- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Milyen alaplapot vegyek?
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- Gaming notebook topik
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- NVIDIA GeForce RTX 4060 / 4070 S/Ti/TiS (AD104/103)
- Házimozi belépő szinten
- Megkapta a legújbb GRE Radeont kapott Kína
-
PROHARDVER!
Milyen SSD-t vegyek? Mielőtt kérdezel, kérünk az összefoglalót olvasd el! Ha ezt végigolvastad, de még mindig nem sikerült dönteni, akkor amikor kérdezel, kérünk, feltétlen tüntesd fel az alábbi adatokat!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Csak halkan jegyzem meg, hogy a sok belépő szintű Sata-s eszközöknél az sincs kizárva, hogy kb mind egyforma minőségre, megbízhatóságra. Ami változó érték, az az lehet, hogy az ismert márkanév miatt mondjuk 100 darabból 60 darabot a Kingston-ból vásároltak, a maradék 40 meg megoszlott az összes többi ismeretlenebb tipus között. Egyszóval az, hogy talán többet hallani a A400 meghibásodásáról, betudható ennek is.
Utóbbi egy hónapban ahányszor benéztem ÁK-ra vagy bárhová, mindig az első helyen volt az ára miatt a Kingston. Én bő egy éven belül két belépő szintűt vettem, egyik volt Kingston(nem az A400) másik Adata, utóbbi ment vissza pár nap alatt cserére mert hibás volt.
Amiből nagyságrendekkel több kerül eladásra, abból került ki darabszámra több hibás példány. Ennyi ez kb.
idézném pár hsz-sal ezelőttről Graphics kollégát:
"Leírtam észérvekkel, hogy egy WD, Crucial, Samsung esetében tudod mit veszel. Mert ők maguknak gyártanak. A Többi brandnél pedig lehet bármi."
-
ParadoxH
aktív tag
Sziasztok!
Szeretném felturbózni pár szegényebb gyereknek a környen a laptopjaikat / gépeiket karácsonyra. Tényleg olyanokról van szó akiknek minden fillér számít és belépőszinten van a hangsúly.
Szóval a kérdésem az, hogy mit tanácsoltok: olcsóbb 500 gb-os vagy kissé minőségibb 256gb-os ugyanabban az árban? Régi laptopokról van szó (pl Dell Inspiron 15 3542), többnyire netezésre és filmnézésre lesz.
Szóval a kérdés, hogy CRUCIAL MX500 256gb vagy egy olcsóbb 500?
Egy szintén régi asztali gép kapcsán (HP x4600, Core 2 Quad Q9550) lenne egy olyan kérdésem, hogy észre lehet-e venni pci express kártya kibővítésével ha az ssd-t sata2 es portból pci-e kártyával sata3-as portba teszem át?
Köszönöm a türelmeteket!
Üdv! -
attilav2
őstag
Megvan a Crucial MX500 500GB. Először windowst nem is látott csak debiant, mihelyst beraktam a gépbe rögtön debian telepítéssel kezdtem, semmi gond nem volt felkúszott ahogy kell. A telepítőben ki lehetett választani a mount opciók közt a discard-ot és a noatime-ot, be is jelöltem mindkettőt. Aztán belaktam a rendszert, másoltam rá 20gb körüli filmet másik ssd-ről, gyorsan megvolt. Virtualbox-al nyúztam, átlagosan valamivel 40 fok feletti hőmérsékletet jelzett a linuxos hdsentinel, rendben levőnek 100%-osnak jelezte az MX500-at. Windows alatt a biztonság kedvéért ránéztem a crucial ssd kezelő app-al van e frissebb firmware, de nem volt. Egyelőre jól muzsikál
Ssd vastagító keret van a csomagban, ha valakinek hasznos ez az info. Innen tölthető a Crucial storage executive, ezzel lehet ellenőrizni és fw-t frissíteni.(Az oldal vége fele kell görgetni).
-
válasz
Jack Oneill #58944 üzenetére
ŐŐŐ, úgy gondolom mi is a minőséget nézzük ilyenkor, hisz a sebességkülönség nem feltétlen érződik, ha nincs kihasználva. A minőségbeli különbség, amiért ezt választjuk.
-
válasz
Jack Oneill #58942 üzenetére
Igen jobb.
-
Jack Oneill
veterán
Na akkor ne érje szó a ház elejét, az ajánlották közül kineztem egyet
Crucial BX 500 480GB
Ez 18 ezer lenne, ennyit még raszannek.
Ha azt mondjátok, ez jobb, mint az általam említett Kingstone, akkor lehet, ezt veszem.
Rendszer és játékok mennének rá egyébként. -
válasz
Jack Oneill #58940 üzenetére
15 ezerbe nem sok 480-as fér bele.
Melyik üzletet nézted?
-
Jack Oneill
veterán
válasz
Pyttawrx #58939 üzenetére
Okes, mindenkinek köszönöm. Bocsánat, nem vettem a fáradságot, hogy visszaolvassak, pedig más topikban pont én mondom ezt, hogy visszaolvassas
Na szóval nem ez a típus lehet csak, viszont 15 ezer Forintba állnék meg és csak régebbi sata 3 mehet, mert ilyet tudok csak beletenni. Nekem ez jöhet számításba ár érték miatt. -
válasz
Jack Oneill #58936 üzenetére
Szia!
az általad említett típus nem ajánlott.Pl:
WD Green 3D
Crucial BX500
Patriot Burst
Patriot P200
Ezek az ajánlottak itt a fórumban.
Illetve ezt nem értem: "Nekem csak ilyen típust lehet beszerelni. "
ezt hogy érted? Milyen géped van? -
válasz
Jack Oneill #58936 üzenetére
Szerintem 1 hete írom folyamatosan, hogy A400-at ne... Erre megint jön egy kérdés, hogy jó-e...Azt hogy firmware frissítés megoldja-e a baját , nem tudom
Nem, nem jó. Szar, hullik.
Picivel fentebb görgetsz, és számtalan mást ajánlottak már.
WD Green 3D
Crucial BX500
Patriot Burst
Patriot P200vagy
WD Blue 3D
Crucial MX500
Samsung 860 EVO -
Raymond
titán
Lassan az az erzesem hogy a Tema osszefoglalo cimszoveget ott fent modositani kene hogy valahol ott legyen a "KINGSTON A400-at NE VEGYEL!!!" is, a heti hozzaszolasok felet mar megsporoltuk volna.
-
Jack Oneill
veterán
Sziasztok!
Ti biztos tudtok nekem segíteni. Szeretnék venni SSD lemezt a gépemben. Jelenleg egy 500gigas hdd van benne, reményeim szerint ha eddig ez elég volt, ugyanekkora SSD szintén elég lesz. Rendszer, játékok.
Amit kineztem, az egy Kingstone 480 GB SA400S37
Nekem csak ilyen típust lehet beszerelni. Olvastam valahol, hogy a firmware frissítés szorul, mert hibás, erre a gyártó oldaláról kell egy szoftver, ami kezeli majd ezeket stb. Ez tényleg így van? -
-
bazsimano
őstag
sziasztok! követező ssd mennyire ajánlott?
Apacer AS350 Panther 2.5 256GB SATA3 95.DB2A0.P100Cvagy inkább felejtős és maradjak a crucial bxnel vagy a wd greennel?
udv
b -
válasz
redingitell #58930 üzenetére
Akkor nézd meg jobban. Mert nem is egy termékkategóriát hasonlítanak össze..
Ne haragudj meg, hogy ezt mondom, de ezt látnod kell a táblázatból...
Száraz adatokat néztél, azt se nézted, hogy milyen csatolófelület, és hogy milyen sebességű az eszköz....
NVMe-nél is van x2 , x4... egyáltalán nem mindegy
-
arcitec
addikt
Sziasztok.
Érdemes-e az SSD-t a HDD rackbe tenni,mert ott éri hűtés, szemben a mostani új megoldással, ami a gépen belül racken kívül az oldalára van felpattintva. Köszönve.. -
válasz
redingitell #58927 üzenetére
Illetve nem tudom mit olvastál ki abból a tesztből, de én pl azt a táblázatot sem igazán értem, ahol x2-es x4-es és SATA-s SSD-ket hasonlítanak össze.. Almát körtéhez.
Te érted?
-
válasz
redingitell #58927 üzenetére
? Mire gondolsz, amit linkeltél egy Silicon POwer termék.
Bármi, amit ajánlunk bizonyos szemszögből túlajnározott is lehet.
Leírtam észérvekkel, hogy egy WD, Crucial, Samsung esetében tudod mit veszel. Mert ők maguknak gyártanak. A Többi brandnél pedig lehet bármi.
Meg kell nézni egy adott terméket, mit is tesznek rá. Ezt le is írtam.
Vagy amit linkeltél, annak most mi a lényege? ( hozzáteszem elég drága az 1TB-os mezőnyben. )
Nem mondtam ,hogy csak ezektől lehet venni.
De nagyon rossz előjel pl egy Kingston esetében, amit már leírtunk,leírtam sokszor.
Azok a gyártók, akik maguknak készítenek terméket ,lehet drágábbak ,de konstans minőséget hoznak. Azok a brandek, akik gyártatnak valahol, nos olyat csináltatnak, amennyit fizetnek érte... Tehát lehetnek jó vételek, lásd pl. a Patriot cuccai is csak úgy felkerültek a térképre...
Ez mindenhol így van.
-
válasz
Wasquez #58924 üzenetére
Még egyszer, igen a kingston már felejtős, régen romlott a minőség főleg az A400, ahogy írták is az utolsó a hyper x volt. az volt az első ssd-m, még most is szuperál egy ismerősöm notijában
Ahogy írtam, és mások is,
Pl:
WD Green 3D
Crucial BX500
Patriot Burst
Patriot P200
EZEK KÖZÜL VÁLOGASS -
válasz
Wasquez #58924 üzenetére
HyperX votl az utolsó normális tőlük.. Nekem is az van még laptopomban, meg egy home serverben.
Talán a most megjelent KC600, de semmi sem garantálja, hogy fél év múlva megváltozik a belseje ( A400-nál ez történt... változott a NAND chipek minősége )
Szóval én pl. simán a Crucial-t szoktam javasolni, mert ők maguknak gyártanak.
Olcsóbbakat írtak már. WD, Crucial, Samsung, ők maguknak csinálják a terméket.
-
Wasquez
senior tag
Nem vagyok csúcssebesség vadász, 480 vagy 520 nem érdekel, a méret inkább és a megbízhatóság és ezeket alapul véve jön az ár. A Kingston már nem jó márka?
2.5-méretet nézek.
Ár szerint néztem, hogy hol kezdődik a két gyártó palettája 250/500 körül gondoltam valamit op alá. Van hyper x-em, meg kingstone másik féle, samsung 840, 850, több is, nem volt egyikkel sem gondom. Gondolom belépő szinteket használok.
Mit válasszak akkor? -
válasz
Wasquez #58920 üzenetére
Szia. Mérföldekkel jobb, gyorsabb, minőségibb. Persze ehhez mérten van is árazva, talán picit túl is van árazva, de legalább minőségi. Vannak olcsóbb alternatívák, amik olcsóbbak a samsungtól, és hasonló árban vannak mint a kingston és jobbak úgyszintén a kingston-tól.
Pl:
WD Green 3D
Crucial BX500
Patriot Burst
Patriot P200
Ha olcsóbbat szeretnél ezek közül válogass. -
Frawly
veterán
Ez a G2 vagy T2 kódos már ráncfelvarrott. Ja, az USB 3.0 úgyis korlátoz, szóval ilyen megoldásba felesleges is túl villám SSD-t venni. Filmnézéskor a random írás/olvasás sem fontos.
(#58920) Wasquez: nem nagyságrendekkel kerül többe, de tény, hogy drágább. Az oka: nem csak gyorsabb, de nincs belassulási gondja, magasabb TBW limit, sokkal megbízhatóbb, 5 év garancia van rá általában, jobb a windowos terméktámogatás hozzá. Viszont nem mindenkinek érheti meg a felárat, valóban. Kingstone alatt feltételezem a Kingston-ra gondoltál.
Lehetnek további különbségek is, mert nem tudni, hogy SATA-s vagy NVMe-s megoldásról van szó, meg azokon belül konkrétan milyen modelleket hasonlítottál össze árban.
-
válasz
Wasquez #58920 üzenetére
A Samsung saját maga gyártja a NAND chipeket, saját vezérlővel.
A Kingston legózik a piacról.
Az ár nem minden...
Amit érdemes nézni pl. a WD , mert ők pár éve megvették a Sandisk-et, tehát szereztek memória üzletágat, így tudnak saját maguknak gyártani, ugyanez a szituáció a Crucial esetében, hisz a Micron leányvállalata.
Ezért érdemes minden egyes kiválasztott típus előtt nézelődni, hogy mit is tartalmaz. Vannak ismert vezérlők, ismert NAND-chipek, ha egy brand ezekből teszi össze, gyártatja le a termékét, akkor általában jó az eredmény is. Minőségben.
-
Wasquez
senior tag
Miért kerül a samsung ssd nagyságrendileg többe, mint mondjuk egy kingstone? Kicsivel gyorsabbak, de ezen kívül miben jobbak?
Ezt a két márkát szoktam nézegetni, de már inkább csak a kingstone tűnik elfogadható árúnak! -
mexel
veterán
-
Frawly
veterán
Adata SU-t, és Kingmaxot semmiképp ne. A TeamGroup-ot nem ismerem, azt nem tudom.
Elvileg a 3 közül a Gigabyte elvileg, a gyártó 3D TLC-t ír rá. De még a WD Green is megbízhatóbb lehet, főleg, ha a ráncfelvarrott WD Green 3D modellről van szó, ami már sima TLC helyett 3D TLC NAND-dal jön. DRAM cache nincs egyikben sem, sebességre egyik sem bajnok, tehát ebben megegyeznek az A400-zal, azzal egy kategóriásak (belépő kategória).
Az 512-nek írt valóban nagyobb. Mármint úgy, hogy az általad ténylegesen felhasznált tárterület nagyobb. Bár sokszor a 480 gigások is pont ugyanakkorák, csak ott több tartalék tárterület van elkülönítve.
-
mexel
veterán
Az A400 -nál a Gigabyte 480 -as vagy a WD Green 480-as jobb? Esetleg még Adata SU630 is van
( Kingmax és teamGroup van ebben az ársávban, feltételezem azok még roszabbak erre a célra is)
Egyébként a 480-nak vagy 512- nek írt ssd-k ugyanakkorák, vagy valóban nagyobb az 512-es? -
-
bazsimano
őstag
silicon power mennyire ajanlott?
vagy inkabb egy crucial bx500? -
Bodz
nagyúr
válasz
-Faceless- #58907 üzenetére
Pont ez lenne pedig az ajánlat.
A400 volt most a téma.
Vagy vak vagyok. Mindegyik nvme melegszik. Minél nagyobb és gyorsabb annál jobban. Nekem pont van egy A2000 (500-as) is. Normál használattal (netezés, játék, kis letöltés pl) bőven elvan ~35-50 fok közt. Ha valamivel keményen beleállsz, akkor persze 60+ ez is. A 250 hűsebb kéne hogy legyen amúgy.
-
-Faceless-
őstag
Jah, nem dehogy. Csak ez a kettő lenne nekem legközelebb. Bármi megfelel, ami kapható tényleges boltban (szóval nem emag, és hasonlók) max felmegyek érte Pestre.
(bocsi, elég félreérthetően írtam)A2000-ről pont pár hozzászólással fentebb volt szó, meg értékeléseknél olvastam, hogy többeknek nagyon melegszik 65C+
-
Bodz
nagyúr
válasz
-Faceless- #58903 üzenetére
A2000-ről sok rosszat???
Akkor tulajdonképpen csak ebből a kettőből lehet választani? -
-
blaca83
őstag
Sziasztok!
Kollégám fiának építek egy rendszert és nagyon szűkös a keret.
480-500-512GB-os verzióból melyik most az a modell ami viszonylag jó minőségű és belefér a MAX: 20E-es keretbe?Samsung sajnos drágább, pedig azt raknám mondjuk 860-ast.
CRUCIAL MX-et néztem még, illetve ez férne leginkább bele a keretükbe:CRUCIAL BX500 3D NAND 480GB-ről mi a vélemény?
Ez most több helyen csak 18E.Köszi
-
-Faceless-
őstag
Sziasztok!
1. Mennyi az a maximum ár amennyit szánsz rá?
15k körül
2. Mekkora SSD-re van szükség?
250GB
3. Asztali gép vagy laptop, SATA3 vagy mSata vagy M.2 a csatlakozó?
Asztali, m.2 NVME
4. Pontosan milyen alaplappal lesz használva az SSD? (Pontos linket kérünk a gyártó oldalán)
Asrock b450 pro4
5. Hány év garanciával rendelkezzen az SSD?
Nincs elvárásom, 1-2 is elég, később tuti upgradelve lesz, csak most kell gyorsban valami
6. Átlagos, vagy professzionális felhasználásra kell-e az SSD?
Átlagos (Böngészés, lightos IDE-k, ilyenek)Holnap már kellene, és most ennyit tudok rászánni karácsony előtt, ha nincs ennyiért, akkor inkább a tárhely mennyiségén vennék vissza. De helyi boltban van SX6000 Lite, és A2000 ennyiért, csak utóbbiról elég sok rosszat olvastam...
Hálás lennék a segítségért!
-
Piftuka
veterán
válasz
Frawly #58896 üzenetére
A Kingston sajnos évek óta magát járatja le az SSD-ivel, és a pendrive, valamint memória kártya eszközeivel! A "Hyper X" sorozatot leszámítva csak csupa pusztulat, ócska, gagyi megoldást dobtak piacra.
Valószínűleg a legnagyobb hibarátát produkálják az adott területen.
Szomorú, hogy a legolcsóbb eszközeiket még a "semmi extra sallangra nincsen szükségem, legyen olcsó, de megbízható" kategóriában sem lehet nyugodt szívvel ajánlani...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Tudástár Az SSD kondíciója, tények és tévhitek
- Tudástár Windows 7/8/10 SSD-vel! Hogyan is?
- Elemzés Milyen SSD-t vegyek?
- Elemzés Átfogó elemzés az SSD-k természetéről
- Western Digital Ultrastar DC HC550 18TB - 512MB, 7200rpm, SATA3 - 100/100 -as - Eladó!
- BESZÁMÍTÁS! 500GB Samsung 980 NVMe SSD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- WD Black SN850P 8TB M.2 NVME PCI-E 4.0 x4 - Új - 7200-6600 MBs - Eladó!
- Crucial MX500 1TB
- 16TB 0 nap Seagate Exos X16 Enterprise HDD több db.
- 2db Dell PowerEdge R740 2U Rack Szerver és 3db Netapp FAS2040 NAS
- LG 65B4 - 65" OLED - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox Ready
- Samsung Galaxy Note 20 Ultra 5G 256GB,Újszerű,Adatkábel,12 hónap garanciával
- Apple IPhone 13 Pro Max 256GB,Újszerű,Dobozával,12 hónap garanciával
- MacBook felváráslás!! MacBook, MacBook Air, MacBook Pro
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest