-
PROHARDVER!
TOPIK ÖSSZEFOGLALÓ
Ezt a leírás azért hoztuk létre, hogy segítsünk eligazodni a tévék kusza és állandóan változó világában. Először következzenek a kérdések, amikre szeretnénk választ kapni:
1. Tévére szánt összeg, forintban?
2. Mire használnád leginkább? (pl. filmnézés, tévénézés, játék, sport)
3. Milyen messziről nézed a tévét, és mekkora méretűre gondoltál?
4. Világos vagy sötét szobában nézed-e a tévét, többnyire nappal vagy este?
5. Szemből vagy enyhén oldalról nézed-e a tévét, illetve általában többen nézitek-e?
6. Milyen szolgáltatások/funkciók fontosak neked? (pl.HBO, Netflix, AirPlay, PIP stb.)
7. Milyen csatlakoztatási igényeid vannak? (pl. jack-csatlakozó, optikai stb.)
8. A tévé talpa középen vagy oldalt legyen?
9. Miket részesítesz előnyben? (pl. márka, operációs rendszer stb.)
10. Milyen egyéb követelményeid vannak? (pl. Ambilight, légegeres távirányító stb.)
11. Csak új vagy használt tv is szóba jöhet (garanciával vagy anélkül)?
Ajánlott modellek összehasonlító táblázata (haladóknak)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Dark_Spirit
csendes tag
válasz tatabike #94013 üzenetére
Szia, köszi, igen, közben nézegettem ezt is (nekem is két TCL van), ha minden igaz van benne AirPlay is, úgyhogy lehet ez lesz a befutó.
Kérdes már csak az, hogy a 43Q60D mennyire lenne rossz választás, ha ragaszkodnak a Samsunghoz.
Mondjuk ahogy elnéztem ebben a méretkategóriában nincsenek hatalmas különbségek.Come to the dark side, we have cookies !
-
Tigerclaw
nagyúr
A TCL, Hisense okostévé rendszer milyen mondjuk egy friss LG Web OS mellett? Appok, betöltési, reakcióidő, illetve mondjuk a távirányitó használható-e egérnek?
Az a baj a világgal, hogy a hülyék mindenben holtbiztosak, az okosak meg tele vannak kételyekkel.
-
tigribigri
tag
válasz Quadgame94 #94049 üzenetére
Valóban talán a C655 kicsit jobb, de szerintem akkora különbség nincs köztük. Samu valóban edge ledes, de fényerőben mondjuk pont nem gyengébb. Nekem Q60C -m van már egy éve (elődmodell). Egész tűrhető a képminőség, viszonylag homogén a háttérvilágítás is. Szerintem valós alternatíva lehet ez a Samu, csak kb 10k-val drágább.
Igazából ezt Freeland0806-nak akartam írni, de így sikerült
[ Szerkesztve ]
-
Moleman
addikt
válasz Quadgame94 #94055 üzenetére
Nem is szabad ezeket túlgondolni, mikor 7 éve megvettem a Samsung tévém, csak okostávirányítót adtak hozzá, ránéztem, mi ez a szar, vettem mellé 4 ezerért egy klasszikust is. Azóta se használtam. 4 irány, OK, hangerő és play ugyanúgy van az okostávirányítón is, más meg nem hiányzik.
[ Szerkesztve ]
-
freeland0806
lelkes újonc
válasz tigribigri #94056 üzenetére
Köszi. Beruházok rá akkor, mert mindenképpen Qledest szeretnék és az is fontos, hogy olyan rendszere legyen amin megy a legtöbb streaming szolgáltatás. TCL-től most kicsit elment a kedvem, ahogy olvastam a TCL-es fórumban a 655-el mások is megszívták, nem akarok minden héten tvt visszaküldeni. Gondolom ehhez is szerencse kell.
-
Tigerclaw
nagyúr
TCL 65c765 vagy LG55B4 / C3, esetleg más 55-ös OLED TV?
Az a baj a világgal, hogy a hülyék mindenben holtbiztosak, az okosak meg tele vannak kételyekkel.
-
tatabike
őstag
válasz Dark_Spirit #94051 üzenetére
Szerintem az is jó lehet, nekem is van egy Samsungom, egy 65 collos, régebbi típus (2 éves), nincs azzal sem semmi gond.
Apám, látja mit csinál az a kutya? Látom fiam, nyalogatja a tökeit. Apám, ezt én is kipróbálnám. Próbáld fiam, de szerintem meg fog harapni...┌∩┐(◣_◢)┌∩┐
-
soldi3r
veterán
válasz Quadgame94 #94053 üzenetére
Ismet felmerul bennem egy kerdes ezekkel a zonakkal kapcsolatban. Mert valoban szembetuno a kulonbseg a szamokat nezve.
Hisense 55U7NQ Local dimming zones - 240
TCL 55C805 Local dimming zones - 384
Egy direct LED-es TV hany zonara van osztva? Gondolom 1. Biztos szamit ez annyit vagy inkabb csak jobban hangzik, mert tobb.
Ebben az esetben ez 65*65 es 50*50mm-es teruletet jelent zonankent. Biztos akkora kulonbseg ez, hogy szamitson?E30 (oo=[][]=oo)
-
Quadgame94
őstag
válasz soldi3r #94062 üzenetére
Egy Direct LED TV zónák nélkül alacsony kontrasztal bír. Ha VA paneles akkor 4000-5000:1-hez. Namost egy miniLED esetében 100 000:1-hez vagy még magasabb a kontraszt. Fényerőben meg sokszor 8x akkora a differencia 400 v 2000 nit. C805 asszem csak 800 nit körül tud. Szóval ja. Nem kevés a differencia. Nem beszélve arról, hogy HDR-t felejtsd el alap tévéken. miniLED-en pedig nagyon szép.
-
soldi3r
veterán
válasz Quadgame94 #94063 üzenetére
Itt gondolom az egyik ertek egy statikus, a masik egy dinamikus kontraszt arany es a fenyeronel is peak-et szamolva.
Az emlitett C805
Brightness: 600 cd/m²
Peak brightness: 1300 cd/m²
Static contrast: 6000 : 1
egy 10 eves direct LED Samsung UA55JU7500
Brightness: 400 cd/m²
Static contrast: 4000 : 1E30 (oo=[][]=oo)
-
tigribigri
tag
válasz freeland0806 #94058 üzenetére
Amit írtam persze nem jelenti azt, hogy a Samuból nem lehet kifogni rossz példányt, esetleg inhomogén panelt. De érthető, ha az ember megégeti magát egy TCL-lel én is egy másik márkával próbálkoznék.
-
István 67
tag
Sziasztok! Mi a véleményetek,melyik a jobb? TCL-765vsHisenseU8KQ ?
[ Szerkesztve ]
-
bendzsi.98
friss újonc
Üdv. Az alábbi kettő tv között gondolkodom: Samsung UE65DU7172 és TCL 65C645.
Melyik lenne jobb választás?
Válaszokat előre is köszönöm. -
Quadgame94
őstag
válasz soldi3r #94064 üzenetére
Amiket én mondtam nem specifikációk, hanem konkrét mérések. A fényerő FALD esetében ablakokban mérhető. Van teljes ablakos fényerő, az ix általában 2x annyi. 5 vagy 10 százalékos ablakban meg még nagyobb. Így jön ki a szép HDR kép. Sima Direct LED hiába kap 10-bites panelt, vagy jó a színtérlefedettsége alacsony fényereje és gyenge kontrasztja miatt ennek az előnye nem látható.
Egy miniLED mérföldekkel szebb képet ad.
-
soldi3r
veterán
válasz Quadgame94 #94069 üzenetére
Igen, ketszer (a fenti adatok alapjan masfelszer), de az nem 8. A csucsnal gondolom 1-1 pillanatra tudjak tulterhelni a LED-eket.
Sok helyen azt olvasom, hogy a dinamikus kontrasztot es hasonlo szoftveres kepjavito technikakat erdemesebb kikapcsolni, igy akkor mar az a kulonbseg sem akkora.E30 (oo=[][]=oo)
-
Quadgame94
őstag
válasz soldi3r #94072 üzenetére
Ez teljesen hülyeség. A Local dimming-nek mi köze van a képjavító szoftverhez? Semmi. A Local Dimming az fizikailag osztja zónákra a tévét. Azt egyértelműen be kell kapcsolni, ezáltal sokkal jobb lesz a feketéje a tévének.
Egy zónás tévén ha fent világos van a képen alul meg sötét akkor a fekete nem lesz fekete max szürke, hiszen egy zóna van csak. A LED-ek teljesen nem tudnak kikapcsolni így kis világítás mindig lesz. Viszont ha ott az adott zónát elsötétíti akkor sokkal szebb feketét ad. Valamint a magasabb fényerőnek köszönhetően a világosabb rész is részletgazdagabb lesz.
A színekről nem is beszélve. 16.7 millió színt képes megjeleníteni egy sima LED. A miniLED meg 1 milliárd köszönhetően a jobb kontrasztnak és a magasabb fényérőnek valamint a HDR-nek, amire nem képes az alap LED.
De nem bizonyítgatok neked semmit. Ha nem akarsz rá költeni akkor magyarázd be magadnak ahogy akarod. A tény attól még tény marad.
[ Szerkesztve ]
-
djsunstealer
aktív tag
Sziasztok! Teljesen analfabéta vagyok a témában, ne nevessetek ki! Ősrégi Samsung LCD TV-t cserélnék Hisense-re. Erre gondoltam. Van egy ősrégi erősítőm kettő darab hangfallal jelenleg, a TV-n van Audio out. [kép]
Gondolom ezt az új TV-n nem tudom használni majd, bár úgy látom a hivatalos leírásban van audio kimenet, de szerintem csak bemenet lesz az.
Létezik vmi átalakító egyáltalán?
Köszönöm szépen a segítséget és bocsánat hogyha nem teljesen a témába vágott. Tegyétek off -ba ha nem.
-
OldMike
őstag
válasz djsunstealer #94074 üzenetére
Szia! Az ilyen helyzetet gyakorlatilag egy optikai bemenetes digital/analog (D/A)konverterrel lehet manapság megoldani. A tévé optikai kimenetét kell egy optikai kábellel a konverter bemenetére kötni, a konverter RCA kimenetére pedig az erősítőbe menő kábelt. A hátrány az, hogy ilyenkor csak az erősítőn lehet a hangerőt szabályozni, a tévén nem.
Létezik HDMI->audio extractor (például ez [link] ), amit a tévé HDMI kimenetére kell kötni. Ennél a változatnál jack kimenet van, tehát ha az erősítőn RCA bemenet van (valószínű), akkor kell egy jack-RCA átalakító is.
Az optikai átalakítókat olcsóbban meg lehet kapni, ha a fentiekben írt hangerő szabályozás nem gond.[ Szerkesztve ]
42LM660S
-
Csaby25
őstag
Sziasztok!
A keret 330k, főleg játékra(PS4) és filmezésre lesz használva.
Tudtok ajánlani 55-60 inch-es mérettel valamit?
Köszi![ Szerkesztve ]
A kis emberek más emberekről beszélnek, a középszerű emberek eseményekről, a nagy emberek pedig ötletekről beszélnek.
-
Icewloxy
lelkes újonc
válasz Quadgame94 #94077 üzenetére
+1
-
Gerr'y
senior tag
válasz Quadgame94 #93312 üzenetére
Koszonom az ajanlast. Vegul a 55C765-ot valasztottuk. Meg nem probaltuk ki.
Esetleg rudnal segiteni egy masik keszulek ajanlasaban is?
Szuleimnek kellene egy osregi 43"-es FullHD TV lecserelni. Nezesi tavolsag 380-400 cm lenne.
Szembol neztek, foleg Discovery Ch-t es Natgeot, de neha a Chromecastot is hasznaltak.
Jatek nem lesz.
Fali konzolra kerulne.
Vilagos szobaba kerulne, de be tudjak soteteteni.
Arkategoria 350 Ezer HUF, esetleg 400 Ezer forint.
Koszonom! -
bluekoli
tag
200k, nagyon max 300k
TV, Netflix, Youtube
3-4m. 50", max 55"
Is-is, de többnyire sötét
5. Szemből vagy enyhén oldalról nézed-e a tévét, illetve általában többen nézitek-e?
Ált. többen, így enyhén oldalról is
6. Milyen szolgáltatások/funkciók fontosak neked? (pl.HBO, Netflix, AirPlay, PIP stb.)
Netflix, Youtube
HDMI
Mindegy
Nincs preferencia
10. Milyen egyéb követelményeid vannak? (pl. Ambilight, légegeres távirányító stb.)
Nyugdíjas szüleimnek lesz a TV, így fontos lenne az egyszerű, logikus menü, megbízhatóság, ne legyen lassú. Lehetőleg tartós is legyen.11. Csak új vagy használt tv is szóba jöhet (garanciával vagy anélkül)?
Használt is -
tatabike
őstag
válasz djsunstealer #94074 üzenetére
Lehet kapni bluetooth vevővel egybeépített kis előfokot, amiből aztán tudsz kivezetni analóg jelet kábelen bárhova, erősítőbe, fülesbe, stb. Nem tudom, a kinézett tévé tud-e BT-t, de ma már ez alap. Egyszerűbb, mint konverterrel, szerintem. Nekem is úgy van a hang, egy BT-vevős Blaupunkt erősítőre van kiküldve a jel, ami tud még CD-t lejátszani meg pendrive-ot kezelni is.
[ Szerkesztve ]
Apám, látja mit csinál az a kutya? Látom fiam, nyalogatja a tökeit. Apám, ezt én is kipróbálnám. Próbáld fiam, de szerintem meg fog harapni...┌∩┐(◣_◢)┌∩┐
-
Vapor
aktív tag
Sziasztok!
55" kategóriában nézegetek TV-ket, Angliában, ezekre szűkítettem le jelenleg, kérhetnék róluk véleményt/van-e valami amire figyelni kell velük kapcsolatban? Mi lenne a rangsor?
LG OLED55G26LA
2022-es model, de e miatt akciós. Külön kell hozzá venni stand-et, ami megdönti egy kicsit (nem teljesen függőleges a TV képernyője), erről megoszlanak a vélemények neten.Samsung QE55Q67DAUXXU
2024-es model, de QLED, így picivel gyengébb kép.LG 55QNED80T6A
2024-es model, árban ez a teteje ami belefér LG-től mostani szériából, nem igazán tudom belőni, hogy a képe milyen lenne QLED Samsunghoz képest.Árban nincs nagy különbség, LG 65" LED-ről váltok, ami az új lakásban már nem fér el.
Van még esetleg amit érdemes lenne megnézni, felvenni a listára?1. Tévére szánt összeg, forintban?
300k HUF ~ 600 GBP
Főleg streaming (netflix, stb.), alkalmanként játék (PS5)
55", nagyobb nem fér el, kisebbet nem szeretnék
Teljesen vegyes
Többnyire szemből
AirPlay mindenképp, ideálisan streaming appok is
Legyen HDMI ARC
Mindegy
Philips-Panasonic-LG TV-k voltak eddig, elégedett voltam minddel
Adott összegből legjobb kép, AirPlay, Streaming appok. Hang nem számít, soundbarral használom.
Csak új, nem ismerem itt a használt piacot.PSN ID: SaLa17
-
senior tag
48 colos OLED TV-t vennék, 2 opcióra szűkítettem le:
Samsung QE48S90DAE
LG OLED48C41LA
A kettő közül melyiket választanátok? -
Vapor
aktív tag
válasz Quadgame94 #94084 üzenetére
Angliában vagyok, itt veszem, ezért font.
G2 384 font ~ 190e Forint.
Talp hozzá újonnan 165 font ~ 80e Forint, használtan ha éppen van akkor kb. fele.PSN ID: SaLa17
-
Csaby25
őstag
válasz Quadgame94 #94077 üzenetére
Köszi!
Nálunk Romániában az 55C805 190k körül van, az 55C765 pedig 310k.
Ennyivel jobb az 55C765?
Nem ismerem a TCL tv-ket, miért jobb válaszás egy ilyen modell mint valamelyik Samsung Sony vagy LG?A kis emberek más emberekről beszélnek, a középszerű emberek eseményekről, a nagy emberek pedig ötletekről beszélnek.
-
-
Quadgame94
őstag
Az a G2 nagyon gyanús hogy miért olyan olcsó. Kiállított darab lehetett. Már két éves...
Sajnos itt nem ismerjük az angol piacot és az árakat. TCL C805 vagy Hisense U7KQ/U7NQ. Ott a nevezékek is lehetnek eltérőek.
LG meg Samut felejtsd el. Nevetségesen gáz tévéket adnak magas áron.
-
Quadgame94
őstag
válasz Ron Swanson #94083 üzenetére
C4 egyértelműen. Samsungot csak QD OLED miatt érdemes venni, de abban WOLED panel van.
-
Vapor
aktív tag
válasz Quadgame94 #94088 üzenetére
Valami olyasmi lehetettet, már nincs is raktáron..
Megnézem őket, köszi!
PSN ID: SaLa17
-
Grillo
őstag
Sziasztok, sajnos az idén 10 éves Samsung 40H5500 TVnk kezdi megadni magát, ma megjelent a második világos folt is, sajnos ez nem a szélén, így erősen kezd zavarni. Meg hát jobb már nem lesz, így megérett a csere.
150k, de ha nagyon megéri, 200k-ig elmegyek.
filmnézés, sorozatok első sorban streamingen, gyerekeknek sokminden (TV, YouTube)
a mostani 40-esnél lehet nagyobb, de 50-55 fölé már csak az ár miatt sem mennék, az asztal kb. 90 cm széles. A távolság 1,6-2 méter között, most rendezzük át a nappalit, még lehet illeszkedni a mérethez.
Asszonnyal többnyire este, kislámpa mellett, gyerekek bármikor, de van minden ablakon redőny
kanapé szemben, mondjuk 2-3 ember egyszerre általában.
jelenleg is egy GoogleTV lóg a készüléken, a streaming jórészt erről megy (Netflix, Max, Disney+ jórészt)
legalább 2 HDMI és 2-3 USB kéne, külső hang eddig optikain ment, de nagyon ritkén használjuk, nem prioritás
most középen van, de valójában mindegy
passz, a Samu nekem jó, de bármi is lehet, nem ragaszkodom semmihez
passz
elsősorban új, de ha van megbízható használt beszerzési lehetőség, akkor azt is megfontolomKöszi!
-
Darth_Revan
veterán
Sziasztok!
Nappali és hálószobaba szeretnék TV-t venni. Hálószobaba már megvan hogy oled lesz de nappaliba nem merek oled-et, mert kb fél napokat menne és félek hogy oled hamar beegneVan valami olyan 300 alatti 55-os TV ami kozel oled minőséget tud ? Néztem micro ledes hisense 55U7KQ TV-t 200k körül, de sajnos VA paneles ami nem jó, mert oldalról is nézve lenne és annak nem jo a betekintési szöge oldalról a tesztek alapján
[ Szerkesztve ]
-
Quadgame94
őstag
válasz Darth_Revan #94093 üzenetére
Szia.
Gondolom mini LED-re gondoltál. Neked is ajánlott visszaolvasni, csak ma vagy 5 embernek írtam ebben a kategóriában. VA-nak teljesen okés a betekintési szöge manapság. Ha meg nagyon kicsavart szögből akarjátok nézni akkor az IPS sem lesz valami jó. Szóval változtassatok rajta mert nem normális használat.
C805 tökéletes erre.
-
soldi3r
veterán
válasz Quadgame94 #94073 üzenetére
Gondolom valami alapjan eldonti, hogy mire allitsa az adott zona fenyerejet. A 65*65 es az 50*50-es kiosztas kozott pedig azert nincs az az egetrengeto kulonbseg, plane, hogy azt sem tudjuk egy adott zonara hany dioda esik.
A szinekrol lehet nem is kellene, elso ranezesre az is csak a katalogusban nez ki jol, hogy huu az mennyivel tobb, de en a 16.7 millionak is csak a 6%-at latom.
Egy átlagos ember körülbelül egymillió színt tud megkülönböztetni egymástól.
Nem a rakoltes a problema, csak meg akarom erteni mit erdemes nezni egy TV-nel es mire erdemes kolteni.E30 (oo=[][]=oo)
-
Quadgame94
őstag
válasz soldi3r #94095 üzenetére
Gondolom valami alapjan eldonti, hogy mire allitsa az adott zona fenyerejet.
Igen a film meg egyéb anyag jeleneti alapján Az alapján sötétít világosít, dimmingel, hogy mi van a képen.
A zóna kezelés is nagyon fontos. Sony-n kevesebb zóna volt régebben konkurenciához képest és mégis egész jól teljesítettek, de mára már nem versenyképes egy 3x drágább Sony sem TCL meg Hisense-l szemben.
65*65 az 4225, ilyen sok zónás miniLED nem nagyon van. 600-2000 között mozognak és nem ugyanannyi zóna van vertikálisan és horizontálisan, hiszen az egyik fizikailag is rövidebb.
És nem a kataglógustól függ hanem attól milyen anyagokat fogyasztasz. TV adáshoz igenis felesleges egy miniLED. Aki igényesebb és 4K HDR anyagokat is néz sokat, illetve jobb minőségű SDR anyagokat azoknak ég és föld a differencia egy sima LED-hez képest.
-
soldi3r
veterán
válasz Quadgame94 #94096 üzenetére
Igen, szoval az is egyfajta szoftveres kepjavitas.
A 65*65-ot es az 50*50-et millimeterben ertettem.E30 (oo=[][]=oo)
-
Vanek1980
újonc
Sziasztok! Szeretnénk egy TV-t venni (fatasztikus meglátás, jár a pacsi) Utóljára gyerekkoromba volt TV-nk (katód csöves bizbasz), tehát egyáltalán nem értek hozzá. Mindent a PC-mről irányitok, nézek jelenleg is. Csak és kizárólag filmnézésre akarjuk használni, szgépről rákötve.
OLED-et szeretnék, ha lehet. Ha van a felhasználásom végett értelme...de, minden észérve hallgatok.
Köszönöm mindenkinek előre is.
350000, de javaslattól függően mérlegelem
kizárólag filmnézés számitógépről. DivX, Xvid, H.264, SD-HD, online videok...
3m-ről néznénk, helye 165cm x 95cm, ha jól tdm kb. 55"-70"-ig beférne
minden napszakban
5. Szemből vagy enyhén oldalról nézed-e a tévét, illetve általában többen nézitek-e? szemből
szerintem semmilyenre, nem tudom-20 éve nem volt tv-m :( . Valami képfeljavitási funkció a régi xvid-ek alacsony bitrátája végett esetleg
display port, hdmi
mindegy
mindegy
10. Milyen egyéb követelményeid vannak? (pl. Ambilight, légegeres távirányító stb.) semmi, illetve nem tudom mik a lehetőségek a rengeteg utánaolvasás után sem
mindegy -
rainman72
Topikgazda
válasz Vanek1980 #94098 üzenetére
Kicsi az összeg nagyobb oledre,55" is ritka.
[Hisense 55A85K]
[Pana 55MZ800][ Szerkesztve ]
Philips 65Oled718 Samsung 85CU8002
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest