-
PROHARDVER!
TOPIK ÖSSZEFOGLALÓ
Ezt a leírás azért hoztuk létre, hogy segítsünk eligazodni a tévék kusza és állandóan változó világában. Először következzenek a kérdések, amikre szeretnénk választ kapni:
1. Tévére szánt összeg, forintban?
2. Mire használnád leginkább? (pl. filmnézés, tévénézés, játék, sport)
3. Milyen messziről nézed a tévét, és mekkora méretűre gondoltál?
4. Világos vagy sötét szobában nézed-e a tévét, többnyire nappal vagy este?
5. Szemből vagy enyhén oldalról nézed-e a tévét, illetve általában többen nézitek-e?
6. Milyen szolgáltatások/funkciók fontosak neked? (pl.HBO, Netflix, AirPlay, PIP stb.)
7. Milyen csatlakoztatási igényeid vannak? (pl. jack-csatlakozó, optikai stb.)
8. A tévé talpa középen vagy oldalt legyen?
9. Miket részesítesz előnyben? (pl. márka, operációs rendszer stb.)
10. Milyen egyéb követelményeid vannak? (pl. Ambilight, légegeres távirányító stb.)
11. Csak új vagy használt tv is szóba jöhet (garanciával vagy anélkül)?
Ajánlott modellek összehasonlító táblázata (haladóknak)
Új hozzászólás Aktív témák
-
turika86
aktív tag
válasz Vismajor01 #93942 üzenetére
Köszönöm a választ, amúgy meg vagy elégedve vele? Most találtam elég jó áron szerintem a 3 befutó közül best buy.
Hisense 85u7kq(550ezer) vs. Tcl 85C805(600ezer) vs Tcl 85c845(700ezer)
Az interneten fellelhető források szerint a hisense a tcl805 felett van és tc845 alatt van.
Szóval ki mit mondd?"Time is the fire in which we burn"
-
rainman72
Topikgazda
válasz balazsovics #93951 üzenetére
Nano863RE vagy Qned913.
A többi ledjük felejtős kategória.
De inkább csak oled az Lgtől.Philips 65Oled718 Samsung 85CU8002
-
bez78
csendes újonc
Sziasztok !
Köszönöm a válaszokat sajnos még mindig nem döntöttem el hogy Samsung S 90D vagy Lg C 4 tv vásárolok ?
Kérdésem !
Általában mennyi év frissítést vállalnak a tv gyártok. ( TCL, Samsung , Sony ) ?
Pl : Lg 5 év Webos frissítést ígér !
Ezer köszönet[ Szerkesztve ]
-
Snoop27
őstag
válasz loslobos #93895 üzenetére
Román emagon ugyanez 207,000 huf, csak mint érdekesség, nem értem miért ez a nagy difi. Még várok 2 napot s rendelem.
[ Szerkesztve ]
LG Optimus G Black --> LG G2 32 GB Black --> LG G4 Brown Leather --> Note 5 Black Sapphire --> Samsung S8 Orchid Grey + Moto 360 --> Huawei P40 Pro --> iPhone 11 Pro Max
-
HF77
őstag
-
soldi3r
veterán
Talaltam egy osszehasonlitast, itt azert nem nagyon kialtjak ki az ujabb TCL-t gyoztesnek meg egy olcsobb Hisense-szel szemben sem. Ha jol sejtem akkor a QM7 az a C765 lesz.
E30 (oo=[][]=oo)
-
HF77
őstag
-
-
VibeX
tag
Üdvözlet sziasztok.
Megköszönöm a segítséget.
Kb 200.000 Ft
Laptopra kötve használnám - film, sorozat, játék
Kanapéról 3m-ről, azonban játék során lehet, hogy közelebb is ülnék. 43" (FullHD esetén) /50"/55" - ra gondoltam.
Is-is
5. Szemből vagy enyhén oldalról nézed-e a tévét, illetve általában többen nézitek-e?
Szemből
6. Milyen szolgáltatások/funkciók fontosak neked? (pl.HBO, Netflix, AirPlay, PIP stb.)
Egyik sem.
Nincsenek extra igényeim, mindegy.
Mindegy, ez ne legyen befolyásoló tényező
Mindegy
10. Milyen egyéb követelményeid vannak? (pl. Ambilight, légegeres távirányító stb.)
Nincsenek egyéb követelményeim.
Nem volna rossz új, azonban az alábbi feltételekkel lehet csak használt lesz.Számomra egy sima mezei FullHD-s IPS paneles TV volna a legmegfelelőbb az RTX 3060-as laptop miatt, de manapság nem tudom mennyire lehet ilyet találni. Illetve sajnos a nagy col miatt a FullHD gondolom nem is játszik, ezért egy 43" is elegendő volna.
Szeretném ha alkalmas lenne játszadozásra, ne legyen utánhúzás, korrekt legyen a válaszidő és az input lag. Az ilyen egyéb gamer funkciók illetve nagy hz-ek nem lényegesek.
Elég kényes téma nálam a kijelző, szeretném, ha azért a színhűség és színpontosság a helyén volna.Megköszönöm az ajánlatokat.
-
VibeX
tag
válasz Moleman #93970 üzenetére
Ez csak egy következtetés volt a részemről a panel technológia szempontjából. Nem tudom, sajnos nincs tapasztalatom TV esetén ezzel kapcsolatban.
Hadd kérdezzem meg, milyen telefont használsz, ami nem zavarja a testedet, de mégis OLED-es? Nekem el kellett adnom az iPhone 13-amat, és le kellett cserélnem egy SE2022-re, mert az az utolsó IPS paneles iPhone. Hátha van egy OLED-es teló, ami nem zavarna.(Bocsi a hosszú OFF-ért)
-
Moleman
addikt
Nekem egy 3 éves OnePlus 8T van, de érdemes lehet ránézned a drágább Xiaomikra is, azokban elméleteileg 1920 Hz-es OLED panel van.
#93971 VibeX
A 4k kijelzőn tökéletesen meg tud jelenni a 1080p tartalom, mert pont négyszer akkora a felbontás. Egy FHD pixelből egy 2×2-es négyzet lesz 4k-n. -
varadigabor
senior tag
Az alábbiakra keresnék TV-t, Van most valami best buy? Szüleimnek vennék egy tv-t mert a régi Sony kdl-50w755c már lefagy minden baja van... Képileg nem rossz pedig.
180-200ezer.
Film, Youtube,
~3m-5m
vegyes
minden oldaltról
6. Milyen szolgáltatások/funkciók fontosak neked?
HBO, Netflix, Chromecast
HDMI
talpra
Mindegy
újwww.fpvracestore.hu --- FPV alkatrészek hazai raktárkészletről ---
-
Quadgame94
őstag
válasz varadigabor #93974 üzenetére
Szia. TCL 55C655
-
celf
őstag
válasz Quadgame94 #93977 üzenetére
köszi!
-
celf
őstag
válasz Quadgame94 #93977 üzenetére
Illetve a TCL 50C655 szerinted akkor jobb választás, ha jól veszem ki a korábbi posztjaidat.
Hajlok a kínai modellre, de kicsit sajnos tartok tőle. Nem akarnék egy potenciális backdoort az otthoni hálozatba xD -
Dark_Spirit
csendes tag
Sziasztok!
Egy barátom megkért, hogy nagyszülőknek nézzek TV-t, aminek kerettel együtt nem nagyobb az átlós mérete 115 cm.
Tehát 43” a max méret, ami befér.
Max 200.000
Sima TV, nem tudom hogy esetleg néznek-e valamilyen streamet, de nem árt ha minél több app elérhető (just in case)
Max 43”
Nyugdíjasok, így gondolom vegyesen, a szoba közepesen világos
Leginkább szemből
AirPlay-re érkezett keres közvetetten, illetve minél több app elérhető, annál jobb
Nincs ilyen
Mindegy
Első körben Samsung merült fel, de nincs kőbe vésve
Szép kép, gyors OS
Csak új.Én a Samsung vonalon elindulva a Samsung QE43Q60DAU-t találtam, 140 körül, de arra vonatkozóan nem találtam infót, hogy az ezen futó Tizenen van-e AirPlay.
Minden javaslatot előre is köszönök.
Come to the dark side, we have cookies !
-
g0dl
addikt
A samsung matt kijelzős LCD készülékeivel pl. QE55LS03D milyen tapasztalatok vannak?
Nekem a matt kijelző tűnik hasznosnak világos szobában, a festményutánzat funkció nem érdekel. -
Quadgame94
őstag
Jézusom... mennyi? Ez a szemét jó ha a felét éri. Ennyiért kapsz 55C765 miniLED-et ami sokkal de sokkal jobb tévé és még olcsóbb is Nem matt, de cserébe szép lesz a képe és nagyon nagy a fényereje. Nagyon világos helyre is ajánlott, hiszen max fényereje 2000 nit. Annak a Samunak meg jó ha 400 nit.
-
rzerge
aktív tag
Sziasztok!
32es tv-t vennék hely korlátozása miatt.
Hisense A5NQ vagy
LG 6300
Melyik inkább?"Olyan szarul nézel ki! Iszol te rendesen?"
-
Slowhands
újonc
Sziasztok!
A Ti szakértelmetekre szeretnék hagyatkozni 😀
Szerintetek melyik lehet jobb vétel ,mind a kettő 550 ért van most a samunál. képminőség és a tartosság a fontos. TV nézésre némi játékra,netflix,disney+ és hbo max ra használnám.
A, QE65S90DAT
B, QE65QN90DAT
Vagy setleg más alternatívát is szívesen megnézek.
Csak ennyit szerettem volna kérdezni, köszönöm. -
Vhiktor
veterán
válasz Slowhands #93989 üzenetére
S90D
[ Szerkesztve ]
ISF Kalibrátor. Tv, projektor, monitor KALIBRÁLÁS PROFESSZIONÁLIS szinten Film Stúdióknak is. Spectrophotometer + Colorimeter! Bit perfect minta generátorral(YUV, RGB) tokeleteskep.wixsite.com/kalibralas █Profi tesztelés: youtube.com/c/tokeleteskep █ Klein K10A█Jeti Specbos 2501 hires 2nm
-
Vismajor01
addikt
Ha nem kell a "festményutánzat" funkció akkor véletlenül se forduljon meg a fejedben hogy LS03D-t veszel. Akkor ott az S95D, az is matt és még jó TV is. Az LS03D egy sima mezei edge LED tv, egy -sztem-baromi jó fícsörrel, de ha ez a feature téged nem érdekel akkor nagyon túlárazott.
Samsung Galaxy s22Ultra/Corsair One Pro/Lexus RX400H
-
exMachina
csendes tag
Sziasztok,
TV választásban kérnék tanácsot, elsősorban nem saját részre.
Az egyik ismerősöm keres TV-t, de úgy nézz ki, hogy 32" méretben.
(Nagyobb méret nem fér be oda ahova kell neki.)
Van olyan gyártó, akinek van még értelmezhető minőségű panele ebben a méretben?A másik kérdés, hogy hol kezdődnek az árak elfogadható minőségű TV-k ára?
Minimum 40", nem csúcsminőség kell, csak elfogadható képminőség.
(Kisméretű, több mint 10 éves LG TV helyett)Köszönöm
LLAP - Live long and prosper
-
rolcsy94
tag
Sziasztok.
400-ért 75" Hisense u7nq-nál jobb vételt tudtok esetleg?
Mennyivel jobb vagy rosszabb egy Samsung qn85d-től?Azt olvasgattam, hogy jó tv a VIDAA kicsit kérdéses de majd meglátjuk.
Köszi!
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Horgász topik
- Projektor topic
- Megszületett a hivatalos Xiaomi HyperOS 2 globális terjesztési ütemterv
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Asszociációs játék. :)
- Nyíregyháza és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Wise (ex-TransferWise)
- Bambanő háza tája
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- Black Friday november 29. / Cyber Monday december 2.
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest