- Kábeleket és csövezést rejtő "kirakatház" a GameMax logójával
- Felvarrták az Arctic rackmount rendszerekhez szánt CPU-hűtőjének ráncait
- Háromféle kivitelben, és nem kis kapacitásokkal jönnek a Micron 6550 ION SSD-i
- Már a Samsung sem szolgálja ki modern AI lapkákkal Kínát
- Havazáshoz igazított kiadás kap a Steam Deck OLED
- Samsung LCD és LED TV-k
- SSD kibeszélő
- OLED TV topic
- Milyen TV-t vegyek?
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Már a Samsung sem szolgálja ki modern AI lapkákkal Kínát
- Apple asztali gépek
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Intel GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
-
PROHARDVER!
TOPIK ÖSSZEFOGLALÓ
Ezt a leírás azért hoztuk létre, hogy segítsünk eligazodni a tévék kusza és állandóan változó világában. Először következzenek a kérdések, amikre szeretnénk választ kapni:
1. Tévére szánt összeg, forintban?
2. Mire használnád leginkább? (pl. filmnézés, tévénézés, játék, sport)
3. Milyen messziről nézed a tévét, és mekkora méretűre gondoltál?
4. Világos vagy sötét szobában nézed-e a tévét, többnyire nappal vagy este?
5. Szemből vagy enyhén oldalról nézed-e a tévét, illetve általában többen nézitek-e?
6. Milyen szolgáltatások/funkciók fontosak neked? (pl.HBO, Netflix, AirPlay, PIP stb.)
7. Milyen csatlakoztatási igényeid vannak? (pl. jack-csatlakozó, optikai stb.)
8. A tévé talpa középen vagy oldalt legyen?
9. Miket részesítesz előnyben? (pl. márka, operációs rendszer stb.)
10. Milyen egyéb követelményeid vannak? (pl. Ambilight, légegeres távirányító stb.)
11. Csak új vagy használt tv is szóba jöhet (garanciával vagy anélkül)?
Ajánlott modellek összehasonlító táblázata (haladóknak)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Hitch
senior tag
Mall.hu-n 400 ért 65-ös miniled
PHILIPS 65PML9506
-
Kiskutya
veterán
Ma ismét szembesültem vele, hogy nem szabad üzletekben eladókra hallgatni! Ma voltam egy euronics üzletbe kicsit nézelődni. Az egy dolog, hogy a legtöbb tv abban a fényben első ránézésre marha jól néz ki és aki nem tudja mit kell figyelni szinte nem is látja a különbséget de ami bosszantóbb bemegy valaki laikusként és úgy félre tájékoztatják, hogy tuti nem olyan tv-t fog elhozni amilyet szeretett volna! Nekem ez akkor se tetszik ha szándékos (jutalék miatt) de az még rosszabb ha a tudatlanság beszél belőle! Nem gondolom, hogy nincs szakember ilyen üzletekben de nekem az utóbbi időben nem sikerült velük találkozni! Ma pl azt próbálták nekem beadni amikor hiányoltam a samsung tv-nél a dolby vision-t, hogy dv csak sony tv-ken van! Az még a kisebbik gond, hogy csak a samsung a jó tv természetesen samsung pólóban volt a srác!
Én mindenkinek szeretném azt tanácsolni, hogy ha jót akar megának és az elképzeléseinek megfelelő tv-t szeretne otthon látni akkor inkább ne is beszéljen az üzletekben senkivel, inkább itt kérdezzen pl: Vhiktor-tól vagy rainman72-től vagy van itt még pár aktív ember nem akarok mindenkit felsorolni.
Kicsit hosszú lett de nagyon felhúztam magam már sokadszor!!!
hmm...
-
cousin333
addikt
válasz Nobbigstein #73000 üzenetére
Mindegy is, úgy tűnik TV se lesz...
Mindenesetre köszönöm a felajánlást"We spared no expense"
-
Padre103
csendes tag
Sziasztok!
A samsung akcióban néztem két 65" TV-t. A kérdésem az lenne, hogy Q80B megéri a ~90e többletet a Q70B-nél? Kuponnal esetleg tud valaki segíteni? Előre is köszi a segítséget. -
nagymolnar
tag
válasz lazara007 #73106 üzenetére
Erről Vhiktor-t kellene kérdezni. Amit tudtam kikeresni, hogy 1024 zónás FALD ami közel négyszerese a TCL-nek, viszont 21-es modell így Google TV-t nem lehet tudni, hogy kap-e. A 4 zónás Ambi az fantasztikus, a távja világító billentyűs, a fényereje is jobb 1500cd/m2 és tudja a hdmi 2.1-et és a Dolby Visiont. Frissítések havonta jönnek. Én most meginogtam, lehet, hogy elengedem a TCL vonalat, de a philips szerviz szar, nekem 6 éve az akkor 140 zónás (!!!!) háttérvilágításos ledes 1milliós 55" TV-met nem tudták 2 évesen javítani, csak LCD cserével és egy fórumtárs 50-ből javította. Amugy a Philips TV már rég nem Philips, a TP Vision vette meg a nevet, gyárakat és a teljes technológiát. Szóval be merjem vállalni?
[ Szerkesztve ]
-
Vhiktor
veterán
válasz lazara007 #73106 üzenetére
Én sajnos még nem találkoztam vele.
Egyetlen egy rendes reviewt találtam róla, az alapján 11.000:1 a kontraszt aránya bekapcsolt local dimming mellet, ami valljuk be nulla. Erős fényerő inagodzásra is panaszkodnak, pl a Gravitáció című filmnél.
A P3 színtér lefedettsége valamivel jobb mint a C835-é, de szerintem szemmel nem látod a különbséget. Amiben erősebb az a max fényerő, de ez nem sok pozitívum.Ezek alapján én biztosan távol maradnék tőle.
1 év alatt rengeteget fejlődött a miniLED technológia, elég ha csak összehasonlítom a tavalyi c825-t és az idei c835-t, valamint Samsung terén a tavalyi a QN95A-t és az idei QN95B-t.Szóval azért képzeljétek fenntartásokkal amit írtam mert én még nem láttam ezt a tvt, csak leírások alapján alkottam véleményt.
A legfontosabb paraméter a képnél a kontraszt arány, abban pedig nem acélos.
[ Szerkesztve ]
ISF Kalibrátor. Tv, projektor, monitor KALIBRÁLÁS PROFESSZIONÁLIS szinten Film Stúdióknak is. Spectrophotometer + Colorimeter! Bit perfect minta generátorral(YUV, RGB) tokeleteskep.wixsite.com/kalibralas █Profi tesztelés: youtube.com/c/tokeleteskep █ Klein K10A█Jeti Specbos 2501 hires 2nm
-
Vhiktor
veterán
válasz Vhiktor #73110 üzenetére
Képzeljétek helyett kezeljétek-et akartam írni.
ISF Kalibrátor. Tv, projektor, monitor KALIBRÁLÁS PROFESSZIONÁLIS szinten Film Stúdióknak is. Spectrophotometer + Colorimeter! Bit perfect minta generátorral(YUV, RGB) tokeleteskep.wixsite.com/kalibralas █Profi tesztelés: youtube.com/c/tokeleteskep █ Klein K10A█Jeti Specbos 2501 hires 2nm
-
Vhiktor
veterán
válasz nagymolnar #73108 üzenetére
C835 is tud 1500 nit fényerőt.
-
Vhiktor
veterán
válasz tha_answer #73113 üzenetére
Sajnos én sem találkozom minden modellel :(
-
PBA
aktív tag
Sziasztok,
TCL TV vásárlást tervezek. Alapvetően Neflix, Prime, egyéb streaming szolgáltatókkal használnám mozizásra sötét szobában egy Firestick 4K MAX-al, azaz nem a beépített okosságot használnám.
Egészen eddig a 75C728-at terveztem megvenni, tudom, kifutó darab, de bruttó 400.000-ért már elvihető. Most kicsit elbizonytalanodtam, a 75C735 jelenleg 580 körüli áron fut. Tudom, újabb technológia, stb. Ezzel együtt érdekelne a véleményetek, akár Vhiktoré külön is, ha van energiát kifejteni. Nagyon köszönöm!
-
vrsptr
aktív tag
Samsung 75Q60B 299.115 Ft-ért van ha esetleg érdekel.
Nagyobb méret a kisebb áráért + SAMSUNG kupon: SAMVAT15 (15% még lemegy)
Nekem az lenne a kérdésem egy 50Q60B megér 162.265 Ft-ot? Hálóba menne 2. tv-nek.
[ Szerkesztve ]
A kivétel léte bizonyítja a szabály létezését a nem kivételes esetekre.
-
polt007
csendes tag
Sziasztok,
az alább két tv között gondolkozom:
Samsung QE65Q95TDT
Sony Bravia KD-65X81J3,5 méterről nézem és Streaming + TV lesz a fő használat, viszonylag fényes szobában. Ezek közül melyiket választanátok, illetve, ha van szerintetek jobb tv 400 k-ig, akkor kérlek azt is írjátok meg.
Köszi! -
PBA
aktív tag
válasz tha_answer #73120 üzenetére
Gond nincs vele igazándiból, csak kívül esik a költségvetésemen. A 728 400e, a 735 580e, a c835 pedig 700e Ft körül van.
Azt próbálom kitalálni, hogy a 70-75" méretben max 600e Ft-ig mi lehet a legjobb vásár. A tv-be beépített okos tulajdonságok nekem nem számítanak, mert külső eszközzel használom majd. Mindig legalább félhomályos szobában fogom használni, vagy akár full sötétben, így a hatalmas fényerő sem szempont. Még elgondolkodtam IPS paneles Hisense készülékeken is ebben a méretben, de az IPS panel hátrányai eltántorítanak.
Méretéhez képest a C728 400-ért elég jó ajánlatnak tűnik, tudom, a fényereje nem túl acélos és kifutó darab. No de pont ezért kérdeztelek meg titeket, több szem többet lát alapon. Nyilván mindenkinek mások a szempontjai, de én röviden leírtam az enyémeket: félhomály vagy sötét szoba, csak 4K streaming tartalmak, a beépített okos funkciók pedig nem lényegesek.
Nyilván klassz lenne egy OLED készülék, de az megint túl drága nekem, 70"-75" között nincs bruttó 600e vagy az alatt. Az IPS paneltől fázok, a VA nem lenne rossz, még ha kicsi is a fényerő. De minden tapasztalat és meglátás érdekel!
[ Szerkesztve ]
-
Gatho87
tag
Samsung 65qn95b 577 ért jó vétel??
Vagy inkább TCL 65c835? -
PBA
aktív tag
válasz tha_answer #73120 üzenetére
No, elültetted a bogarat, lehet érdemes 65"-re lemenni és a C835-öt választani inkább, ég és föld a 728-hoz képest. Köszi a tippet!
-
freewulf
csendes tag
Sziasztok!
Segítetek légyszi! 150-160e a keretem, és 50" a max. hely. A TCL-t egyáltalán nem ismerem, csak az itt olvasottak alapján próbáltam összehasonlítani a többivel... Alább a választék:
PHILIPS 50PUS7906/12
SAMSUNG UE50AU7102
SAMSUNG UE50AU7022
TCL 50P615
Filmezés (USB) és TV-zés a cél, 4-5 méterről, szemből használva.
Köszönöm!Széles utat!
-
nagymolnar
tag
Már a sógoroknál is levitték a TCL65C835 árát 1139 eur, nálunk kitart [link]
-
Vhiktor
veterán
válasz Gatho87 #73122 üzenetére
Nehéz kérdés, mindkettő kiváló tv, nézd meg mindkettőről a tesztemet, hátha segít dönteni:
C835
QN95BRöviden összefoglalom.
Samsung pozitívuma a nagyobb fényerő.
TCL pozitívuma: Dolby Vision támogatás, sokkal jobb game mód, kisebb blooming, nincs fényerő ingadozás.ISF Kalibrátor. Tv, projektor, monitor KALIBRÁLÁS PROFESSZIONÁLIS szinten Film Stúdióknak is. Spectrophotometer + Colorimeter! Bit perfect minta generátorral(YUV, RGB) tokeleteskep.wixsite.com/kalibralas █Profi tesztelés: youtube.com/c/tokeleteskep █ Klein K10A█Jeti Specbos 2501 hires 2nm
-
Vhiktor
veterán
válasz nagymolnar #73116 üzenetére
Gördülékenyen? Az mit jelent?
Visszaolvasva a hozzászólásaimat, rengeteg elgépelés van bennükISF Kalibrátor. Tv, projektor, monitor KALIBRÁLÁS PROFESSZIONÁLIS szinten Film Stúdióknak is. Spectrophotometer + Colorimeter! Bit perfect minta generátorral(YUV, RGB) tokeleteskep.wixsite.com/kalibralas █Profi tesztelés: youtube.com/c/tokeleteskep █ Klein K10A█Jeti Specbos 2501 hires 2nm
-
confuser
senior tag
válasz nagymolnar #73129 üzenetére
Mondjuk nekik csak 2 év garanciát adnak, Szlovákiában meg 5 évet, és még egy kicsivel olcsóbb is ott. Ha lesz szlovák kupon vagy Black Friday rá, én szerintem kimegyek és hozok hármat, amekkora az érdeklődés rá itt a topikban, szerintem gyorsan lesz rá jelentkező (egyet persze magamnak hoznék)
-
CHIPman
nagyúr
Üdv.
LG OLED55C21LA-nak van jobb alternatívája olcsóbban, vagy a kategóriájában? Képminőség és az OS gyorsasága fontos,TV adás nem nagyon lenne nézve rajta, egyéb médiafogyasztásra lenne használva.hardverapro.hu/tag/chipman
-
Yodamest
veterán
válasz CHIPman #73133 üzenetére
A C1 is szinte ugyan az, gyárilag rosszabb a kalibrációja, de ha beállítgatod a képét kb meg nem mondanád a különbséget. Persze kapni már nem lehet túl sok helyen.
A másik amire most kezdtem el én is felfigyelni a TCL 835, először csak legyintettem rá, hogy áh nekem már csak az oled, de amúúúúgy Vhiktor véleménye és a különböző videótesztek alapján gyakorlatilag oled kategória, csak olcsóbb. Ráadásul még anyagminőségre is LG kategória és a távirányítója is nagyon baba, ráadásul kettőt adnak mellé... Minden mellette szól, ha filmezésről van szó, nyilván gamingre már inkább oled.
[ Szerkesztve ]
-
knoxhu
senior tag
Sziasztok!
Segítséget szeretnék kérni tv vásárláshoz.
1. Tévére szánt összeg, forintban? 300.000 Ft - 350.000 Ft
2. Mire használnád leginkább? (pl. filmnézés, tévénézés, játék, sport): film, tévénézés és játék (ps5) is.
3. Milyen messziről nézed a tévét, és mekkora méretűre gondoltál? 2-3 méter távolságból. Legnagyobb méret ami ezen szempontok mellett belefér az árba.
4. Világos vagy sötét szobában nézed-e a tévét, többnyire nappal vagy este? Nappal és este is.
5. Szemből vagy enyhén oldalról nézed-e a tévét, illetve általában többen nézitek-e? Szemből, általában többen.
6. Milyen szolgáltatások/funkciók fontosak neked? (pl.HBO, Netflix, AirPlay, PIP stb.) Nem elengedhetetlen egyik sem.
7. Milyen csatlakoztatási igényeid vannak? (pl. jack-csatlakozó, optikai stb.) Hdmi, usb az Ethernet plusz, de az sem elengedhetetlen.
8. A tévé talpa középen vagy oldalt legyen? Mindegy.
9. Miket részesítesz előnyben? (pl. márka, operációs rendszer stb.) LG (kamatmentes részlet miatt), de bármit meghallgatok.
10. Milyen egyéb követelményeid vannak? (pl. Ambilight, légegeres távirányító stb.) Játékok miatt jó lenne 120 Hz képfrissítés.
11. Csak új vagy használt tv is szóba jöhet (garanciával vagy anélkül)? csak új.Köszönöm!
[ Szerkesztve ]
-
confuser
senior tag
válasz nagymolnar #73138 üzenetére
Én is a 65-ösre vadászok 420-430-ért már venném is (ezért is elgondolkoztató a szomszédba kimenni érte, csak ott meg ugye a garanciális ügyintézés lenne macerás)
@kicsicsosz: én megvenném 55-ösben ennyiért. Sőt, még így is gondolkozom rajta, hogy beérjem 55"-ös méretben, de azért az elég nagy méretbeli különbség...
-
rainman72
Topikgazda
-
Yodamest
veterán
válasz CHIPman #73142 üzenetére
Hát abban a méretben nemigen van más oled, nekem is az van egyébként asztali monitorként, űber. Főleg ha elnézem milyen ips glow szutykokat árulnak ugyanazért a pénzért, nevetséges már maga a tény is, hogy ugyanannyiért mennyivel rosszabbat is lehet venni.
[ Szerkesztve ]
-
Saccco
nagyúr
65C835 Alza-n van egy bontott 446eft, bontatlan 505eft.
Szerk.: az 55-ös 349eft.
[ Szerkesztve ]
█ 3D nyomtatás és tervezés █ Tiny Whoop - Eszik-e vagy isszák?! https://goo.gl/9BEyy7 █ Teszteljünk egereket együtt, van 5 perced erre? http://goo.gl/ulKVSn █ - Üzenet vége - █
-
confuser
senior tag
válasz Yodamest #73143 üzenetére
Mi nappaliban 3 méterről néznénk, szóval akár határeset is lehetne, de mivel amerikai konyhás nappali, akár 6-7 méterről is kéne tudni látni szóval nem szívesen váltanék le 55"-ra.
@PBA: vagy várhatunk még arra is, hogy hátha dobbant egy durvát a forint, vagy csak simán az euró gyengül mondjuk egy 380 Ft/EUR árfolyamon már a mostani 1100€-s ár is elég jó ajánlat lenne, igaz a mostani se rossz...
-
Szotyi222
aktív tag
Amazon.de nem vagyok regisztrálva de telefonon ez [kép] jött ki .
Laptopon meg mást 800 vs 1143 euró 🤔UI közben megtaláltam a 800 eurós használt .
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest