-
PROHARDVER!
Kérdés előtt olvasd el az összefoglalót!!
Új hozzászólás Aktív témák
-
nagyúr
válasz KisBundi #133500 üzenetére
Melyik kártya milyen típus, és melyik mennyi idős? Emellett milyen munkára? Mind nyers számolási kapacitásban, mind memóriában jóval erősebb az 1080Ti, de lehet, hogy pont olyan alkalmazást használsz, ami szereti a Turingot.
Játék célra az első két kérdés függvényében én vszleg cserélnék 15e-ért, de a munka nagyon sokféle lehet, simán járhatsz sokkal jobban és sokkal rosszabbul is.
"We put all our politicians in prison as soon as they're elected." "Why?" "It saves time."
-
pengwin
addikt
válasz kolopele #133474 üzenetére
Ők azt mondják, hogy bizonyos kártyák, alaplapok szarok. Konkrétan így.
Szerintem meg a DIY piacon a garanciás esetek többsége azért valahol visszavezethető valmilyen banális felhasználói bakira. Töbet már ti is említettetek: gyenge táp, túl olcsó alaplap egy erős konfigba, elégtelen szellőzés, rossz hűtőfelfogatás, rossz RAM foglalatok használata, vagy az alaplapi QVL listán nem szereplő RAM használata.
Az AM4-es AsRock lapokat pl. szerintem hatványozottan érinti ez az utóbbi, mert nagyon válogatósak voltak RAM támogatás terén.Meg azt is érdemes végiggondolni, hogy a B450-es lapok ugyan támogatják a tuningot, de a legtöbb csak ésszerű keretek között. Szerintem ezt sokszor figyelmen kívül hagyják az emberek, és a PCX is. A B450-es lapok általában a középkategóriát képviselik, és az itthoni viszonyok között annak is az aljáról vásárol a többség.
Ezek után egy rosszabb R5 vagy egy R7 tuningja közben persze, hogy nem bírja az alaplap. A VRM-je eleve nem erre lett tervezve, ráadásul hűtést sem nem kap mert ifj. Véer István vett egy baszom toronyhűtőt vagy CLC-t, a ház meg látványra kigyúrt nem szellőző üvegkocka.Szóval szerintem ezernyi ok lehet a mögött, hogy sok B450-es lap hal meg, ha egyáltalán igaz ez. Nagyon nagy a felhasználók szabadsága, következésképpen sok helyen hibázhatunk.
ezek után csak úgy kijelenteni, hogy a B450-es lapok szarok, szerintem nagyon meredek.(#133477) TechN7ne
Ezen nincs mit hagyni ,mert így van
Miért is?
Csak azért, mert ők a hasukra ütöttek?
Szerintem gondold végig kinek van több motivációja hazudni: a felhasználóknak és topikgazdáknak egy nyílt, ingyenes fórumon, ahol közösséget próbálunk alkotni, vagy egy kereskedésnek, aminek anyagi érdeke befolyásolni a vásárlásaidat.Halott CPU-t még a közös Intel-AMD socketes időkben láttam utoljára, mert apám OC közben megsütötte...
[ Szerkesztve ]
Üdv, pengwin
-
TechN7ne
nagyúr
Gondold végig ,mi érdeke egy boltnak hogy állandóan gariztasson alkatrészeket?
Nekik is több munka (rosszat nem adhatnak el ,hisz arra van a garancia ami az ő felelőségük) ,vásárlóknak meg idegeskedés es türelem.Bocsi ismét ,ide ment.
[ Szerkesztve ]
-
pengwin
addikt
válasz TechN7ne #133492 üzenetére
Elolvastam ezt is... rettentő nagy szívás lehetett, őszinte sajnálatom.
Lehet tényleg hibás volt az alaplapod, de én azt sem zárnám ki, hogy a Win10 barmolta el az USB/TB kezelést neked. Kérd meg t72killer-t, hogy meséljen neked a Win10-es notis USB-s kálváriájáról.
Üdv, pengwin
-
nagyúr
válasz KisBundi #133503 üzenetére
Mindkét kártya jó minőségű, gondolom a "még gari" 2.5 év körüli kártyát jelenthet.
Egyik szoftver sem túlzottan GPU-igényes, kivéve, ha a Lightroomban Enhanced Detailst használsz. Az pont szereti a Turingot, ott jobb a 2070S.Én a saját igényeim tekintetében cserélnék.
"We put all our politicians in prison as soon as they're elected." "Why?" "It saves time."
-
kolopele
nagyúr
válasz pengwin #133504 üzenetére
A VRM általában jól bírja a hőt, 100 fokig is mehetnek stressz teszt mellett, játéknál ez kb. 60.
A gond akkor kezdődik, amikor megy a magas fesz meg a szénné húzás, és már játékok esetében is 100 fok vagy afelett jár, mindezt órákon keresztül. Vannak lapok, amelyeket húzásra terveznek elméletileg, mégis melegszenek nagyon. Érdekesség, hogy a 8700, ami ugye igen magas turbo órajelet kapott annak ellenére hogy non k, már az alá sem érdemes tenni egy közepes lapot, vagy csak all core 4GHZ - en járatni ez esetben. FHD 75 fps - hez még akkor is több mint elég. Azért egy szálon a 4.6GHZ nem kevés, jó az ha erős lap van alatta. -
Zicokuka
senior tag
1080Ti-ok jó árakon mozognak,csak sokakat köztük engem is a gari hiánya tántorított el,na meg a nagyobb RTX-ek(2070-től felfelé) hozzák azért azt a kraftot kisebb fogyival,ja és van gari is Persze mindenki saját döntése.
-
TechN7ne
nagyúr
válasz Zicokuka #133509 üzenetére
Én is néztem de para ,alap meleg kártyák ,nem is mai darabok ,kevés garival is csak egy ideiglenes "próba" ,úgy is tovább adsz rajta ,rosszabb esetben még ezen is buksz.
(#133506) pengwin
Van olyan ,akinek ez semmi gebasz ,2 hétben 1 kék halál valamiért ,lesz@rja ,megy ,hibátlan semmi baja.
Nálam meg ez a "valami" nem mind1 ,én dolgozok ,studiozok ,videót vágok a gépen ,kék halált meg kb. 4 éve nem láttam a saját gépemen (ez a halálom egyike).
Jelenleg nem történt semmi gond ,pedig nyúzom elég rendesen ,írtam is lapos topikban ha gáz lesz azonnal jelzem.[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
válasz pengwin #133504 üzenetére
Bezony.
Sokan nem is gondolnák, de a ház kialakítása és szellőzése rengeteget számít.
Pláne, ha amúgy is melegedős cuccok vannak benne.
Az open-air házamban az RX480 origi állapotában használva is megállt játék közben 60-62 fokon, a kártya saját auto ventilátor szabályzásával, 100 mV undervolttal meg max 55 fok lett.
TT CoreX31 házba (pedig nem a legalja ház) áttéve az egész konfigot, undervolt nélkül rögtön 72 fok magassága játékban, hiába emeltem a ventiket fix 40%-ra, akkor is 65 fok körül, majd undervolt 100 mV, így már 60 fok alatt marad...
A CPU hasonlóan melegebb 5-8 fokkal.
Az aláírásomban lévő konfigról van szó.RyZsa konfig: R5 5600X, Gigabyte X470 Aorus Gaming 7 Wifi, LF III 360 Dark AIO, 4*8 GB Patriot Viper Steel 4400 CL19 KIT, TT TGS 650W RGB, Netac 930E 250 GB, Sapphire Nitro RX 480 8 GB, DELL P2417H *2, Thermaltake Core X31 Riing
-
koko52
nagyúr
válasz kolopele #133471 üzenetére
ez mekkora b@romság már ne haragudj! Az eladott lapok ~70%-a B450. Ár/érték bestbuy! A meghibásodási arány teljesen átlagos, semmilyen kilengése nincs. Az, hogy 100 lapból visszajön 1 az ugye 1% meghibásodás. Ha eladok 1 db Z390-et és nem megy tönkre az 0%-os. De ha behal akkor 100%-ban rossz. Szóval érted...
A mainstrem vonal zászlósa jelenleg a B450 és marad is még pár évig ahogy elnézem. Majd a B550-re leszek kíváncsi."Meglepetten néztünk Európára, arra, hogy mennyire nyitottak az országok, és vannak, akik csak úgy magukhoz veszik a bevándorlókat, fel nem ismerve azt, hogy egy napon a saját hazájukban kisebbséggé válhatnak."-Ernst Roets
-
palfitom
félisten
válasz SkyTrancer #133480 üzenetére
Pontosan így van!
Csak az "nem tud beléjük kötni", aki tényleg nem ért hozzá...(#133504) pengwin
"Szerintem gondold végig kinek van több motivációja hazudni: a felhasználóknak és topikgazdáknak egy nyílt, ingyenes fórumon, ahol közösséget próbálunk alkotni, vagy egy kereskedésnek, aminek anyagi érdeke befolyásolni a vásárlásaidat." - Így-így![ Szerkesztve ]
Life is too short to drive boring cars. * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * Szakmai kérdésekkel NE PRIVÁTBAN keress, annak a fórumon a helye! Köszönöm!
-
bobalazs
nagyúr
válasz jokeph #133484 üzenetére
Meg lehet ereszteni gondolom a 9400F fogyasztását is egyénileg alaplappal, elég ha feloldod a áram/fogyasztás korlátokat. A turbo boost is fogyasztás/hő alapú lehet, short-long boost, rövidtávú pörgetéshez lehet magasabb fogyasztás korlátot beállítani, mondjuk 120W-ot speciel, vagy mitudomén mennyit tud hűteni a pure rock slim.
Más:
Bírom a pcxeseket, bár tanácsot többnyire nem tőlük kérnék, egy csipet sóval kell bevenni amit mondanak.
Arra itt a PH![ Szerkesztve ]
-
TheNewDawn
addikt
Gondolom procikból meg a 2600/1600F volt a legtöbb, amit visszahoztak, mivel 10X annyi fogyott belőlük mint minden másból, a boltosok legnagyobb bosszúságára, mivel negyedannyi profitjuk van belőle mint mondjuk egy hasonló Intelből
Számitógépboltok véleményére adni loooool. Szerintem elég csak ha annyit véggiggondol az ember, hogy vajon miért kerül az összes boltban 400 ezerbe ( jobb boltokban 300 esetleg) egy 200 ezres konfig.
Nyilván az összes árat mondhattam volna, ez csak egy példa volt, 100 ezresnél 150, 500 ezresnél meg 700-800 lesz az, érdekes módon minden esetben az összes alkatrész helyére sikerül egy ugyanannyit tudó helyett egy 2X drágább alaplapot, ramot, tenniük, a leggyorsabb Evo SSD t persze, mert azt is muszáj, a 3X annyiba kerülő procihűtőt stb
-
koko52
nagyúr
válasz bobalazs #133515 üzenetére
Nekem az tetszik, mikor a B450 MAX lapokba, amik alapból támogatják a 3xxx procikat kérhető BIOS frissítés, hogy támogassa a 3xxx procikat. 2-3000 Ft-ért.
"Meglepetten néztünk Európára, arra, hogy mennyire nyitottak az országok, és vannak, akik csak úgy magukhoz veszik a bevándorlókat, fel nem ismerve azt, hogy egy napon a saját hazájukban kisebbséggé válhatnak."-Ernst Roets
-
kolopele
nagyúr
válasz koko52 #133517 üzenetére
A BIOS frissítést automatikusan dobja fel, ki lehet hagyni, viszont aki nem ért hozzá inkább csináltassa meg, mert elképzelhető, hogy nem a legújabb van a lapon. Akkor sem árt ez ha egyébként támogatva van a proci. A meghibásodási arány elméleteddel meg lényegében egyetértek, engem inkább az aggaszt, hogy a komolyabb lapokból is sok végzi garanciában, bár ugye nem tudni mennyi az ami ezekből user error. Mindenesetre procit én még nem láttam meghibásodni, pedig nem kevéssel volt már dolgom, ott az esetek zöme megint csak user error lehet, tuning huszárok mindig nagyobb veszélynek vannak kitéve ezen a téren
Jó példa erre a 6700 is, ami pedig non k, aminek elég az 1,1 volt fesz, a lapok zöme meg alapból 1,2 felett ad neki. Ezért is jobbak a Z - s lapok, mert ott lejjebb lehet venni a vcore - t, így mindjárt nem 80 hanem csak 60 fokos lesz a proci stressz mellett is, azaz nagyon is van előnyük akkor is, ha nem non k - s procival használják (plusz az órajelekkel is lehet játszadozni, ami szintén nem rossz opció).[ Szerkesztve ]
-
koko52
nagyúr
válasz kolopele #133519 üzenetére
Igen, automatikus, és felszámolják akkor is ha hozzá sem nyúlnak. Ez 100%, mert mikor megjelent a MAX széria a legfrissebb BIOS-al akkor éppen a forumon panaszkodott valaki, hogy az alap BIOS volt fenn (nem is volt újabb) és levonták a frissítés árát, mert ugye kosárban van.
"Meglepetten néztünk Európára, arra, hogy mennyire nyitottak az országok, és vannak, akik csak úgy magukhoz veszik a bevándorlókat, fel nem ismerve azt, hogy egy napon a saját hazájukban kisebbséggé válhatnak."-Ernst Roets
-
palfitom
félisten
válasz koko52 #133520 üzenetére
Többször is előfordult (többen panaszkodtak már), hogy nem frissítették a BIOS-t, pedig elkérték az árát.
Life is too short to drive boring cars. * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * Szakmai kérdésekkel NE PRIVÁTBAN keress, annak a fórumon a helye! Köszönöm!
-
nagyúr
válasz bobalazs #133522 üzenetére
Ha úgy tetszik, az összes "B"-s és "X"-es lap megfelel többé-kevésbé "Z"-s lapnak.
Az "A"-s lapok meg Intel oldalról "B" vagy "H"-s lapnak.RyZsa konfig: R5 5600X, Gigabyte X470 Aorus Gaming 7 Wifi, LF III 360 Dark AIO, 4*8 GB Patriot Viper Steel 4400 CL19 KIT, TT TGS 650W RGB, Netac 930E 250 GB, Sapphire Nitro RX 480 8 GB, DELL P2417H *2, Thermaltake Core X31 Riing
-
n3lOk
csendes tag
Hello . Érdeklődnék hogy meg éri-e le cserélni gigabyte 1080-as VGA-m.
Lap : Asus ROG strix z390-f gaming
Proci : I7 9700k
Ram 2x8 GB 3200 Mhz HyperX Furry ram
Táp: FSP hyper M 650
Játékra lenne , egyenlőre árat nem tudok csak érdekelne hogy cseréljem-e vagy sem , és ha csere akkor mire érné meg legjobban le cserélni. ( Ár mindegy ) -
palfitom
félisten
-
KAMELOT
titán
válasz bobalazs #133518 üzenetére
Nem a bót bax át, hanem a vásárlók abszolút nem tájékozódnak semmiről!!!
Kolopele: azért nem árt megnézni, hogy a lap az egyes fészekből mennyit ad. Hiába a bios, de eltérő feszt adhat, aztán csodálkoznak, hogy elromlott. User error is van meg nem is. Tuningosoknak ott vannak a 300€+ lapok.
V1200 - 18CORE - SUPRIMX
-
pecccccccca
őstag
válasz KAMELOT #133528 üzenetére
Azért, ha van gerinc a bolt üzletpolitikájában akkor nem fizettetnek ki olyan dolgot amit nem végeznek el. De kifizettetik szóval átbasz. Nem lehet mindenre ráfogni, hogy mert tájékozódni kéne az embernek.
Hozzám, ha behoznak egy órát elemcserére, nekiállok teljesen kitakarítani, utána kinyitom, vannak olyan esetek, hogy nem elemhiba hanem valami más apróság amit megcsinálok rajta, akkor nem fogok elkérni egy elemcsere árát. Sőt a legtöbb esetben ilyenkor egy fillért sem kérek el hisz elemet nem kellett cserélnem viszont mondjuk egy mutatóigazítás meg megvolt fél perc alatt. Visszakapja a kuncsaft az óráját teljesen kitakarítva, működőképesen és fizetnie sem kellett... Ez az ember elmondja 5 másiknak, hogy milyen szolgáltatást kapott és a többszöröse bejön más javításokon, mert xy beküldi ezt xy meg amazt. Pl egy ilyen esetben, hogy tájékozódjon az ember előtte, hogy valóban az elem rossz e az órájában? Megbízik az órásban/pc boltban és jó esetben nem basszák át.
Ez a hozzáállás egy nagy cégnél már rég kihalt. Sajnos.[ Szerkesztve ]
Humorban nincs helye tréfának!
-
koko52
nagyúr
válasz pecccccccca #133529 üzenetére
Én már azt is rühellem, mikor alapból ki vannak pipálva a + szolgáltatások. Háztól-házig gari, biztosítás, csere gari...
-
veterán
válasz KAMELOT #133528 üzenetére
Az átbaszásnak vannak különböző formái. Pl kiírnák a bolt egy eldugott sarkában, hogy bármilyen kérdésre adott eladói válasz szubjektív magánvéleméynnek számít és a cég teljes mértkben elhatárolódik tőle
Hirdettem egy hibás alaplapot elgörbült procilábakkal. Mindenki érdeklődött hogy a lábak megvannak, biztos csak görbültek, stb. Én nem akartam rosszhiszeműen eljárni, hiszen egy szóval nem írtam le hogy az alaplap hibás MERT elgörbültek a procilábak, hanem az alaplap hibás ÉS elgörbültek a procilábak, egyébként nem tudom működik-e, hiszen így nem tudom kipróbálni, de egy tábla csoki elfogadását sem tartom így etikusnak miközben az érdeklődők leírt szavaiból egy csillogó szempár tükröződik vissza ami alig várja hogy életet leheljen belé.
Inkább inaktiváltam a hirdetést.[ Szerkesztve ]
https://tinyurl.com/rasoapro
-
kutga
nagyúr
Hölgyek/Urak!
Az adatlapomnál szereplő konfigba kellene egy olcsó vga, használt rx570 vagy új 1650 lenne jobb választás, retro és pár éves játékokhoz fhd-ban.
Max 50k körül szeretném megoldani.
Let the Zone take me if I am.
-
Grave_444
nagyúr
válasz kutga #133532 üzenetére
Táp remélem minőségi.
52-ért apróról új 1650 super is kijön, én azt vennék.
Sima 1650 túl drágán szokott lenni ha van.
RX 580 8GB jöhet még szóba vagy 1060 6GB.Erőben talán mindkettő használt kicsit erősebb, viszont újabb és kevesebbet eszik a 1650S, ráadásul új, garis. Ha nem kimaxolni szeretnéd a grafikát újabb címeknél bőven elég lesz.
Szerk. Mondjuk ez alapján egyértelmű. [link]
[ Szerkesztve ]
-
Flowtation
őstag
Sziasztok!
Tudom, hogy kissé oldscool a kérdésem, nézzétek el ezt nekem.
Van egy dell 3020 sff gépem (i5 4590, 8 gb ram), öreg már, de még jól muzsikál, szeretném beállítani a gyerekeknek kis játszós gépnek. Az lenne a kérdésem, hogy ebbe milyen videókártyát (természetesen használtat) érdemes rakni? Az lenne a fontos, hogy a spec táp miatt mi az ami még jó bele, illetve hogyan kell keresnem azon kívül, hogy low profile kell? A dell oldalán azt olvastam, hogy a 30w-os GT1030-as jó választás lehet, ezt konkrétan így kell keresni?
Bocs a hülye kérdésekért és köszönöm előre a választ![ Szerkesztve ]
Keresek: D-link covr-1102 2 pack routert.
-
bobalazs
nagyúr
válasz Flowtation #133537 üzenetére
Annál kicsit komolyabb vgat lenne érdemes belerakni, 1030 még egy minecraft is megfektet. Egy rx 560 vagy olcsón 1050ti.
-
TheNewDawn
addikt
válasz Flowtation #133537 üzenetére
Teljesen jó ez a gép még, semmi baj nincs vele. 1030 at azért neeeee szegénynek, azzal mindent lehet, csak játszani nem. Kérdés mennyit szánsz rá, ebbe a gépbe lazán elmegy még egy 1650 super is.
Ha használtan, akkor szerintem egy rx 570/1060 3gb, 35 körül már lazán vannak ilyenek.Jaaa, hogy low profile, az szívás... Akkor marad tényleg 25 körül használtan egy 1050 TI, gondolom 50 az már sok lenne.
[ Szerkesztve ]
-
dj79
senior tag
válasz TheNewDawn #133541 üzenetére
Valszeg valami 290w Dell táp van benne tápcsatlakozó nélkül, amellé nem raknék be sima 1650/1050tinél éhesebb kártyát, főleg, ha lp kell, más nem is megy bele.
[ Szerkesztve ]
-
zuzu105
csendes tag
Hali! nVidia GeForce GTX 750 2GB beárazásában szeretném a segítségeteket kérni. Használt kártya, napi 2 óra játék van benne néha több néha semmi, ez kb a valós átlag. Doboza már nincs meg. Köszi annak aki tud segíteni! Pacsi.
-
KisBundi
őstag
Sziasztok! GIGABYTE GeForce RTX 2070 SUPER GAMING 3X OC 8GB -nál még mindig fennáll ez a ventilátor probléma?
-
Mr.Manus
csendes tag
Sziasztok!
Jelenleg egy GTX 1060 3GB-os kártyám van, viszont ez a 3GB RAM már kevés a mostani játékokhoz. Érdemes váltani a 6GB-os verzióra vagy nem éri meg a felárat? 1650-est néztem még, de az talán gyengébb az 1060-nál. Kb 50k lenne a keret.
Köszi!
Új hozzászólás Aktív témák
Techpowerup VGA tesztek /VGA teljesítmény összehasonlítására alkalmas/
Az AMD grafikus feldolgozó egységek listája
Az Nvidia grafikus feldolgozó egységek listája
Az Intel/Intel Arc grafikus feldolgozó egységek listája
5+1 kritikus dolog, amire oda kell figyelned használt videókártya vásárlásánál
Videókártya tesztelések a King's Tech-től, amely nemcsak szórakoztató, de egyben tanulságos is
- PNY RTX 4080 16GB GDDR6X TF VERTO Edition - Új, 2 év garancia - Eladó!
- ASUS ROG STRIX RTX 3070 GAMING fehér 8GB használt videokártya garanciával!
- KÉSZLETRŐL! - Új - 180 Fokos GPU PCIe Tápcsatlakozó Adapterek - NVIDIA AMD INTEL - A Több Olcsóbb!
- PowerColor AMD Radeon RX 6600 XT HellHound 8GB használt videokártya eladó garanciával!
- MSI AMD Radeon RX 6600 XT MECH 2 8GB OC használt videokártya garanciával!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest