- Tápválasztás PC-hez: ne ezt rontsd el – Tech Percek #8
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Kiszáll az optikai meghajtók piacáról a Pioneer
- Panasonic LCD és LED TV-k
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- 3D nyomtatás
- Modding és elektronikai kérdések
- Elkészült a nagymama hardverbefőttje
- Milyen egeret válasszak?
- Vezetékes FEJhallgatók
-
PROHARDVER!
Kérdés előtt olvasd el az összefoglalót!!
Új hozzászólás Aktív témák
-
DeaTHeX
tag
1680x1050 es felbontásba gondolkozok...havonta szándékozom venni az alkatrészeket...ugy h első a lap + ram lesz
kb mennyibe lehetne reális áron eladni a lap cpu ram vga kombot? -
Zsivaagoo
őstag
-
Balathruin
veterán
válasz
JackFeryll #66095 üzenetére
Ha lemented a gyári BIOS-t és vissza tudod rakni garanciáztatás előtt, akkor szerintem nem veszik.
-
JackFeryll
őstag
válasz
Balathruin #66094 üzenetére
Na igen, turkálhat a mezei user a BIOS-ban garanciavesztés terhe mellett.
Utánanéztem én is fórumokon a dolognak, de nem mindenkinek működött így nem próbáltam ki.Most hogy mellényúltam már nincs akkora kedvem bukni rajta 20+ ezret hogy ezt eladjam és vegyek egy másik verziót. Használtan meg nem szeretnék videokártyát venni arról nem is beszélve, hogy a sajátomnál nem tapasztaltam cicergést. (coil whine)
-
Balathruin
veterán
válasz
JackFeryll #66093 üzenetére
Nem vették ki teljesen, BIOS módosítással megoldható.
-
JackFeryll
őstag
válasz
FollowTheORI #66092 üzenetére
Elnézést egyből a 970-re gondoltam pedig a 960-ról volt szó.
Így meg egyenesen felháborító, hogy a magasabb kategóriából kivették ezt a feature-t. -
válasz
JackFeryll #66088 üzenetére
Hát ez elég vicces, mert idle-ben lekapcsol... mit hallasz te a semmiből?
Jaa hogy 970... az más.
Egyébként profilozd be a ventidet és máris halk lesz... G1 hűtőben van akkora tartalék simán hogy beáldozol 5-10 fokot és csendesebb lesz, pl nem engeded 1800-2000rpm fölé. Amikor meg nem megy akkor 40-50 fokra úgy állítod be semmi hangja ne legyen (1000 alatti fordulat vagy ami kell). -
válasz
JackFeryll #66088 üzenetére
Látom 970-ed van. Biztos vagy abban, hogy a 960 G1 is hangosabb az átlagnál?
-
Danecay
addikt
válasz
eventus #66087 üzenetére
Köszönöm, de ha beleférne, alapból ezt az árkategóriát céloztam volna meg, viszont a GTX 960 és GTX 970, nagyon nem ugyanaz a kategória, itt már sokkal nagyobb az árkülönbség annál, hogy még beleférjen
Én olyan 59e Ft-ért néztem az GTX 960-t, kvázi az általad írt ár majdnem feléért
-
Danecay
addikt
válasz
Speed® #66077 üzenetére
Hogy érted azt, hogy "a Maxwel nem full DX12 szintet tud.."? A 9-es szériát Maxwell GPU hajtja, és ezen kártyák specifikációiban ott szerepel a DX12 valamint a dobozokon is rajta van. Vagy itt egy idézet az nVidia blog-ról:
"And its graphics capabilities include support for Microsoft’s next-generation DirectX 12 standard, due this year with Windows 10"
Ami a 2GB-os VRam méretet illeti a 4GB-al szemben, úgy gondolom, hogy nekem még eddig a jelenlegi kártyámon lévő 1GB sem okozott problémát, így nem tudom mennyire valószínű, hogy egycsapásra a 2GB is kevés lenne szem előtt tartva, hogy a monitorom még csak az igazi FULL HD-t sem tudjaNyilván, minél több annál jobb, de azért a több mint 10e Ft-os difi a 2 kártya között sem mellékes, főleg úgy, hogy feltehetően gyakorlati hasznát nem nagyon venném (persze lehet lennének kivételes játékok)
A GTX 750 Ti teljesítményénél én nézhettem valamit félre mert tényleg elhanyagolható a GTX 560 Ti mellett
-
válasz
Danecay #66069 üzenetére
A procid a 960 még elég, a 970-hez már néhol kevés, ezért én maradnék a 960-nál.
Asus STRIX, MSI Gaming, Gigabyte G1... mindegyik hűvös és halk. Vedd azt, amelyik neked szimpatikus.
Ha nekem kellene választani, akkor a STRIX-et venném, mert 3 a közül ezt lehet legolcsóbban megszerezni és van egy olyan fícsörje, hogy egy bizonyos hőfokig be sem kapcsol a venti, azaz passzív.
-
DeaTHeX
tag
hali...épp ddr3 valo átállást tervezek...és a kérdés h milyen vga legyen
jelenleg egy X3as BE - m van az valoszínű még őszig marad...
2x4gb ramot tervezek és egy HD 7770 környékét....illetve h ahhoz milyen proci kellene h kihasználja....abbol is kb az fx6100 et tippelem -
Speed®
titán
A 4GBos verzió nem ott jobb érdemben, ahol highFPS szitu van..hanem ott, ahol elfogy a 2GB. Utóbbival microlagtenger az eredmény be-beeső FPS mellett, ami ritka kellemetlen egy jelenség. Maga a GPU 1080Phez elég erős, ha nem fogy el a backend ugye.
Abban egyetértek, hogy túlárazott, de relatív ez is, ~75k a G1 960/4G amúgy, a WF3 280X meg 71k, ez 5k/se difi a 280X javára, ami ugyan gyorsabb ~20%al, de -1GB és ~dupla fogyasztás/fűtés..120W TDP vs. 250W
A 960 meg elég szépen húzható, mint a Maxvellek többnyire, az a 20% hozható..
970 kicsit más ársáv sajnos..bár részemről a 3.5GB téma miatt nem csípem. Alternativának saját részre egy bőven garis 780at vettem nemrég, OCval mocskos erős és 3GB VRAM befigyel..igaz, ez is kajál/fűt rendesen, de valamit valamiért.
-
GEIL
addikt
válasz
Speed® #66077 üzenetére
Amennyivel gyorsabb a GTX960 4Gb-os verzió a GTX 960 2Gb-os verziónál, az nem ér meg plusz 20.000 Ft-ot....legalábbis a jelenleg piacon lévő játékok közül kevés profitál belőle számottevően.....minden tesztet megnéztem és úgy látom hogy ahol dob az fps-en ott igazából teljesen mindegy hogy pl 60 fps vagy 64 fps-el fut....vagy 110 fps helyett 115 fps-el........ami meg amugyis játszhatatlan pl full HD-ban és csutla részletességgel pl 28-30 fps helyett majd fut 31-34-el........nagyjából talán érezni mire célzok.....amihez kevés a GTX960 full HD-ben max részletességgel, ott a 2X annyi memória sem segít rajta....szvsz simán elég a gtx960-ból megvenni az 57.500 Ft körüli legolcsóbb modellt.....a 90 körüli csúcs "G1-es" lófütty 4 gigás csak mókusvakitás....több mint 30 rugó 5-8 fps-ért röhej....akinek van esze ott már spórol még egy picit és néz magának egy gtx970-et...vagy akár a konkurens Radeont.
-
Speed®
titán
válasz
Danecay #66069 üzenetére
Annyiban korrigálandó az irományod, hogy a Maxwel nem full DX12 szintet tud..de nem valószínű, hogy ebből bármi gond lesz, a múltat figyelembe véve. A 750esek is Maxwellek amúgy, persze, viszont az 560TId tudja a 750TI szintet, úgyhogy arra felesleges váltanod..max. ha -100W fogyasztásra vágysz és +1GB VRAMra. A 960 OCval ~2x gyorsabb, viszont a 2GB VRAM már manapság is szűkös tud lenni, nem tartom időtálló darabnak..a 280X sokkal inkább az, viszont ott ugye a fogyasztás van elszállva. A helyedben megvárnám a friss Radeonokat, kicsit megigazgatják a kínálatot, talán normalizálódik addigra a 4GBos 960ak ára is..ha annyira szimpi a 960, akkor abból ilyet keresnék hosszútávra.
Strix/Gaming kiadás teljesen oké, Giga G1 enyhén túlzás kategória ilyen TDPvel. -
Frod
addikt
válasz
Superhun #66068 üzenetére
Nem feltétlen az Ultra a lényeg, lehet az High is, csak ne érezzem úgy, hogy nagyon fapados a hatás (elvégre 1,5 éve lett összetéve ez a konfig) ha pár effektet ki kell kapcsolni az nem gond.
De látom a 970 még 115e körül jár, így azt hiszem ráérek.... gyűjteni :S Azért köszi! -
szekto
aktív tag
válasz
FollowTheORI #66059 üzenetére
Jah, lehet ráülök mégiscsak most a kártya árára, és benevezek egy erősebb i5-re szeptemberbe.
Köszi a segítséget!
-
Draken
őstag
Erre szeretnék kérni egy választ, köszi!
-
Danecay
addikt
Felmerült egy esetleges videokártya vásárlás lehetősége, de mivel nem vagyok naprakész a témával kapcsolatban a Ti segítségeteket is kérném. Mivel nyakunkon a Windows 10 és a DX12 mely API optimálisabb és gyorsabb teljesítményt ígér, úgy gondolom, hogy jelen állás szerint nem lenne szabad eltérni ettől az iránytól. Mivel nem akarnék kompatibilitási és egyéb nehézségekbe ütközni elsősorban nVidia-ban gondolkodnék így e tekintetben marad a GTX 9-es széria Egy haverom véleményét is is kikértem aki jobban tájékozott a témában mint én. Tőle tudtam meg, hogy korábban már a GTX 750 és a GTX750 Ti példányokat is szerelték Maxwell GPU-kkal amik támogatják a DX 12-t. Ennek én is utánaolvastam és helytállónak találtam az információt, igaz olvastam ilyet is:
Kérdésem az lenne, mennyire szentírás, hogy minden GTX 750 és a GTX750 Ti példányba Maxxwell proci került beépítésre, a 9-es széria elérhetősége mellett mennyire érdemes esetleg még a 7-es szériában gondolkodni, figyelembe véve természetesen a konfigomat ami egy i5 3570-es prociból all ami egycsapásra képes a gyári 3,2 GHz-rpl 3,9-4GHz-re ugrani szükség esetén, és amihez társul még 8 GB DDR3. Egy GTX 560TI-ról szeretnék váltani. Ha a 960-asban gondolkodnék a haverom elmondása szerint ott sem mindegy, hogy mit vesz az ember, és hát igen ez valahogy ránézésre is igaz lehet ha a gagyinak tűnő egyventilátoros és a komolyabb, brutálisabbnak kinéző 3 ventilátoros példányokat nézem csak. A GTX 960-asok közül mondhatni kizárólag a Gigabyte G1 Gaming megoldását javasolta, viszont egy kis keresgélés után úgy vélném, hogy ennél azért több alternatíva van. Ilyenek pl:
http://www.msi.com/product/vga/GTX-960-GAMING-2G.html#hero-overview
http://www.asus.com/au/Graphics_Cards/STRIXGTX960DC2OC2GD5/
http://www.evga.com/Products/Product.aspx?pn=02G-P4-2966-KRSzóba kerültek továbbá a CUDA magok és a Sream processzorok számai amik a frekvenciákon túl még fontosak egy VGA teljesítményen amikről, hogy őszinte legyek nem igen van fogalmam a fenti alternatívák és a G1 Gaming-et tekintve.
Ami majdnem biztos, hogy, egy ASUS GTX Strix DC2OC 2GB-os példányt tudnék beszerezni a legkedvezőbb áron és érdekelne, hogy elmarad e ez a kártya bármiben is a Gigabyte féle G1 Gaming-től.
Alternatívaként azért még mindig ott motoszkál a fejemben a konkurencia megoldása, pl egy R9 280X amit ár/"nyers" teljesítmény arányában érdemesebb lenne inkább megvenni, ugyanakkor a gyakorlat több esetben azt mutatja, hogy nem csak, hogy nem hozza azt a fölényt amit a tesztekből leolvas az ember, hanem csúnyán alul is teljesít. Ilyen pl egy konkrét játék is ami érdekel, ahol még én is a GTX 560 Ti-al egész szépen teljesítek addig sokan a Radeon csúcs kártyákkal kínlódnak. Én nem vagyok elfogult, sem elvakult, mindig az ár/(valós) teljesítmény arányának megfelelő kártyát próbálok adott helyzetben vásárolni, így volt már nem egy nVidia és nem egy Radeon kártyám is a teljes megelégedettség érzése mellett, de nem szeretnék szívni
Nos ezek után Ti mit javasoltok
-
Látványban nem tudsz előrelépni, mert a 660 Ti-vel is teljesen kimaxolhatod szerintem a Witcher 3-at, csak az FPS-ed finoman szólva alacsony lesz.
Szerintem játékélményre gondoltál. Ha ultrán akarsz játszani vele, akkor minimum egy GTX 970 / R9 290X kell oda, de a 60 FPS ezekkel se lesz meg a tesztek alapján...
-
Frod
addikt
Sziasztok!
Asus 660 Ti-t most érdemben mire lenne jó cserélni (W3 miatt...), esetleg beszámítással (1 év gari még van rajta) Tehát ami úgy tényleg hoz egy jelentős különbséget látványban.
Vagy most már érdemes kibekkelni a dx12-es kártyákig? -
Draken
őstag
Sziasztok!
A profilom alatt láthatjátok a jelenlegi gépem, ehhez mérten szeretnék venni egy olyan vga-t, amit még ki tud hajtani a cpu. Milyet javasolnátok? Egyáltalán érdemes e még erre költeni külön? Teljes gépcsere nem igen férne bele sajnos a keretbe, max egy használt vga.
köszönöm!
-
válasz
--Disztroj-- #66058 üzenetére
GDDR5-ös GTX 730 vagy 740, ami még belefér a keretbe.
-
-
--Disztroj--
senior tag
válasz
--Disztroj-- #66037 üzenetére
Anybody?
-
szekto
aktív tag
válasz
FollowTheORI #66056 üzenetére
Gondolkodtam azon is, de mire a procit + lapot lecserélem, az még többe jönne ki.
-
-
szekto
aktív tag
Sziasztok!
Szeretnék némi segítséget/tanácsot kérni VGA ügyben. Jelenleg van nekem egy GTX 660 2GB-os VGA-m, az alábbi masinával:
- AMD A10-5800K
- 8 GB DDR3 1600 MHzNézegettem, hogy lehet cserélni kellene egy GTX 960-asra. Tesztek alapján láttam, hogy gyorsabbnak tűnik, a kérdésem inkább amolyan gyakorlati irányba szólna.
1) Ténylegesen mennyivel gyorsabb a 960 a 660-nál? Megéri jelenleg beruházni egyre, vagy még érdemes várni vele egy kicsit?
2) Amire használnám: játékok (Assetto Corsa, rFactor2, DiRT Rally, pCARS, néhanapján BF4/Hardline), valamint ragaszkodnék mindenképpen az nV-hez az OpenGL miatt (bizonyos tervezőprogramokhoz szükséges).
Előre is köszöntem a segítséget!
-
Ren Hoek
veterán
Ha valakit érdekel, most 10%-al olcsóbb minden VGA... Pl 123K Vapor-X [link]
Be is rendelném, mert egyszerűen lehetetlen használtan venni... csak most nincs annyi zs-m... Megtaláltok koldulni a Blahánál
Epic lenne ezzel a táblával a sok hajléktalan között
"Szegény vagyok, kérem segítsen.. csak ezen a héten akciós a Vapor-X. Áldja meg a Jóisten" -
maxxenergie
senior tag
válasz
tomiisz #66027 üzenetére
Összefoglaló alapján kérdezz így kaphatsz pontos választ erre a kérdésre.
Ahhoz, hogy segíthessünk, a következő adatokra van szükségünk:
- pontos konfigurációd leírása (processzor, táp stb.) - adatlapod kitöltése
- milyen felbontású a monitorod?
- milyen célra szeretnéd használni a kártyát? (játék, filmnézés, munka?)
- mennyi pénzt szánsz rá?
- új vagy használt kártyában gondolkodsz?
Új hozzászólás Aktív témák
Techpowerup VGA /GPU kiadások időrendben, valamint teljesítmény összehasonlítására alkalmas/
Játék tesztek és GPU vs GPU tesztek (Angol) Link 1 - Link 2
A GPU-k grafikus egységeinek listája: AMD, Nvidia, Intel ARC.
- Milyen routert?
- Samsung Galaxy S22 Ultra - na, kinél van toll?
- Tápválasztás PC-hez: ne ezt rontsd el – Tech Percek #8
- Politika
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- BorosPoH!ár
- Autós topik
- PlayStation 5
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Kiberbajban lehetnek a spanyol erőművek
- További aktív témák...
- Razer Blade 18 QHD+ 300Hz mini-LED i9-14900HX 32GB DDR5 RTX 4090 2TB SSD (ELKELT)
- Bomba ár! Dell Latitude 7480 - i5-6GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" FHD Touch I HDMI I Cam I W10 I Gari!
- Bomba ár! HP Elitebook 850 G3 - i7-6GEN I 16GB I 256GB SSD I RadeonI 15,6" FHD I Cam I W11 I Gari!
- Samsung Galaxy A14 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Szinte új, minőségi, állítható ritkítóolló
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest