- Azonnali informatikai kérdések órája
- HP notebook topic
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- Lenovo Legion és IdeaPad Y széria
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Apple notebookok
- TCL LCD és LED TV-k
- Gaming notebook topik
- Nem indul és mi a baja a gépemnek topik
- Mikrokontrollerek Arduino környezetben (programozás, építés, tippek)
-
PROHARDVER!
Kérdés előtt olvasd el az összefoglalót!!
Új hozzászólás Aktív témák
-
BomiBoogie
MODERÁTOR
válasz devisking04 #5099 üzenetére
Kár a tápért.
20-25K-ért vegyél egy Radeon 7750-et.
[ Szerkesztve ]
-
zsole84
senior tag
válasz devisking04 #5088 üzenetére
Írd le a konfigod, úgy könnyebb ajánlani.
-
Ati1979
veterán
válasz Grave_444 #5091 üzenetére
Köszi, akkor jól gondoltam, hogy 7950-eshez nem elég már ez a proci.
A 2gb vram akkor elég gondolom.
Oké majd utánaolvasok egy picit ennek a témának. 4x-es emelés mennyit jelenthet Mhz-ben?(Mini itx-es házam van, és nem nagyon fér bele más "rendesen" csak a gyári Intel hűtő. )
(#5092) Repsol600 , (#5093) marinea2
Köszi nektek is.
Ezekről mi a véleményetek?
[ Szerkesztve ]
-
Grave_444
nagyúr
válasz LobiDrg #5082 üzenetére
Ha játékra kell a proci inkább Intel 1155-ös I5-öt vegyél. I5 2400/2500/3450/3550 stb. (2300/2310/2320/2400 32-35 körül már van aprón.)
Ati1979 7870-et megveheted hozzá. Ha lehet emelj szorzót az alaplapodban, ha jól tudom 4-et lehet.
Ahhoz elég a gyári hűtő és alapfeszen tudja a proci, tehát semmi baja nem lesz tőle.[ Szerkesztve ]
-
Ati1979
veterán
Sziasztok!
Ehhez a konfighoz milyen videókártyát ajánlanátok?
i5 2500 - proci
Corsair AX 650 - tápAmd-ben gondolkodom elsősorban. Vagy 7870 v 7950. Esetleg 7850.
Tuning nélkül elég lehet ez a proci ezekhez a kártyákhoz? -
Repsol600
addikt
válasz devisking04 #5088 üzenetére
6770/7750 v. néha ki lehet fogni 25k-ért 6850-is.
[ Szerkesztve ]
-
devisking04
csendes tag
Sziasztok!
Videókártyát keresek lehetőleg:
AMD vagy ATI 4850
vagy
AMD HD 6870A videokártyát főleg a Planetside2-höz használnám, de egyéb játékokhoz is ezért szeretném megkérdezni. hogy amiket most felsoroltam azok között egy köztes videokártyára gondolok! Keretem: max 20-25k.
Előre is köszönöm. -
Apollo_21
addikt
válasz LobiDrg #5082 üzenetére
Fontos h 1080p-be nyomasd a dolgokat..tapasztaltam hogy a kicsit fura de számomra eddig "etalon" nak számított 1680x1050 felbontásba némely játékokban nálam legalábbis 20-25fps-el kevesebbel futott egy adott játék..mint fullhdben...
Asus ROG STRIX /ROG-Join the republic/
-
LobiDrg
aktív tag
válasz Apollo_21 #5079 üzenetére
Köszönöm szépen a segítséget mindenkinek
Nem gondoltam volna, hogy ennyire sokat számít processzor.Úgy voltam vele, hogy meg van a négy mag + tuningolva is van aztán elég lesz az évekig.A Látszik, hogy nem nagyon értek hozzá Legalább most már tudom mit jelent a procilimit.Remélem egy Fx 8*** már jó lesz majd hozzá
[ Szerkesztve ]
-
Gubu0101
veterán
Üdv!
I5 3570k mellé mind1 milyen vga-t veszek?
Vagy van olyan esetleg amelyikel kimondottan jól össze tud dolgozni (játék )
Köszi!
…ASUS ROG Strix G17 2022 (G713RS)...Sony Xperia 1 VI…Samsung Buds 2/Live...PS5…JBL Charge V…
-
Apollo_21
addikt
válasz LobiDrg #5075 üzenetére
"Átmenetinek" jó lenne...nálam egy 965BE van mellette...3,8on.; legtöbb játékban megvan a 40-60fps de se
v-sync se hiper szuper szürés aaa meg 8faaa stb stb merthát na mondjuk ki..a proci hullakevés...10ből 7játéknál 90%on pörög a kártya..de a maradéknál sakktanfolyamot ad egy napközis csoportnak közben mert 60% a max kihasználás...Asus ROG STRIX /ROG-Join the republic/
-
Alpachino
veterán
válasz LobiDrg #5075 üzenetére
A 7870-et nem tudnád nagyon sok játékban kihasználni 100%-ban...... tehát maradna benne erő a procid viszonylagos gyengesége miatt......ezért akkor inkább egy 7850-et ajánlanék, annak elég szokott lenni 3.8GHz-en, az X4...és ráadásul, közel 10K-val olcsóbb is.
[ Szerkesztve ]
"Hagyjuk a szexualitást a hanyatló nyugat ópiumának!" ( Virág elvtárs)
-
Alpachino
veterán
válasz LobiDrg #5071 üzenetére
Az 560 is mehet 1080p-re, persze az újabb gémekben kisebb kompromisszumokkal.
Viszont a 7870 igazi "vadász mezeje" az 1080p...vagy is ott érzi jól magát egy kellőképpen erős procival persze
[ Szerkesztve ]
"Hagyjuk a szexualitást a hanyatló nyugat ópiumának!" ( Virág elvtárs)
-
LobiDrg
aktív tag
válasz Alpachino #5069 üzenetére
Értem.Először úgy is monitort veszek, aztán meg hátha csökken még egy picit a sapphire ára.Még egy gyors kérdés.Most jelenleg egy Msi GTX 560-am van.Az érdekelne hogy ez mennyire alkalmas full hd-ra ?Most egy 1366*768-as monitorom van de abban szépen teljesít az 560-as
-
LobiDrg
aktív tag
Köszönöm mindenkinek.Akkor több mint valószínű, hogy a 7870 lesz.Melyik gyártótól érdemes venni ?
-
LobiDrg
aktív tag
válasz Repsol600 #5061 üzenetére
Sziasztok.A közeljövőben videókártyát szeretnék vásárolni, 50 maximum 60 ezer a limit.Ti mit ajánlanátok hosszútávon fullhd felbontásra ?Én egy Asus 7850 2GB DirectCu-t néztem ki.Szerintetek az elég lenne 2-3 évig ?
Elnézést hogy válaszként sikerült a hsz
[ Szerkesztve ]
-
Repsol600
addikt
Egy Gigabyte GTX 260 (GV-N26-896H-B) (216sp) megér 18-19k-t? Beszámítanám de nem tudom ennyit megér-e.
[ Szerkesztve ]
-
Romeo619
senior tag
Itt nem tudom mondta valaki, hogy a GTS250-em 512Mb 256bit fél év garival olyan 15-t ér. Na eddig egy jelentkező volt rá. nem lehet, hogy túl van árazva? Mennyit érhet?
-
98bja
senior tag
válasz csucsbicep #5052 üzenetére
Biztos? a GTX650-nek jobbak a specifikációi..
Itt viszont vegyes: [link]
-
98bja
senior tag
Sziasztok
HD7750 1GB GDDR5
VAGY
nVidia Geforce GTX650 1GB GDDR5?
Melyik jobb? Játékra kell lehetőleg minimum 1280*1024-es felbontásra. Battlefield 3, GTA4, MW3, Crysis 2-3 stb.. -
csucsbicep
nagyúr
válasz Aranygyerek #5046 üzenetére
Egy valamit tisztázni kéne, Phenom II valami lesz vagy Phenom II X2?
-
Stirbi
addikt
Üdv.
A 7000-res szériából a HD7750-et ajánlanám. A többi szériából pedig a kollégák ajánlásával egyetértek!Hány magos lesz a ph II ? Én azt ajánlanám, hogy 4magosra ruházz be!
-
Repsol600
addikt
5770, 6770, 5850, 6790, 6850, 7750 ezekből lenne érdemes válogatni.
-
persil
nagyúr
Szia!
5770/6770. Jelentősen erősebbek a mostani kártyádnál, nem melegszenek, csöndesek, kevesebbet fogyasztanak és olcsón megkapod. Ha csak lesz phenom 2, akkor ennél erősebbet felesleges venned.
Esetleg még 7750, ha belefér a keretbe.(az még javulhat driverekkel, még halkabb, még kevesebbet fogyaszt stb)Mondjuk felbontástól függően benevezhetsz akár egy 7850-re is, de az már nagyon nem ez a kategória.
[ Szerkesztve ]
Eladó: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/persil/index.html
-
Aranygyerek
aktív tag
Sziasztok
Tanács kellene, most áll csere alatt a proci a konfigomban (AMD Phenom 2-es lesz).Jelenleg egy 3870-es videokártyám van ,ezt mire lenne érdemes cserélni? Akár használt ,akár új is lehet. -
Romeo619
senior tag
Hát nézegettem a felajánlott ASUS 7870-s kártyákat. De gondolom Memória óra jelben 4800 helyett 5000, és CUPban 1000 helyett 1100 nem ér meg 8k-t. Azt egy kis állítgatással hozzá lehet csalni.. így a legutolsó választásom erre esett 7870 ráadásul ismerősöm cégére rendelem meg így csak nettó 50-t fizetek
-
persil
nagyúr
válasz Tomace91 #5034 üzenetére
Ilyen ház típusát, proci hűtőt, hdd/ssd meg ilyen marhaságokat minek írtok le... ?
A vga vs proci kérdéskör szempontjából teljesen lényegtelen, csúnyán mondva senkit nem érdekel. A táp, ami fontos a procin és a vga-n felül, a többiből úgyis olyat veszel, ami tetszik/van rá pénz.
Az oc kérdésben megerősítem én is Bomiboogie-t: nem érdemes megvenni. Otthon két kattintással(szó szerint) fel tudod húzni azt a pár mhz-et(bár eleve nem sok értelmét látom, kb nulla a teljesítménynövekedés, de mindegy) mindenféle veszély nélkül szoftveresen. Ha csak egy ezressel is drágább az oc verzió, akkor már nem szabad megvenni.
[ Szerkesztve ]
Eladó: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/persil/index.html
-
Tomace91
senior tag
válasz BomiBoogie #5033 üzenetére
Még nincs meg a rendes gép alá, csak következő héten szerdán vagy csütörtökön rendelem meg, a mostani gépem meg alig hajtja meg, csak azért volt belerakva, hogy megnézzem működik-e és nem gyári hibás-e. De ha felhúzom annyira mint a Jetstream van nem lesz baja a karinak vagy nem hal meg hamarabb?
(Amit terveztem köré gépet:
-Core i7-3770K
-ASRock Z77 Extreme 4
-Corsair Vengeance 8 GB Low Profile 1600 MHz
-Fractal Design Arc Midi Tower
-Samsung 830 SSD
-FSP Raider 550W
-Proci hűtőt meg még nem tudom, 3 lehetőség van képeben: XIGMATEK Aegir, SCYTHE Mugen 3 Rev. B, Thermalright HR-02 Macho.) -
BomiBoogie
MODERÁTOR
válasz Tomace91 #5032 üzenetére
Miért jártál volna rosszul? A kártya teljesítménye ugyanaz lesz, a gyári Jetstream OC-t te is tudod hozni otthon jó eséllyel, legfeljebb pár fokkal melegebb lesz a kártya a ref. hűtéssel.
Egyáltalán, hogy gondolod, hogy "rosszul" jártál a "mai dolgokhoz" egy 84K-s kártyával? Kipróbáltad egyáltalán?
-
Tomace91
senior tag
Tegnap volt iponon szuperszerda és a Palit GTX670 Jet Stream-je volt kapható 84k-ért. Én 2 hete vettem meg ugyanígy szuperszerda akcióban a Palit GTX670 Referencia kariját 84-ért. Szerintetek nagyon rosszul jártam vagy a referencia kari is bőven elég mai dolgokhoz?
-
Kroni1
veterán
Nem tud valaki olyan progit amivel beállíthatok egy hotkey-t a megjelenítők közti átváltásra, ha már az nV vezérlőpultban nincs ilyenre lehetőség?! Nem használ esetleg valaki ilyesmit?
-
-KP-
addikt
válasz BomiBoogie #5025 üzenetére
nem a jelenleg a lényeg. Hanem ha most fejlesztek, akkor a proci mondjuk 2 esetleg 3 évig kiszolgáljon. a vga nyilván más tészta.
elolvasva ezt a tesztet sokkal jobban már te se tudsz összezavarni
AMD FX8150(alap és 4,6-ra húzva) vs Intel 2500K (alap és 4ghz-re húzva) vs i7 920 (alap és 4ghz)
-
BomiBoogie
MODERÁTOR
Nekem csak az a félelmem a 8 szálas procikkal kapcsolatban, hogy mire -ha egyáltalán- készül elég olyan játék, ami rendesen kihasználja, addigra már lesznek sokkal erősebb 8 szálas procik, tehát most alapvetően még nincsenek kihasználva.
Ha viszont más irányba (APU, IGP stb.) megy majd az ipar, akkor sosem érjük meg, hogy legyen elég cím 8 szálra.Jelenleg játékra az erős 4 mag jobb a közvélekedés szerint, FPS-ben mindenképpen.
A Cry3 ajánlott FX prociigénye is FX-4150, az meg csak 4 szálas, a BF3 talán az egyetlen, ami rendesen megdolgoztatja a 8 szálat.
Kellőképp összezavartalak?
[ Szerkesztve ]
-
-KP-
addikt
válasz BomiBoogie #5020 üzenetére
erősen gondolkodóba estem, hogy mi a francot vegyek. gondolkodom core i5 vonalon is. 3.6-on járó core i5 2320-al járok jobban, vagy egy 8320-al... a jövőre nézve BF3, crysis 3 és egyéb új cryengine/frostbite motorokat használó játékok esetén? azt tudom, hogy a jelenlegi játékok meg a néhány évesek, többnyire az i5 alatt mennének jól, mert nem tudják az FX-et 8 szálon megdolgoztatni...
[ Szerkesztve ]
-
takessz
senior tag
válasz marinea2 #5006 üzenetére
Marinea2 utolag szerkeztete hogy 40 ig én jöval elötte irtam neki ajánlatott de segáz szal ne kötegedj köszi!
Apple iPhone 14 256GB Midnight Black iOS 17.6.1 | Apple Watch Series 4 Nike Edition | PlayStation 5 825 GB "Az a baj a világgal, hogy a hülyék mindenben holtbiztosak, az okosak meg tele vannak kételyekkel."
-
DAVEZ
csendes tag
HD7870 mellé elég egy gigabyte 550w-os táp?
-
-KP-
addikt
Még egy(két) kérdés
FX8120 melyik a leggyorsabb vga amit még ki tud hajtani?
FX8350 melyik a leggyorsabb vga amit még ki tud hajtani?
-
-KP-
addikt
válasz BomiBoogie #5016 üzenetére
köszi! el is mentem ezt valava
-
-KP-
addikt
Meg tudnátok nekem mondani hogy, mennyit fogyasztanak az alábbi kártyák mikor 100%-on mennek?
HD7770
HD7850
HD7870
HD7950
HD7970 -
python1
veterán
Köszi srácok!
Akkor nézelődök tovább.
Vagy esetleg Nvidia,melyik széria lenne pariban a 7xxx ATI kártyákkal?
-
Kroni1
veterán
Sziasztok!
Az AMD catalystban lehet olyan beállítást csinálni, hogy a gyorsbillentyűkkel váltok a megjelenítők közt. pl. Alt+F5 után a tévé, Alt+F6 után meg a monitor ad képet. Az nVidia illesztőprogijában nincs ilyen vagy csak én nem találom..?! (A legújabb 310.70-es driver van fent..)
Tommy7: Vagy ha még belefér 36-37k körül a GTX 650Ti 1GB akkor az, kb. 10-20% gyorsabb mint a 7770 és jobban is fogyaszt.
[ Szerkesztve ]
-
Tommy7
tag
Üdv, max 35ig kellene videókártya fullhd felbontásra, ajánlatok?
<< Vezess lassan és élvezd a tájat, vagy vezess gyorsan és épülj bele! >>
-
takessz
senior tag
válasz python1 #5005 üzenetére
én már talán egyiket sem venném ekkora szinten a 6 szériábol ink a 7 szériát szemed ki ha már neiyt költesz szerintem de ez a te döntésed de pl 7950 7850 stb stb ezeket lesd meg !
Apple iPhone 14 256GB Midnight Black iOS 17.6.1 | Apple Watch Series 4 Nike Edition | PlayStation 5 825 GB "Az a baj a világgal, hogy a hülyék mindenben holtbiztosak, az okosak meg tele vannak kételyekkel."
-
python1
veterán
Sziasztok guruk!
Szeretnék sürgősen vásárolni ATI karikat.
Na már most a kérdésem a következő lenne,hogy melyik megoldás hozna jobb eredményt,ha vennék 2db 6790-est (Cf-ben),vagy 1db 6950 2GB-s karit.
Válaszokat előre is köszönöm!Vagy esetleg más alternatíva 40e-ig?
[ Szerkesztve ]
-
Dromi
tag
Ok azt rendeltem meg! Remélem leszállítják péntekre^^.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Techpowerup VGA tesztek /VGA teljesítmény összehasonlítására alkalmas/
Az AMD grafikus feldolgozó egységek listája
Az Nvidia grafikus feldolgozó egységek listája
Az Intel/Intel Arc grafikus feldolgozó egységek listája
5+1 kritikus dolog, amire oda kell figyelned használt videókártya vásárlásánál
Videókártya tesztelések a King's Tech-től, amely nemcsak szórakoztató, de egyben tanulságos is
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Ukrajnai háború
- 6000 napnál régebben regisztráltak
- Samsung Galaxy A55 - új év, régi stratégia
- Azonnali informatikai kérdések órája
- Eredeti játékok OFF topik
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- XPEnology
- Autós topik
- További aktív témák...
- BONTATLAN! ASUS ProArt GeForce RTX 4070 OC 12GB GDDR6X Videokártya! BeszámítOK
- ASUS ROG STRIX Geforce RTX 3080 Ti OC 12GB GDDR6X 384bit
- SAPPHIRE RX 7900 XTX 24GB GDDR6X NITRO+ GAMING OC VAPOR X - Új, tesztelt - Eladó! 360.000.-
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte RX 6800 XT Gaming OC 16GB videokártya garanciával hibátlan működéssel
- GAINWARD GHOST RTX 4060 Ti eladó! RGB-s! Garanciával, számlával!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest