- Gaming notebook topik
- Plazma TV topic
- Masszívan lekorlátozza az AI gyorsítók elérhetőségét az USA
- Milyen SSD-t vegyek?
- Titanium besorolású Thermaltake táp érkezett az 1 kilowattot átlépő szegmensbe
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Jelentősen átdolgozná stratégiáját az ARM?
- HDD probléma (nem adatmentés)
- Házimozi haladó szinten
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
Aktív témák
-
RootRulez
félisten
válasz werszomjas #35999 üzenetére
Jelen árak mellett 5750-est semmiképp se vegyél, nem és annyit a kisebb fogyasztás, meg DX11 Akkor már inkább 5770... Vagy 4850, részemről ez a két alternatíva jöhetne számításba
"Bár névlegesen a 128-bit + gDDR5 kombináció egyforma órajel mellett ugyanakkora sávszélességet biztosít, mint a 256-bit + gDDR3, a gyakorlatban azt a tapasztalat, hogy az előbbi megoldásnak kb. 15%-kal magasabb órajelre van szüksége ahhoz, hogy megegyező teljesítményt nyújtson - ennek oka a gDDR5 memóriák magasabb késleltetése."
Innen lett kimásolva
[ Szerkesztve ]
═════════════════════════════════════════
-
törölt tag
válasz werszomjas #35994 üzenetére
A helyedben egy kis árcsökkenésre várnék, és 5750-et vennék. Kevesebbet fogyaszt,jobb a hűtése, meg ugye a dx11. A teljesítménye meg a későbbi driverek miatt nagyobb is lesz mint a hd4850-é
-
Teasüti
nagyúr
válasz #31342592 #35960 üzenetére
Persze. Nagyapám is egész életében dohányzott és túlélt sok másik egészségesebb embert.
(közhely)
Kivétel erősíti a szabályt. Nekem is volt sweex tápom a sokszázezres konfig alatt, teljes megelégedéssel. 5 éves korában azért úgy döntöttem nem kísértem tovább a sorsot és a gép értékéhez mérten arányos összeget költök tápra (általánosságban 10%-ot ajánlanak tápra a teljes keretből). Sokan elfelejtik, h nem azzal spórolnak ha szart vesznek, hanem pont azzal, ha jó minőséget, ami tartós és megbízható.
Vannak olyanok is (mint pl én), akik nem tehetik meg, h olcsó gagyi cuccot vegyenek, mert nincs rá pénzük, ha esetleg tönkremegy ez az.Bocs az offért.
-
South Velen
addikt
válasz werszomjas #35994 üzenetére
A kettő közül fogyasztásban, tudásban az 5750 a jobb, teljesítményben meg nagyjából egál.
-
werszomjas
addikt
válasz vzsryl #35979 üzenetére
hmm
akkor ezekszerint egy HD4850-re nem is akkora előrelépés lecserélni?
2 között vacilálok:
HD4850 512MB GDDR3
vagy
HD5750 1GB GDDR525-30.000et szeretnék max VGA-ra költeni, mind2 belefér a keretbe, a 5750es raadasul GDDR5ös, azzal jobban járok?
Fogyasztás terén melyik a jobb?
üdv
-
Gyufaaa
veterán
Csáó skacok. Help!!! VGA vásárlása előtt állok. Szerintetek melyiket vegyem a kettő közül?
1. GTX275 Gainward
2. 4890 Radeon??? Válaszotokat előre kösz!
Jelenleg egy 4870-et nyüstölök.[ Szerkesztve ]
-
Pug
veterán
válasz vzsryl #35990 üzenetére
Átalakítóval és nélküle is prdukálta azt, hogy nem vitte a konfigot
Szerintem egyszerűen nem tudott a 12-s ágakon elég kakaót pumpálni...
Mivel vagy 1 napig foglalatoskodtam, hogy kizárjam a probléma forrását a hardverelemk közül, én kizárnám a user error-t[ Szerkesztve ]
-
vzsryl
nagyúr
Akkor csak user error-ra tudok gyanakodni. Pl a procnak szüksége lehetett a 8pines csatira, de csak 4-est használtál. A BS I.-es olyan túlméretezett, mint a PNF, tehát nagyon bírja a strapát.
(#35987) paavoo: Elírás.
megprobaltam alairni, de a tollam nem fogja a monitort:/𝔹𝕒𝕔𝕜 𝕋𝕠 𝕃𝕚𝕗𝕖
-
vzsryl
nagyúr
Valószínűleg már elfáradt a kondija, amit ha cseréltettél volna, akkor ment volna tovább, mint előtte.
(#35983) paavoo: Szia!
A Gigabyte-ra 1 évvel több garancia van, és más rajta a matrica.
[ Szerkesztve ]
-
paavoo
aktív tag
hy
Sapphire Radeon HD5770 1GB DDR5
Gigabyte Radeon HD5770 1GB DDR5 (R577D5-1GD-B)kettő között mi a különbség? 2k huf eltérés van. Illetve melyik ajánlott vételre?
ebbe lenne: Gigabyte MA770T-UD3P[ Szerkesztve ]
-
vzsryl
nagyúr
válasz #31342592 #35947 üzenetére
Ha majd kicsit jártasabb leszel a témában, akkor kezdj el vitázni. De addigra már Te is át fogod látni a helyzetet, és nem írsz ilyen badarságokat.
Nincs bennük védelem, csak rá van írva. Ha nem hiszed, akkor szedd szét és nézd meg.(#35960): Adj hálát az égnek! Egy 5k-s FSP 350PNF erősebb, sokkal minőségibb, magasabb hatásfokú és összehasonlíthatatlanul biztonságosabb az összes gagyi tápnál, mint pl Codegen, HKC, LC Power, Deer, Mercury stb. Ezek lehetnek akár 600W-osak is, attól még a kis 350-es FSP tovább bírná egy műterhelésen.
(#35958) werszomjas: Az 512MB-os 8800GTS kb. HD4770-es szinten van, tehát a HD4830-as és HD4850-es közé tehető be.
(#35959) RootRulez: Az 512MB-os sokkal gyorsabb a HD3870-nél. Az utóbbihoz inkább a 320/640MB-os áll közelebb.
-
viktorhmv
senior tag
-
viktorhmv
senior tag
Sziasztok! Egy HD4890-esel elbír a 400 W-os FSP tápom egy normál konfigban?
Előre is kösziGrafikai és arculattervezés. Ezzel foglalkozom hivatás szerűen. Ha szükséged van egy lelkiismeretes tervezőgrafikusra akkor dobj egy PÜ-t nyugodtan. www.viktorsebok.com
-
carrot
tag
Jól teszem, h most veszek egy 4770/4850 VGA-t, s mondjuk öt hónap múlva lecserélem egy 5850re? Nem látom értelmét most a 5700 szériának, mert később talán 1600felbontásban leragadnak. Köszönöm a véleményeket!
@ RootRulez: köszi, ésszerűbbnek gondoltam, de csak megkérdeztem.[ Szerkesztve ]
-
RootRulez
félisten
válasz werszomjas #35968 üzenetére
ehhez a felbontáshoz mindenre elég egy 512MB-os eleve 1600 alá mindenre jó Amihez pedig nem lenne elég annyi memória, oda már a GPU gyengus... Egyes esetekben a karit még vissza is fogja a kétszer akkora memória...
-
Stirbi
addikt
válasz werszomjas #35968 üzenetére
teljesen megfelel az 512mb os verzio a hd4850 esböl. ime egy teszt
[ Szerkesztve ]
-
werszomjas
addikt
válasz RootRulez #35966 üzenetére
1280×1024-et tud a monitorom, szóval ennyi lenne a max
van új:
HD4850 512MB GDDR3 DDVI-I/TVO 25 300 Ft
ez is megteszi? nem lassabb mint az 1gbos?vagy pedig van
HD5750 1GB GDDR5 - DirectXŽ 11, ATI 32 600 Ftazzal nem járok jobban? nagyobb számú, és nem sokkal drágább
[ Szerkesztve ]
üdv
-
RootRulez
félisten
válasz #31342592 #35960 üzenetére
Én is elvoltam vagy 8 évig gagyi tápokkal, de akkor még p2-p3asaim voltak, és akkor talán még azok a tápok se voltak annyira gányok, mint most. Ha meás nem, legalább anyag több volt bennük. De a mai alkatrészeimet nem merném rájuk bízni... Ha másért nem is, azért, mert ott van egy 500as Codegen fajta táp és amin az mér elfüstöl, azt még egy 350-es fsp elviszi.
Miért ne vennék szívesebben egy márkás tápot 8K-ért, mint egy nem márkásat 5Kért?
-
RootRulez
félisten
válasz werszomjas #35962 üzenetére
Nem gyengén, de nem feltétlen kell az az 1 giga ram, mekkora felbontással használnád?
-
Gerisz
addikt
válasz werszomjas #35958 üzenetére
Melyik GTS-el?
segítség!
5770 vagy 4890?
Nekem a 4890 jobbnak tűnik. Az ár 2.000huf-al drágább a 4890.
Foglalkozzak most a DX11-el? Nem tudom mennyit vesz vissza majd a 4890-ből. -
GML
őstag
Üdv! Pro/E, SolidEdge, autocad 2D progikhoz milyen VGA-t érdemes venni?
-
RootRulez
félisten
-
werszomjas
addikt
Meg tudja nekem mondani valaki, hogy egy GeForce 8800GTS, milyen szinten van egy ATI-val szemben?
Tehát a HD×××× , hanyas kártyával van egálban teljesítmény terén?
üdv
-
Stirbi
addikt
válasz kelly7 #35951 üzenetére
egyáltalán nem éri meg a többlet fogyasztást.inkább hd4670 ha kevés akkor huzal rajta, procidon is és karaj lesz, de ha van keret akkor vegyél hd4830+hd4850 idöttálobb, és a fogyasztásuk sem vészes.
a 4830 ár /érték arányban nagyon jo választás, tuningot szépen viszi elérhetsz vele szép teljesitményt.
[ Szerkesztve ]
-
joi29
őstag
válasz kelly7 #35954 üzenetére
-Fogyasztás tekintetében a 4670-nek van a legjobb teljesítmény/W aránya,
igaz a legtöbb tesztben a 4730 átlag 25~30%-al teljesít jobban,
na de milyen áron?
-Közel 2x fogyasztás árán + van olyan játék ahol alig teljesít jobban nála.
-Ha engem kérdezel a 4830 sokkal jobb választás a 4730-nál mivel 1 tápcsatival
rendelkezik no meg ugye felbontástól függően akár 15~20%-al is jobban teljesít
a játékok nagy részében és csak alig drágább nála. -
lsc
nagyúr
-
kelly7
aktív tag
Hát ez az,hogy nem tudok dönteni
Gondolom azért a 4730 erősebb,már csak a ddr5-ből kiindulva,de nem tudom,ez a jobban melegedés mit jelent mondjuk élettartam szempontjából.Van akinek nem egy borzasztó összeg a 20K,de én nem akarok mondjuk egy év múlva venni egy másik kártyát,mert ez elfüstöl. -
Doki1979
csendes tag
Lécci help!!!
melyiket válaszam?
Gigabyte ATI 4890 1GB zalman
MSI NVIDIA 275GTX 1GB Twinforce OC
4200 Ft-al drágább a geforce
kössz
-
Benyaking
aktív tag
Hello!
E8600 mellé ajánlanátok egy vgat?
max 60-70 használtan! -
hkari
őstag
Köszi!! És milyen márkát ajánlotok?
-
werszomjas
addikt
Ehhez a géphez milyen VGA-t érdemes venni?
Alaplap: GIGABYTE GA-MA770T-UD3P
Processzor: AMD Phenom II 720 2.80Ghz AM3 BOX Black Edition
Memória: 2×KINGMAX TinyBGA 2048Mb DDR3 1333MhzValami olyan kell, amin futnak a mai és a jövő jatekai 1280*1024 ben ha lehet jóó minőségben, maxon, asszem ennyit tud a monitorom csak
üdv
-
Teasüti
nagyúr
Nemtom én vagyok-e a felbújtó, de látom szétoffoltátok a topicot.
Jó éjt mindenkinek! -
Ari18
őstag
válasz mustad1 #35925 üzenetére
Itt olvashatod el részletesen közepe felé találod.
Szenya3: Eddig szerencséd volt, vagy nem komoly gépet hajtottál velük. Ez nem csak szöveg. saját tapasztalat. Anyám gépében levő codegen csak úgy feladta egyik napról a másikra és vitte magával, a procit, ramot, lapot. Ennyit erről...
#35927 vzsryl Tudom, de nem találtam sehol FSP Everest 500-at.
Mondjuk az a 400-as Corsair szinte minden géphez elég, persze nem 2GPU-s rendszerhez.[ Szerkesztve ]
-
vzsryl
nagyúr
válasz Gallac #35917 üzenetére
Zalmann-ból nins is olyan táp, amit lehetne ajánlani. Mindegyik túlárazott FSP beles konstrukció. Ha már FSP, akkor sokkal inkább PNF, GLN, GHN, Everest.
(#35921) mustad1: Bőven elég. Simán bedobhatnál egy Quad procit is ezekhez a tápokhoz, és húzhatnád is.
(#35924) Ari18: Ezek közül pont nem ajánlott egyik sem. Max. 10k-t érnek.
(#35926) Szenya3: Ez aztán okos hsz volt. Azért nem ajánljuk a gagyi tápokat, mert nincs bennük védelem, és így élet és vagyonvédelmi szempontból kerülendőek.
Értsd: Ha elszáll, akkor vihet mindent magával a gépből, és még tűzet is okozhat.[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
Sosem értettem minek venni drága tápot, 2x-es, 3x-os áron, amikor olcsóval is ugyanazt kapja az ember.3 tápom volt és ugyanennyi gépem, mindeggyik táp kb kakás noname ilyen mercury, q-tec stb, de még soha nem volt bajom velük. Ha már kiad ember többszörös árat mert fél hogy elromlik, akkor miért nem vesz rosszat és max, ha nem jó, másodszor is megveszi? Nem értem, nincs benne logika. Ja igen biztos mert az egész gép rövidzárlatot kap Marhaság sztem.
[ Szerkesztve ]
-
mustad1
tag
válasz RootRulez #35922 üzenetére
Köszönöm!
nem tervezem az átépítést
igazából csak a cod 6 miatt szeretnék új vgat- bár ha hisziterk ha nem a hd2600xt-mel 1920*1080 ban kb 35 fps-sel fut élsimítás nélkül és a füst kikapcsolva.
én tökre megdöbbentem
4
köszönöm srácok a segítséget, azhiszem egyenlőre nem fektetek be 40 ezret azért h legyen 4xAA-m
köszönöm mindenkinek aki segített!pana fz 28. abszólúte kezdő, de! lelkes!
-
Ari18
őstag
válasz mustad1 #35919 üzenetére
Vegyél, mert nem valami biztonságos a mostani. Valószínűleg el sem bírná.
Giga superb 460 (400-as FSP belső)
Corsair cx400 halk, erős, (seasonic belső)[ Szerkesztve ]
-
mustad1
tag
Köszönöm!
közben énis fekaptam milyen van de a kutya szétrágta az usb kábelt igyí nemtudom felrakni. _
amilyet linkeltél olyanom nincs, és már szabad olyanom sincs amit a dvd olvasóra kéne ternni...
akkor új táp is kéne,
esetleg valami ajánlás?
(csak ha kéne új táp)pana fz 28. abszólúte kezdő, de! lelkes!
-
vzsryl
nagyúr
Szia!
A DX11 támogatás és az alacsony fogyasztás miatt a HD5770-et javaslom.
(#35912) mustad1: Attól a táptól minél hamarabb szabadulj meg, és vegyél valami normálisat, aztán jöhet a VGA is.
Itt tudunk segíteni táp kérdésben: Melyik tápegységet vegyem? /Mielőtt kérdezel, olvasd el az első hsz.-t!/megprobaltam alairni, de a tollam nem fogja a monitort:/𝔹𝕒𝕔𝕜 𝕋𝕠 𝕃𝕚𝕗𝕖
-
Ari18
őstag
válasz mustad1 #35908 üzenetére
Szia!
1.) Nem mindegy, hogy milyen márkájú a táp, ha márkás, tehát nem Codegen, HKC, LC power,Deer, akkor gond nélkül.
A 4850-nek egy 6 pin-es csati kell a tápról. Általában adnak a vga-hoz átalakítót.2.) Szerintem igen, de majd mások megmondják a tutit.
gainwardgs: Nem lesz kevés, mivel GDDR5 van rajta.
[ Szerkesztve ]
-
gainwardgs
veterán
5770 esetén nem lessz kevés a 128-bit????
-
hkari
őstag
Sziasztok. Holnap szeretnék videokarit venni,és nem tudom eldönteni h melyiket...
Ehhez kéne,ezért is holnap megyekCore i5-750
Ocz 3*2 GB ram
Asus P7P55D Pro lap..Nem vagyok egy nagy játékos,szóval nem kell valami brutális vga.
Ezeket néztem:
Ati Radeon PCI-e HD4870 1Gb ASUS 37 125 Ft
Ati Radeon PCI-e HD4890 1Gb ASUS 46 625 Ft
Ati Radeon PCI-e HD5770 1Gb GIGABYTE 40 625 FtMelyiket vegyem szerintetek?
-
mustad1
tag
sziasztok!
mindig szívesen segítetek ezért merek ide írni?
1. a tápom 400w-os,
elbír e 1 4850 es vga-t? procim c2d 2650, 2 winyó 1 dvd író van a gépbe. elbírja a táp? kell neki amúgy külön áram? ha kell azt honnan kapja, alaplapról? tápról?
2. ha veszek 1 full hd-s tv t azt hdmi kábellel gond nélkül össze tudom kötni a vga-val játszani?
ksözönöm srácok előre is!pana fz 28. abszólúte kezdő, de! lelkes!
-
Ari18
őstag
válasz gainwardgs #35906 üzenetére
Egyértelműen az 5770. Kisebb fogyasztás, hűvösebb, Dx11.
Olyan kis felbontáshoz, meg bőven elég. -
gainwardgs
veterán
Monitorom 1400x900
Alaplap giga x48-ds5
proci: E6750 @ 3500mhz
táp : corsair vx450a palit gtx260 az huzott 625 mhz és 1100memoria
az ati az sima 5770szval meik szerintetek???
-
Teasüti
nagyúr
válasz vzsryl #35897 üzenetére
M12II van nekem. Pont.
ADatlapomon van szarul megadva, majd javítom, amint lesz kedvem előkukázni a jelszavam...
Amit linkeltem táblázatot (oldalt), az az.
Elbír ez még egy 96gt-t?Vásárláskor sima M12-est szerettem volna, de itthon nem lehetett kapni. Jobbnak tartom az első verziót. Már nem emlékszem, lehet csak akkor derült ki, mikor házhoz jött, h elveszett vhol útközben a második venti róla.
-
lsc
nagyúr
válasz gainwardgs #35902 üzenetére
A 19-es monitor gondolom 12xx vagy 14xx felbontású, és a többi cucc /proci, lap táp/ ?Az az ati driver gond legenda /mármint hogy nagyon rossz/, hibák mindkét gyártónál vannak de előbb utóbb javítják .
Az élet kegyetlen .
-
gainwardgs
veterán
Syastok!
vga vásárlás előtt vagyok
2 kariban gdolkodom: sapphire 5770 42000ft
palit gtx260 Sonic OC 40000ft
Atim sosem volt és rosszakat hallottam a driverekről, 8800gt-ről bővitenék.
19-es monitorSzerintetek???