-
PROHARDVER!
Kérdés előtt olvasd el az összefoglalót!!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Héraklész
aktív tag
válasz
Busterftw #189789 üzenetére
Lehet hogy más azzal érvel, én nem tudom mi a helyzet, csak találgatunk szerintem, én biztosan. Nekem úgy tűnik NV kisujjból kirázza, AMD meg vért izzad hogy felzárkózzon. Ami sikerült is neki, de nyilván nem akar kártyánként veszteséget termelni csak hogy elmondhassa x százalékot nőtt a részesedése. Annak semmi értelme nincs. A piaci részesedés csak egy statisztikai adat. A profit nagysága az, ami egyedüliként számít mindegyik cégnek.
Az AMD gazdasági osztály vezetői meg nyilván nem hülyék... -
Héraklész
aktív tag
válasz
ggbuffon1897 #189786 üzenetére
A költségek kötik őket. Nem árazhatnak le a világba! Ha a termék nem profitábilis az alacsony ára miatt, akkor muszáj magasabb áron adniuk. Az NV az, aki versenyelőnyben kénye-kedve szerint árazhat.
-
Héraklész
aktív tag
válasz
deathcrow42 #189519 üzenetére
Igen, arra, köszi!
#189529 kukulec, Miért vinné lejjebb az árat ha megveszik így is? Nem a szállítási és eladási számokat akarja feltornázni a profit ellenében, hanem fordítva.
Minél nagyobb profit minél kevesebb cécóval - ez a cél. -
Héraklész
aktív tag
válasz
NeoPampalini #189332 üzenetére
A lényeg, egyformán érinti a két céget. ;-)
-
Héraklész
aktív tag
válasz
NeoPampalini #189205 üzenetére
Nem azért, hogy kötekedjek, de mindkét cégnek Kaliforniában van a központja. Ha az NVidia drágul a vám, szállítás, áfa, akármi miatt, akkor ugyanúgy az AMD is.
-
Héraklész
aktív tag
válasz
CriticalHit #189153 üzenetére
A játék a GPU ellen? Te AI vagy?
-
Héraklész
aktív tag
Nem ez alapján vásárolok VGA-t. Kíváncsi vagyok a feltett kérdésre adott válaszokra. Nem szabad ilyet kérdezni? Gőzöm sincs hogy van-e nagy különbség a brandek között vagy nincs. Szívesen olvasnék erről tanulmányt, tesztet, konklúziót...
Az Intelről hallottam hogy béna, mert bizonyos számításokat/fordításokat kihelyez a CPU-ra, nem tudja hardveresen megcsinálni.
De nem értek hozzá, nem tudok konkrétan rákérdezni a grafikai kódnyelvekre, utasításkészletekre, összességében érdekelne a dolog.Köszi a linket, de az meglehetősen régi, nem igazán tűnik aktuálisnak.
-
Héraklész
aktív tag
Nagyjából egyforma az NV és az AMD videókártyái között annak mértéke, amivel a CPU-t terhelik adott játékkal és felbontáson? Vagy van különbség etekintetben?
-
Héraklész
aktív tag
Hihetetlen hogy hosszú évek után végre kinézek egy videókártyát, az 5070-est, amúgy számomra optimális lenne 6-7 évig is, erre az IgorLab kiméri, hogy ennek a legnagyobb a hotspotja, 107 fok! Hát kösz!
Mi van az AMD lappal? Arról nem is szól az IgorLab cikke... -
Héraklész
aktív tag
válasz
Spectre01 #187683 üzenetére
Nyilván nem fog esni egyik videókártya ára sem, hiszen a kereslet sokkal nagyobb, mint a kínálat. Minél nagyobb sláger egy termék, pl. a Radeon 9070, annál inkább tartja az árát.
Szóval az csak vágyálom, hogy 2-3 hónap múlva olcsóbb lesz, semmi realitása nincs -sajnos. -
Héraklész
aktív tag
válasz
RetepNyaraB #187306 üzenetére
Mindez várható volt és nyilván a 40-es széria drágulni fog.
-
-
Héraklész
aktív tag
Ja bocs. Ebből a válaszból indultam ki:
When was GTA 6 revealed?
GTA 6 was officially revealed in December 2023. It is scheduled for release in autumn 2025, sometime between September and November.
Ha még több év, tényleg nem releváns.
-
Héraklész
aktív tag
A rövidesen megjelenő GTA 6-hoz milyen kártyát ajánlotok? Csak minimumkövetelmény-listát találtam, de szerintem az a kutyát sem érdekli.
-
Héraklész
aktív tag
válasz
4264adam #186451 üzenetére
Az 520 wattos táp 520 wattot vígan elvisz, azért az a neve. A jobbak/újabbak az ennél nagyobb teljesítménytüskéket is elviselik és a tüskenélküli max terhelés lehet náluk 520 watt. A gyengébb tápok a tüskével emelt terhelést bírják el 520 wattig, ami sok esetben túlbiztosított és 530-540 wattig is elmegy folyamatos terhelésnél is természetesen.
-
Héraklész
aktív tag
válasz
Lorden #185228 üzenetére
Úgy számoltam a teljesítményfelvétellel, hogy simán kijön a 450W-ból az egész gép.
A 4070 Super csúcsai 270 W, de amúgy a max 220 W. Az 5700G proci 88 W csúcson. A többi alkatrész elenyésző (összesen kevesebb, mint 100 W) teljesítményt használ.Azzal tisztában vagyok, hogy a kalkulátorok jóval túlbecsülik a fogyasztást biztos, ami biztos alapon, ahogy a bottleneck kalkulátorok is használhatatlanok sajnos. Erről például Kolopele véleménye.
Szóval a tanácsokat szívesen veszem és megköszönöm a fáradságot, de nem azt kérdeztem milyen tápot vegyek, ez adott sajnos. Ha most venném nyilván fölé lőném, ahogy kell.
-
Héraklész
aktív tag
Be Quiet! Shadow Rock 3 450W mellé vennék egy 4070 Supert a gépbe, kell adapter vagy azonnal használható?
-
Héraklész
aktív tag
válasz
Csibor007 #184852 üzenetére
Főleg az olcsóbb szegmensben ne várj csodát.
Olcsóbb semmiképp nem lesz egyik termék sem, hiszen kb. önmagával versenyez az NVidia. Bolond lenne olcsón kínálni bármi értéket.
Először a topot jelentik be, aztán szállítják, majd hónapokra rá az alattalévőket, legutoljára valószínűleg a legkisebb kártyákat.
Most még sokan kivárnak, de bejelentéskor rájönnek, jó nekik a régebbi is, így megugrik az igény, felmegy a régebbi ára (valamennyivel), miközben jön az új.
Nem, olcsó nem lesz semmi.
Mikor kell venni? Most. Néhány hónappal ezelőtt jobb lett volna, de az időt nem lehet visszapörgetni. -
Héraklész
aktív tag
válasz
Rottweiler89 #181579 üzenetére
Egyetértek, de ha már az van neki? Egyébként minden alkatrészre el lehet mondani, hogy pont ne azon spóroljunk: Táp, alaplap, videókártya, memória, ház, monitor, billentyűzet stb.
-
Héraklész
aktív tag
válasz
Rottweiler89 #181553 üzenetére
Az jó lenne, ha tartalék lenne, de az ember abból főz, amije van. Néhány éve (még a chiphiány előtt 1-2-vel) itt a 450 W-os tápokat ajánlgatták, mert úgy vélték, a fogyasztás csökkenőben lesz.
-
Héraklész
aktív tag
Alaplap: B550 Gaming Plus
Processzor: 5700G
Memória: 32 GB
Táp: Straight Power 11 (450W)
Monitor: 4K (nem HDR)
Ház: átlagos ATX, jól szellőző.Játékra használnám, másra így is tökéletes. Minimum FHD-ben. Újat vennék. Akciós 4070-eket nézegetem, 230 e-ig max. Kérdés megéri-e, működni fog-e?
Az 5700G processzorban van IGP, ezt használom, de elgondolkoztam rendszerbővítésen.
A baj, hogy ez a proci limitálja a PCI-E-t 3-asra azt hiszem, tehát kell a szélesebb PCI-E. A táp is kicsi, mellé AMD vagy bármi komolyabb már nem jöhet szóba.
De ha ezeket cserélném, akkor alaplapot is kellene, meg ahhoz már memóriát is.
Szóval ebből a konfigból hoznám ki a legjobbat, ami még "megéri", ami még használható néhány évig.Úgy vélem, a 4070 tranziensei még beférnek a 450W-os táp korlátai közé.
A proci kihasználtságát nem tudom modernebb játékoknál. Ha lenne jó kártyám, kipróbálnék sok játékot. Red Dead Redemption 2-t és újabbakat.Megéri? Működik ezzel a konfiggal vagy inkább az egészet cserélni kéne? (Akkor hagyom x évig természetesen.)
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Techpowerup VGA /GPU kiadások időrendben, valamint teljesítmény összehasonlítására alkalmas/
Játék tesztek és GPU vs GPU tesztek (Angol) Link 1 - Link 2
A GPU-k grafikus egységeinek listája: AMD, Nvidia, Intel ARC.
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Forza sorozat (Horizon/Motorsport)
- Milyen RAM-ot vegyek?
- Samsung Galaxy A55 - új év, régi stratégia
- Tőzsde és gazdaság
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- További aktív témák...
- AKCIÓ! HP Elitedesk 800 G1 USDT mini asztali számítógép - i7 4770S 16GB RAM 128GB SSD Intel HD
- Laptop felvásárlás , egy darab, több darab, új , használt ! Korrekt áron !
- Csere-Beszámítás! Olcsó Gamer laptop! MSI Cyborg 15 . I5 12450H / RTX 4050/ 16GB DDR5
- Samsung Galaxy S21 FE 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Bomba ár! HP EliteBook 820 G2 - i5-5GEN I 8GB I 256GB SSD I 12,5" FHD I Cam I W10 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest