Aktív témák
-
aksi
csendes tag
Hi!
Nekem is valami hasonlo feladatom van, es kienztem egy 850es PIII-at, 256MB RAM, es ATI MOBILITY PRO 8MB-val. Vajon ezen megy midenen, nem szuk a video RAM?
A masik lehetoseg egy SIS650. Ebben 64Mb van a kartyan, erre nem talaltam valaszt sehol? Vagy ezt a rendszermemoriabol kajalja?
Szerintetek? XVID? -
Protoss
senior tag
Hali!
Röviden avi és avi között is van különbség. Mivel a tömörítés során használt codekt eltérő mértékben tömörít és logikus, hogy a terhelés is ettől függ. A lejátszás minőségi beállításai miatt alakul ki az a helyzet, hogy egy gyengébb gépen is nézhető a film, ha ezeket visszább fogjuk.
Amire figyelj:
- tv out-os legyen (jobb tv-n filmet nézni, mint lcd-n)
- cpu 1 Ghz feletti legyen (pl.: Duron 700 lejátsza, de ha a filmben ''ugrálsz'' kicsit várni kell már rá, nos legalább 1,2 cerkát tudok elképzelni)
- vga karik a dvd lejátszásnál kerülnek előtérbe, ha ezt is néztek, akkor Ati cuccal nem lehet befürödni.
Könyveléshez nagyon kell a mobilitás? Mert ha nem inkább asztali gép. (Szóval mert trendi ez nem indok, én könyvelek és bizony áldom a normális bill. és egeret, az egyszerre használható floppyt és cd/dvd-romot, normális monitort, cserélhető vinyót.)
Egy divx 5 codec filmhez kell a normális proci, 400-600 cerkákat elfelejtheted.
Üdv
[Szerkesztve] -
Digital
addikt
160 killerböl:F:F:F:F:F elég furcsa lenne egy P4-es notebook:)) Nekem egy 450 cele procival általában mentek a filmek 16mb vga zsugával :DD Most egy cele 1,3 prockóval radeon 9200 (128 mb) vga karival full képen gyönyörüen megy a DVD :) De ment az a GF MX 440-el is :C
[Szerkesztve] -
Reddly
csendes tag
válasz
Cyber_phree #1 üzenetére
P4-es gépet vagyél minél nagyobb video memorival!!
Tv-out sem árt!!
A video memorit ne a ddr-böl vegye el mert a nem jo!! -
pojakcs
senior tag
Egy p2 366-os Compaq gépem van, 192Mb rammal. Tökéletesen megy mindenféle film, igaz akkor mást nem igazán lehet vele ügyködni.
-
Cyber_phree
csendes tag
THx!!
most már világosabban látok!!!! -
PeliScan
addikt
válasz
Cyber_phree #1 üzenetére
Nu, ez a Te topicod. :) (Mármit énn nyitottam, de nyugodtan olvasgasd :D :DDD)
[L]http://prohardver.hu/rios3_forum.php?mod=40&id=11737&start=0[/L] -
micro
addikt
Nekem egy 650-es cerkán miden elfutott 128 MB Rammal.
A 4 MB-os vid.kari a szük keresztmetszet nálam. De 16 bites színmélységgel elviszi 1024*768-on.
Win xp prof + BSPlayer + CSAK azok a kodekek, amik kellenek.
Kodek Pakkal szaggatott. -
Cyber_phree
csendes tag
NA! akkor konkrét leszek!!
kb. 160ropi lenne rá egy fillérrel se több ezért
mit vegyen???
persze használtra gondol vagy látott a mediamarktban
900 körülieket de nem tud árakat(netem látta az ajánlatokat)!!! -
Cyber_phree
csendes tag
aha!!
ez akkor most hogy lehet???
azért a két proci közt nincs akkora különbség!!!
gondolom te is 5.x es divX et néztél a p3-on??
videokari mennyiben befolyásolja???
sys650 chipset+integrált vga 6-64mb-vel is mennének a filmek????
[Szerkesztve] -
rog
addikt
válasz
Cyber_phree #1 üzenetére
nekem 2 évig volt egy cel366-os laptop 192mb rammal. 1-2 extrém kivteltől eltekintve
mindent meg lehetett nézni rajta. (most kb 50-70kért vesztegetnek egy ilyet)
szóval szerintem össze kell szedned magad rendesen, ha olyan laptopt akarsz venni, amin nem lehet filmet nézni. :) -
zsiga667
addikt
válasz
Cyber_phree #1 üzenetére
PIII 500 már általában elég, de az igazán jó minőségű DivX, XviD meg DVD filmek megesznek egy ilyet, szvsz kell egy 8-900as PIII+128 ram. Meg az se árt, ha valami normális (notebookokhoz képest persze) VGA van benne...
-
yerico
senior tag
válasz
Cyber_phree #1 üzenetére
Egy 450-es P3-as notebookon szépen mentek a filmek, amiket kipróbáltam, egyszer sem akadt meg.
-
sequator
senior tag
válasz
Cyber_phree #1 üzenetére
hmm, tapasztalatom szerint az 5ös divx-szel tömörített filmek egy 1GHzes celeroncson szaggatnak néha.(tömörítés fokától függően)
Sautia -
Cyber_phree
csendes tag
Kértek hogy tudakoljam meg, hogy mekkora teljesítmény
kell ahhoz hogy avi filmeket lehessen nézni egy notebook-on???
Általában irodai és könyvelési munkára lenne.
De gyakran kéne ''tévézésre'' használni.
Légyszi segítsetek!!!
előre is THX!!!
Aktív témák
- HP Elitebook 845 G10 Érintő kijelző Ryzen7 Pro 7840U 32GB DDR5, Magyar Garancia
- Kedvező ár! Lenovo E460 laptop (14/i5-G6/8GB/128SSD)
- Kedvező ár! Lenovo Thinkpad E580 laptop (15,6FHD/I5-G7/8GB/128SSD/Magyar)
- Kedvező ár! Lenovo X1 Yoga laptop-tablet (14FHD/I7-G7/16GB/256SSD) + ceruza
- Kedvező ár! Lenovo T570 laptop (15,6FHD/I5-G7/16GB/256SSD/Magyar)
- Dixit 4 Eredet (bontatlan, fóliás kártyacsomag)
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- AKCIÓ! ASUS MAXIMUS VIII HERO Z170 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Apple iPhone 12 Mini 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T590 - i5-8GEN I 16GB I 256GB SSD I 15,6" FHD Touch I Cam I W11 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest