- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- AMD Navi Radeon™ RX 6xxx sorozat
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- 3D nyomtatás
- Plazma TV topic
- ZIDOO médialejátszók
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- Milyen RAM-ot vegyek?
- Újévi hardvergyülekező
Aktív témák
-
athomi
veterán
válasz MartinIsti #7417 üzenetére
X1650XT-t ne is nézz, mert nagyon drága.
X1650Pro-ból csak a DDR3-ast vedd. Egyébként a HD2600Pro DDR2 erősebb az X1650Pro-nál (akár DDR2-es, akár DDR3-as). A 2600-hoz meg lehet XP-t is használni DX9-el.[ Szerkesztve ]
-
-
athomi
veterán
válasz Gyuri27 #7192 üzenetére
Azt hiszi az a gyorsabb, amelyiknek magasabbak az órajelei és több ram van rajta...és még okoskodik is.
toth_janika: 5k-val drágább és hülyére veri a 256Mb-os is.
Persze te választhatsz magadnak memóriamennyiség és órajelek alapján videókártyát, csak kíméld a hülyeségektől a topikot.[ Szerkesztve ]
-
athomi
veterán
válasz toth_janika #7160 üzenetére
Nvidia 8600GT OC 25k-ért, azután 8800GT jön 65-70k-ért.
Amit ajánlani tudok: Ati HD3850 256Mb 40eFt körül.[ Szerkesztve ]
-
athomi
veterán
válasz gombilaci #7141 üzenetére
Inkább 7600GS DDR3, mert olcsóbb és észre sem lehet venni a különbséget (60Mhz-el lassabb a GPU órajele). 7600GT nem ér 22k-t.
Hoffer: 8600GTS nem jó ár/teljesítmény szempontjából. 24-25k-ért lehet kapni MSI 8600GT OC-t, ez majdnem egy 8600GTS és jóval olcsóbb.
[ Szerkesztve ]
-
athomi
veterán
akkor már ez
Mondjuk 2Ghz-es P4 mellé ilyet tenni nem érdemes. Kb. egy 3.00Ghz-es mellé már jó.[ Szerkesztve ]
-
athomi
veterán
válasz Menthirist #7077 üzenetére
8600GT 22EFt-nál kezdődik. Egyébként 8600GT-ből az MSI 8600GT OC az egyik legjobb választás, 24-25k-ba kerül. A 8600GTS nagyon drága, nem éri meg.
HD3850-et egyre inkább kapni 38-40k-ért és inkább ezt venném, mint egy 320Mb-os 8800GTS-t 50k-ért használtan.[ Szerkesztve ]
-
athomi
veterán
válasz Menthirist #7023 üzenetére
Nem feltelepíthető driverek, állandóan be-kikapcsoló ventilátor, fekete képrenyővel induló windows+swappoló vinyó...de ha olvastad a 2600Pro/XT topikot, akkor ezeket is kellett látnod. Nem támogatott már az AGP-s rendszer.
Nem tudom mi olyan nehéz, hogy vegyél olcsón egy használt PCIE-es alaplapot. Egy PCIE-es 2600Pro 16-17k, ugyanez AGP-sben 22k. A régi alaplapod meg rásózhatod vkire. Teljesen ingyen kijönne. -
athomi
veterán
válasz Menthirist #7019 üzenetére
Akkor szenvedj az AGP-vel, megérdemled!
"na már vártalak..."
Hogy érted?[ Szerkesztve ]
-
athomi
veterán
válasz Menthirist #7017 üzenetére
Cserélj alaplapot és vegyél egy PCIE-es VGA-t. A PCIE-es VGA árán már megspórolod az alaplap árát.
-
athomi
veterán
válasz .:Kristian:. #6992 üzenetére
Én a 8600GT-t ajánlanám.
-
athomi
veterán
-
athomi
veterán
-
athomi
veterán
-
athomi
veterán
válasz viktor2105 #6206 üzenetére
Jó lenne ha nem irosgatnád be 100x, hogy nem tudsz dönteni, senkit nem érdekel!
Én a 2600XT-t venném, rosszabbul egyikkel sem jársz a másiknál.[ Szerkesztve ]
-
-
athomi
veterán
Ha jól emlékszem Battlefield 2142-őt és Hitman 4-et próbáltunk barátomnál 2.5Ghz-es Celeronnal tolni, sajna ritka rosszul ment rajta mind a kettő. 3.2Ghz-re húzva sem sokat változott a helyzet.
Fillérekért le lett cserélve egy 2.8-as Pentium-ra és ment minden simán ugyanabban a konfigban. -
athomi
veterán
Segítek: [link]
Sztem én már nem adnék 34k-t egy x1950pro-ért. Egyrészt mert hamarosan nem sokkal drágábban kapni HD3850-et, másrészt meg 26-ért kapni (vmelyik nap 23-ért is linkeltek már) x1950GT-t, amit általában fel lehet húzni Pro szintre.
Egyébként az ASUS hűtése jó, de cserébe elfoglalja a PCIE slot alatti slot-ot.[ Szerkesztve ]
-
athomi
veterán
válasz viktor2105 #6124 üzenetére
A 8600GT-t vedd, sokkal jobb.
-
athomi
veterán
válasz elfelejtette #6122 üzenetére
Na 2900GT-t meg amúgy sem vennék.
HD3850-et éri meg ennyiért csak találjon.[ Szerkesztve ]
-
athomi
veterán
válasz fibonaccio #5650 üzenetére
A két kártya közül mindenképp a HD2600XT, mert 8600GT nincs AGP-ben.
Az ára 25k körül van és kissé nehéz beszerezni.
Nem kell 512-es ebből a kártyából.
Milyen konfigba lesz?[ Szerkesztve ]
-
athomi
veterán
válasz burnaby_joe #5311 üzenetére
Pedig sztem nem annyira gyenge alá. Egy AMD X2-vel sem lenne sokkal jobb a helyzet, kicsit feljebb menne az FPS-ed.
-
-
athomi
veterán
60Mhz-el lassabb a GPU. Gondolom akkor Carbonban pont egyszinten lenne az x1650Pro-val. Oblivion kivételével mindben verné az ati-t.
"Gyorsabb a shader intenzív játékokban a Pro és mostanában ez dominál a játékokban."
Akkor már inkább 2600Pro-t veszek.
Újonnan sztem nem drágább mint az x1650Pro.[ Szerkesztve ]
-
athomi
veterán
Teljesen hasonló környezetben van nekem egy 2600Pro és a proci ezt sem hatja ki. 600/800Mhz-es órajelról tuningoltam a kártyát 800/1000Mhz-re és sem játékban, sem 3DMark-ban nem keletkezett komolyabb teljesítménynövekedés. Ha 4-5k-val olcsóbb a 2600Pro az XT-nél, akkor jobban járhatsz vele, az XT 30-40%-os előnyével úgysem tud nagyon mit kezdeni a konfigod.
Mennyire engedi a konfigod tuningolni a procid (gondolom nem a procin múlik a dolog )?[ Szerkesztve ]
-
athomi
veterán
válasz vincent4000 #5153 üzenetére
8800GT, de nagyon kapsz, ráadásul nem elég hozzá a procid (még 1Gb ram sem ártana).
[ Szerkesztve ]
-
athomi
veterán
válasz VaniliásRönk #4795 üzenetére
Konfigja: AMD 2400+, 1 GB 400 Mhz ram. Szted mennyi jönne ki abból a +30%-ból?
[ Szerkesztve ]
-
athomi
veterán
A pénz nagy úr! Én is egy DDR2-es 2600pro-t vettem (21k) és teljes tudatában voltam annak, hogy a DDR3-as XT verzió kb. 30%-al erősebb. Különben mielőtt leugatjátok a DDR2-est nézzetek meg egy pár tesztet róla és láthatjátok, hogy nagyon szépen szerepelt. Egy 7600GT-nél okosabb választás és olcsóbb is. A 2600XT jelenleg olyan 26k körül van. Nekem a kártya sürgősen kellett, nem volt rá 26k-m, és nem mivel debreceni vagyok jött volna még rá egy postaköltség, mert ugyebár a galambok nem hozzák le ingyen. Ráadásul nem lett volna sok értelme egy 2600XT-t betenni egy 3.00Ghz-es p4 és 1Gb ram társaságába. Ráadásul nem hardcore játékosnak vettem a kártyát, hanem bátyámnak aki heti 2-3 órát játszik.
A mag simán megy XT órajeleken és fölötte is, a memóból sajnos viszont sokat tényleg nem lehet kihozni. AA, AF-et nem kell használni a kátyával, de hát melyikkel lehet jelenleg?
Aktív témák
- Építő/felújító topik
- Jövedelem
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Polgári repülőgép-szimulátorok
- AMD Navi Radeon™ RX 6xxx sorozat
- Külföldi prepaid SIM-ek itthon
- iPhone SE 4 dummy pózol a kamerának
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Érintésnélküli fizetési megoldások - PayPass via NFC
- További aktív témák...