- Vezetékes FEJhallgatók
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- Melyik tápegységet vegyem?
- Azonnali informatikai kérdések órája
- Mikrokontrollerek Arduino környezetben (programozás, építés, tippek)
- Milyen notebookot vegyek?
- Milyen monitort vegyek?
- HP notebook topic
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- Lenovo Legion és IdeaPad Y széria
-
PROHARDVER!
Kérdés előtt olvasd el az összefoglalót!!
Új hozzászólás Aktív témák
-
PuMbA
titán
válasz Abu85 #169503 üzenetére
Akkor az Unreal Engine 5-tel mi lesz a helyzet? Nem lesz DXR? Egyáltalán nem is lesz ray-tracing benne? Ugye az UE5 eléggé meghatározó motor lesz, mert nagyon sokan váltottak rá. Amit néztem videókat fél évvel ezelőtti állapotról, egy 3080 és egy 6800XT ugyanazt a sebesség szintet hozta a Matrix demóban.
[ Szerkesztve ]
-
PuMbA
titán
válasz Abu85 #169496 üzenetére
RTXDI és RTXGI-jal mi a helyzet? Ezek az összes RTX GPU-n futnak. Az első RTXDI alkalmazás a Cyberpunk 2077-ben lesz, ahol az RT Overdrive módban ezzel megszűnik a fények darabszámára vonatkozó korlátozás. Jelenleg a Cyberpunk-ban 16-nál több nagy volumenű fény nem lehet, illetve egyszerűbb geometria esetén 100 fény írnak például Quake 2 RTX esetén. Ez ugrik föl milliós darabszámra az NVIDIA szerint. Unreal Engine 5-tel demózzák egyébként főleg ezt a két fícsört, külön UE5 NVIDIA branch-csel, gondolom ez muszáj lesz NVIDIA kártyák esetén, különben nem lesz optimális az UE5 rajtuk.
[ Szerkesztve ]
-
PuMbA
titán
válasz Abu85 #169469 üzenetére
Hát remélem megoldják valahogy a régebbi hardverekre is, mert a Kiberpunk 2077-et most "full" RT-vel tudom tolni 3060-nal FullHD-ban. Ha az RT számolás fele vagy negyed ennyibe kerülne, akkor vígan 60 fps fölé kerülnék.
koko52: Mondjuk a Fortnite a saját plasztik grafikájával sose a valóságot akarja modellezni.
[ Szerkesztve ]
-
PuMbA
titán
válasz Abu85 #169467 üzenetére
És akkor nem lehet megcsinálni, hogy először meghatározzuk az általános számoló egységekkel, hogy mi nem látszik és aztán pedig ami látszik, azt ráengedni az RT egységre?
ribizly: Ja, sajnos az RDR2 állatorvosi ló. A legtöbb játéknál ketyeg az óra, amikor kötelezően ki kell adni a játékot, ha kész, ha nincs, ha közbejött fél év csúszás.
[ Szerkesztve ]
-
ribizly
veterán
válasz Abu85 #169462 üzenetére
Anno (BME VIK-INFO Számítógépes grafika és képfeldolgozás tárgy) úgy tanultam, hogy ez alapvetően egy képlet, ami kiszámolja szépen a dolgokat. Persze akkor még nem volt hozzá elég erős vas, hogy mindezt real-time megcsinálják.
A HPRT ha jól értem, akkor valamilyen szinten más (optimalizált?) formulát használ, ergo a fizikai szimuláció kiszámítási képlete nem változott, hanem a megjelenítés (mégsem kell mindenre kiszámolni?!?) meg az ahhoz tartozó számítás módja. Ugye?@#169464 PuMbA
És RDR2-ben csak le tudtak programozni azok a drága fejlesztők egy rendesen működő tükröt 2018-ban.|•| https://hardverapro.hu/tag/ribizly |•|
-
ribizly
veterán
válasz Abu85 #169459 üzenetére
Úgy értem a HW sebessége erősen korlátoz. És ez ott mutatkozik meg főleg, amikor RX-en akarjuk futtatni ezeket a címeket bekapcsolt RT-vel.
Az, hogy melyik cég az engine-jében, config-jában mivel próbál "csalni" (DLSS(3!)/FSR, HPRT, visszaverődések számának limitálása, vegyes használata az RT-nek mindenféle egyébbel), hogy valami értelmes FPS értéket is kapjon a játékos már egy másik téma. Szerintem tök jó, hogy eljutottunk idáig, szóval részemről minden megoldás szívesen fogadott, ami ennek segít.
És mondom ezt úgy, hogy a mai napig az egyik legszebb játékoknak a RDR2-t meg az AC Odyssey-t (Uncharted4, The Last of Us 2-ről nem is beszélve) tartom, ahol ugyan vannak RT szerű megoldások, de azok nem azok..[ Szerkesztve ]
|•| https://hardverapro.hu/tag/ribizly |•|
-
Majom19
tag
válasz Abu85 #160998 üzenetére
Csak gyorsan átfutottam az írásokon:
Geil: 1,9 diesel + turbó ! (tdi) : 104 ló ÉS egy turbó is kell hogy ott legyen lóerőben mint egy kisebb köbcentis sima szívó benzines....pont.
Sakal83: Chiphiány
Abu85: A gyorsulás a stage 2 szinttől jön, míg a stage 3 szintnél akkora hátrányt kap
#Dízeltuning.
Bocs.Igen
-
palfitom
félisten
válasz Abu85 #160983 üzenetére
"az NV-nek ugyanilyen gondja van" - Ebben a topikban ez nem divat Még azok sem hajlandók megemlíteni, hogy vannak problémák az nvidiával, akik sokat szívtak vele, inkább felülnek a többség által mormolt "szidjuk a Radeont, az a biztos" vonatra...
Life is too short to drive boring cars. * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * Szakmai kérdésekkel NE PRIVÁTBAN keress, annak a fórumon a helye! Köszönöm!
-
veterán
válasz Abu85 #160983 üzenetére
Mondjuk én azt tartom eleve nonszensznek, hogy minden konzolban AMD van, nem csak GPU, de CPU is, és MÉGIS PC-n jobb az Intel és az Nvidia. Valószínűnek tartom, hogy más utasításkészleteket tartalmazhatnak, máshogy kel őket programozni, vagy én nem tudom (ahogy látom, te jobban értesz hozzá) vagy jobb támogatást kapnak az oda való fejlesztésre.
Pedig hardveresen a konzol is egy pc, ha vééégre implementálnák hogy esetleg desktop alkalmazásokat is lehessen telepíteni (táblázatkezelő, szerintem még egy photoshop is elszaladna rajta) és így jobban helyettesítsen egy pc-t, még talán vennék is.Mondjuk én világ életemben csak PC-n játszottam, de mostanában néha PS4 Pro-val is játszottam és láttam is, hogy na ott egy tearing meg ez most belassult, nem annyira zavaró módon, de PC-n nem bocsátanám meg.
https://tinyurl.com/rasoapro
-
kolopele
nagyúr
válasz Abu85 #160982 üzenetére
Én ezt a dolgot nem fogom körbemagyarázni ha nem baj. Nekem annál több bizonyíték nem kell,mint amikor összehasonlítom a játékok futását a saját gépemen, és tízből kilencnél azt tapasztalom, hogy a DX11 stabilabb fps - t eredményez. Ugye a 12900k nem számít régi és elavult processzornak?
-
kolopele
nagyúr
válasz Abu85 #154832 üzenetére
Megvárom az Alder Lake - et, akkor majd lecserélem a 9900k - t (ami mellesleg nem gyenge processzor). AMD nem kell továbbra sem. A másik meg, hogy folyamatosan ne menjen egy kártya azért 80 fok felett a semmiért, pláne 95 fokon, azért ne essünk túlzásokba sem (nem beszélve az ilyenkor felzúgó ventikről), főleg hogy 85 fok környékén eleve visszavesz már az órajelből a legtöbb VGA. Nyilván egy 340W TDP - s kártyát nem könnyű lehűteni 70-75 fok körülire, de a Gaming X Trió azért képes erre pici alulfesz mellett.
[ Szerkesztve ]
-
nubreed
veterán
válasz Abu85 #154822 üzenetére
A 99% kérdésköre egy dolog. Az alapvető probléma az, hogy 10 fokkal felmegy az új driver miatt a GPU hőfok és azt jól méri az AB is és minden hasonló, szenzor data -ból kiolvasó program. 10 fokos emelkedés a semmiért engem is rohadtul idegesítene.
We are the first of cyber evolution. We are the first to program your future.
-
kolopele
nagyúr
válasz Abu85 #154787 üzenetére
Értem. Akkor ez most jó vagy rossz? Nem nagyon vagyok azzal kibékülve, hogy egy eddig tökéletesen futó 70 fokos VGA esetében mostantól 80 fokot lássak plusz nagyobb zajt halljak. FPS - ben miért nincs akkor semmi változás? Na meg amikor 99% - on megy egy kártya, azt hova tudja még fokozni? Amikor a fölé menne úgyis visszább vesz az órajelből.
Haver feltette, ő v-sync mellett játszik 60HZ - en, és a VGA elkezdett melegedni meg 90% felett dolgozni a 60% helyett, de ezenkívül semmi extra. Így mi az értelme?[ Szerkesztve ]
-
killbull
aktív tag
-
Casanova*
veterán
az oké,hogy jobban hasít a CF. mégis sokan panaszkodnak,hogy instabil.
(#36857) Sondi1986: jól van 7950 gyorsabb,mint GTX760.
[ Szerkesztve ]
"Ha bírálnak téged,akkor valamit jól csinálsz. Hiszen csak azt támadják,akinél a labda van." ( BRUCE LEE ) ヅ ҳ̸Ҳ̸ҳҳ̸Ҳ̸ҳҳ̸Ҳ̸ҳҳ̸Ҳ̸ҳҳ̸Ҳ̸ҳ
-
-
Viccelsz, az Intel térden könyörögve hozta ezt a kis újévi ajándékcsomagot, és ígérték, hogy a 4770k-ből egy ES-t fogok kapni... Csak nehogy rosszat mondjak a cégről, mert annak beláthatatlan következményei lennének rájuk nézve...
Miresz: Lehet, a cpu teszteket nem szoktam olvasni, egyelőre ott még az AMD nem nagyon tudta megmozgatni a fantáziámat VGA-knál annál inkább...
Addig gyorsítottuk a világot míg mi magunk maradtunk le...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Techpowerup VGA tesztek /VGA teljesítmény összehasonlítására alkalmas/
Az AMD grafikus feldolgozó egységek listája
Az Nvidia grafikus feldolgozó egységek listája
Az Intel/Intel Arc grafikus feldolgozó egységek listája
5+1 kritikus dolog, amire oda kell figyelned használt videókártya vásárlásánál
Videókártya tesztelések a King's Tech-től, amely nemcsak szórakoztató, de egyben tanulságos is
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest