Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• pengwin

addikt

válasz kolopele #133474 üzenetére

Ők azt mondják, hogy bizonyos kártyák, alaplapok szarok. Konkrétan így.

Szerintem meg a DIY piacon a garanciás esetek többsége azért valahol visszavezethető valmilyen banális felhasználói bakira. Töbet már ti is említettetek: gyenge táp, túl olcsó alaplap egy erős konfigba, elégtelen szellőzés, rossz hűtőfelfogatás, rossz RAM foglalatok használata, vagy az alaplapi QVL listán nem szereplő RAM használata.
    Az AM4-es AsRock lapokat pl. szerintem hatványozottan érinti ez az utóbbi, mert nagyon válogatósak voltak RAM támogatás terén.

Meg azt is érdemes végiggondolni, hogy a B450-es lapok ugyan támogatják a tuningot, de a legtöbb csak ésszerű keretek között. Szerintem ezt sokszor figyelmen kívül hagyják az emberek, és a PCX is. A B450-es lapok általában a középkategóriát képviselik, és az itthoni viszonyok között annak is az aljáról vásárol a többség.
    Ezek után egy rosszabb R5 vagy egy R7 tuningja közben persze, hogy nem bírja az alaplap. A VRM-je eleve nem erre lett tervezve, ráadásul hűtést sem nem kap mert ifj. Véer István vett egy baszom toronyhűtőt vagy CLC-t, a ház meg látványra kigyúrt nem szellőző üvegkocka.

Szóval szerintem ezernyi ok lehet a mögött, hogy sok B450-es lap hal meg, ha egyáltalán igaz ez. Nagyon nagy a felhasználók szabadsága, következésképpen sok helyen hibázhatunk.
    ezek után csak úgy kijelenteni, hogy a B450-es lapok szarok, szerintem nagyon meredek.

(#133477) TechN7ne
    Ezen nincs mit hagyni ,mert így van
    Miért is?
    Csak azért, mert ők a hasukra ütöttek? ;)
    Szerintem gondold végig kinek van több motivációja hazudni: a felhasználóknak és topikgazdáknak egy nyílt, ingyenes fórumon, ahol közösséget próbálunk alkotni, vagy egy kereskedésnek, aminek anyagi érdeke befolyásolni a vásárlásaidat.

Halott CPU-t még a közös Intel-AMD socketes időkben láttam utoljára, mert apám OC közben megsütötte... :))

[ Szerkesztve ]

Üdv, pengwin

Új hozzászólás Aktív témák