-
PROHARDVER!
Kérdés előtt olvasd el az összefoglalót!!
Új hozzászólás Aktív témák
-
pengwin
addikt
válasz kolopele #133474 üzenetére
Ők azt mondják, hogy bizonyos kártyák, alaplapok szarok. Konkrétan így.
Szerintem meg a DIY piacon a garanciás esetek többsége azért valahol visszavezethető valmilyen banális felhasználói bakira. Töbet már ti is említettetek: gyenge táp, túl olcsó alaplap egy erős konfigba, elégtelen szellőzés, rossz hűtőfelfogatás, rossz RAM foglalatok használata, vagy az alaplapi QVL listán nem szereplő RAM használata.
Az AM4-es AsRock lapokat pl. szerintem hatványozottan érinti ez az utóbbi, mert nagyon válogatósak voltak RAM támogatás terén.Meg azt is érdemes végiggondolni, hogy a B450-es lapok ugyan támogatják a tuningot, de a legtöbb csak ésszerű keretek között. Szerintem ezt sokszor figyelmen kívül hagyják az emberek, és a PCX is. A B450-es lapok általában a középkategóriát képviselik, és az itthoni viszonyok között annak is az aljáról vásárol a többség.
Ezek után egy rosszabb R5 vagy egy R7 tuningja közben persze, hogy nem bírja az alaplap. A VRM-je eleve nem erre lett tervezve, ráadásul hűtést sem nem kap mert ifj. Véer István vett egy baszom toronyhűtőt vagy CLC-t, a ház meg látványra kigyúrt nem szellőző üvegkocka.Szóval szerintem ezernyi ok lehet a mögött, hogy sok B450-es lap hal meg, ha egyáltalán igaz ez. Nagyon nagy a felhasználók szabadsága, következésképpen sok helyen hibázhatunk.
ezek után csak úgy kijelenteni, hogy a B450-es lapok szarok, szerintem nagyon meredek.(#133477) TechN7ne
Ezen nincs mit hagyni ,mert így van
Miért is?
Csak azért, mert ők a hasukra ütöttek?
Szerintem gondold végig kinek van több motivációja hazudni: a felhasználóknak és topikgazdáknak egy nyílt, ingyenes fórumon, ahol közösséget próbálunk alkotni, vagy egy kereskedésnek, aminek anyagi érdeke befolyásolni a vásárlásaidat.Halott CPU-t még a közös Intel-AMD socketes időkben láttam utoljára, mert apám OC közben megsütötte...
[ Szerkesztve ]
Üdv, pengwin
Új hozzászólás Aktív témák
Techpowerup VGA tesztek /VGA teljesítmény összehasonlítására alkalmas/
Az AMD grafikus feldolgozó egységek listája
Az Nvidia grafikus feldolgozó egységek listája
Az Intel/Intel Arc grafikus feldolgozó egységek listája
5+1 kritikus dolog, amire oda kell figyelned használt videókártya vásárlásánál
Videókártya tesztelések a King's Tech-től, amely nemcsak szórakoztató, de egyben tanulságos is
- Gainward RTX 2060 Super Ghost 8GB használt videókártya eladó garanciával! AKCIÓs
- Sapphire nitro pulse rx 580 4gb /256 Bit BESZÁMÍTÁSSAL!
- KÉSZLETRŐL! - Új - 180 Fokos GPU PCIe Tápcsatlakozó Adapterek - NVIDIA AMD INTEL - A Több Olcsóbb!
- Inno3D iChill RTX 3070 X3 8GB használt videokártya eladó garanciával!
- PowerColor AMD Radeon RX 6600 XT HellHound 8GB használt videokártya eladó garanciával!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest