásmentes képtovábbítás), és mindenféleképpen beépített mikrofonos kellene. Ja, és ne legyen horror ára
Köszönöm a segítséget
-
djbahool
senior tag
Szerinttetek létezik olyan (talán régebbi) Logitech STX webcam, ami még nem rightlight-os?
-
RoadRunnerNG
tag
Részemről a milyet ne vegyetek:
Fujitsu AF-130 Portable. Leírása szerint:
Hordozható WebCam 130
Ultravékony, hordozható kamera 1,3 megapixellel
A WebCam 130 Portable a tökéletes multimédiás kiegészítő az ambíciózus felhasználók számára. Csúcsminőségű CMOS képérzékelője révén a legjobb választás online videókonferenciákhoz. Tapasztalja meg a ragyogó képminőségű videóbeszélgetéseket és konferenciákat. A hordtáskában bármikor
magával viheti. A kamera videóchat és VoIP eszközöket is támogat. A csipesz segít abban, hogy bármilyen noteszgépre felhelyezhessük.Ebből beválik, hogy kicsi és könnyedén elfér a noti tetején, de az fps-érték, akár mit is csinálok nem lesz több 9-nél.
Wan valakinek valami ötleteJah, igen a driver lemezt sikeresen ketté törtem... ami letölthető a fusitól az nem segít a dolgon, a driver detectiv-es vacak sem..
-
Attici
őstag
Sziasztok!
Engem is érdekelne Maksifül kérdésére a válasz, mert webkamera vásárlás előtt állok és még mivel nem volt, ezért tapasztalatom sincs vele. A C500-ast néztem ki én is , mert a 600-as árát már sokallom , de 10 ezret azért még adnék érte, ha megéri.
Jó lenne, ha valaki válaszolna!
Köszi! -
Maksifül
senior tag
Tudja valaki milyen alapvető különbség van a Logitech C500-as, és a Communicator Deluxe webkamerák között? Melyiket érdemes inkább választani? Arckövetés funkciót mindkettő tud, vagy csak a Deluxe?
Gondolom autofókusz egyikben sincs...
Használja valaki valamelyiket? Érdekelnének a tapasztalatok.
Köszönöm! -
schumi
aktív tag
Hello
nézegettem tecsóba 4 ért volt TECHNIKA () webkamera... 1.3mp-eles, 1280*1024 ben 7 fps, 640*480 ban 30 fps, AUTOFOCUS (!) (ebben a kategóriában még ilyet se láttam ennyiért), csak tájékoztatésként mondom, nem tudom hogy milyen minőségben teljesít, de ha valaki majd esetleg venne ilyen írja már meg a véleményét, kiváncsi lennék rá, ja és ha jól rémlik még arckövetést is tud, de ez már nem 100%
4k körül kapható microsoft vx1000 is, talán kicsit több, nálam most ilyen van, teljesen jó sztem.bár viszonyítási alapom nincsen... de nekem nagyon megmozgatta a fantáziám a fennt említett cam.
-
Klemens
őstag
Sziasztok!
Kellene valami webcam. Nagyjából 4K lenne rá a keret. Nem kell, hogy tudjon kávét főzni meg palacsintát csinálni. Átlagos használatra kellene (leginkább rokonokkal skype-on beszélgetni).
Előre is köszi! -
schumi
aktív tag
nem igazán
de akkor én már megosztom az eddigi tapasztalataim...
a te megadott árkategóriádba is belefér a Logitech E3500, olyan 6-7k körül van ebben az árkategóriában azt hiszem elöl jár(itt egy youtubeos video, ezen nagyon korrekt képe van, persze itt a bevilágítás is nagyon jó, ezért nehéz összehasonlítani videok alapján hogy melyik kamera hogy teljesíthet, mert mindenhol más fényviszonyok vannak...)
Logitech E3500akkor egy jó tesztelős oldal, ahol az említett e3500 árkategóriájában egyik legjobb helyen van :
webcam tesztek
rad morera bökve van több teszt, ez jó oldal jó sok kameratesztel...na remélem tudtam segíteni, én még nem döntöttem el mit vegyek, ez szimpatikus nagyon nekem, a többi márka pl a4tech így hogy semmi megerősítést nem kapok hogy jó-e vagy rossz, inkább utóbbinak gondolom őket...
-
scream
veterán
Sziasztok!
Olyan max 7500ig milyen jó webcamot ajánlotok?
Legyen normálisabb felbontása és ne 10FPS-el menjen. -
schumi
aktív tag
üdv
remélem nem nagyon kifutott topic, szeretnék segítséget kérni...szerintetek melyik kamerát vegyem a következő feltételeknek eleget téve
-5k körül legyen az ára
-szép legyen a képe, akár este is
-lehetőleg tudjon több mint 640*480at 30 fps-en
végülis lényegében ennyi a kritérium
amiket én néztem...a4tech-710MJ
a4tech_130MJ
point_of_view (erről mondjuk kevés info van nagyonha nem kiemelkedően jobbak a drágábbak akkor pedig maradna ez:
logitech quickcam_1000bármilyen véleményt szivesen veszek,
előre is kösz -
Bermi
aktív tag
Sziasztok, a kettő közül melyiket ajánljátok.
főleg msn ilynek, meg sokat éjjel is, rossz fényviszonyok között.
Logitech Quickcam S7500
vagy
Genius VideoCam Slim 2020AF?olvasgattam tesztek, de nem igazán jutottam dülőre, hátha van valakinek személyes tapasztalat velük.
köszi előre is
-
Jon Mathias
senior tag
Microsoft VX-3000 nem igaz h jó gyenge fény mellett. be lehet kapcsolni de akkor kb diavetítés lesz. a quickcam 3500 viszont jó sötétbe is!!
-
fradi81
veterán
Üdv
Aki most készül venni webkamot, ne vegyen Icon7 márkájút mert meg fogja bánni, hiába van ráírva hogy 2Mpixel ha szellemképes és szaggat., ez az 1,3Mp-s logitech s5500 viszont egy álom, gyönyörű tiszta képe van, a rightlight technológiának hála sötétben is, nincs sistergés csak világos éles kép, ezek 10.000Ft körül vannak de inkább felette. Ha elég a kisebb felbontás, folyamatos mozgással akkor egy olcsóbb logitech is megteszi, előtte logitech Communicate-m volt(nem stx), nem volt vele gond. Van ismerősnek egy genius ge111 kamerája na olyat se érdemes venni. Olcsó húsnak híg a leve, 6-8000 Ft alatt nincs jó webkamera. Ja és ezt felismeri az ubuntu 9.04, de hiába, mert nem tudom kihasználni alatta a funkcióit nincs hozzá szoftver, és szaggatott az AMSN beállításnál, bár még nem teszteltem élesben.
-
dragonboy
csendes tag
válasz
mate0217 #362 üzenetére
hm..ez a cam nekem is tetszik. az lenen csak a kérdésem hogy úgy általánosságbana beépített mikrofon milyen minőségű? notimon elég jó...legalább is az msn társam azt mondja.... ez milyen? A4TECH PK 710MJ
-
mate0217
aktív tag
-
nóri93
csendes tag
nekekm MSNhez kellene egy webcam.
egyszerű, megbizható kamera.
mit ajánanátok?
-
JuveGabor
csendes tag
Üdvözlet,
egyik ismerősöm webkamerát szeretne venni és tőlem kért tanácsot, de én vajmi keveset konyítok a dologhoz.
A következő szempontokat adta: 3k-5k között legyen, szép képe legyenkb ennyi. Ja és hogy LCD-re csíptethető legyen.
Nem tudom manapság mi az alap, 30 fps szerintem mindenképpen, illetve 640X480-as felbontás. Láttam olyanokat amiken már megapixel is van feltüntetve, ez mennyire fontos? 1,3-as példát linkelt azt hiszem. Mindenképp olyan akarok ajánlani neki aminek neve van, szal a Hama, Advent márkáktól óvjon az ég
Előre is köszönöm a választJuve
-
Timyyy
őstag
Valakinek esetleg van ilyen webkamerája? Erősen szemezek vele, de érdekelne egy személyes tapasztalat is, gondoltam próba cseresznye.
-
peterszky
őstag
Nem pontosan webcam kérdés, de hozzá kapcsolódik. Van-e olyan "univerzális" webcam szoftver (több féle webcamhez is jó), ami figyeli a kamera képét és ha X% változást/mozgást lát rajta, akkor elindítja a felvételt és X percig rögzíti a merevlemezre? Remélem érthető a kérdés
-
plömplöm
őstag
sega
ha autofókuszos webcamről álmodok normál emberi áron, akkor gyorsan ébredjek felfele? szóval mondjuk 10ezer pééz környékén? amiket találtam logitech motyókat, azoknak az árát meglátva körbefutottam a házat.
thx
-
Pizzu
aktív tag
Sziasztok!
Én ajándékba vettem MSI StarCam Mini+ webcamerat és nagyon elégedett vagyok vele. Magamnak is vettem!
Indok: xp-vista driver, az éjjelátó funkció KIVÁLÓ, 3 év gar, OLCSÓ (1790-től), mikrofon van ha úgy veszem akkor 1000 HUF a kamera ha mikrofont árát levonom. -
Mákosmetélt
tag
Sziasztok!
Milyen webcam-et ajánlanátok a következőre:
- normál/jó képi minőségű és legalább 640*480-as (elég 15 fps) video felvétel.
- kis gépigény (2-3 db webcam egyidejű használata)
- éjjel is tűrhető legyen a képminőség (bár ez a legkevésbé fontos)
- esetleg a szoftvere tudja a mozgásérzékeléskor bekapcsolódó videofelvételt (sms, email nem kell), bár ezt úgy nézem külső progikkal is meg tudom oldani.Igazából vagyonvédelmi feladatra kellne ugy 5-7 ezer Ft-ig.
Nem kell a legprofibb de használható képminőége legyen.
Gépigény fontos ugyanis egy minimális teljesítményű és fogyasztású (talán Atom procis)
rendszerre dugnám a kamerákat.Köszi előre is!
B.Ú.É.K.!! -
Csaby25
őstag
Sziasztok!
Logitech quickam for notebooks
Microsoft lifecam VX3000.
A 2 kozul melyiket ajanljatok(laptopon lesz hasznalva)??
Koszi!! -
darál0w
Jómunkásember
hali.
azért ide írok,mert ez a topik a legaktívabb.
vett tesom egy webcamet és nincs hozzá driver.legalábbis én nem találtam.se dobozba se gugliba
erről lenne szo:
Sepia SPA-400 USB 2.0 Microphone Webcam -
juhi07
senior tag
Szervusztok
Egy érdekes kérdéssel vagy dilemmával fordulok hozzátok , remélem lesz vki aki tud majd vmi okosat modnai benne.
Szal a történet a következő nem is olyan régen megismerkedtem egy fiatal magyar amerikában kint szakadt magyar párral. Beszélgetünk egy ideje , Skype on én láttom az Őwebkamera képüket 1.3Mpixeles és ugye még átjön a hang is. Szuper folyékony nekem megfelel, Ők pedig megkapják az én hangomat okés.
Egy ideje rágják a fülemet hogy de jo lenne ha én is vennék egy kamerát, modnom okés csak háát én szeretek utána járni dolgoknak hogy a lehető legjobb képminősében láthassák a pattanást a nyakamon.
Szal rögtön a Skype fel is ajánlott nekem egy spéci kemerát ami ultra cool os és hogy mennyire testvérek vele vagyis menyire támogatják.Mellékelek egy cimet erről lenne szó végülis .
http://ipon.hu/webshop/product/logitech_quickcam_pro_for_notebooks/18039
Oké mondom mégha el is tekintek az árrol lássuk be elég meggyözőőőő
Nah mostan probléma ott kezdődik hogy aggodok a sávszéleségem miatt mert ugye az ADSL az egy asszmetrikus kapcsolat ......
nekem kedves t-online os netem van 4-Mbit/s es lefele és ugye 256kbit/s felfele
egy tegyukfel 2Mpixeles képet 25fps el áttovábitani ugy hogy ok i sjol megkapják há tnem tudom menyire lehetséges jah igen mégmellékes ként megjyzem hogy kell hozzá hardver is aszem az nem gond egy dual core oos gép viszi azzal nicnsn gond Bika gép van itthon..
Kérdéssem vehettek esetleg iiylet ?? vagy nem fogok majd ugy járni hogy megvezsme csili vili de nem tudom kihasználni a netem miatt?? ha pedig nem tudom kihasznáélni akkor mit jaánlottok miylen kamerát vegyek hogy a lehető legjobb minőségben és a netemet is kihasználva menjen át a lehetőleg folyékony video ???
Válaszotokat és hozzászollásotoka előre is köszönöm ..
-
jasonka
aktív tag
Nnnnna... itt is várhatok válaszra ítéletnapig...
DE - merthogy nekem a szívem aranybú van -
közkinccsé teszem ezirányú tapasztalataimat....
Íme :
Több napos vacillálás és az ezirányú börzék ( Tesz-Vesz ; Vatera ) 24 órás böngészése után két különböző webkamerát vettem újszerű állapotban - gari nélkül.
1. Trust WB 5600R. Aranyos, praktikus jószág (3,5 k volt) - elvileg 5,2 MP-es állóképpel -két - külön bekapcsolható - kékesfehér LED-del ( melyek s vakításon túl nem sokat érnek...
Manuális fókusz, igazán jó minőségű kép - különösen a színhűsége jó ( bár állítható is ) .
Az igazsághoz tartozik, hogy a 640x480-as mozgóképbeállítást bírja, ennél nagyobbnál elmosódottá válik a mozgás...
Igényli a jó megvilágítást, a szürkületi - pláne esti - világításnál alig látni vmit.
( Mondjuk lehet éppen fényerő, kontraszt , ill. gamma állításával látható képet "kierőszakolni", de akkor borzasztóan zajos lesz a kép...)
A beépített mikrofonja jó - de a környezet zajaira roppant érzékeny : ha pl. a háttérben halkan szól a rádió a "tesztszöveg" helyett csak súgás-búgás, sistergés hallatszik...
Az "üzembehelyezéshez" először a Skype-t raktam fel, majd a hozzá adott szoftvereket. Amúgy már a Skype-pal is volt hang és kép, a saját szoftverrel a beállításokat lehet finomítani. Nyomatékosan felhívják a figyelmet, hogy a kamerát egyszerre csak egy alkalmazás használhatja - tehát vagy csak a Skype, vagy a saját beállító és képrögzítő szoftvere.
A mellékelt telepítő CD-n két progi van - az egyik könnyen felmegy, a másik is föltelepül ugyan, de elinduláskor makacsul hiányol vmilyen programrészt, újratelepítést kér, és nem hajlandó futni. A szoftvergyártó, az ArcSoft ingyenes regisztrációt kér, de miután ez megvolt, ( és e-mail-ben visszaigazolták ) sem változott a helyzet....
Nosza : uninstall, reboot, reinstall - legalább tízszer - semmi eredmény... Így aztán írtam maz ArcSoft HelpDesk-jének... Lakonikus választ kaptam : az XP csökkentett módjában próbálkozzam... ( Erre még nem jutott idő...)
2. Microsoft USB2 Nx6000 Livecam (Ez 8,5 k volt vadiúj...)
Valóban "beretvaéles", gyönyörű kép (mondjuk a színhőmérséklete az előzőnek "alapból" sokkal jobb, bár itt is állítható )-
Ami a mozgóképet illeti : hiába teszem fel 2 Mb-ra, 1024x768-ra, 800x600-ra - képet ugyan kapok, de a mozgás elmosódott, és időnként furcsán bevillan és összetörik a kép...
(Mondjuk lehet, hogy a videoktya - 8x AGP-s, ATI Radeon X800 256 MB - a bűnös...)
Folyamatos mozgást követő kép bizony csak 640x480-on lehet...
A mellékelt szoftverekből az egyik csak Windows Messenger-rel lenne hajlandó indulni - én ragaszkodom a Skype-hoz, így ezt nem tudom megnézni. A másik egy sima "finombeállítósdi", semmi extra. Van még egy "viccös" alkalmazás : katicabogár, darázs köröz körülötted, kutya v. macska "ül melléd", esik az eső a szobában, stb.
( Marhaság...)Hááát aztán ami a dolog lényegét illeti : mint írtam családtagoméknál egy nagyon régi és gyengus Celeronos notebookocska van, ők kapták az első Trust-ot. Bizony nagyon nyög a gépezet alatta, de azért volt kapcsolat : kicsit szaggatott a kép és hang és életlen volt a kép mindkét helyen. Mondjuk OTT effektív 2 Mb/s-os "digi" van, nekem 1,1-es sima ADSL - lehet, hogy gyorsabb kapcsolat kellene. Az általam küldött kép elmondásuk szerint kristálytiszta és éles ( a Microsoft-os kamerán a programban az élesség is állítható...)
(Kicsit elgondolkodtam, hogy ha "gagyibb" kamerákat vettem volna milyen lett volna
a kép : most úgy foglalnám össze : "még dolgozunk rajta..."Hát egyelőre ennyit - okuljtok - használjátok egészséggel...
-
jasonka
aktív tag
Ez a Csicsóné (Chicony) milyen márka lehet ?
-
jasonka
aktív tag
Üdv mindenkinek !
Webkamera vételen töröm a fejem... Az én gépem ugyancsak "izmos" - a hívott félnek azonban egy elég egyszerű és régi notebookja van : USB ugyan van rajta, de Intel Celeron 600 Mb-os procival van "eleresztve". XP és igen jó sebességű Internet van rajta - de vajon ezzel a procival fog működni a webkamerás kapcsolat ?
Fontos lenne a válasz, mert el kell dönteni, hogy venni v. nem venni webkamerát ( ami egyébként vszínűleg Genius Look 313 Media lenne...)
Mi a véleményetek ?
-
johnjohn
addikt
válasz
Ace Ventura #344 üzenetére
Én csak egy tippet adtam !
-
johnjohn
addikt
válasz
Ace Ventura #342 üzenetére
Ár = minőség, Creative, vagy Genius kamerákban érdemes gondolkozni.Egyépként böngészd át a PH webcam teszteket is, sok hasznos info van bennük.
Személyes tippem :[link] -
johnjohn
addikt
válasz
Ace Ventura #339 üzenetére
Drágábbat !
-
Ace Ventura
addikt
válasz
Ace Ventura #339 üzenetére
Up
Hajrá emberek!!Kérdeztem -
Ace Ventura
addikt
Sziasztok.
Úgy látom ez a topic megdöglött
Na azért csak lenne egy kérdésem.Kamot vennék olyan 5-6K környékén.Nem kell füles, meg hangszoró, csak szép videót csináljon.Ne legyen utánhúzás, szellemkép, szemcsésedés, fagyás, stb.
Folyamatos képet szeretnék.Mit ajánlanátok?
-
s.s.j.goku
tag
Hali!
Egy kis segitség kellene.Egy közeli barátom vett Euronicsban webcam-ot.
-M-TECH Night Vision Webcam
De, eltünt a telepitő lemez.Nem találtam én se hozzá.
Esetleg valakinek van ilyen cam-ja.
Előre is köszi -
Dave46
tag
Hello mindenkinek!
Tanács kellene: webcamot szeretnék,elsősorban zárt és nyitott helyen történő (laptoppal) videófelvételre.Célom nagyfelbontású,stabil 30 fps-es videó felvétele lenne.Azokat a camokat előnyben részesíteném,amelyben van HASZNÁLHATÓ night vision/night mode.Fontos lenne még az egyszerű kezelhetőség,videószerkeztés,ár másodlagos.
Előre is köszi a segítséget,ha kapok pár tippet,akkor leírom én melyikeket néztem ki. -
inkubator
aktív tag
Ja meg olyan webcam lenne jó amihez elég a gyenge gép is egy pentium 3 700mhz-s gépre ami 128MB-s. Tippeket előre is thx
-
inkubator
aktív tag
GEnius videocam Look312p kutyás webkamról aki tud tesztvideót mutat az szóljon hogy hol van mert én nemtaláltam! THX
-
morp
aktív tag
válasz
Drift_Elek23 #331 üzenetére
Én is ezen, vagy egy Creative Live! Cam Vista-n gondolkodom. Tapasztalata van valakinek valamelyikkel?
-
Drift_Elek23
aktív tag
én még [ezt] is tom ajánlani,mindenkinek!
-
klepto
addikt
Szasztok!
Tudnátok ajánlani olyan webcamerát, ami kevés fénynél is elfogadható minőséget nyújt?
-
attiati
veterán
válasz
inkubator #325 üzenetére
nézz körül youtube-on videók között, hogy melyik milyen képet ad, és el tudod dönteni, hogy egyáltalán milyen igényeid annak...
aztán használd pl a depo.hu árösszehasonlítóját...De ebben az árkategóriában éles és éjszaka is szép képet adó kamerát nem találsz.
A netes kép folyamatossága pedig a feltöltési sebességedtől függ. -
petyus_
senior tag
Először 2x újraraktam az egész Windowst, mvel nem tudtam mi okozhatja a hibát (akkor vettem a webkamot amikor a gépet...). Másodszor úgy csináltam, hogy porogramonként újraindítottam, és a kamera programja volt az, ami után nem indult, csak kb 5-6-odik próbálkozásra. Akkor leszedtem az egészet, felraktam csak a drivert, és azóta működik rendsen, igaz nem tudom hasznáni a program nyújtotta lehtőségeket (pl arckövetés, effektek...) illetve csak 320x240ben működik (ugye tud ez 640x480at is
-
inkubator
aktív tag
Max 5.000-ért de jobb lenne 3000-ért ha tudnátok webkamerát ajánlani aminek 640x480-ban folyamatos a képe és szellem mentes és éjszaka is jó! Vagy ebben az árban az alábbi 2 honlapról milyen kamerákat ajánlanátok?
[link]
[link]Eddig a
-Genius VideoCam Look
-Creative WebCam Live! Cam Vista IM
Amivel szemezek.
Segítsetek dönteni mert kedden vennem kell 1-et
-
attiati
veterán
válasz
Yushchenko #317 üzenetére
logitechek jók sötétben is
de bizonyos fényviszonyokat nem szeret... pl fejed mögött világít egy lámpa
nekem pro5000 van... újan már nem kapsz, de nagyon jóó, annó 14-ért lehetett már kapni újan...
vagy STX-et, annó 8kért, nem tudom most lehet e újan, de az is tökéletes választás...
Szerintem sötétben amúgy az elmosódott, pixeles képet adó kamerák jobban boldogulnak.
-
frankie!
őstag
válasz
Yushchenko #317 üzenetére
nincs viszonyítási alapom, de majd tesze föl ha érdekel. Csak az a baj othhon van, én meg nem tudom mikor jutok haza. Az otthoniak meg nem értenek hozzá...
-
frankie!
őstag
válasz
Yushchenko #309 üzenetére
Egy Vista van nekünk is, elfogadható a képe, és notebookhoz is jó. + jár hozzá egy mikrofon is.
-
zolynet
veterán
Desktop mellé keresek pénztárcabarát nemprofi webkamerát ~5K környékén. Mit ajánlanátok?
-
Yushchenko
őstag
Köszönöm a választ. Jó kameráknak néznek ki, de amikor megláttam az árukat megriadtam.
Szóval úgy 10-10k-t áldoznék a két kamerára, persze lehet eltérés(főleg lefele), de ez már nekem most így nagyon sok lenne :S
Erről valami vélemény esetleg? [Logitech Quickcam for Notebook Refresh]Tényleg Creative WebCam Live! Optia véletlenül nem megy rá notira?
Asztalira csak van valami jó ár/teljesítményű kamera
-
Bash
őstag
válasz
Yushchenko #309 üzenetére
Logitech QuickCam Pro 9000
Logitech QuickCam Ultra Vision/SEMindhárom kamerából járt már nálam több példány, jelenleg az elsőt használom. Lehet, hogy hihetetlenül hangzik, de sötétben jobb a kamera képe, mint a valóságban. Kétségkívül profi kamerák, természetesen Vista-val is gond nélkül működnek.
-
Yushchenko
őstag
Sziasztok!
Asztali géphez és notihoz szerintenék kamerát venni, elfogadható áron de mindenképpen jót. Ami lényeg lenne, hogy este se mondjon csődöt. Eddig amit néztem notihoz: CREATIVE Live! Cam Notebook Pro, de ph! tesztbe nem szerepel túl jól, asztalihoz pedig Creative Live! Cam Vista. Tudtok valamit ajánlani, vagy esetleg ezekkel van valakinek tapasztalata?
Előre is köszönöm
Yus -
Kyller
senior tag
Köszi, már probáltam. Viszont arra rájöttem, hogy a driver feltelepítésével van problémája, és ezt írja ki:
"A windows talált illesztőprogramot az eszközhöz, de a telepítés során hiba történt:
Az eszköz illesztőprogramjának telepítőjében hiányzik egy sükséges bejegyzés. Ennek egyik oka lehet, ha az INF a Windows 95-höz vagy későbbi változatához készült." WTF??
-
attiati
veterán
Nekem logi pro5000 van, hasonló kütyü, semmi gond nem volt feltelepítéssel.
Olyat már láttam, hogy SP1-re nem ment fel egy régebbi Logi.
Esetleg próbálj meg minden futó programot, főleg tűzfalat bezárni telepítés közben.és mindent a megfelelő sorrendben telepíts, tehát ne csatlakoztasd rá előbb...
más ötletem nincs -
Stv79
csendes tag
Hi !
Kaptam 1 canyon cnr-wcam413as webcamot, és sehogy nemtom elindítani... olyan, mintha nem lenne bekapcsolva, power gomb viszont nincs rajta. A manuál alapján telepítettem, próbáltam másik drivert is, ugyan az a SEMMI a végeredmény...
Help please!!! -
Kyller
senior tag
Szeasztok! Ma kaptam egy Logitech QuickCam Communicate STX webkamot. Az lenne a gondom, hogy amikor telepítem a software-t, és kéri hogy dugjam be az USB-be magát a webkamot, kiírja hogy vár a kapcsolatra, és ez nem változik. Nem ismeri fel a kamot, bármelyik USB-be teszem. Én a Vista-ra gyanakodom, hogy nem szereti ezt a típust, de rá van irva, hogy Vista kompatibilis, szoval nem tom...5let? Köszi
-
ballington
addikt
sziasztok...én is nézegetek magamnak. nekem nem kell h mikrofonos legyen, de minőségileg kb. egy helyen legyen a Logi STX-el, vagy a ms vx-3000-el.
ja és monitorra (LCD) lehetőleg fel lehessen csíptetni. -
a_nagy_pok
csendes tag
válasz
enamessias #302 üzenetére
Ok, köszi szépen!
Akkor ez ugye azt jelenti hogy PC-re is lehet venni notebookosat, csak nem lesz olyan esztétikus. Tehát nem lesz az hogy nem lehet ráerősíteni a monitorra vagy ilyesmi?
-
enamessias
aktív tag
válasz
a_nagy_pok #301 üzenetére
Linuxban nem tudok segiteni.
Különbség meg a méretben és formavilágban van. -
a_nagy_pok
csendes tag
Üdv mindenkinek!
Tudtok mondani olyan web kamerát, ami Linux alatt is működik? (leginkább Fedora alatt, de más disztribúció is érdekelne -- nem nagyon találok erről kompatibilitási listákat, mint mondjuk a wlan-os kártyákról)
A másik (kissé lámer) kérdésem, hogy mi a különbség a Notebook-os és a sima webcam között? Úgy láttam, hogy mindkettő USB kimenetű, tehát elvileg lehet notebook-os webkamot is PC-hez csatlakoztatni...
-
petyus_
senior tag
Sziasztok!
Mint már előttem páran, én is notebookhoz szeretnék webkamerát venni. Pénzt olyan 7-8K-t szánnék rá. Amit eddig néztem az a Microsoft VX1000, a Creative notebook-hoz valója (bár itt a PH-n nem valami jókat írtak róla), meg a Logitech Quickcam for Notebooks Refresh Web camera (jó neve van
). A Logitech csak azért nem befutó, mert nekem egy Quickcam Communicate STX-em van, és a mikrofonja egy idő után elkezd sisteregni, illetve ha nem csak a drivert, hanem a programját is felrakom, nem indul a windows
, így kicsit használhatlan
. Az lenne a kérdésem, h másnál is volt-e ilyen probléma, illetve hogy a 3 közül melyiket ajánlanátok? Esetleg hasonló árban más?
-
sulep
senior tag
Sziasztok!
Notebookhoz kellene egy webkamera.
Ezt néztem ki:Creative Live!Cam Notebook webkamera
[link]Ez aránylag jó? Néztem, hogy 1,3 MP, 800x600.
Vagy max 5 ezerért van jobb is? -
FNZ
őstag
hali!
van valakinek tapasztalat Canyon WCAM413 webkamerával kapcsolatban?
esetleg magával a canyon-nal ?
-
AtHoS
nagyúr
Meglestem a kamerát.
A legszembetűnőbb dolog a nagyon pixeles kép, pedig ma délelőtt is megnéztem nehogy az esti lámpfény legyen kevés neki, de így se javult. A mozgást eléggé lassított felvételben, utánhúzással rögzíti. A mikrofonnak van egy kevés alapzaja, de ez még az elmegy kategória.
Próbáltam kicsit optimalizálni a sebességét:
Ha kikapcsolom a low light boost-ot ill. az automatikus állítást leveszem és kézileg állítom be az expozíciós időt, 1/12...1/14 értékeknél már elfogadható a mozgások érzékelése. Minimális utánhúzás tapasztalható csak. Ha az "erősítést" (gain) felviszem olyan 6500 környékére, akkor a low light boost hiánya miatti sötét képből elfogadhatóan világos kép lesz a végeredmény.Ezekkel a beállítás módosításokkal már elfogadhatónak mondható a kapott végeredmény, bár a pixeles képen sokat nem sikerült javítani.
Kicsit utánanézegettem az árának és 3500-4000Ft között lehet hozzájutni egy új termékhez jelen pillanatban ebből a kamerából, viszont az is igaz, hogy az aprók között sem nagyon találtam 3k alatt
-
AtHoS
nagyúr
Hella!
Hozzámkerült egy Labtec Webcam Pro webkamera, amit rám szeretnének sózni 3k HUF-ba.
Valakinek tapasztalata a kamerával kapcsolatban? Holnap, de legkésőbb vasárnap délutánig döntenem kell az ügyben, minden személyes tapasztalatot szívesen fogadok.
Most éppen töltök le egy szoftot hozzá. Majd meglesem mit is mutat vele.
-
Ciripke
tag
Sziasztok!
Lehet, hogy nem jó helyre irtam, de nem találtam neki jobb topicot
Az a helyzet, hogy van egy RAC végű ipari kamerám, amit szeretnék egy számítógépre kötni. Na most ez egy notebook, és ezen csak USB csati van. Létezik olyan átalakító, amivel RCA-t USB-re alakítok át? És a képernyőn ugyan úgy tudom nézni mint egy webkamera képét?előre is köszi a segítséget!
-
Rico64
csendes tag
Sziasztok!
5000 Ft-ig milyen kamerát ajánlotok? Többet nem akarok rákölteni, úgyis csak néha néha használnám a cam-ot. Melyik márkák, mely típusai a még elfogadható, kompromisszumos megoldások?
Gyors választ kérnék!
Köszi!
-
Fáraó
őstag
A #220-ban írtam, hogy vettünk a párommal egy Genius Trek 320R-t. Adatai: CMOS-os érzékelő, 330k pixel-es, 640X480-as valódi felbontás, USB2.0 csatlakozás. A 330k pixel és az USB2.0 meggyőzött hogy szép képe és jó sebessége lehet, ezért vettük meg. Majd otthon kipróbálva láttuk hogy nagyon szép képet ad, de picit lassú a sebessége -sztem csak 15 fps-t ad, a dobozra írva a szokásos "up to 30 frames per second" van. Mivel még nem volt webcamunk, s ismerőseimnek sem, nem volt összehasonlítási alapunk.
Aztán tegnap vettem testvéremnek -majd ajándékba lesz- egy Microsoft VX-3000-t. Az adatai teljesen megegyeznek a Geniuséval -ugyanazok vannak a dobozra írva, még az "up to ..." rész is-, csak nem 330-as hanem 300k pixeles. Hazaérve gyorsan kipróbáltam: a színei egy picit fakóbbak, de sebességben annyira jó! Teljesen folyamatos képet ad!
Saját hibánkból okulva 10k körül én a VX-3000-t ajánlom.Ui: Esetleg nem kell vkinek egy Genius Trek 320R webcam?
-
mcmike
őstag
Hi all!
Kérdésem a topic témája lenne. Azaz: milyen WEB kamerát vegyek?
Olyan 6-7k-t szánok rá mondjuk Hammon-nál. Tény hogy nincs kedvem / sem időm (leginkább az utóbbi) utánanézni a dolognak. Annyira azért nem fontos dolog szvsz h átbújjam a teszteket emiatt, inkább rátok hagyatkoznék. Biztos valaki(k) már körbejárta(ák) a témát mélyebben. A segítségeket előre is köszönöm... -
Zood
csendes tag
Hi!
Szükségem lenne a következő webcam gyárilag csomagolt telepitőlemezére:
Logitech QuickCam Sphere vagy (MP)
Aki tudna segiteni, jelezze az e-mail cimemre.
Előre is köszi! -
dany27
őstag
nah végülis a Logitech Comunicate STX Plus melett döntöttem meg is jött de egy gas van vele amikor beszélek valakivel egy idő után kb. 5perc akkor akivel beszélek az egy bazi nagy sistergést hall csak de ez ídő után abba marad.ha nem a beépített mikit használom hanem a headsetet amit adtak hozzá akko semmi gas.
mi lehet a gas? -
enamessias
aktív tag
Ha 5m-nél messzebb kel elhelyezni kamerát akkor az nem megnehezíti, csak megdrágitja a dolgot. Ebben az esetben ip kamerát javasolok. Az kb 25ezertől indul.... Nem a kamera ''mozgásérzékelős'', hanem a program csak mozgás (pontosabban meghatározott nagyságú változás esetén) készít felvételt. Tehát a kamerát este mozásérzékelős reflektorral párosítod, akkor amikor az bekapcsol, a program is elkezdi a felvételt a megváltozott fényviszonyok és az az után ''látható mozgás'' miatt. (infra udvaron a távolság miatt nem jó)
Arcfelismerés.... ez nagyban függ a kamera tudásától és minőségétől.
Progikat én is google segítségével kerestem és találtam, most fejből nem tudok mondani egyet se. Ha további segítség kell, keress meg az elérhetőségeimen! -
Monya78
veterán
válasz
enamessias #282 üzenetére
Szia!
Köszi...
Egy kamera kell...és egy kertesház egy bizonyos udvar részét szeretné megfigyelés alatt tartani...
Ez a max. 5m usb hosz egy kicsit megbonyolítja a helyzetett, még nem tudom hogy kivitelezhető így...nyílt terepen kb. mekkora távolságra használható még arcfelismerésre?
Gondolom kamera minőségtől is függ...
Ha mozgásérzékelős reflektorral lenne kiegészítve, akkor hogy lehet szinkronizálni a kettőt, vagy van mozgásérzékelős kamera is?
''Néhány progiban az automatikus törlést is be lehet állítani.'' Tudnál ilyen programot mondani? -
enamessias
aktív tag
Megfigyelő rendszer...
Ezekszerint több kamera is kell? Mert az usb-nek 5méteres korláta van! Tehát a géptől max 5 méterre lehet a kamera. A gépre köthetsz több webkamerát is, az erre alkalmas programok elboldogulnak több kamerával is, csak mivel nem tudod őket messzire elhelyezni egymástól, nem biztos hogy kell. Az se mindegy hol és mit kell megfigyelni! Telket, épületet, szobát, vagy csak egy kasszát!
Éjszakai felvétel....
Ugyancsak terepfüggő! Egy kis területre elég egy infra lefrektor és egy infrára érzékeny kamera (MSI). Ha nagyobb területet kell megfigyelni akkor egy mozgásérzékelős reflektor a megfelelőbb.
Vinyóból nem kell nagy ha pl csak képeket rögzitesz és azt is csak akkor ha mozgást detektál. Néhány progiban az automatikus törlést is be lehet állítani.
Ha van még kérdés.... ne kimélj!
[Szerkesztve] -
tupacamaru
veterán
Technika 1.3 MP-es CMOS webkam+headset, ismeri valaki????
Az erdekelne hogygyengébb fényviszonyok között milyen képe van????
A Tecsóban 8k-ról 5k-ra lesz leárazva.
-
frankie!
őstag
Ami még nagyon izgat: hogyan lehetne egy hagyományos kamerát webkamerának beállítani? Még sosem volt webcamom...
Ezen nincs USB, firewire kivezetés, de még digitális kivezetés sincs!
Linket is megköszönnék! -
Monya78
veterán
Sziasztok!
Egy érdekes kérdésem lenne...a főnököm szeretne egy úgymond ''megfigyelő rendszert'' kiépíteni web kamera segítségével...
24 óra anyagot szeretne tárolni, majd azt automatikusan letöröltetni...
éjszaka is szeretne felvenni a kamerával...
Kérdések: Meg lehet e ezt csinálni? Mekkora vinyó kell hozzá? Éjszakai felvétle megoldható e (esetleg kiegészíteni egy mozgásérzékelő reflektorral)? Létezik ilyen program ami automatikusan törli a felvételeket?
Előre is köszi! -
dany27
őstag
egy kérdésem lenne
ilyen camot fogk venni Logitech QuickCam Comunicate STX plus és itt mi a különbség a for skype meg a sima közt??ami hez csak ynni van írva h plusz meg egyik helyen írják h beéípetett miki másikon meg nem akko mi az igaz?? -
Stormbird
tag
Próbáltam egy piaci 4ezer forintos 6ledes kamerát. Képileg is ottvan ahol a nagyok sötétben meg automatikusan bekapcsol rajta a led. Nem, nem süti ki a szemed
Neten csak egy teszvesz hirdetésben találtam egyébként kollegám vette a versenypiacon.
Félre ne értse senki nem reklámról van szó.
http://www.teszvesz.hu/item226626080_6_ledes_ejszakai_webkamera_fem_uj_softveres_.html -
dany27
őstag
hali
tesmnak oda adtam a régi logi quick cam chatemet ezért akarok venn vmi új camot
Mit ajánaltok? Mert camokban nem vok otthol!
A lényeg h jó képet csináljon nem full világosban is legyen benne miki mert előfordul h ketten beszélünk....
Én ezt néztem Logitech Quick Cam STX
Vagy van vmi jobb ebben az árban ? vagy még occsóbban ?? -
FehérHolló
veterán
Prego: Ha idetaláltál, itt a teszt, hogy ne kelljen keresned: [link]
Kicsit csalóka, de jobbat nem tudok.
[Szerkesztve] -
_stick_
őstag
Végülis, megtaláltam Logitech QuickCam Chat személyében ~5400Ft-ért. Már csak azt nem értem, hogy a logitech honlapján beépített mikorfonnal adják. De akkor miért adnak hozzá plusszba mikrofonos fülest? A boltba, ahol venném ott nem írják, hogy van beépített mikrofon, de a füles ott is jár. Ha kinyitnak felhívom őket, az a biztos, mert beépített mikrofonosat szeretnék...
-
_stick_
őstag
Sziasztok!
5000 HUF-ig melyik webkamerát ajánljátok? -
Frenky89
addikt
A webcamok állóképének minősége függ attól, hogy 1.1 vagy 2.0 és hány méter kábelre vannak kötve?
-
tusi74
őstag
Na megérkezett a ''csoda'' Angliából. PC-168-as kamerának ismeri fel a Vista. A telepítése könnyű, Skype, MSN simán kezeli. Képminősége, nekem kiváló. A 800*600-as felbontást, még nem sikerült tesztelnem, mert nem tudok olyan progit, amivel meg tudnám nézni. A Skype beállításaiban próbálgattam, de ott olyan kicsi a kép, viszont a gyors mozdulatokat is leköveti. Sajna nincs olyan ismerősöm, akivel élesben tudnám most tesztelni, így ha valaki az esti órákban a tusi74 nicken ''felskype-l'', szívesen veszem, és akkor ő véleményezheti, hogy szerinte milyen. Nekem az árát mindenképpen megérte, bár jobban örültem volna, ha valódi Logi, de ha beválik, akkor marad.
[Szerkesztve] -
Balinov
titán
üdv srácok,
MS livecam VX1000-ast a csíkospláza szórólapban holnaptól 6k-ért akciózzák. Ennyiért megéri? azt láttam,hogy többen írták a topikban,hogy egézs korrektek az M$ webcamok,de keresve nem találtam konkrét tapasztalatot ezzel a típussal kapcsoaltban. Egy Chaintec i845E-s chipsetü lapba lenne, xp sp2 alá. -
Mr.Grincs
veterán
válasz
enamessias #256 üzenetére
Öcsém.....eszembe volt, hogy beírjam az árát is azt hittem beírtam....
Sorry...
Szóval ezért a csodáért 3790 kemény magyar Forintot kérnek. -
tusi74
őstag
válasz
enamessias #254 üzenetére
Köszi, majd tartok beszámolót erről a ''csodáról''.
-
Mr.Grincs
veterán
Fontos INFÓ EKSŐŐN van a Corában. Aki akar venni kamot olcsón annak érdemes benézni egy corába. Sztem drága és nem tud annyira sokat, de ez csak énszerintem van így. De garis és az jópont.
Attól függ ki mire akarja használni.
Logitech Quickcam GO Webkamera felbontás: 352*288
Nem nagy extra de azért jó lehet.
Remélem nem hegesztitek le a lábam. -
Frenky89
addikt
válasz
enamessias #252 üzenetére
az rendes lenne tőled
-
tusi74
őstag
Erról mi a véleményetek? Skype Vista Logitech style 1.3M sphere webcam: [link] Valaki ismeri? Mondjuk már megvettem, bár még nem ért ide, de kíváncsi lennék tapasztalatokra.
-
Frenky89
addikt
válasz
enamessias #247 üzenetére
Mikor először írtad hogy csináltál tesztet már akkor visszaolvastam, csak egyetlen dolgot nem találtam:
''A fótó módban készített képeket holnap belinkelem, mert ma lejárt a munkaidőm....'' -
Mr.Grincs
veterán
Nekem Labtec van 1,3 megapixeles de szerintem csak papíron ceruzával annyi. Tudásban nemhinném. Az kétségtelen, hogy videó meg a kommunikáció tökéletes rajta. De arra alaklmatlan, hogy hosszú kábel segítségégével képeket készítsünk, homályos meg képpontontos, némileg javít az élesség állító. De a jó az benne hogy 640*480nal jó képeket és jó videót csinál hanggal a beépített mikrofon segítségével.
Árban pedig egész tűrhető. Tiszta logitech a softja amit adnak hozzá. Elvileg egy anyáról szopik a logitechel.
Semmi probléma sincs vele és tökéletesn kiszolgál. -
enamessias
aktív tag
válasz
Frenky89 #246 üzenetére
olvas vissza pár hszt! (#188) Csináltam vele tesztet! Nekem a genius képe tetszet! Szép képet készít és sötétebb helyen is jól boldogul. Max felbontása pedig 1280x1024! Nem az amit te irtál!!! És ezen a felbontáson is szép képe van.
Aztis megfigyeltem késöbb (a tesztben ezt még nem irtam) hogy nappali fénynél, pl.: ablakban, gyors, míg szobában félhomályban kezd látványosan belassulni! Ezt nem tudom miért tesziDe a képe világos és szép marad míg nincs mozgás.
-
Frenky89
addikt
válasz
enamessias #244 üzenetére
kár, de azért elmesélhetnéd milyen képeket csinál! igaz az az 1,3MP natív felbontás meg, hogy 4MP-t tud szoftveresen?
-
enamessias
aktív tag
Közelebbi ismerkedést tettem egy Genius Eye kamerával.
Az ára elég vonzó! 3000 magyar pénz! Hogy mit tud?
Alacsony felbontást, szines képet (), és elég elfogadható sebességet produkál, amin meg is lepődtem! Nem szellemképes! Mundjuk ezt csak jó fényviszonyoknál képes. Ha sötétebb van akkor belassul.
Szoftveresen 640x480-ba is állítható de a minősége nem lesz jobb. Azért az arcok közelről még felismerhetőek!
Neten való csevegés gözben használva jó lehet, több mint a semmi. A kiss feltöltési sebességek mellet hiba is veszünk sokmegapixeles csodakamerát! -
Frenky89
addikt
őőőő
!up -
Frenky89
addikt
válasz
enamessias #241 üzenetére
Annyira nem szeretném elsietni a dolgot. Megvárnék még pár véleményt, de lécci csinálj pár tesztképet ezzel a Genius-szal - érdekelne mit tud állóképben.
-
Frenky89
addikt
Hi!
Webkamerát szeretnék venni, de nem igazán tudom eldönteni melyiket is válasszam. Igazándiból az lenne a fontos, hogy szép állóképeket készítsen 1024-ben (vagy akár nagyobb felbontásban, de kisebben semmiképp) és jól reagáljon a fényviszonyok változásaira (mint mondjuk pl. felhős vs. napos idő). Eddig két ''értelmes(nek'' tűnő) kamerát találtam: az első egy Canyon CNR-WCAM413 - 1,3MP, elvileg max. 1280*1024; a második pedig egy Genius Look 1320 - 1,3MP, és 1280*960-as elméleti maximum. Mindkét kamera ára olyan 5-6eHUF körül mozog és ennél nem is szeretnék többet költeni, valamint számomra egyáltalán nem fontos, hogy milyen minőségű és sebességű videó közvetítésére alkalmas a kamera.
Előre is kössz a helpet.
Üdv. Frenky -
sghc_toma
senior tag
válasz
enamessias #237 üzenetére
okk, kösz a segítséget.. meglátom, mi lesz a szimuláció eredménye, aztán lehet, hogy gyűjtögetek egy vx-3000-re...
-
enamessias
aktív tag
válasz
sghc_toma #236 üzenetére
Az 1000-es ms-hez még nem volt szerencsém! Már rég ki akarom próbálni, én is kiváncsi lennék rá, de csodát nem várok tőle! A két nagyobb testvére az igazán ''gyors'' volt, azaz hozta azt amit a dobozon irtak (30 fps)
Az 5-6000-es kategóriában az MSI jól teljesít, azért ajánlottam. -
sghc_toma
senior tag
válasz
enamessias #235 üzenetére
Kösz az infot!
A felbontás csökkentésével csak minimális a gyorsulás!
ez kár, reménykedtem, hogy azért minimális felbontáson többet produkálnak...
10-15 fps nagyon kevésnek tűnik, sajna.. 7végén lesz időm, összerakom a progit, és szimulálok neki egy ilyen sebességű képsort, megnézem, milyen lesz az eredmény..
A késöbbiekben mindenkép Microsoft kamerát ajánlok, mert eddig az volt a legyorsabb, azok közül amikkel én találkoztam.
a legolcsóbb MS cam (VX-1000) kb. egy árban van az MSI StarCam-mel.. Lehet, hogy a VX-szel jobban járnék? -
enamessias
aktív tag
válasz
sghc_toma #233 üzenetére
A beállításoknál ki/be kapcsolhatóak az infra ledek. Van rajta még három fehér színű, magasfényű led (ezek lefele néznek) azok meg a kamerán lévő gombal ki/be kapcsolhatóak. A felbontás csökkentésével csak minimális a gyorsulás! Ezt tapasztaltam a legtöbb kameránál (ennél is), de tisztelet a kivételnek.
Ez az MSI szemmel megbecsülve kb 10-15 fps-t tud és csak kicsit szellemképes.
A késöbbiekben mindenkép Microsoft kamerát ajánlok, mert eddig az volt a legyorsabb, azok közül amikkel én találkoztam. -
Fáraó
őstag
Infrás kamerának még jó lehet ez a 6 InfraLED-es Genius: [link]
-
sghc_toma
senior tag
válasz
enamessias #231 üzenetére
kösz a tippet, egész jónak tűnik a kamera.. de vmi nyugtalanít: azok az IR LED-ek mindig világítanak, vagy ki lehet őket kapcsolni? ha mindig világítanak, az nagyon nem jó..
Sebesség: igen, sejtem, hogy egy olcsó kamerával nem fogok folyamatos mozgást kapni, de majd meglátjuk.. amúgy kb mekkora sebességet várhatok a lehető legkisebb felbontásban, mondjuk ettől a StarCam-től? -
enamessias
aktív tag
Az állókép minősége és a videó nem áll összefüggésben! Nagyon jó példa erre a 1.3-as Genius Look! Gyönyörű képe van! Minimális fénynél szép világos képet ad, DE, amint megmozdítod, azonnalkiderül a hibája! Nagyon lassú és még a mozgó részek nagyon elmosódnak.
A youtube-on lehet videókat nézni, de mivel mind különbözö körülmények között készült különbözö videók, így nagyon összehasonlítani nem lehet.
Amiket választottál, azok jó kamerák, nyugodt szívvel ajánlom öket! -
enamessias
aktív tag
válasz
sghc_toma #229 üzenetére
Akkor tudnám ajánlani pl az MSI StarCam kamerákat, mert azokban alapból van infraled, hogy sötétben is lásson, tehát biztos hogy érzékeli az infra tartományt és még szét se kell szedni. Bár még vista alatt nem próbáltam, (nincs még vistám) de van hozzá driver. Ára is elfogadható, 6e körüli. Viszont amire használni akarod, ott nagyon nem mindegy a sebesség! Kisérletezni tudsz olcsóbb kamerákkal is, de azoknál nagyon darabos lesz az irányítás, mert egyik se tud 10-15 fps-nél többet.
Amugy én is kiváncsi lennék, hogy majd mire jutsz -
Quent1n
senior tag
válasz
enamessias #228 üzenetére
Hát igen erre nem is gondoltam h az agnol nyelv... Sztem azért a képek is sokat sejtetőek, h az adott kamera mire képes. Videozás tekintetében a helyzet sztem elég egyértelmü. Ahogy elnézegettem a 10- 15k alatti kamerák elég silány minöségüek ilyen téren. Én azt mondom h mivel webkamerát jo esetbe 3+ évre veszünk ezért inkább gyüjtsünk és áldozunk rá egy kicsit többet, és egy olyan darabbal leszünk gazdagabbak amivel szinte maximálisan meg lehetünk elégedve. Sok ismerösömnél láttam ilyen 3-4-5-6 ezer forintos kamerákat amik tleg nagyon szarok voltak főleg videozás terén és ugye egy webkamera fö felhasználási profilja éppen az. A 30 fps-t sztem 10rugo alatt szinte semelyik sem teljesiti korrekten. Amugy h melyik kamera mire képes videozas terén, arrol kering pár video a neten de nem tul sok.
Tetszik ez a forum jo 5let volt megnyitni mert nem könnyü webcamot választani ami nem irreálisan drága viszont jo cucc. Végigolvastam de már korábban rengeteg mindent olvastam ilyen témában és hát ugye maradt a fentebb emlitett 2 tipus. De ha tudsz vagy vki tud még jo 5leteke hasonlo aran akkor szivesen veszem. Annyi feltétel h a webcam legyen notebook kompatibilis illetve tudja a 30 fpst és a képe legyen közelébe ennek a 2 tipusnak. -
sghc_toma
senior tag
kösz a tippeket, de az igazat megvallva, egy pöttyet olcsóbb cuccra gondoltam (5ezer körül..).. egyszerűbben is kérdezhettem volna: melyik az a legolcsóbb kamera, amelyik tuti megy vista-n.
igazából a kamera szét lesz kapva, IR szűrő megy a kukába, a helyére kerül vmi jó sötét cucc, és a webcam egész életében egy IR-LED-et fog nézegetni; így a tőle kapott kép egy fekete háttéren fehér pötty lesz (nagyjából..) ennek a pöttynek a mozgását fogja követni egy progi.. a progi meg az egeret fogja mozgatni.. terveim szerint.. (Sanyo fórumtárs Track-IR-es cikkében ([link]) említ egy Freelook nevű progit, ami sajnos nálam nem megy, ezért kezdtem bele egy hasonló ''project''-be..) -
enamessias
aktív tag
Ismerjük az oldalt, de: 1. angolul van és van akinek ez akadály 2. azon az oldalon fénykép alapján hasonlítják össze a kamerákat.
Én nem fényképezésre használnék egy kamerát, hanem film felvételre/nézésre/továbbításra! A képek alapján nem derül ki, hogy melyik teljesíti a dogozra ráirt 30 fps-t és hogy szellemképes e a kép mozgás során! Ha letölthető lenne a velük készített videók, akkor jó lenne az az oldal!
-
Quent1n
senior tag
Hali mindenki!
http://cowboyfrank.net/webcams/index.htm#revews
Számomra idáig ez az oldal segített a legtöbbet abban, hogy milyen webkamerát is vegyek. Még nem döntöttem vélegesen de nálam a Logi Pro 5000 -je illetve a Fusion -ja a nyerő.
Remélem a tesztek nektek is segitenek! Sok képpel van illusztrálva mindegyik.
Chao -
sghc_toma
senior tag
sziasztok!
szeretnék én is webcam-et venni, persze minél olcsóbban..
ezeket kéne tudnia:
- 30 fps, hóttmindegy, milyen felbontáson..
- Vista, WIA kompatibilitás
- notira fel lehessen monyákolni..
a legfontosabb a vista kompatibilitás.. tudtok ajánlani vmit, ami tuti megy ezen az OS-en?
előre is kösz -
Fáraó
őstag
válasz
enamessias #222 üzenetére
OK, letesztelhetjük, de ez a hét elég sűrű lett most. Tegyük át a köv.-re, a többit PÜ-be megbeszéljük.
-
enamessias
aktív tag
Csak korlátolva tudok hozzáférni, azt is csak ritkán, ezért nem tudom felajánlani hogy megmutassam! De hihetsz nekem nyugodtan, hogy egyedül (ilyen árkategóriában) a Microsoft VX3000 produkál kielégítő sebességet! Ennél csak drágáb kamerák tudják ezt, vagy még ezt se.... Mindezt persze teljes képernyőre értem! Persze van olyan olcsóbb kamera ami messengerben ha 2 centis az ablak akkor csak kicsit szaggat
Viszont szívesen várom a kamerádat egy röpke teszt eredményére
[Szerkesztve] -
Fáraó
őstag
Vettünk a párommal egy Genius Terek 320R-t. Nagyon szép képet ad, de valószínűleg a sebessége nem a legjobb.
Esetleg nincs vkinek egy Microsoft VX-3000-e, hogy összehasonlíthassam vele? Úgy tudom az gyorsabb...
enmessisas: hol tesztelted a VX-3000-t?
[Szerkesztve] -
Szoba
tag
Megjött a Genius VideoCAM Look webkamerám! 2000Ft volt, egy fórumtártól szereztem, tökéletes képpel, beépített mikrofonnal, tök éles, király hang, ennyi pénzért nagyon megérte! Újonnan 5500Ft, mindenkinek csak ajánlani tudom!
-
marsu
veterán
válasz
enamessias #216 üzenetére
Köszi szépen!
Ez a 15-25.000.- körüli ár, kb meg is felelne. Tudsz mondani pontos tipust, ami után tudok keresni a neten? -
enamessias
aktív tag
Természetesen van!
Két különböző kameráról tudok.
1: Az egyik az ip kamera, amiből van wifi-s is. Ennek ára 40ezertől felfele + kell 1 wifi-s router is. Terepviszonyoktól függően müködhet 20-25m távolságban is! Jobb antenával még nagyobb távolságból is müködhet. Sok kamerát is kezelhetsz egyszerre.
2: Másik megoldás: Létezik vezeték nélküli kis kamera aminek van egy vevő készüléke. Terepviszonytól függően működhet ilyen távolságból, viszont videó jelet ad, ezért kell egy digitalizáló kártya a gépbe! Ára: 15-25 ezer + digitalizáló kártya. Hatótávolság nem javítható fel. Több kamera esetén komolyabb digitalizáló kártya kell, viszont működik elemről is.
Most ezek jutnak így hirtelen eszembe... -
marsu
veterán
Sziasztok!
Létezik olyan webkamera, ami kb 20-25m távolságból, vezetéknélkül is megfelelő képet ad? -
Szoba
tag
GENIUS Videocam Look 300k->Ezzel volt már valakinek szerencséje találkozni?Ez egy tök átlagos, olcsó webcam nem?Elvileg holnap érkezik postán, de már nagyon türelmetlen vagyok
-
Szabi2121
tag
Hi
Én nekem egy STX em van - volt nagyon jó szerintem csak néha túl sötét akármilyan beállítás mellett használtam, viszont a Microsoft VX-3000 az nagyon sirály!!
Vegyetek olyat kb 8K. Nagyon élethű a képe!!!
Csak írtam!! -
Laca78
csendes tag
válasz
enamessias #207 üzenetére
Köszi a linket, persze, próbáltam már. Én is csak ezt találtam.
-
Szoba
tag
Nekem ilyen sima tecsós van, König vagy mi a fene, deolyat inkább ne vegyetek
Énis havertól kaptam szülinapomra
-
Laca78
csendes tag
-
attiati
veterán
emberek: youtube.com --> keresés
legalább találtok életszerű videókat is....... ennyi
3-4 ezer forintos kategóriában én nem logi-t vennék, hanem valami noname ''szart'' -
enamessias
aktív tag
Plusz adalék képpen egy gyors itéletet mondanék a Microsoft VX 6000 kameráról!
1.3Mp videó (kb 20-25fps) 4Mp kép.
30 fpst 800x600ban már tudja. Képe nagyságrendekkel jobb mint a VX 3000-é! (ugye az csak 640x480-as)
Külsőleg süt róla a minőség, de az árcéduláról is lelóg az ára! kb 18-19e jómagyar forint. Ebben a kategóriában akkor már inkább a Logitech. A microsoft nem tud többet mint amennyivel drágább, de nem rossz vétel ez sem!
Már csak egy VX 1000 ami kimaradt a szórásból! Ha sikerül majd egyet tesztelnem, megirom azt is! Kiváncsi volnék mit tud annyi pénzért nyújtani.... -
Fáraó
őstag
Nagyon örülök hogy írtok teszteket, folytassátok mert még nem mertem dönteni! Köszi!
Új hozzászólás Aktív témák
- Új Acer Predator HELIOS NEO 16 Gamer Tervező Laptop -60% i9-14900H 32/1TB RTX 4070 8GB 2,5K 240Hz
- ASUS Vivobook Pro 14 OLED - RTX 3050 - R7 5800H - 16GB RAM - 500GB NVME SSD
- Lenovo Legion 5 15ACH6H
- Aki kapja marja! HP Pavilion X2 tablet alkatrésznek 1.990ft/db töltővel!
- Apple iPhone 13 Mini 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Apple iPhone 11 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- AKCIÓ! Intel Core i7 4790K 4 mag 8 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Apple iPhone SE 2020 64GB, Yettel függő, 1 Év Garanciával
- Beszámítás! LENOVO Ideapad Gaming 3 Gamer notebook - R7 5800H 16GB RAM 512GB SSD RTX 3050 4GB Win10
- Épített KomPhone R5 4500 16GB RAM 240GB SSD RX 6500 XT 4GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest