- AMD Ryzen 7 / 5 / 3 1***(X) "Summit Ridge" (AM4)
- Steam Deck
- Milyen TV-t vegyek?
- Projektor topic
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Szünetmentes tápegységek (UPS)
- Házimozi projektorok, kiegészítőik és kialakítások haladóknak
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- Asztrofotózás
- Házimozi belépő szinten
-
PROHARDVER!
Kérdés előtt olvasd el az összefoglalót!!
Új hozzászólás Aktív témák
-
aleister
veterán
Félig off: létezik olyan vga, amihez Company of Heroes 2-öt adnak?
Eladó ÚJ Adata DDR4 2 GB so-dimm ram QNAP vagy Synology NAS-ba.
-
Sondi1986
addikt
válasz Yogi Bear #22289 üzenetére
ASUS HD7790-DC2OC-1GD5 HD7790 1GB GDDR5 PCIE + AMD Never Settle Reloaded Akció + Crysis 3
Egy rakatnyi játékkal.
S40 Nem éri meg a Ti + nem egy olyan hűtővel, inkább asus.
[ Szerkesztve ]
-
Yogi Bear
aktív tag
Sziasztok!
Videokártyát keresek az alábbi konfighoz max. 30-40k környékén (de lehet olcsóbb is ), ehhez kérném a segítségeteket.
- játékra (single, dual screen | 2 x 1920x1080) (leginkább nfs és hasonló játékok)
- full HD és 3D filmek lejátszására.MB: ASRock Z77 Extreme4
2 x PCI Express 3.0 x16 slots (PCIE2/PCIE3: single at x16 (PCIE2) / x8 (PCIE3) or dual at x8/x8 mode)
2 x PCI Express 2.0 x1 slots
2 x PCI slots
Supports AMD Quad CrossFireX™ and CrossFireX™
Supports NVIDIA® Quad SLI™ and SLI™
Supports Lucid Virtu Universal MVP
CPU: Intel Core i5-3570K (with integrated Intel HD4000 video)
RAM: 8GB (2 x Corsair Vengeance LP CML8GX3M2A1600C9W 4 GB DDR3-1333)
Power: FSP RAIDER 550
Monitor:Dell U2412M
TV: LG 55LW659SMég annyi, hogy a 8GB ram-ból 2x1GB-ot ramdisknek használok, tehát a maradék 6GB van a rendszer számára.
Köszi
Yogi Bear.: LG 22LD350 .:. LG 55LW659S .:. LG 55UH8507 .:. Onkyo TX-SR607 .:. Onkyo TX-NR676 .:. Magnat Motion 880 :.
-
szmayer1
senior tag
válasz KAMELOT #22283 üzenetére
Köszönöm mindhármótoknak a gyors választ.
@ KAMELOT És neked jelenleg milyen konfigod van, amire szerinted érdemes lenne cserélni???
iPhone12, MBA2016, MBP2015, i7-13700K, Gigabyte Z790, RTX 4070Ti, 64GB DDR5 RAM stb, Sony A7iii, Tamron17-28 f2.8, 70-180 f2.8 Sony 85 f1,8 stb.
-
tixem
addikt
Nektek mi a véleményetek
Galaxy S24 Ultra 1TB ||| ( •_•) ( •_•)>⌐■-■ (⌐■_■)
-
d@minator
addikt
válasz szmayer1 #22282 üzenetére
Én 3,3GHz-en hajtottam a Q6600-ot. Ott ugyanannyi fps-t hozott Crysis2 és BF3 alatt egy 7770-nel, mint az azonos órajelű Core i3 akkor még 1680*1050-ben. Gondolom ezért fHd-ban egy picit lehet e fölé menni de a GTX660 biztos, hogy felesleges lesz oda.
GTA4 és NFS alatt 10fps-sel gyengébb volt még húzva is az i3-nál. -
szmayer1
senior tag
Sziasztok.
VGA választás előtt állok.
A mostani konfigom:
Gigabyte p35 ds3p alaplap, egy Q6600 proci, egy Enermax liberty 500W táp, 4GB 1100Mhz-es RAM, és jelenleg egy Gigabyte GTX 260 oc grafikus kártya.
Amiket én kinéztem:
Gigabyte GTX 660 vagy
Gigabyte GTX 560 .Persze minden segítséget, tapasztalatot szívesen meghallgatok, elfogadok. Tudom, hogy a mostani gépen már nem egy mai gyerek, de remélem, hogy még ezeket a VGA kártyákat ki tudná hajtani.Előre is köszönöm
üdv
iPhone12, MBA2016, MBP2015, i7-13700K, Gigabyte Z790, RTX 4070Ti, 64GB DDR5 RAM stb, Sony A7iii, Tamron17-28 f2.8, 70-180 f2.8 Sony 85 f1,8 stb.
-
d@minator
addikt
Azt vedd amelyik jobban megéri. 7870? DX11.1 azt hiszem csak annyit jelent, hogy gyorsabb lesz az AMD alatt a game azokkal a feature-ökkel ettől még az Nv alatt is menni fog a game most nem találom a cikket de valamikor Abu85 ezt írta.
Ne félj webshopban rendelni! Miért fizeted ki a helyi kisker hasznát? Bár elismerem a garis ügyintézés helyben biztonságosabb.(#22278) Mans20: Nem jelent szinte semmit mégis a vásárláskor 3,1-as helyett a 3,3-ast veszik meg a AMD 955 helyett a 965-öt drágábban. Vicc.
-
BK87
senior tag
válasz d@minator #22275 üzenetére
Még alszom rá egyet, lehet maradok a 650TI Boost-nál, mert úgy 2-3 év múlva úgyis lecserélem megint, a 660-as meg ahogy nézegettem a teszteket nem sokkal erősebb szerintem (bár webshopban láttam 168 euroert 660-ast, meg 7850 170-ért, csak kicsit tartok webshopban vásárolni hardwert). Csak ezen a DX 11.1-en gondolkodom, hogy mivel már az új konzolok is támogatják, ezért nem érné-e meg jobban az AMD. A +150MHz a procinál érezhető, vagy nem éri meg a próbálkozást?
-
törölt tag
Sziasztok!
Egy kis segítséget szeretnék kérni tőletek.
Adott ez a konfigom:
Alaplap: Gigabyte 790XT UD4P
Processzor: Phenom II X2 555BE 3,2GHz @ X4 B55 3,6GHz + Hyper TX3
Memória: 2x2Gb DDR3 1333MHz Kingmax
Videókártya: Gainward HD 4850 512Mb GDDR5 Bliss OC Golden Sample
Tápegység: Chieftec 650 14 CS 650WA meglévő videókártyát szeretném lecserélni valami erősebbre. Olyan 20 ezrem lenne rá. A kérdésem az volna, hogy milyen kártyákat érdemes keresnem itt az aprón?
Köszönöm a választ előre is!
üdv. Viktor
(A 7750/7770-ről lemondtam, mert jobban utánaolvasva nem hozna akkor sebességtöbbletet a 4850-hez képest, mint amit az anyagi beruházástól elvárnék, ezért gondolkoztam azon, hogy az egy-két-há generációval korábbi de csúcs kártyák közül volna esetleg érdemes mazsolázni.)
-
d@minator
addikt
Igen. Crysis3 alatt jócskán 20fps alatt volt most 30fps az átlag (fHD, Very High, FXAA, Jungle). A 7850 nagyon gyatra főleg amennyibe kerül. 182 euro?
Még 660Ti-ben gondolkozok, mert akkor oda lehetne húzni valami jobb élsimítást a Crysis 3-ban csak aránytalanul drágák a 660-hoz képest.
Nekem is pont ASUS P8H61M LE/USB3 lapom volt csak a SATA2 miatt eladtam. Abban is fel tudod húnzi a procit 3,45GHz-re. -
Sondi1986
addikt
Mindenképp 650ti boost vagy HD7850 gondolkozz mert azoknál nagyobb a teljesítmény a GTX460-hoz képest.
A Felsorolt kártyák közül a 7850 a legerősebb még OC-ban is, de a legdrágább.
Ha jár hozzá játék akkor megéri. Ha szereted a kárty tuningolást mindenképp 7850 vegyél.
Ha nem akkor meg 650ti boost.DX11.1 csak a Battlefield 4-ben lesz előny AMD téren.
-
Apollo_21
addikt
Szép reklám:S
Asus ROG STRIX /ROG-Join the republic/
-
BK87
senior tag
Sziasztok!
A közeljövőben szeretném lecserélni az MSI GTX460 768MB OC kártyámat egy erősebb VGA-ra. Egy i3 2120-as procim van (amit majd leghamarabb talán jövőre lecserélek egy i5-re). Eddig amiket néztem:
Gigabyte GV-R779OC-1GD 1GB 116 euro (euroban adom meg, mert SK-ból vagyok)
Gigabyte GV-N65TBOC-2GD 2GB Boost150 euro
Gigabyte GV-R785OC-2GD- 2GB 182 euro
Én ezek közül leginkább a 650TI Boost felé hajlok, mert talán ez érné meg nekem leginkább, meg teljesítményben közel azonos a 7850-el. Néztem más gyártók kínálatát is, de jelenleg a Giga kártyái a legkedvezőbb árúak. Milyenek minőségileg a Giga kártyák? Az AMD DirectX 11.1-es támogatásának van valamilyen előnye az NV kártyával szemben, mert főleg ezért gondolkodtam el az AMD kártyáin? Előre is köszönöm a segítséget. -
ST05
őstag
válasz Addeladdel #22265 üzenetére
videokártyáért semmiképp,
esetleg, ha feljetebbet szeretnél, hangyányit kevesebet fogyaszt, és hangyányit erősebb a 3ik gen ,akkor azt
, de nagyon pici lehet a valós különbség. ( asztalin sandy-ivy közt sem volt érezhető diffi) -
ST05
őstag
válasz Addeladdel #22263 üzenetére
egyszerre sok program: szereti a ramot, szóval 4gB legyen minimum , és az elég is
vagy legalább legyen bővithető, ha ugy adódik hogy kevésnek tünne, de 4gb elég lesz game.ek nélkül!
valamint akkor még arra figyelnék ,hogy a proci ne legyen tul alacsony orajelű,
nem vagyok otthon a laptopok órajelét illetöen , de ha saccolnom kellene valahol 2.0Ghz körül/ felett nem ártana
és igen mehet a 2ik gen intel, hátha kifogsz ebből akciót, hogy nem a legujabb 3.ik generációs,
igy nem kell az ujdonság "erejét megfizetnedde igy hogy körbejártuk a vga-t kezd offtopic lenni,
esetleg kérj egy laptop-os topikban is néhány ajánlást, most hogy közelebb állsz a dologhoz,
ajánlanak majd párat, melyeket majd ujra összevethetsz ..( de a laptop pont egy olyan dolog, hogy nem árt kézbe véve szemügyre venni,
szóval szért látogass meg egy laptopost vagy nagyáruházat azt javaslom , hogy megtapizz pár tipust, melyik gyártó "hogyan szereli össze") -
Addeladdel
csendes tag
100-140 ezer közt szeretném megvenni. És ahogy láttam, az árban egy döntő tényező a videokártya is.
Akkor szerintetek ha a nagyobb vinyónál döntök és ezért csak 2. generációs proci lenne benne, az is jó lenne? Egyszerre sok programot futtatok, nem tudom, az mennyire számít a videokártya szempontjából. Mindenképp i3-asat szeretnék, mert arról hallottam jókat.
És ez már nem teljesen ide tartozik, de: 4 v 6 GB RAM jól tud kezelni 750GB -1TB vinyót? Vagy ha nem játszom, akkor nem is lenne ennyi ramra szükségem? (csak, netezés ezerrel, filmek, és tanulás egyszerre)
[ Szerkesztve ]
-
kovsol
titán
válasz zsoltyyy #22259 üzenetére
Kiráz a hideg ezektől a szigetes billentyűzetektől. Munkatársaim egy része T430 -t használ és azon is az van, de nekem nagyon nem jön be. És szerintem nem is olyan jó a minősége a billenek mint pl az én T420 -as notimon a hagyományosnak. (Pedig már ennek sincs olyan jó, mint a régi még IBM gépeknek)
Amúgy megjegyzem, hogy a notikban amiben van diszkrét vga abban is ugyan úgy van CPU -ba integrált IGP és ha aksiról használod energia takarékos módban úgyis kikapcsolja az NV karit. Nekem is az i5-2540M -ben van HD3000 és mellé van egy NV kari is a gépben. 9 cellás aksival elmegy 8 órát kb a gép!
[ Szerkesztve ]
May the Force be with you!
-
zsoltyyy
senior tag
-
ST05
őstag
válasz Addeladdel #22256 üzenetére
hd3000 és a 4000 a jobbak, 12 illetve 16 számolóegységgel , de ezek eléggé hgasonló teljesitményüek,
szóval választhatod a nagyobb tárhellyel rendelkezőt
hd2000-és hd2500 pedig a 6 számolóegységel rendlekezők ,kicsit harmatosabb
de játék nélkül ezek is elegendők mindenre !hp :+1
asus: olcsó kategoriában nem szokott hatalmasat alkotni, kicsit olcsó érzésüek néha
de mondjuk szól mellette a jó terméktámogatásuk , hogy legyen pro is kontra iszsoltyyy: xdXD de attól még lehet jó anyagból stb tartós nem nyikorgós massziv,
ezek fontosabbak szerintem[ Szerkesztve ]
-
Addeladdel
csendes tag
Igen, 110 ezerért van i3-as 3248-as sorszámmal, de drágábbért lehet kapni 3110-ast is.
-
Addeladdel
csendes tag
Köszönöm!
Samsung és Fujitsu laptopokat nem nézek. Csak HP, Dell, Toshiba, Lenovo, Asus, Acer jöhet szóba.
Úgy tudom, hogy az I3-as proci 3. generációjában a HD4000 kártya van, ami jobb. Érdemes nézni mondjuk 3310-es számút nézni a videokártya miatt, vagy nem nagy a különbség a 2348, 2328, 2375 számúakhoz képest? Azért kérdezem, mert ezekhez a procikhoz viszont hasonló árért már 500GB HDD helyett 750 GB vagy 1TB HDD-t adnak.
-
tixem
addikt
válasz Addeladdel #22252 üzenetére
Pénzfüggő a dolog. Mennyid van rá?
Fujitsu Lifebook a512 amihez 100 rugóból hozzájutsz, matt kijelzővel best buy a kategóriában. Vagy Samsung Ativ Book 2 még ami olcsó de vállalható tudású.
[ Szerkesztve ]
Galaxy S24 Ultra 1TB ||| ( •_•) ( •_•)>⌐■-■ (⌐■_■)
-
ST05
őstag
válasz Addeladdel #22252 üzenetére
hd3000-4000 is nyugodtan választható ha nem lesz komoly játék,
multimédiában,hd videó stb csukkóból kezeli ,akár tv re kivinni képet stb ,
ráadásnak az akksi is meghálálja, ha nincs directVGA (610M ami persze erősebb,
de komolyabb/ujabb játéknál az se csillogna ) szóval én intel HD graphicsot választanám notiba
( és igen ,jól írtad le, jól hámoztad ki a lényeget)[ Szerkesztve ]
-
Addeladdel
csendes tag
Sziasztok!
Laptopot szeretnék átlagos használatra venni, tehát nem játékra, csak tanulásra.
Videokártyát milyet nézzek? Ez a jobb: nVIDIA GeForce 610M 1GB vagy intel procival együtt járó HD 3000 vagy HD 4000?Remélem jól írtam le, nem teljesen értek hozzá.
-
ST05
őstag
300 dollár pont ugy fog indulni mint a 660 Ti.
csak elméletileg gyorsabb lesz a 256bit miatt, és órajel miatt
hiába kevesebb a cuda/tmu( nálad minden rakoncátlankodik?
ja mert nemrég volt valami vga-val már problémád , ugy rémlett vmit vissza kellett vigyél ,mindegy
mert mi a baja? a hűtés?[ Szerkesztve ]
-
Sondi1986
addikt
DE jó pofa reklám: AMD Radeon™ Graphics Presents: The Fixer
-
Sondi1986
addikt
Na megjelent a 760-as [link]
Szerintem azért lett benne 1152 cuda meg mert a régi 670 egy kis túlhúzással már is 680 szintet elérte, voltak olyan Asus 670 top modellek amik gyárilag gyorsabbak volta 680-nál.Szerintem még kevesebb cuda maggal még tovább kell húzni hogy elérje a 770-est.
-
Grave_444
nagyúr
válasz Ace Ventura #22220 üzenetére
Döntsd el régebbi szériás, de erősebb kártyát akarsz vagy újat, ami kevesebbet eszik stb, de kicsit gyengébb.
Különben aprón 25-ért már kapsz 7770-et, az lenne a legjobb vagy 25 körül az 5850. -
TechN7ne
nagyúr
Hűtésével semmi gond,nagyon halkan és hatásosan dolgozik,inkább a nyák van felszerelve
elég szegényen. EZ lenne az igazi +3K,pofátlanul drágák teljesítményhez képest.Ilyen összeg kiadásnál valóban érdemes elgondolkodni,hogy inkább egy HD7770!
ASUS DCU HD7770 + 3 játék!Vigaszként hozzáteszem,én is hatalmas Nvidia fan vagyok!
[ Szerkesztve ]
-
ST05
őstag
válasz marcusa #22222 üzenetére
nem [link]
Ace Ventura: ugye ez nem komoly , hogy sima 650 et akarsz gigát 27 ért?
harminc pityputy, ért már van 7770,650Ti, de még 7790 is belefér +10 k val
iponon szükitsd be a 7770 és 650ti-ket és ugy nézd végig árba rendezve
pl 28-30 között legalább 10 féle 7770 ből tudnál választani , vagy 650Ti 32 től indul[ Szerkesztve ]
-
Grave_444
nagyúr
Kétlem, hogy egy szinten lennének, de mindegy.
Biztos van több 460 is, de vedd amelyiket akarod...marcusa Végre valaki, aki valós dolgokról beszél.
ST05 régebben szerettem nézni a videóit, de nekem is feltűnt pár "hiba".
[ Szerkesztve ]
-
ST05
őstag
mai játékunk a holnapi gtx760 érkezéséhez!
a hexus-nak fb-én meg kellett tippelni mennyi pontot szerez firestrike-ban itt:
szerintetek ?Grave444: azon a hardver-teszten sok sok furcsaságot lehetett látni már régebben is,
szerintem felejtős az oldal, volt olyan tesztjük ahol ,ki sem birtak hajtani kártyákat, úgy hasolnítgatták[ Szerkesztve ]
-
Grave_444
nagyúr
válasz Ace Ventura #22216 üzenetére
Még annyit, hogy a GTX 460 kb a 6850/7770-el van egy szinten, a GTX 650 pedig a 7750 alatt van kicsivel, szóval egyértelmű mit kell választanod.
Elég lesz hozzá, a GTX úgy néz ki gyengébb procival is beéri. [link] Alul vannak képek is. -
Alpachino
veterán
válasz Ace Ventura #22214 üzenetére
GTX460, de szigorúan csak is 25k alatt
"Hagyjuk a szexualitást a hanyatló nyugat ópiumának!" ( Virág elvtárs)
-
Grave_444
nagyúr
válasz Ace Ventura #22211 üzenetére
Attól függ mennyi a GTX 650, 23-24-nél többet ne adj érte, ennyit is csak akkor ha ATI-t nem akarsz.
Különben kb 25000Ft-ért a HD 7750 éri meg újonnan, használtan az 5850 elég erős. A GTX 460 meg erősebb a 650-nél, ha csak a 2 közül lehet választani a 460-at venném.[ Szerkesztve ]
-
kero35
tag
válasz Ace Ventura #22211 üzenetére
Gtx 650 azt vedd ujabb kevesebbet eszik
Az élet olyan mint a motor néha be kell rúgni
-
Ace Ventura
addikt
I3 2130 mellé vennék vga-t.Ritkán játszom, ezért nem kell bitang kari.
Nvidia fronton nézelődök. Egy GTX 460, illetve egy Giga 650 gondolkodom.Mindkettő 1 Gb-os.
1 árban lenne.A gtx használt, a 650 új.
Szerintetek?Üres az ágyam, mint a koponyám, csészémben felforr a hideg tej... az élet egy pénzdarab, feldobom néha.... de tudom mi a fontosabb: az írás, nem a fej
-
AAntii
őstag
A 760-as kártya miatt érdemes a malacperselyt feltörni?
"Az amatőrnek ihlet, a profinak előleg kell."
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Techpowerup VGA tesztek /VGA teljesítmény összehasonlítására alkalmas/
Az AMD grafikus feldolgozó egységek listája
Az Nvidia grafikus feldolgozó egységek listája
Az Intel/Intel Arc grafikus feldolgozó egységek listája
5+1 kritikus dolog, amire oda kell figyelned használt videókártya vásárlásánál
Videókártya tesztelések a King's Tech-től, amely nemcsak szórakoztató, de egyben tanulságos is
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest