- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Kódolás Qwen3-mal saját gépen, Cline AI-alapú autonóm kódolási ágenssel
- Jóárasítja két Arrow Lake-S CPU-ját az Intel
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Milyen videókártyát?
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Milyen monitort vegyek?
- Példátlan a 2 nm-es TSMC node iránti kereslet
-
PROHARDVER!
Kérdés előtt olvasd el az összefoglalót!!
Új hozzászólás Aktív témák
-
DWarriorG
csendes tag
Még annyi lenne a kérdésem hogy OC vagy az otthoni tuning?
Konfig:
FSP HEXA 500W
AMD Phenom II X4 Black Edition 955 AM3
2*1gb hyperx-es Kingston DDR3
Gigabyte GA-MA770T-UD3 v1és a leendő HD7850
-
giigz
veterán
válasz
kindacupac #948 üzenetére
Nem
-
Geresics
addikt
válasz
kindacupac #946 üzenetére
7770 1GB (pláne a 12.11-es driverrel).
-
kindacupac
csendes tag
sziasztok.
Asrock B75-GL
Intel Core i5 2500
Sapphire Radeon HD 5770 1Gb GDDR5
4Gb 1333mhz DDR3 rama videókártya helyett milyet tudnátok ajánlani, ami erősebb, jobb, és kb 30-35-be kerül, és kihúzom vele pár évig? Ez is elég most, mert full hd-ban visz mindent, amit kell, fullon(kivéve 1-2 játékot), de azért újítanék. Csakis ATI(AMD) érdekel.
Köszi.
-
AtHoS
nagyúr
Nos kiderült, hogy van a VGA-n HDMI csati, tehát nincs átalakító használatban. Viszont nem tudta megmondani az alaplapjának a típusát, tehát maradt a "függő játszma" egyelőre alaplapi spdif kivezetés ügyében. Nagyon érdeklődött, hogy lehet-e venni ilyen átkötő kábelt és milyen néven lehet keresni, így gondolom nincs már meg a VGA doboza.
-
AtHoS
nagyúr
Qru és Kroni1
Nem láttam a gépet csak telefonon keresztül kaptam tájékoztatást. Ismi elmondása szerint az elérhető "segítség" bevitte a gépet egy számtech boltba, ahol megállapították, hogy erre a VGA-ra nem lehet hangkártyát csatlakoztatni.
Sajnos nem tudom, hogy átalakítóval hozzák létre a HDMI csatit vagy a kártyán alapból van ilyen csatlakozó.
Felhívom ismit ezekkel az infókkal, aztán talán többet is meg lehet tudni
Köszönöm a tájékoztatást
-
Geresics
addikt
Ebben a topicban minden ilyenre van megoldás!
Ráadásul Joecontra gyárt is ilyen kábeleket, csak azt kell megadni, hogy milyen végei legyenek!(#938) fOriginal
Ha nem ragaszkodsz az nVidiához, akkor 7850 2GB inkább szerintem. -
fOriginal
tag
Hi!
Ha kb 60 000Ft- van rá akkor mindegy, hogy melyik márkától veszek GTX660-ast (GIGABYTE GV-N660OC-2GD GTX660 2GB GDDR5 PCIE, GAINWARD 2777-BLISS GTX660 2GB GDDR5 PCIE, GAINWARD 2760-BLISS GTX660 Golden Sample 2GB GDDR5 PCIE, MSI N660 TF 2GD5/OC GTX660 2GB GDDR5 PCIE)?
-
Kroni1
veterán
Nekem is volt olyan karim, és vitt hangot is! Nézted, hogy van-e egy 2 pines SPDIF out csati az ismerősöd alaplapján?! Ha igen akkor oda lehet kötni az alaplapi hangkari SPDIF out kimenetét, (elvileg a VGA-hoz adnak is ilyen 2pines átkötő kábelt) és akkor már megy is a hang a HDMI-n..
-
biroatis
tag
Nah ennyivel is okosabb lettem!!
-
Qru
MODERÁTOR
Ha nem gyárilag van rajta a hdmi csatlakozó, hanem átalakítózol akkor tényelg nem fog hang jönni róla. Ha natívan tudja akkor a hangkártya(vagy integrált alaplapi chip) összeköthető vga-val spdif-el.
Ellenkező esetben egy Radeont keress akár egy régebbi 4830/4850-et vagy modernebbett azokon van integrált 7.1-es hangchip (egyszerűbb mint az nV lappal öszedrótozós megoldása).
Mennyit költene vga-ra és kell-e erősebb mint a mostani 8600GT-je? -
biroatis
tag
Hello! annyira a vidikátyákban én sem vagyok jártas de egy jack->jack kábel ami kb 500 ft-ért már kapsz megoldható a hangátvitel ha nincs a tv-n hangbemenet(jack) akkor az is megoldható ha a kábel egyik vége jack->2 RCA, sztem ez lehet a legolcsóbb megoldás, bár hangsúlyozom nem ismerem a annyira a videókártyákat de sztem nincs oan de ez csak saját vélemény!!!!
-
AtHoS
nagyúr
Üdv Urak!
Egyik ismerősömnek kellene tanácsot adjak VGA ügyben.
Előzmény:
Felhívott valamelyik nap, hogy szeretné a TV-jét HDMI-vel rákötni a 8600GT VGA-jára (van is segítsége egy hozzáértőbb ember személyében, de ezen a területen az illető nem annyira jártas, így hozzám fordult tanácsért), de a szépen megjelenő kép mellett nem érkezik hang. Azóta kiderítettem, hogy külső hangforrást lehet csak ezen VGA-knál rákötni, viszont ezen példányon erre nincs lehetőség a "segítség" szerint.Ezek után a kérdés az, hogy VGA csere esetén melyek a legolcsóbban beszerezhető kártyák, amivel ez a művelet véghez vihető?
Sajnos nem ismerem a TV pontos típusát (fejből nem tudja az ismi és most, miközben már többször felhívott ezzel kapcsolatban éppen dolgozik), így nem tudom, hogy van-e lehetőség külső analóg audió jelet rávinni a TV-re és azt használni a bemenethez, mert talán ez lenne a legolcsóbb megoldás a részére.
-
Acheron
őstag
válasz
Sondi1986 #925 üzenetére
Nem ragaszkodom egyik oldalhoz sem, illetve valamennyire mégis, hiszen eddig ATI kártyákat nyúztam.
Olvastam itt a PH -n teszteket az ATI nVidia kombóról, érdekes elgondolás, lehet, hogy kipróbálom.
Akkor valószínűleg marad az eddigi vonal. Most Asus kártyám van, de gondolom a gyártó nem feltétlenül mérvadó, ha a nagyobb nevek közül választ az ember. Esetleg van olyan hűtési megoldás most a piacon, ami megér némi felárat? (bocs, ha alap dolgokat kérdezek, de három év után most kezdem megint feltérképezni az aktuális technikát) Annak idején a HIS hűtéseit nagyon dícsérték, a Sapphire vapor chamber - ről is olvastam jókat.
Végül is olyasmi kártya kell majd, amit ugyanúgy nem lesz szükség sürgősen cserélni három év múlva, mint most az 5850 -et. A 7950 szimpatikus, hátha egy kicsit lejjebb is megy az ára, míg megveszem. -
subset
senior tag
Igen, az AMD "A" szériája elég jól sikeredett főleg ha a GPU teljesítményt nézzük.
-
Sondi1986
addikt
Hát ha tudsz 3 olyan új játékot mondani ahol ki tudod használni a PhysX erejét akkor vegyél nvidiát.
Én viszont azt mondom hogy 1 évben 1-2 játék használ PhysX-et nem érdemes azért nvidiát venni.
Én a helyedbe ilyet vennék : SAPPHIRE 11196-01-40G HD7950 3GB GDDR5
Vagy ha nv-kell akkor ez: GAINWARD 2555-BLISS GTX670 2048MB -
Geresics
addikt
-
Acheron
őstag
Sziasztok!
Frissíteni fogom a konfigomat, egy 3570K fog menni valószínűleg egy Asus P8Z77-V vagy V Pro lapba, 8 GB RAM társaságában. Jelenleg egy HD5850 van a fedélzeten, ez ideiglenesen marad.
A natív felbontás a konfig frissítés után max 1920 x 1200 lesz. Mire lenne érdemes az 5850 -et frissíteni kb 80 k -ig (érdemes egyáltalán?)?
A PhysX miatt nVidia kártyát is javasoltak nekem - érdemes ebben gondolkodnom? Nagyon nem szeretnék flame -et (!), egyszerűen csak nem volt még nVidia karim korábban. -
Chapel
addikt
Ha minden igaz viszik az asus 6870 dc-met és holnap már meg is lesz a Shappire 7850 2Gb helyette.
Nagyobb teljesítmény, több ram és még kevesebbet is eszik...zseniálisKöszi srácok!
-
biroatis
tag
válasz
Sondi1986 #918 üzenetére
Most dolgozom de este belinkelem Everest-es képet, am ebbe a vidi kártya még nincs benne....az már 50 akk inkább összerakok egy új gépet 80-100 ért,csak azt most kerülném az autóm szervizbe került... azért kérdeztem, de szal inkább azt mondod h nem érdemes kiadni 15-20 ezret a videókártyáért ebbe a gépbe!??
-
Sondi1986
addikt
válasz
biroatis #917 üzenetére
Leírhatnád a lapod pontos tipusát!
De talán egy ilyen gépen is el gondolkodhatnál:
lap: ASROCK A55M-HVS
Cpu: AMD A6-3500 2.10GHz FM1 BOX
ram: KINGMAX 4096MB DDR3 1600MHzösszeg: ~31.000ft és erősebb lenne a mostani gépednél minden szempontból!
-
biroatis
tag
Segitsetek!!
#846 hsz!!!
-
Cutoff
tag
Sziasztok!
Ismerősöm szeretne videókártyát venni játékhoz. GA-G41-MT alaplap és C2D E7500 procija van, DDR3 1333-as ramokkal (8GB). Mi a maximum, amit ez meg bír hajtani?
Másik kérdésem, hogy neki "csak" 2.0 PCIe van az alaplapon, mi lesz, ha olyan kártyát tesz bele, ami 3.0-s? -
Sondi1986
addikt
válasz
lineage2 #910 üzenetére
persze hogy jobb 7870CF a 7970-nél!
Ezt a forumtárst kérdezd meg ő gtx680-ról váltott 7970-re onnét meg 7870cf meg van elégedve vele!
kockaharcos -
lineage2
csendes tag
Sziasztok!
Teljesítményben van különbség 7870CF és a 7950,7970 között?
Néztem több tesztet is,és a crossfire 7870 FPSben legyalázta a 7950et és a 7970et.
Csak nem tudom,hogy bízhatok ezekben az adatokban,egy olyan valaki segítsége kellene aki ért hozzá,vagy már volt tapasztalata ilyennel.
2gb memória és a 256bit elegendő lesz 2,3 évig?Vagy a 3gb és 384bit sokkal jobb,és hiába a crossfire?!
Előre is köszönöm a segítséget
-
Kroni1
veterán
Úgy látszik szarakodik, pedig az előbb nekem jó volt.
Most nézem, hogy a 4850-esek ára már eléggé lement, 10k körül szerintem nagyon jó kártya, régebben volt is ilyenem. Lehet hogy a munkahelyi játékos konfigba mégse veszek AGP-s 3850-et ugyanennyiért, hanem PCI-E-s konfigra upgradelek és egy ilyet teszek bele. Van 10k környékén most más alternatíva esetleg akár házon belül akár nV oldalról?
-
Kroni1
veterán
-
Sondi1986
addikt
könnyebb videokártya választás kedvéért egy erődemonstráció a Bf3-ban:
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Techpowerup VGA /GPU kiadások időrendben, valamint teljesítmény összehasonlítására alkalmas/
Játék tesztek és GPU vs GPU tesztek (Angol) Link 1 - Link 2
A GPU-k grafikus egységeinek listája: AMD, Nvidia, Intel ARC.
- MSI GeForce RTX 5080 16G GAMING TRIO OC majdnem új 2028.04.22-ig magyar garis
- NVIDIA GeForce RTX 3070 Ti Founders Edition
- Csere-Beszámítás! MSI Ventus 3X RTX 4060Ti 8GB GDDR6X Videokártya
- 3DB gyönyörű EVGA GTX260-275-285 Eladó !!
- PowerColor AMD RX5700XT 8GB / Újszerű állapotban / 6 hónap jótállással / számlával
- BANKMENTES , KAMATMENTES részletfizetés Laptopok
- Azonnali készpénzes INTEL CPU NVIDIA VGA számítógép felvásárlás személyesen / postával korrekt áron
- Motorola E40 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- AKCIÓ! ASRock H310CM i3 8100 8GB DDR4 120GB SSD 500GB HDD GTX 1050Ti 4GB Bitfenix Neos 500W
- Azonnali készpénzes AMD Ryzen 1xxx 2xxx 3xxx 5xxx processzor felvásárlás személyesen / csomagküldés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest