Hirdetés
- Lassan állítjuk a fát, és a hardverek is be vannak csomagolva
- Klasszikus kínai festmények ihlették a Colorful legfrissebb memóriáinak külsejét
- Ultrakompakt Key E SSD-vel jelentkezett a Silicon Power
- Mesterséges intelligenciára kihegyezett mini PC jött az ASUS műhelyéből
- ASUS blog: ExpertBook P5 notebook, a munkagép
-
PROHARDVER!
Milyen SSD-t vegyek? Mielőtt kérdezel, kérünk az összefoglalót olvasd el! Ha ezt végigolvastad, de még mindig nem sikerült dönteni, akkor amikor kérdezel, kérünk, feltétlen tüntesd fel az alábbi adatokat!
-
HARDVERAPRÓD
(rögzített hozzászólás)
Köszönöm a türelmeteket, megszületett egy megoldás. A Flash topik a továbbiakban SSD kibeszélő néven fog tovább futni, így ott szabadabban lehet az SSD-ket kibeszélni, megosztani pozitívumot és negatívumot is.
Itt most elég sok hsz szüleletett, ami jobb lett volna oda. Ezeket már nem bolygatom, maradni fog, de kérek mindenkit, (a topik tisztasága miatt) hogy ezeket oda írjuk be ha lehet, vagy onnan linkeljük ide ha nagyon muszáj.
Köszi
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
-
A_Papa
senior tag
Sziasztok!
Játéhoz, OS-hez javasoljátok ezeket? Köszi!: )
- SAMSUNG 1TB 980
- SAMSUNG 1TB 970 EVO Plus
- Western Digital Blue SN570 1TB Termékkód: WDS100T3B0C[ Szerkesztve ]
Papa
-
-
HARDVERAPRÓD
válasz Rodzser Mór #76894 üzenetére
Ez teljesen normális. nincs miért aggódnod a többit leírták.
-
Graphics
Jómunkásember
válasz Rodzser Mór #76894 üzenetére
A használat. Ez egy természetes folyamat, a gyártó által megadott TBW; ahogy haladsz előre, írsz rá, ebből matekolja ki a kondíciót.
"Az SSD-kben alkalmazott NAND chipek, a technológiából adódóan csak bizonyos mennyiségű írást képesek elviselni, ezért valóban nem mindegy, hogy hogyan bánunk az SSD-nkkel. Ezt a mennyiséget sok minden befolyásolja, amelyre később fogok kitérni.
Alapvetően azt kell tudni, hogy az SSD kondíciójának csökkenése - a merevlemezekkel ellentétben - a használatból adódóan (a ráírt adatok függvényében) természetszerűen csökken, tehát nem kell megijedni ha a kondíció csökkenését tapasztaljuk, mert ez csak a technológiából adódó teljesen természetes elhasználódás!"
[ Szerkesztve ]
-
Livius
őstag
1. Mennyi az a maximum ár amennyit szánsz rá?
35000 Ft
2. Mekkora SSD-re van szükség?
2TB
3. Asztali gép vagy laptop, SATA3 vagy mSata vagy M.2 a csatlakozó?
Asztali gép, SATA3 vagy M.2 NVMe
4. Pontosan milyen (alaplap/laptop) lesz használva az SSD? (Pontos linket kérünk a gyártó oldalán)
Gigabyte B760M DS3H [link]
5. Hány év garanciával rendelkezzen az SSD?
min 3 év
6. Átlagos, vagy professzionális felhasználásra kell-e az SSD?
Otthoni torrent
7. Csak új vagy használt is szóba jöhet?
Új[ Szerkesztve ]
Gigabyte GA-Z170-D3H, Intel Core i7-7700K, Corsair Vengeance 2x8GB DDR4-3600MHz, Intel 545s 256GB SSD, MSI GeForce RTX 4060 Ti 16GB VENTUS 2X BLACK 16G OC
-
addikt
Nem rossz a KC3000 sem, de úgy emlékszem, hogy tesztek alapján valahol a 980 pro és 990 pro között van.
⏺︎ Bankot váltanál? Küldök meghívót! ⏺︎ A Gránit banknál akár 50.000 Ft-tal, a Raiffeissennél akár 60.000Ft-al is gazdagabb lehetsz! ⏺︎ Vásárolnál? Alza Plus+ éves előfizetés most 20%-kal olcsóbb! ⏺ ⏺ Részletekért keress priviben
-
addikt
-
pluto1969
aktív tag
válasz MasterDeeJay #76882 üzenetére
Csak 4 éve még nem az volt a belseje az SP A55-nek, mintha most vennénk. Az TLC volt, a maiak meg QLC-sek. Vettem jó párat mindenféle méretben. Intel 144L QLC voltak bennük utoljára amiket vettem. Tehát az hogy megy 4 éve, az nem jelent sokat most.
-
válasz Rodzser Mór #76880 üzenetére
SP A55 256-os verziója egyik szerverembe megy már 4 éve. Aktívan használt virtuális gépek futnak rajta, bár csak 30Tb írás volt rajta eddig. Részemről jól vizsgázott. De 5 évente cserélem ha kell ha nem. (aztán eladásra vagy másik gépbe megy)
Adata döglött már meg nálam. Többiről nincs tapasztalat. WD green sem dögött meg irodai gépbe. -
HARDVERAPRÓD
válasz Rodzser Mór #76880 üzenetére
Szia.
SP, vagy PNY -
Rodzser Mór
senior tag
Helló!
5000 Ft környékén melyik a legmegbízhatóbb SSD 120 (128) GB-os méretben?
Egy tévéokosítóként használt laptopba kéne Win7-hez, 95%-ban böngészéshez és youtube-ozáshoz.
Olvastam itt, hogy az Adata SU650 elesett többször is. Silicon Power A55/S55, Gigabyte, PNY, Apacer stb? Melyik ajánlott? -
Lokii
aktív tag
Kingston Fury Renegade is megfontolandó lehet , mert nem sokkal drágább mint a Kc3000
GTA5/Social club: Dunna8 , Need for speed world:0DARIUS0 , Battle.net: Dunna#2926 steam barát kód 112529047
-
fecke78
senior tag
Seagate FireCuda 530 2TB
WD BLACK SN850X NVMe 2 TB Heatsink
Samsung 990 PRO 2TB Heatsink
samsung 980 pro vagy 990 pro hütő nélküliek
Corsair MP600 PRO LPX 2TB White
Ezeket kaptam össze hirtelen , ezekből , vagy esetleg más javaslat ? -
fecke78
senior tag
Üdv
X generációs faterként , vennék a gépbe , amin már lassan átveszi a kamaszfiam a hatalmat egy m2 es ssd-t 2 tb méretben
50e környéke , csak játék lenne rajta
Alaplap asus tuf gaming b550-plus , hütőborda nem tudom mennyire elengedhetetlen . egy lian li o11 dynamic házam van , procin aio hütés + alul 3*12 centi venti oldalt 3*12 venti , és egy hátúl is , szerintem a légmozgással nincs nagy gond .
Mi a javaslat ?
köszi -
Tigris011
tag
Graphics Ok!
1: 20000 ft Kb.
2: 1TB
3: Asztali/ M.2
4: https://www.gigabyte.com/Motherboard/B460-HD3-rev-10#kf
5: 3-5
6. Átlagos:rendszer+játék
7: ÚjEgy valszeg döglődő A400 helyére menne (10.28TB/68% kondició, 2éves)
-
PROTRON
addikt
2-5 celsius, szóval alapjáraton nem sokkal melegebb a többinél, csak pl laptopokban okozhat kissebb röccenéseket, mert ott ugye bent reked a meleg.
A szekrény hátulján nem tud eltávozni a meleg levegő?Elméletileg nincs hülye kérdés...az elmélet és a gyakorlat között elméletileg nincs különbség.
-
pluto1969
aktív tag
válasz SunMount3r #76865 üzenetére
Az MX500-on van a csomagoláson a firmware verzió. 970 Evo-nál a gyártási idő van megadva, ha ez 2022 11 hó utáni, akkor rendben van, ha nem akkor frissíteni kell.
-
Graphics
Jómunkásember
válasz SunMount3r #76865 üzenetére
870 EVO-ból nem volt más, csak SATA verzió. 970 fel sem merült.
[ Szerkesztve ]
-
PROTRON
addikt
Igen jó.
A 870 EVO esetén ellenőrizni kell hogy mikori a firmware, mert lehetnek a polcon régről bent ragadt példányok, volt egy hibás firmware széria. Szal lehet firmware update-el kell indítani, samsung honlapján pontosan le van írva mennyire egyszerű a dolog.
Az MX500 picivel melegebb, de még elfogadható, nálunk is cégnél 2 hasonlóan nem túl acélos hűtésű AIO PC-ben ilyen van, rendben teszik a dolgukat.[ Szerkesztve ]
Elméletileg nincs hülye kérdés...az elmélet és a gyakorlat között elméletileg nincs különbség.
-
Horvi
őstag
Erre a felhasználásra jó lehet egy MX500 vagy egy 870 Evo? Esetleg valami más amit érdemes lehet megnézni? Köszi
Hello darkness, my old friend...
-
Tigris011
tag
Sziasztok! Érdeklődni szeretnék hogy erről az SSD-l mi a véleményetek: WD 1TB Blue SN570 M.2 PCIe M.2 2280 WDS100T3B0C ?
-
ekkold
őstag
válasz PROTRON #76858 üzenetére
Ez igazából csak egy ajánlás volt a részemről, hogyha a kérdező nem ragaszkodik mondjuk bolti, új SSD-hez, akkor szerintem egy ilyen elég jó alternatíva lehet, pl. ár/megbízhatóság/tárterület szempontjából. Legalábbis nekem ez a saját tapasztalatom...
http://skory.gylcomp.hu/ http://www.skory.z-net.hu/ https://skori.hu/ https://skori.spacetechnology.net/
-
PROTRON
addikt
válasz ekkold #76857 üzenetére
Azért hozzá kell tenni, hogy nem alsópolcról kell választani, amiket írsz megbízhatóak. Ezt ne felejtsük el, hogy alsó polcon simán belefuthat az ember ratyikba, ami nem az "SSD technológia sajátja", hanem 1-1 terméké...szal ezért nem szeretem az ilyen általánosításos kérdéseket.
Elméletileg nincs hülye kérdés...az elmélet és a gyakorlat között elméletileg nincs különbség.
-
ekkold
őstag
válasz Livius #76855 üzenetére
Az apróban szokott lenni használt, de keveset futott szerver SSD. Vettem már Samsung PM883-at, és Micron 5300 PRO-t (7.68Tb), midkettő jól bírja a strapát az itthoni szerverben. A Micronra ha jól emlékszem pl. 9100 TBW-t adnak meg, ami azért jelentősen több, mint a "mezei" SSD-k esetében (még akkor is, ha ezt sokan "marketing adatnak" tartják). A PM883 ebben a méretben 10936TBW lenne, de ebből 3,8Tb-ost vettem, ami kb a felét tudhatja (5466).
[Micron 5300]
[Samsung PM883]http://skory.gylcomp.hu/ http://www.skory.z-net.hu/ https://skori.hu/ https://skori.spacetechnology.net/
-
PROTRON
addikt
válasz Livius #76855 üzenetére
Igazából a torrentezés csupán egy típusú felhasználás a sok közül.
Ha azért kérdezed mert 8 éve még 150TBW-t írtak, ez akkor is csak a garanciális írt mennyiséget írták, a megbízható típusok már akkor is egyeseknél akár 2-3x-osát is elviselték adatvesztés nélkül. A végén ezek átmentek olvashatóba, nem veszett el az adat.
De ma már jóval tovább bírják az SSD-k.
De vannak kifejezetten NAS-ba, meg serverekbe szánt még magasabb tűrésű SSD-k is, már consumer piacra is megérkeztek.Ha kitöltöd a kérdéssort, beleírva hogy x év alatt hány TB adatforgalom volt azon a HDD-n, amiről a torent is fut, akkor tudunk pontosítani.
Hidd el, jobb ha tényleg végig zongorázod a kérdéseket, mert szoktak érdekes kombinációk kijönni.Elméletileg nincs hülye kérdés...az elmélet és a gyakorlat között elméletileg nincs különbség.
-
Livius
őstag
Sziasztok,
Hol tart jelenleg a technológia? Torrentezős felhasználásra keresek minimum 2 TB-os tárhelyet, van már valami SSD ami bírja a torrentezést is, vagy mindenképp HDD-ban kellene még mindig gondolkodni?
Gigabyte GA-Z170-D3H, Intel Core i7-7700K, Corsair Vengeance 2x8GB DDR4-3600MHz, Intel 545s 256GB SSD, MSI GeForce RTX 4060 Ti 16GB VENTUS 2X BLACK 16G OC
-
oreg0503
tag
válasz viperabácsi #76835 üzenetére
Köszönöm szépen az infót.
Zalman-zm-t7-fekete, GIGABYTE B450M GAMING, AMD Ryzen-5-5700G, G.Skill Aegis16GB DDR4, WD 2TB Blue SN570 M.2 PCIe M.2 2280, BE QUIET! System Power 9 400W, Samsung S27E500C Monitor
-
Lokii
aktív tag
Green SATA talán elmegy , de NVME green láttán kicsit voltam
GTA5/Social club: Dunna8 , Need for speed world:0DARIUS0 , Battle.net: Dunna#2926 steam barát kód 112529047
-
Graphics
Jómunkásember
-
Lokii
aktív tag
Igen QLC nem éri meg kivéve ha Solidigm vagy Intel (egy és ugyanaz a csapat), WD green teljesen az és 2 Tera 100 TBW vs 1200-1500-1600 ugyanazon méretnél WD Blackhez vagy Furyhoz hasonlítva, Blue is rizikós meg elvileg Crucial P3 plus eléggé jó ahogy egy Kanadaitól halottam
-
pluto1969
aktív tag
válasz Frorika1972 #76844 üzenetére
Sok helyen nem olcsóbb jelentősen a QLC, szerintem is maradj az EVO-nál, mégiscsak TLC
-
HARDVERAPRÓD
válasz Frorika1972 #76844 üzenetére
Maradj inkább az evo-nál igen
-
peestike
őstag
Sziasztok! Vettem egy ilyen külső házat. Filmek hurcolása lenne a cél. 500 gigásat gondoltam bele, olyan 13-15 ezer forintot költenék az ssd-re. Tudnátok ajánlani ilyen ár-felhasználásra bele valamit? Köszönöm szépen!
42 - Nincs is jobb, mint egy kis kötöttség, ami ellen az ember kényelmesen lázadozhat.
-
Lokii
aktív tag
50-70.000
Kíváncsi vagyok a felhozatalra, nem szempont a sebesség , Dram , cache , megléte fontos, illetve jó controller szintén (gen 3bol Adata gammix 2 TB pro, gen 4ből Kingston Fury Renegade, Gigabyte Aorus, WD Black Sn850X vagy sn770
És Intenso )Meg hogy 3 bit MLC/TLC legyen és ne QLC!
2 TB
Asztali , Sata 3 és M.2
4. Pontosan milyen (alaplap/laptop) lesz használva az SSD? (Pontos linket kérünk a gyártó oldalán)
Gigabyte Aorus B450, azaz van 1 műanyag M2 SSD hűtőm meg egy másik ha meglesz, szóval vehetek hűtővel is pl Solidigm-t( [link] ) vagy Furyt úgy +7000 de jobban néz ki és garantáltan hűvösebb
5. Hány év garanciával rendelkezzen az SSD? (3/5/10 ? Kérünk NE azt írd, hogy minél több, hanem döntsd el, mert kapcsolatban van az SSD-re szánt összeggel!)
Mindegy
56. Átlagos, vagy professzionális felhasználásra kell-e az SSD?
Átlagos , játék , programok stbk tárolásra, Steam és Battle net meg talán torrent7. Csak új vagy használt is szóba jöhet?
Újra és használtra is nyitott vagyok8. HBO/WDBLACK Dashboard?
Mindegy , de ha nincs legyen Dram és/vagy SLC cache9. Direct Storage?
Nem szükséges, Starfielddel nem biztos hogy fogom tolni[ Szerkesztve ]
-
-
Graphics
Jómunkásember
válasz MasterDeeJay #76838 üzenetére
Nincs megadva ilyen érték, ugyanis OEM termék esetében nagyban függ attól is, hogy kinek készül, befolyásolhatja pár paraméterében a terméket.
Hivatalosan ehhez nem adtak meg TBW értéket, méretet meg Te nem adtál meg de nem találtam infót egyikhez sem.
-
UberMutant
őstag
válasz MasterDeeJay #76838 üzenetére
sajnos annak a tbwje sokkal nagyobb, mint az annak megfelelő consumer eszköznek , így nem tudod összehasonlítani. a hányados közelít a végtelenhez
-
Hali!
A Samsung PM881 oem gépből kiszedett sata ssdről van valami infó hogy minek felelne meg asztali verzióban? 870 evo?
TBW érdekelne. Beleraknám lightosabb használatra de szerverbe. -
Horvi
őstag
Sziasztok,
Szeretnék tanácsot kérni SSD vásárlásában. Kitöltöttem az összefoglaló kérdéssorát is.
~50k
2TB
SATA
Asrock DeskMini A300
5. Hány év garanciával rendelkezzen az SSD? (3/5/10 ? Kérünk NE azt írd, hogy minél több, hanem döntsd el, mert kapcsolatban van az SSD-re szánt összeggel!)
3 elég lenne, ha több az nem baj.
NAS-nak használnám az A300-at. Torrent lenne rajta, plex/jellyfin, néhány konténer. Illetve adattárolás.
Csak új.
Köszi!Hello darkness, my old friend...
-
HARDVERAPRÓD
válasz Frorika1972 #76833 üzenetére
Szia.
Igen a SATA3 SSD pont elég a játékoknak.M.2 ssd-ét ha particionálom az okoz bármiféle gondot?
Nem semmit nem okoz. -
viperabácsi
addikt
válasz oreg0503 #76830 üzenetére
Másik topikból. Én is ilyet építettem , működik és van késöbbi bővítési lehetőség ssd cserével.
Az Űr veszélyes hely , főleg , ha a két füled között van !
-
-
Frorika1972
csendes tag
SSD választásban kérnék segítséget. MSI MAG B550 TOMAHAWK deszkában az alsó M.2-ben egy Samsung 970 EVO PLUS 250GB van (rendszernek) a felső M.2 foglaltban Kingston NV2 2TB van (játékoknak). Van még 2db Kingston SA400S37/960G SATA 3. Az egyiken torrentek, míg a másikon játékok vannak. Kizárólag játékra szeretnék venni + ssd-ét. Ezt néztem ki [link] . Viszont egyik ismerősöm azt ajánlotta, hogy inkább a 250GB samut vegyem ki, és helyette vegyek egy 2 TB samut és abból particionáljak le 200 GB a C meghajtónak. Az lenne a kérdésem, hogy a sata 3-as ssd kizárólag játékokra jó? Mikro-lagok tekintetében van ill. észrevehető különbség az M.2 ssd-hez képest? Egy M.2 ssd-ét ha particionálom az okoz bármiféle gondot?
-
HARDVERAPRÓD
válasz victorhun7 #76831 üzenetére
A 980pro hoz nincs
-
oreg0503
tag
Sziasztok.
Szeretnék külső USB-s SSD-t vásárolni adatok hordozására. Max, 128- 256 GB-os kellene. Ha nem jó helyen kérdezek, akkor bocsánat és tegyétek a jó topikba.
Köszönöm szépen a segítséget.Zalman-zm-t7-fekete, GIGABYTE B450M GAMING, AMD Ryzen-5-5700G, G.Skill Aegis16GB DDR4, WD 2TB Blue SN570 M.2 PCIe M.2 2280, BE QUIET! System Power 9 400W, Samsung S27E500C Monitor
-
HARDVERAPRÓD
válasz isti732712 #76827 üzenetére
Most klónoztam, magamnak 980pro-t, nem kell driver külön.
-
isti732712
aktív tag
válasz SunMount3r #76825 üzenetére
Azt értem de külön ehhez a nvme meghajtóhoz driver nem kell?
Merek annyit, amennyit férfi merhet; Aki többet mer, nem ember.
-
SunMount3r
nagyúr
válasz isti732712 #76824 üzenetére
A Magician csak akkor kell, ha FW-t akarsz rajta frissíteni. No meg a kondiját is kijelzi, de ezt ugyan úgy megteszi a HD Sentinel is.
-
Soma01
veterán
Sziasztok!
Irodai, netezős, szövegszerkesztős asztali gépbe (8 GB ram van benne) melyik ssdt válasszam 500 GB méretben?
Silicon Power Ace A55 2,5" vagy Crucial BX500 ?
Ja! És újat szeretnék természetesen.[ Szerkesztve ]
-
gurabli
őstag
Sziasztok!
Home serverbe, Linux rendszer (server) melyik m2 SSD lehet a jobb választás?
SATA vagy NVMe? Konkrétan WD Green 250GB vagy 480GB. A lap mindkettőt támogatja.
A sata felé hajlom, mert tudtommal kevésbé melegszik és talán valamivel kevesebbet is fogyaszt? A sebesség nem szempont, bőven elég egy alap SSD. Minimális a terhelése."Akinek pénze van, az ne zavarja dolgozással a mások munkáját " R.J.
-
HARDVERAPRÓD
válasz CsengődiGeri #76819 üzenetére
Szerintem hosszabb távon stabilabb, és egy cikkben is olvastam, hogy: a Kingstonoknak alapból egy nagyságrenddel nagyobb a hibarátájuk, ehhez még hozzájön a kedvenc "itt a piros, hol a piros" játékuk, amit a kontrollerekkel és NAND memóriákkal játszanak.
-
HARDVERAPRÓD
válasz isti732712 #76816 üzenetére
Szia.
szerintem a Samsung. -
isti732712
aktív tag
Sziasztok!
Ebből a kettőből szeretnék választani,azért nem töltöttem ki a kérdőívet mert csak annyit szeretnék tudni, melyik a megbízhatóbb?
Vagy esetleg tapasztalat stb...
Köszönöm!
Kingston KC3000
1TB Samsung 980 Pro[ Szerkesztve ]
Merek annyit, amennyit férfi merhet; Aki többet mer, nem ember.
-
Godard
újonc
Sziasztok!
Segítsetek légyszíves.
Ahogy tanácsoltátok, rákerestem youtube-on az Asus Tuf Gaming F15 FX506HC-HN102-es laptopom szétszerelési videójára. Írtátok,hogy meg kellene nézni,hogy milyen az alaplap hűtése, ezáltal milyen 2TB-os SSD lenne neki a legjobb.
Sajnos én egyáltalán nem értek hozzá és nincsen a közelemben olyan személy, aki megnézhetné.
Megtennétek,hogy megnézitek?
https://www.youtube.com/watch?v=Dou69V3oNrs
Szóba került már a WD SN570 2TB, Samsung Pro 980 2TB, Samsung 970 Evo Plus 2TB és még az ADATA 840 Legend 2TB is. De ezeket úgy ajánlották, hogy magát a laptopomat nem látták,így nem tudom melyiket vegyem.
2. SSD-nek kellene játékra, tárhelybővítés céljából,mert nem férnek már fel a játékok.
Jelenleg gyárilag egy 512GB-os M.2 Intel ssd van benne.Napi max 1 órát tudok játszani vele,meg filmeket nézek rajta.
Előre is nagyon köszönöm!
-
sipjoz
újonc
Sziasztok!
Van egy Asrock B450 Pro4 alaplapom.
Az Ultra M.2 Foglalat (M2_1)-ba van egy ADATA 256GB XPG SX8200 Pro M.2 PCIe M.2 2280 ASX8200PNP-256GT-C ssd.
Az M.2 Foglalat (M2_2)-ba vettem egy 1 TB ADATA LEGEND 710 SSD M.2, 2280, PCIe ssd-t.
Ezt észre sem veszi. Később kiderült, hogy az alaplap nem támogatja.
Milyen 1 TB-os ssd-t tehetek az M2_2 foglalatba? Windows 11 lenne rajta. -
addikt
Sziasztok!
Új itx konfigba keresek 2db pcie4 ssd-t.
40-50eft/db
2tb/db
Asztali gép, pci-e 4
[asus rog strix b760i]
5év
Átlagos
Csak új[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
válasz CriticalHit #76809 üzenetére
Igazán nincs mit!
Átraktam a therad-et a Flash SSD topikba...[link]
[ Szerkesztve ]
mennyé' be az ólajtón és ne gyere ki
-
nagyúr
válasz SunMount3r #76807 üzenetére
Biztosan vannak ilyen programok, de Linuxon nem nagyon próbáltam ilyeneket keresni, ami a smartctl ill hdparm terminal kimenetben van, az bőven elég volt eddig. Flash SSD topikban viszont valaki tett fel számomra ismeretlen appokat, amiket csak saját felelősségre érdemes használni. Mivel egyik topiklakó ki is nyírta ezek segítségével az SSD-jét, nagyon nem foglalkoznék ilyenekkel(ez nyilván nem az adott sw hibája, hanem az óvatlan useré, de épp ezért csak saját felelősségre javasolták a használatukat). Windowsos fórumtársak biztosan tudnak SSD manager appokat...
(#76806) Sisco2
Super! Igazán nincs mit, tuti nem fogod megbánni!
[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
válasz Sisco2 #76804 üzenetére
Szia!
Sokat ne gondolkodj rajta, nem csak nevében más liga! 860 EVO 1TB után vettem PM883 1,92TB-ot, fura, de még jobb is a sebessége elődjénél, ezeknél a serverbe gyártott eszközöknél meg stabilitási, megbízható kérdés fel sem merülhet.
pár ilyen írástesztet csináltam csak...(nem találom a 860 EVO tesztjét, de tényleg jobbak a PM883 értékei)
mint@mint:~$ time sh -c "dd if=/dev/zero of=testfile bs=100k count=1k && sync"
1024+0 records in
1024+0 records out
104857600 bytes (105 MB, 100 MiB) copied, 0.0361082 s, 2.9 GB/s
real 0m0.054s
user 0m0.004s
sys 0m0.049s
mint@mint:~$ sync; dd if=/dev/zero of=tempfile bs=1M count=1024; sync
1024+0 records in
1024+0 records out
1073741824 bytes (1.1 GB, 1.0 GiB) copied, 0.308383 s, 3.5 GB/s
mint@mint:~$ dd if=tempfile of=/dev/null bs=1M count=1024
1024+0 records in
1024+0 records out
1073741824 bytes (1.1 GB, 1.0 GiB) copied, 0.204527 s, 5.2 GB/s
mint@mint:~$ sudo /sbin/sysctl -w vm.drop_caches=3
vm.drop_caches = 3
mint@mint:~$ dd if=tempfile of=/dev/null bs=1M count=1024
1024+0 records in
1024+0 records out
1073741824 bytes (1.1 GB, 1.0 GiB) copied, 0.14175 s, 7.6 GB/s
mint@mint:~$ sudo hdparm -Tt /dev/sda
/dev/sda:
Timing cached reads: 17770 MB in 1.99 seconds = 8916.57 MB/sec
Timing buffered disk reads: 1592 MB in 3.00 seconds = 530.56 MB/sec
mint@mint:~$ time sh -c "dd if=/dev/zero of=testfile bs=100k count=1k oflag=sync"
1024+0 records in
1024+0 records out
104857600 bytes (105 MB, 100 MiB) copied, 0.0317062 s, 3.3 GB/s
real 0m0.064s
user 0m0.000s
sys 0m0.049s[ Szerkesztve ]
-
Sisco2
tag
Sziasztok.
Céges gépbe munkára szeretnék nagyobb SSD-t most SATA 500GB 860 EVO van benne.
Alapból a 1TB 870 EVO -ra gondoltam, de játszok a gondolattal hogy megbízhatóbb Samsung Enterprise PM883 2.5 960GB SATA3 legyen.Jól gondolom hogy a +7-8 e ft -ért minden szempontból jobb (megbízhatóbb) SSD -t kapok, hátránya nem lesz semmilyen szempontból? (sebesség pl.)
-
nagyúr
válasz Pyttawrx #76802 üzenetére
Jobb a MX500
Annyival mindenképp, hogy könnyebb picit, mivel feleannyi DRAM cache van benne! Régóta azért veszek csak Samsung-ot, mert abban nem változtatják menet közben a komponenseket, kivétel persze lehet itt is, mint a 970 EVO Plus, de abba is saját újabbat raktak.
(#76801) CriticalHit
Endurance: 600 TBW
Jól kiszúrtad a leghaszontalanabb értéket, ez csak marketingérték.
Ha 870 EVO-t veszel, első dolgod legyen ellenőrizni a firmware-t, persze 2022 november óta már új fw-rel gyártják, de akár lehet beragadt raktárkészlet nagyobb készlettel dolgozó cégeknél, Alza-nál az első Samsung 980 1TB még bőven az eredeti fw-es volt.
[ Szerkesztve ]
-
HARDVERAPRÓD
válasz CriticalHit #76801 üzenetére
Jobb a MX500
-
CriticalHit
őstag
válasz CriticalHit #76784 üzenetére
Crucial MX500 SSD - 1TB:
Max Transfer: 560 MB/s
Max Read: 560 MB/s
Max Write: 510 MB/s
Endurance: 360 TBW
Samsung 870 EVO SSD - 1 TB:
Max Transfer: 560 MB/s
Max Read: 560 MB/s
Max Write: 530 MB/s
Endurance: 600 TBWA Samsung 870 EVO nyert nálam.
"We are survivors. We control the fear and without the fear we are all as good as dead."
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Tudástár Az SSD kondíciója, tények és tévhitek
- Tudástár Windows 7/8/10 SSD-vel! Hogyan is?
- Elemzés Milyen SSD-t vegyek?
- Elemzés Átfogó elemzés az SSD-k természetéről
- Samsung 980 PRO NVMe 2TB M.2 PCIe SSD
- BESZÁMÍTÁS! 10TB Western Digital DC HC330 HDD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- Garanciális! Samsung 990 PRO 1TB M.2 NVMe SSD
- BESZÁMÍTÁS! 1TB Samsung 990 PRO NVMe SSD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! 3TB Western Digital RED SATA HDD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest