- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- Fujifilm X
- Intel Core i3 / i5 / i7 / i9 10xxx "Comet Lake" és i3 / i5 / i7 / i9 11xxx "Rocket Lake" (LGA1200)
- AMD Ryzen 7 / 5 / 3 1***(X) "Summit Ridge" (AM4)
- Steam Deck
- Milyen TV-t vegyek?
- Projektor topic
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Szünetmentes tápegységek (UPS)
- Házimozi projektorok, kiegészítőik és kialakítások haladóknak
-
PROHARDVER!
Kérdés előtt olvasd el az összefoglalót!!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Left18
újonc
Hali!
Gigabyte GTX950 2gb vs. Asus Strix GTX950 2gb
Melyik a jobb kártya? Megéri az Asus azt az ~5K-t? Észrevehető lesz a különbség a két kártya között játéknál?
I5-6500 vagy I5-6600 lesz a párja.
Köszi! -
sfefe
addikt
Sziasztok!
Milyen vga-t ajanlanatok a konfigomhoz? ( tudom nem mai darab. )
Leginkabb csak wot-ozok de a mostani gtx260-nal mar nemigazan lehet mindent maxra tenni.Koszi
udv: sfefe
Vagy olvasom irtatok masnak inkabb varjon mert jonnek az uj kartyak es talan lejjebb mennek az arak?.....
Az élet nem igazságos csak jobb a halálnál...
-
Grave_444
nagyúr
válasz CharlieDrop #82596 üzenetére
Ennek inkább itt a helye. [link]
I5 6500/6600 kell mindenképp ennyi pénzért + GTX 970 vagy R9 390.
-
CharlieDrop
veterán
Sziasztok!
Lehet nem jó helyen kérdezem, de az öcsém szeretene gépet venni, valahol játékra. Rászán kb. 270 ezret monitor nélkül.
Milyen kártyát ajánlotok és mellé milyen procit? (a többit sacc/ ki tudom ezekből találni, de ezek párosításával rég foglalkoztam), Eddig vmi i3 6320 és R390 párost találtam megfelelőnek.
Köszi a választ,
Charlie@(#82597) Grave444: kösz írok oda is
[ Szerkesztve ]
Nem használok AD-blockert a PH! oldalain!
-
Imi1981
veterán
válasz FollowTheORI #82594 üzenetére
Letud játszani csak néha néha beszaggat .Már ezt is használtan vettem kb 3 éve és lehet nincs rendben vele valami .A legújabb driverrel használom amúgy! A gépem amúgy egy Dell optilex 755 . Szerintem megveszem azt a gt630-at és ezt oda adom unokaöcsémnek . Amúgy használtan ilyen 6-7 ezer ft körül van jobb választás a gt630-nál?
-
nagyúr
-
Imi1981
veterán
Sziasztok!
Én használtan szeretnék venni videokártyát (nem játszani) full hd film nézéshez hdmi kabeln keresztül rákötve tévén. Most a gépembe egy geeforce gt220 (néha beszaggat a full hd film) van és munkatársamtól tudnék venni egy gt630-at . Nem értek annyira hozzá ezért kérdezem hogy jobb a gt630 mint a gt 220 ? Ram mennyiségben nagyobb a gt630 2gb a gt220 meg 1gb de a többi adatból már nem tudom megállapítani. Köszönöm előre is a segítséget![ Szerkesztve ]
-
Speed®
HARDVERAPRÓD
válasz Csupingo #82587 üzenetére
30+% van köztük, mellé meg dupla vRAM, ami jól jöhet..ez nem kevés.
-
Csupingo
veterán
válasz Mitírjakide? #82579 üzenetére
Az attól függ, mihez képest. Ha full hd-n játszol, sajna már nem árt a 4 GB ram. Sebességben viszont nem ér meg +16 e Ft-ot, mert nem sokkal gyorsabb a 950-nél. Ha mondjuk 1600x900-as monitorod van, oda elég lenne 1-2 évig a 950 is. Ha várnál pár hónapot, akkor talán lejjebb mennének az árak az új kártyák miatt.
Villám Shakesespeare... Főnök, ha zavarja a fogsora, vegye ki! (M-N)
-
Speed®
HARDVERAPRÓD
válasz StarKiller89 #82585 üzenetére
Az bírja a strapát..R9-X90 is mehet akár, alternatívának. Innentől az ár dönt..
-
Speed®
HARDVERAPRÓD
válasz StarKiller89 #82583 üzenetére
Az autód meg 4 kerekű/piros? ;p Pontos táptípus kell.
380X boltban ~70k, 80ért kaphatsz garis 970et aprón. -
Speed®
HARDVERAPRÓD
válasz StarKiller89 #82581 üzenetére
Felbontás, ár, tápegység, blablabla..
-
StarKiller89
senior tag
sziasztok
8350-es proci mellé és 8 giga ram mellé (ez majd idővel 16-ra fog bővülni) milyen amd videókártyákat tudnátok ajánlani?? mi lenne a legajánlatosabb vétel, ha játék a fő szempont? jelenleg egy 2 gigás 270x-el nyomom, amit kicsit már kevésnek érzek[ Szerkesztve ]
| Samsung Galaxy S23 |
-
Speed®
HARDVERAPRÓD
válasz kiscsibe8 #82572 üzenetére
Jahogy kérlek..ezekhez combos vas kell, főleg 1080Pn. Ha meg ilyen a monitorod, ne használd más felbontason..képminőségnek odatesz.
7950 OCval szépen kiszolgálja, ha erre van keret, nyugodtan vedd meg, esetleg 7970, ha belefér. GTA5 pl. AA nélkül ugyan, de maxon megy ezekkel.
Ha új kell, 960-380/4GB, ill. 380X inkább, ami hasonlót tud.Mitírjakide
960 combosabb jóval, 950 tularazott. Aprón találsz 960/4Gt, garival ~55.[ Szerkesztve ]
-
Mitírjakide?
csendes újonc
Sziasztok!
Gigabyte GTX950 2GB DDR5 GV-N950WF2OC-2GD
Gigabyte GTX960 2GB DDR5 GV-N960WF2OC-2GD
Gigabyte GTX960 4GB DDR5 GV-N960WF2OC-4GDA fent olvasható 3 videokártya között mennyi különbség van? Nagyon érezhető? A 4GB-os GTX960 megéri a 16000Ft-os felárat a GTX950-nel szemben?
-
kiscsibe8
csendes tag
válasz Apollo_21 #82576 üzenetére
Elméletileg belehet állítani AMD-ben ,hogy a megcélzott képkocka sebesség mondjuk 75 legyen. Csak az a gond, hogy ha ki kapcsolom a V-syncet, akkor is felugrik 75 felé.
holozis_HUN Szerintem mindenkinél szétesik V-sync nélkül a kép. Ezért is szeretem bekapcsolva hagyni.
[ Szerkesztve ]
-
Apollo_21
addikt
válasz kiscsibe8 #82572 üzenetére
Hamár szóbakerült h GTA V, nekem most átmenetileg egy 5770 1gigásom van.
Fullhd-n jópár dolgot offolva...nagyjából ha bekéne határolni kb medium a dolgok többsége...akció függően 40-60között bártan mondhatom hogy megy a játék. Átlalában akkor zuhan meg 40re amikor óriási lövöldözés vagy akcióba csöppenek, ekkor hirtelen be is akad pillanatokra, na ekkor a vram elfogy...tehát valszeg nálad is hasonló a helyzet.
A 3gigással valszeg nem fogsz mellé...röhögve kisajtolhatsz belőle high beállításokat.
V-sync-et nem szeretem mivel tartósan nem tartja a 60at, így játszhatattlan szinten tartja olyankor az fps-t...Asus ROG STRIX /ROG-Join the republic/
-
kiscsibe8
csendes tag
válasz holozis_HUN #82573 üzenetére
Pontosabban a GTA 5-nél van annyi, meg a MK X-ben a többit még nem volt alkalmam kipróbálni.
Szerk: Mit jelent a Memória sávszélesség 384 bit? Mire jó az valamint mennyi az ideális?
Igen. Legalább is nálam V-Sync nélkül felmegy 100 fps-re is lowon 1680-ban.
[ Szerkesztve ]
-
kiscsibe8
csendes tag
válasz Speed® #82571 üzenetére
nVn?
Játékoknál a mai játékokra gondoltam, úgy általában. (Division,DOOM,FC Primal,GTA 5,MK X)
Felbontás: Változó. Mivel V-syncel szeretek játszani, ezért a legnagyobb 60hz-es felbontást keresem. Ez általában 1680-as. Például a GTA 5-nél, V-syncel 1680-as felbontásba engedi a 60hz-et, míg FHD-ban, csak 59hz, amit nem nagyon értek. -
holozis_HUN
veterán
válasz holozis_HUN #82568 üzenetére
Kevés a VRAM. Ezért lehetnek mikro laggok.
El errar es humano y el perdonar, divino.
-
kiscsibe8
csendes tag
válasz holozis_HUN #82568 üzenetére
Ez akkor mit is jelentene?
Szerk: Tulajdonképpen elég lenne a 3 giga vram? Mit jelent a Memória sávszélesség 384 bit?
[ Szerkesztve ]
-
kiscsibe8
csendes tag
válasz holozis_HUN #82566 üzenetére
i5 2500k 4ghz és egy 8 gigás ram?
-
kiscsibe8
csendes tag
Hali!
Az lenne a kérdésem, hogy ha egy HD7770-ről (1GB) váltanék HD7950 (3GB)-ra ,akkor pontosan ugyan úgy menne az adott játék lowon, mint a HD7770-el? Tulajdonképpen megvan a kívánt fix 60 fps, de arra lennék kíváncsi, hogy simábban menne a játék?
-
makoss
veterán
Jó reggelt!
Bocsánat ha még korai a kérdésem, de hátha valaki jobban beleásta már magát ebbe a témába így:
Lenne pár kérdésem az új GTX 1070 illetve 1080 kártyákra vonatkozóan:
1. Egyenlőre még referenciakártyákként jönnek ezek ki igaz?
2. Az AMD-nél a Sapphire volt nállam a favorit, ennél melyik változatút érdemes majd figyelni?
3. Milyen hosszú ez a kártya? (ház miatt kérdem)
4. Ezeknél a referencia és a többi gyártó variációinál is a kártya hossza egyforma lesz?
Köszönöm!Külföldről nem rendelek semmit, csak itthoni boltból! Vagy újat, vagy semmit! "A kötözködés a bunkóság melegágya!"
-
nagyúr
-
STC Speed
őstag
Köszi Srácok!!
-
-
-
törölt tag
Sziasztok ! Geforce tulajokat kérdezem , főleg akinek van is ilyen kártyája !
Egy-két kérdés :
1. GTX750 -es VGA-n van HDMI 2.0 kimenet ? Vagy GTX950 -en , vagy melyik NV kártyán van HDMI 2.0 kimenet ?
2. Melyik VGA rendelkezik H.265 hardveres dekóderrel ?
Nem játszani akarok , multimédiára kell . Quadro nem érdekel
köszike előre
-
STC Speed
őstag
Üdv Néktek
I5 2500k 4Ghz em van,mit tudna kihajtani max? 970?[ Szerkesztve ]
-
-
válasz Joker94Hun #82545 üzenetére
35%ért sztem még nem kéne főleg ha októberben jön az 1060as ami alapból 4 v 8gb-al lesz szerelve s kb 970 szintjén fog teljesíteni plusz konnektor nélkül. azzal akkor meg kb dupláznád a teljesítményed, sőt ha karácsony után veszed akkor sztem 4gb os 960 árában lesz kb
Gépelés nem az erősségemasdsdk
-
makoss
veterán
válasz solfilo #82534 üzenetére
Köszi!
Akkor ha eljön az idő lehet érdekelni fog az 1070 vagy az 1080.
Lenne azért még pár kérdésem:
1. Egyenlőre még referenciakártyákként jönnek ezek ki igaz?
2. Az AMD-nél a Sapphire volt nállam a favorit, ennél melyik változatút érdemes majd figyelni?
3. Milyen hosszú ez a kártya? (ház miatt kérdem)
4. Ezeknél a referencia és a többi gyártó variációinál is a kártya hossza egyforma lesz?
Köszönöm!Külföldről nem rendelek semmit, csak itthoni boltból! Vagy újat, vagy semmit! "A kötözködés a bunkóság melegágya!"
-
Speed®
HARDVERAPRÓD
válasz Joker94Hun #82542 üzenetére
960 ~35%al gyorsabb, ezen az OC tolhat még picit, ill. a fogyasztása <fele. Ha jó áron behúzol egy 4GB példányt, jó lehet, de hasonlóan hosszútávon nem lehet rá számítani..ahhoz felsőkategóriás cucc kell most is.
-
Joker94Hun
tag
Sziasztok!
Szeretnék VGA-t váltani és gondoltam hozzátok fordulok segitségért mert én már "kicsit" lemaradtam.
Van jelenleg egy GTX580 VGA-m amihez most fejlesztettem CPU-t(i5 6500).Mióta nincs CPU limitem rájöttem hogy mehetnének már kicsit jobban a legújabb játékok.Nézegettem a GTX 960-970 kártyákat,érdemes lenne mondjuk lecserélni az 580-ast rá?Körülbelül a jelenlegi kártyákhoz mérten hol helyezkedhet el az 580,950-960? -
kanyez
tag
válasz DR|FTK|NG #82539 üzenetére
Aktuális FIFA/NBA sorozat, GTA, Battlefield, COD, Assassin's Creed ilyesmi vonal.
Igazából olyan kártyát szeretnék, ami jó eséllyel 2-3 év múlva is megállja a helyét, és ha nyilván nem is ultra szinten, de szépen elviszi a játékokat.
FHD felbontás, keret max 130 ezer. (új)
[ Szerkesztve ]
"Az ízlésem a lehető legegyszerűbb. Mindenből beérem a legjobbal."
-
kanyez
tag
Egy GTX 970 előreláthatólag meddig lehet elég? A következő 2-3 évben high beállításon elvinné a játékokat?
"Az ízlésem a lehető legegyszerűbb. Mindenből beérem a legjobbal."
-
Speed®
HARDVERAPRÓD
válasz holozis_HUN #82535 üzenetére
1080 alatt a TX áll, őt követi a 980Ti, minimálisan lemaradva. Ez jó oldal..
-
-
veterán
válasz makoss #82529 üzenetére
Igen, ennyire jók lettek az új kártyák. Amúgy az 1080 veri a Titánt.
Ha októberig vársz, akkorra már lassan jönnek a nagy Radeonok is (most csak a kicsit érkeznek). Szerintem kérdezz be ide újra, amikor aktuális lesz a vásárlás.Ha mostanában vennél, akkor várd szerintem meg az 1070 és a Polaris megjelenését és árazását.
(#82531) holozis_HUN: prémium termék, leggyorsabb egy GPU-s kártya volt, így feláras. Ezen a szinten minden kis extra teljesítmény jóval több pénzbe kerül általában. Az új széria nyilván kínossá teszi a Titán X árát, de hát ez van.
[ Szerkesztve ]
solfilo
-
bitpork
nagyúr
válasz holozis_HUN #82531 üzenetére
Ott már a szoba légköbméterére vetített fűtést is előfinanszíroztatják veled.
Ne csak nézelődj - vedd meg végre a kocsinkat! ;)
-
holozis_HUN
veterán
Tényleg a Titan miért ilyen drága? Az a legdurvább?
-
makoss
veterán
válasz solfilo #82526 üzenetére
Azért kérdezem, mert valamelyik új GTX (már nem tudom melyik) kártya jobb 2× a Titántól is, ami ilyen árazás mellett, igencsak meglepő, mivel a Titán x is 350.000Ft környékén jár
A másik dolog ami miatt is kérdezem, hogy én konfigurációt frissíteni ritkán szoktam (3-4 év) de amikor videókártyát frissítek akkor jellemzően AMD Radeont, (azon belül is a Sapphire) mert eddig megbíztam bennük 100%
De ha ennyire jó a 1070 vagy a 1080, szivesen áldoznék rá, de még nem a nyáron, inkább október tájékán, addigra hátha olcsóbb lesz...Külföldről nem rendelek semmit, csak itthoni boltból! Vagy újat, vagy semmit! "A kötözködés a bunkóság melegágya!"
-
ftamas0201
senior tag
válasz Speed® #82523 üzenetére
Nagyon szépen köszönöm a választ és a segítséget. A vásárlás kB 1-2 hónap múlva lesz így még akkor mégegyszer meg fogom nézni az árakat és ha a 970es bebukik esetleg 80 környékére (bár kétlem) akkor inkább arra fogok lehet koncentrálni.
Várakozom és majd vissza térek hozzátok a vásárlás előtt és ismét megbeszéljük a dolgokat.
Köszönöm -
Speed®
HARDVERAPRÓD
válasz ftamas0201 #82517 üzenetére
Ha rendes garanciális háttér van, semmi para nincs, de persze te tudod.
75 körül-alatt a jelenlegi kínálatból a 380X/4GB van, amit ajánlani lehet.
A 960nál érdemben gyorsabb és fejlett GPU, sokáig lesz támogatás is.
Viszont mivel már ~90ért is van 970, lehet érdemes lenne várnod picit. -
ensolid
tag
Sziasztok!
Radeon HD 5850-es kártyámat szeretném lecserélni, a teljesítményével nincs gondom viszont úgy gondolom, hogy a mostani kártyákkal ezt alacsonyabb fogyasztás mellet is el lehetne érni. Mi lenne a legjobb választás helyette? Nem tudom az mennyire fontos, de I3-3240 processzor van a gépemben.
-
Csupingo
veterán
válasz ftamas0201 #82519 üzenetére
Amd-ből jön előbb a középszintre kártya. Nvidia-tól talán csak következő év elején. Sajna egy 960-hoz hasonló kártyára még elég sokat kell várni. A 1070 és 1080 meg úgy néz ki, hogy arany árban lesz egy darabig.
-
ftamas0201
senior tag
válasz holozis_HUN #82518 üzenetére
Hát úgy terveznék, viszont pénzbe most hogy egy 970 100nál van anyagiakban, biztos 150-200 között lesznek, annyit meg nem adnék én értük.
[ Szerkesztve ]
-
holozis_HUN
veterán
válasz ftamas0201 #82517 üzenetére
Feltétlen várd meg az 10xx szériát! Hosszútávra pont ezek lesznek jók a directx 12 miatt. Főleg ha 3-5 évre tervezel.
-
ftamas0201
senior tag
válasz Speed® #82509 üzenetére
Köszönöm, a választ.
Megmondom az őszintét, használtat soha többet semmiből nem szeretnék venni, mindig befürödtem a használt elektronikai cuccokkal így inkább maradnék az új dolgoknál. Olvasgattam hogy hamarosan jönnek az 1070/1080 kártyák, de szerintem én ezekben nem rúgok labdába, az árakat meg nem hinném hogy lenyomná annyira hogy esetleg egy 970 80 környékére
Ezért is kérdeztem hogy a 960 vajon mennyire lehet még időt álló előre láthatólag.
Mindenképpen hosszú távban gondolkodom, a jelenlegi kártyám is már 6-8 éves és most jött el az ideje egy kis frissítésnek. -
makoss
veterán
Üdv!
Érdeklödnék, hogy a Sapphire csak AMD videókártyáknál van, vagy van Geforce GTX is?
-
mcs
veterán
Mennyire garantált, hogy az újabb kártyák megjelenése után lejjebb megy a régebbiek ára?
Többen is állítják itt a fórumon, hogy várható, de én személy szerint nem látok benne ésszerű logikát.
Valaki igazítson már helyre. -
-
SzakiTom
csendes újonc
Sziasztok!
Szeretnék összerakni egy gépet főleg videóvágásra, renderelésre.
Szerverként üzemelne, tehát nem lesz rákötve monitor, vagy csak nagyon ritkán.
Jó lenne, ha Hackhintosh ready lenne. Olyan körülbelül 500-600k lenne rá a keret.
Előre is köszönöm a segítséget. -
Speed®
HARDVERAPRÓD
válasz ftamas0201 #82507 üzenetére
80ért bőven találsz garis 970et aprón, a procid is elég hozzá nagy vonalakban..
960/4Gt már 60ért hozzádvágják újonnan Giga WF2 kivitelben, az elég jó típus.
De ha hosszútávon gondolkodsz, várj egy picit az újoncokra, hátha jön valami.. -
ftamas0201
senior tag
Sziasztok.
Pár hónapja lecseréltem az alaplapomat és a processzoromat, az új páros egy asrock H97 pro4 + i5 4460 processzor. Most vettem egy nagyobb monitort fullhd felbontással, így erős VGA limites lettem úgy érzem, a régi konfigból megmaradt a HD6850-es kártyám amit le szeretnék cserélni 1-2 hónapon belül.
Úgy gondolom ebben a processzorban most van tartalék bően, így egy erősebb kártya párossal néha napján tudok majd játszani is (GTA5, szimulátorok, fps játékok) és tényleg csak néha, havonta egyszer kétszer, legtöbb időmet a weben töltöm flash alapon vagy böngészéssel, de azért legyen meg a hátterem ha néha vissza kívánom a régi szép időkből a játékot
Ebben kérném a tanácsotokat. Szemezgetek egy GTX960 4Gb kártyával viszont az a kérdésem hogy ez még megállja-e a helyét az elkövetkezendő pár évben, mert igazából a keretem valahol ott lenne az a 70.000-80.000 ft környékén, fölé nem igen szeretnék menni.
Illetve még egy pontos márkát, hogy melyik az amelyik jó és a legtöbb potenciál van benne ami belefért ebbe a 960-as kártyába?
Bízom benne hogy az 500 Wattos FSP Aurum Gold tápom elbírna egy erősebb VGA-t is, azt nem szeretném cserélni. (konfigom az adatlapomon megtalálható)
Előre is köszönöm nektek a választ![ Szerkesztve ]
-
Speed®
HARDVERAPRÓD
válasz Fecus11 #82496 üzenetére
Ebbe a gépbe új VGAt vadászni értelmetlen. Ha van 15k rá, keress aprón egy 7770et, azzal valószínűleg nem lesz gondja a lapnak, ill. amint lehet, procit cserélni X3363ra (Q35 mellett ez működik az olcsó 771 Quadok közül, , logout howto). És akkor a 8GB RAM mellé van egy értelmes Quadod, ill. egy használható VGAd. A bolti 15ks VGAkkal IGPhez mérten ugyan előrelépnél, de általánosságban rossz vicc a teljesítményük.
-
Csupingo
veterán
válasz solfilo #82502 üzenetére
Én csak erre pillantottam rá gyorsan. Itt elég messze van.
(#82503) pc360: kb. a gtx 650 ti és a 660 között van.
[ Szerkesztve ]
-
pc360
addikt
válasz Csupingo #82501 üzenetére
Köszi! Használtan mi felel meg ennek? Mert az összefoglaló táblázata szerint elé rendes különbségek vannak a 750-esek közt.
Egyébként egy (hibás) 6870-est váltana, és kellene is a plusz kakaó.
[ Szerkesztve ]
Válogatott, rendszeresen frissített programok ► neszetools.hu
-
Csupingo
veterán
Az egyik legjobb hűtésű 750.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Techpowerup VGA tesztek /VGA teljesítmény összehasonlítására alkalmas/
Az AMD grafikus feldolgozó egységek listája
Az Nvidia grafikus feldolgozó egységek listája
Az Intel/Intel Arc grafikus feldolgozó egységek listája
5+1 kritikus dolog, amire oda kell figyelned használt videókártya vásárlásánál
Videókártya tesztelések a King's Tech-től, amely nemcsak szórakoztató, de egyben tanulságos is
- Fair Áron / AMD Radeon Videókártya Felvásárlás / ORSZÁGOSAN
- ASUS Radeon RX 580 OC 8GB GDDR5 256bit (ROG-STRIX-RX580-O8G-GAMING) Videokártya
- Fair Áron / NVIDIA GeForce Videókártya Felvásárlás / ORSZÁGOSAN
- GAINWARD GHOST RTX 4060 Ti eladó! RGB-s! Garanciával, számlával!
- AKCIÓ! ZOTAC Trinity RTX 3070 Ti OC 8GB videokártya garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest