-
PROHARDVER!
Milyen SSD-t vegyek? Mielőtt kérdezel, kérünk az összefoglalót olvasd el! Ha ezt végigolvastad, de még mindig nem sikerült dönteni, akkor amikor kérdezel, kérünk, feltétlen tüntesd fel az alábbi adatokat!
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
válasz
pluto1969 #77044 üzenetére
Azért, mert a jó belsős is elhullott....
Másodosztályú a NAND, a vezérlő pedig elforrt...
Két döglött Intenso is van itthon, a HIGH szériából... nem minden már a belső sem.
Szóval emiatt nem venném már, nagy jollyjokernek tűnt, de nem az. Olcsóbb, de szarabb.
Nekem már ott gyanús volt a story, hogy a NAND-okon nincs egyértelmű felirat, úgy kellett levadásznom, aztán mikor kettő elhullott, megerősített abban, hogy a selejtből legóznak össze valamit Kínában... -
ekkold
őstag
válasz
spleenszuru #77040 üzenetére
Egy vadiúj Kispolszki, vagy egy használt Ford is elvisz "A"-ból "B"-be. Az más kérdés, hogy hosszú távon melyik a szebb/jobb, melyik a tartósabb, vagy melyik a kényelmesebb. Mindenkinek mások a szempontjai, én pl. jobban szeretem a Ford-ot, de azt is elfogadom ill. megértem aki másképp dönt.
-
pluto1969
aktív tag
válasz
Graphics #77042 üzenetére
Miért nem vennél? Folyamatosan változik a belseje ennek is, mint amit írtam is a múltkor. Csak azért mert Intenso van ráírva? Azt nézd mi van benne. A legutóbbi intenso high 480Gb Sm2259xt és intel 144L QLC vettem. QLC nandok között az egyik legjobb, és sok hasonló ssd van ezzel az összetevőkkel, csak ez jóval olcsóbb mindtől.
-
-
Lokii
aktív tag
válasz
PROTRON #76986 üzenetére
Szóval: 2 TB , nvme de akár sata ha van jó ajánlat, Dram stb legyen ha lehet de Solidigm p41ről jókat hallottam még Intel 2 TB 670pről
Ugyanaz vagy hasonló az igényem mint a fenti fórum társamnak, annyi hogy nem NASba kell
Intensobol meg veszek egyet 2 terásat próbából , lehet mert mazohista vagyok, steames , battle netes játékok és max filmek mennek rá . De ez ettől független
És nvme lenne az új boot drive -
spleenszuru
őstag
válasz
tasiadam #77020 üzenetére
Amennyiben a sima gépnek megfelelő a 90%-ban játékra használat, akkor igen, sima.
Képek, videók, letöltött tartalmak, stb. lenne ezen a meghajtón.#77023ekkold
Gondolom, fenti mondatom szerint, nekem nem indokolt NAS-ba való?#77012PROTRON
Neked is köszönöm a tippet!Köszönöm mindenkinek, lehet akkor veszek majd egy 2TB, simán itt ajánlott modellt.
-
-
-
válasz
Pyttawrx #77034 üzenetére
Jogos, végülis notebook.hu-nak is központi készlete van, csak van országszerte több boltja is. Rosszul fogalmaztam.
Nem baj, neked még jutott belőle, mivel bekerült a BestBuy topikba is, ott meg ami bekerül, minden elfogy azonnal...
Hátha lesz még, érdemes figyelni ezeket...
-
-
válasz
Pyttawrx #77025 üzenetére
Úgy láttam ugyanezeket kapta valaki ugyanitt a topikban, eszerint egységes volt a választék volt minden üzletükben. Sajna nem az az Intel, amit tippeltem(6700Pro), de még így se rossz, összességében nagyon megérte ennyiért megvenni őket.
Nem csoda, hogy az 512GB ilyen hamar kifogyott...
-
-
-
válasz
ekkold #77023 üzenetére
Ezek tartósságával nem értek egyet!
kb örök élet + 2nap
max örökélet+1nap
Amúgy csak megerősíteni tudlak, mondjuk fura is lenne, ha nem így tennék, látva az hsz-emet a témában.
Szerintem, ha itt NAS-ba való SSD-t keres valaki, nem is nagyon lehet bolti consumer eszközt ajánlani, így ebben az egy esetben talán belefér a szabályokba, hogy használtat ajánljunk, mivel tartósságuk alapján ezek a megfelelő céleszközök oda.
Samsung PM883, és Micron 5200PRO egyértelműen jó, de ha ugyanitt van Intel Datacenter SSD, az is tökéletes.
-
tasiadam
veterán
válasz
MasterDeeJay #77014 üzenetére
mennyi volt am darabja?
-
PROTRON
addikt
válasz
ekkold #77023 üzenetére
Remélem még belefér a topikba a kérdés.
A korábbi 2TB-kat már eladtad vagy még megvannak és tudsz segíteni a fenti kollégának?Szerk.:
nem érdekes, a hardverapro-n a "server hdd/ssd" szekcióban van több hirdetés is 0 perces, server SSD-k terén, van nálad bevált Micron 5200 pro-ból is.
1 TB 33k körül nem sok a cél hardverért... -
ekkold
őstag
válasz
spleenszuru #77011 üzenetére
NAS-ba vettem Samsung PM883, és Micron 5200PRO SATA SSD-t. Mindkettő bevált, de a 2Tb hamar kevés lett, így nagyobbra váltottam, most 7,68Tb van. Ezek keveset futott, ill. keveset használt szerver SSD-k (hardveraprón találtam), itthoni használatban kb örök élet + 2nap
, legalábbis remélem. Mindenesetre az eddigi tapasztalataim jók. Van aki nem akar használt SSD-t, mert pl. ezek a szerver SSD-k használtan kb annyiba kerülnek, mint a sima PC-be szánt új SSD-k, és a gari nem ugyanaz (de némelyik használtra is adnak). Szerintem viszont a várható élettartama ezeknek nagyobb.
-
tasiadam
veterán
válasz
MasterDeeJay #77021 üzenetére
DRAM-os QLC, elég magas az SLC cache aránya,500gb drivenál 70gb SLC. Solidigm P41 az utódja asszem. Én simán használnám másodlagos drivenak is, vagy a kevés írás miatt akár OS drivenak is.
[link] -
-
tasiadam
veterán
válasz
Valszeg ha sima gépbe megy, mindegy, csak itt ajánlott legyen. De ha ragaszkodsz a megbízhatósághoz, akkor találsz hardveraprón ECO és PRO micronokat, meg D3 vagy DC inteleket
-
tasiadam
veterán
válasz
A 670p elég korrekt QLC-hez képest.
-
válasz
MasterDeeJay #77017 üzenetére
Nem volt mit, elfogyott nekik.
Te vitted az utolsókat.
-
-
válasz
MasterDeeJay #77015 üzenetére
Ez jó vétel volt, újak.
Lehet párat betárazok.
Szerk.: Volt nincs, elfogyott. Megvetted az utolsókat.
-
válasz
Alig van írás rajtuk.
-
-
PROTRON
addikt
válasz
Adatközpontokban már régóta használnak adattárolásra SSD-t, mert még a ritkán szükséges adatok esetén is elvárás hogy amikor kell, akkor nagyon kell, tehát a világ túlfeléről is pillanatok alatt menjen a kiolvasás-rámentés.
Van WD red széria, amit "NAS"-ba szánnak, tehát még jobban bírja a sok állva adattárolást.
Csak nézd meg a pontos adatlapot, mert 100 féle van belőle, nehogy rossz protokollal vedd meg és inkompatibilis legyen.De már a kifejezetten serverekbe, adatközpontokba szánt SSD-k is leszivárogtak (persze másfél-2x áron a consumer termékekhez képest) az otthoni felhasználásba is, ha vársz 1-2 napot talán felnéz ide olyan kollega is aki ezekben is jártas.
Használt piacon is sokszor feltűnik 1-1 server SSD, naggyon minimális adathasználattal--->hosszú élettartamra számíthatsz.
És legalább 2TB-ben gondolkodnék, hogy még később kelljen bővíteni.Esetleg ha a Flash SSD topikban is megkérdezed hogy NAS-nál komolyabb, hosszú távú adattárolásra milyen SSD ajánlott és kihangsúlyozod hogy nem kérsz HDD-t, talán hamarabb kapsz választ.
-
spleenszuru
őstag
Sziasztok!
Tudom, hogy már maga a kérdés sem stimmel, mert hogy az SSD-t nem erre a célra használjuk, de akkor is kérdezném, milyen SATA SSD ajánlott adattárolásra?
Kivenném lassan a HDD-t a gépből, hamarosan a leghangosabb alkatrész lenne a gépemben.
Legalább 1TB-re lenne szükségem.
Nem történne folyamatos (pl. napi szintű) írás a lemezre, ettől függetlenül egy hosszú távon stabil modellt szeretnék.
Köszönöm előre is.
-
igor556
csendes tag
Sziasztok!
A kettő között gondolkodok, melyiket érdemes megveni?
Samsung 980 PRO NVMe 2TB M.2 PCIe
Kingston KC3000 2TB M.2 PCIe NVMe -
-
PROTRON
addikt
válasz
aprokaroka87 #77005 üzenetére
Szia, ez Flash SSD topik kédés, de inkább az adott telefonnak kéne utánajárnod, mert az a sanda gyanúm hogy inkább az abban lévő csip fog lekorlátozni 250 alá...
Az SSD esetén a külső, saját áramellátású házikón fog múlni, nem az SSD-n...ja igen, nem biztos hogy a telefonod a saját 2.0-án keresztül ki tud adni annyi energiát mint amit a külső ház csipje és az SSD kérnek. -
aprokaroka87
nagyúr
Üdv!
Elsősorban telefonhoz milyen külső SSD az ajánlott?Gondolkodtam rajta hogy veszek egyet.
Viszont mivel a két telefon amiről szó van, usb 2.0 képes, így nyilván ez komoly limit lesz, most van egy pendrive, de annak a sebessége elég rossz.SSD esetén mennyi a garancia hogy közelebb kerülök a 480 mbit/sec-hez még usb 2.0 esetén is?
Meg nyilván gépen is lenne használva adott esetben.
-
scrat770
csendes tag
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Tudástár Az SSD kondíciója, tények és tévhitek
- Tudástár Windows 7/8/10 SSD-vel! Hogyan is?
- Elemzés Milyen SSD-t vegyek?
- Elemzés Átfogó elemzés az SSD-k természetéről
- Bomba ár! Dell Latitude 5411 - i7-10850H I 32GB I 512SSD I HDMI I 14" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RTX 4060 Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Honor 200 Lite 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Lenovo ThinkPad X1 Carbon G8, i7-10510U, 16GB, 1TB SSD, 4K kijelző + WWAN
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i3 10105F 8/16/32GB RAM RX 6500 XT 4GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest