Hirdetés
- Lassan állítjuk a fát, és a hardverek is be vannak csomagolva
- Klasszikus kínai festmények ihlették a Colorful legfrissebb memóriáinak külsejét
- Ultrakompakt Key E SSD-vel jelentkezett a Silicon Power
- Mesterséges intelligenciára kihegyezett mini PC jött az ASUS műhelyéből
- ASUS blog: ExpertBook P5 notebook, a munkagép
- 3D nyomtatás
- Androidos tablet topic
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- TCL LCD és LED TV-k
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- Multimédiás / PC-s hangfalszettek (2.0, 2.1, 5.1)
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Nem indul és mi a baja a gépemnek topik
-
PROHARDVER!
Milyen SSD-t vegyek? Mielőtt kérdezel, kérünk az összefoglalót olvasd el! Ha ezt végigolvastad, de még mindig nem sikerült dönteni, akkor amikor kérdezel, kérünk, feltétlen tüntesd fel az alábbi adatokat!
-
HARDVERAPRÓD
(rögzített hozzászólás)
Köszönöm a türelmeteket, megszületett egy megoldás. A Flash topik a továbbiakban SSD kibeszélő néven fog tovább futni, így ott szabadabban lehet az SSD-ket kibeszélni, megosztani pozitívumot és negatívumot is.
Itt most elég sok hsz szüleletett, ami jobb lett volna oda. Ezeket már nem bolygatom, maradni fog, de kérek mindenkit, (a topik tisztasága miatt) hogy ezeket oda írjuk be ha lehet, vagy onnan linkeljük ide ha nagyon muszáj.
Köszi
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
-
Lavar
aktív tag
Sziasztok!
Minél olcsóbban szeretnék játékoknak 500GB-os SSD-t. Az alzás kuponozással tisztában vagyok, már rendeltem is, csak nem tudom eldönteni melyik legyen.
Mivel szinte nincs is, vagy alig van különbség árban sata és m.2 között, a könnyű beszerelés miatt utóbbit veszem.Megér 2 ezer forint felárat a Patriot VIPER VPN100 a Kingston A2000-hez képest?
A sebességben én úgysem veszek észre különbséget, viszont a hűtőbordára szükség van?
Illetve a viperre 3 év gari van a másikra meg 5.
Köszi!Ha számít a borda és megbízhatóbb a patriot akkor rászánom a +2k-t, igazából a kevesebb gari zavar csak.
[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
válasz Asrach #58196 üzenetére
Háttértárolóként van rá esély, hogy működhet, BOOT-olás erősen megkérdőjelezhető.
Ám azt vedd figyelembe, hogy a lapod eléggé korlátozott pci-e sávok tekintetében.
Látom, Ivy-Bridge CPU-d van, így a két első x16-os slot pci-e 3.0-ás sávokal bír (Sandy-Bridge CPU esetén 2.0-ás lenne).
A 3. x16-os slotodra a chipset adja a 4 sávot, ez viszont 2.0-ás ismét.
Ha ebbe rakod a bővítőt, akkor a max sebességed durván 1600 MB/sec lehet, elméletileg, illetve ez esetben mind a 3 x1-es slotod tiltásra kerül.
Ha a 2. x16-os slotba teszed, akkor ugyan meglesz az x4 3.0, de cserébe az 1. x16-os slot (amibe ugye a VGA van), x8-as módra vált (bár a csúcs VGA-k kivételével ez nem okoz érdemi lassulást).
Összegezve: Nagyon max. megérhet egy próbát, szerintem is jobban jársz inkább a SATA SSD-vel, azok csont nélkül működnek, boot-olhatók stb.
írom ezt azért, mert amennyiben nem professzionális célra használnád az NVMe SSD által nyújtott sebességtöbletet, csalódni fogsz, általános felhasználás tekintetében a SATA SSD.kel szemben ma még nem igazán van előnye, ami van is, nem fogod észrevenni.RyZsa konfig: R5 5600X, Gigabyte X470 Aorus Gaming 7 Wifi, LF III 360 Dark AIO, 4*8 GB Patriot Viper Steel 4400 CL19 KIT, TT TGS 650W RGB, Netac 930E 250 GB, Sapphire Nitro RX 480 8 GB, DELL P2417H *2, Thermaltake Core X31 Riing
-
Raymond
félisten
válasz Asrach #58191 üzenetére
"Tudja valaki mi lehet a probléma?"
Valoszinuleg az adapter nem birja a terhelest. Ezzel a regi lappal jobb lett volna ha SATA-nal maradsz. Nem mondom hogy nem lehet ra okod hogy az NVMe sebessege kell neked, de a tapasztalat azt modnja hogy ez inkabb valoszinutlen.Privat velemeny - keretik nem megkovezni...
-
Asrach
tag
Sziasztok!
Vettem egy Samsung 970 EVO plus ssd-t 1 terásat + hozzá egy Axagon PCEM2-S PCIE NVME M.2 ADAPTER-t. Már a második ssd amivel tesztelem, és mind a kettőnél az történt hogy először felismerte le is formáztam jó minden, majd elkezdek rá másolni le lassul le fagy a gép és utána már nem indul el windows hanem befagy az egész, és nem akar működni, ha adapter benn van alaplapban.
Tudja valaki mi lehet a probléma?
Válaszokat előre is köszönöm.[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
válasz bigrob #58183 üzenetére
Értelek! Igaz ez írtad, nem túl céges jellegű vásárlásra utalt.....
Terrás sima satas ssd-t keresek minél olcsóbban
Azt csak most vettem észre, hogy külön még sima és földes is legyen!
boogie84
A hsz-ed utáni hsz-ből kiderül minden.
[ Szerkesztve ]
mennyé' be az ólajtón és ne gyere ki
-
tomgabor
senior tag
Sziasztok. 512GB NVMe SSD-t keresek 25k-ig ami nem veszít a kondicióból pár nam alatt, lehetőleg hűtővel. Nagyon goldolkozom egy PM981 beszerzésén, de nincs hozzá se garancia se support.
-
S-IW
tag
-
saw1114
tag
Üdv!500gb hdd-met szeretném cserélni 1tb-os ssd-re csak játékok telepítésére másodlagos meghajtóként. Crucial mx500 ezt néztem ki vagy esetleg más alternatíva ebben a kategorában?
Letiltott az agya. Velem is ez volt, amikor Neil Amstrongot játszottam a Hódkórban. Egy sikátorban találtak rám. Egy régi frigóba próbáltam visszatérni a Főd légkörébe.
-
Bodz
nagyúr
válasz NÓPARA #58175 üzenetére
Az alaplapod ezen részével kapcsolatban aggódtam.
-
tasiadam
veterán
Sziasztok!
SATA3 sima 2.5" SSD-t szeretnek venni/cserelni. Most 250-es samsung 840 evo-m van, viszont nem tul acelos a 250gb. Szeretnem ezt 480-asra lecserelni, vagy jatekokra beszerezni egy kulon ssd-t.
Tudtok olyat ajanlani, ami nem samsung arban van, es normal felhasznalasra jo? Barmelyik SP, kingmax es ilyesmi eleg erre? Vagy csak masodlagosnak, de rendszer maradjon az EVO-n? Az a problemam, hogy a 2 vinchesterem van mirrorban, es masik 2 sata csatlakozot kitakarja a VGA, igy nem tudok bedugni hnegyedik sata kabelt, csak egyet ami hajlitott.Boldog s̸̺̳̾͝p̶̝̖̅ò̵̫̾ọ̷̃͒k̸̮̓t̵͈͌͝o̶͓͘b̵͓͔͘è̸̱r̷̙͈̅̀ mindenkinek!
-
bigrob
őstag
Terrás sima satas ssd-t keresek minél olcsóbban
Játékokat tárolnék rajtuk többnyire.
Samsung 860 QVO-val szemezgetek 33.5k-ért.
Vagy szerintetek várjak a rendes black fridayig?Nincs életlen fúrószár csak gyenge előtolás!
-
Deck
titán
Köszi srácok akkor már rendelem is!
PS5
-
Deck
titán
Hali!
Torrentezni lehet ssd-re vagy felejtős? Ezen gondolkodom, hogy vagy veszek egy 512GB-os ssd-t vagy egy 256GB-osat + külső hdd vagy megtartom a gépben lévő hdd-t.
PS5
-
Bodz
nagyúr
válasz boogie84 #58149 üzenetére
Adata SX8200 Pro/S11 Pro pl.
Intel helyett van jobb alternatíva. Éppen olcsó Alzánál a VPN100. Ebből még lejön kuponozással és kész is a bomba vétel.
[ Szerkesztve ]
-
concware
tag
Sziasztok!
1. Mennyi az a maximum ár amennyit szánsz rá?
70.000 Ft körül
2. Mekkora SSD-re van szükség?
1 TB-osra
3. Asztali gép vagy laptop, SATA3 vagy mSata vagy M.2 a csatlakozó?
Asztali gépbe M.2 csatlakozóval
4. Pontosan milyen alaplappal lesz használva az SSD? (Pontos linket kérünk a gyártó oldalán)
[link]
5. Hány év garanciával rendelkezzen az SSD? (3/5/10 ? Kérünk NE azt írd, hogy minél több, hanem döntsd el, mert kapcsolatban van az SSD-re szánt összeggel!)
Nem fontos
6. Átlagos, vagy professzionális felhasználásra kell-e az SSD?
Legfőképp virtualizációra használnám szoftverfejlesztésre, szóval megbízhatónak és gyorsnak kell lennie.Előre is köszönöm a segítséget!
-
nagyúr
válasz kocsiska15 #58153 üzenetére
Erre én is felfigyeltem, nem tudom mennyire jó. A kék PCB az nagyon nem tetszik amúgy. Melyik jobb a Patriot, vagy az ADATA XPG SX8200 Pro? Most 4eFt különbség nem oszt, nem szoroz, viszont adatához kell még valami hűtőborda valszeg. Illetve nincs olyan nvme, ami MLC-s?
-
csibor
addikt
Csak nekem nem fogadja el SSD meghajtó Patriot P200 512GB, 0YR1F5F6 & 1UN3EFB2 kódokat? Bármelyiket adom meg, érvénytelen, Ez mellé nem kell már mást tenni?
[ Szerkesztve ]
-
Frawly
veterán
válasz Zolom89 #58148 üzenetére
Kinsgston lesz az, nem Kingstone. Valószínű menni fog PCIe adapterrel, és a Windows is bootolni fog róla. Ez már egy 6-7. generációs inteles lap, azokban a BIOS fel szokott lenni készítve az NVMe-re, akkor is, ha nincs a lapon M.2 foglalat. Persze biztosra ezt senki nem fogja neked garantálni, de meglepő lenne, ha nem menne.
(#58149) boogie84: Átlag felhasználással és játékokkal a 970 EVO és a 970 EVO Plus íráslimitjét sem éred az soha, még nagyon valószínű, hogy 10 év múlva sem. Ezért nem kell azzal foglalkozni, hogy a Pro többet bír.
-
félisten
válasz kocsiska15 #58153 üzenetére
Az, hogy a Te géped mennyire jól szerelhető, innen megmondhatatlan -- de az SSD csatlakoztatása amúgy általános esetben egyszerű feladat. Bedugod, rögzíted, kész.
A beüzemelés is pár kattintás. Ami egy kicsit több odafigyelést igényel, az a meglevő rendszer átmozgatása, amire rengeted leírás és több program is akad.
MaCS
Fán nem lehet motorozni, motoron viszont lehet fázni!
-
magickonfig
tag
Valaki talált elfogadható1 TB-os SSD-t a ma induló black friday-el?
Egyenlőre én nem nagyon -
kocsiska15
tag
Hali, van itt valaki? A Patriot Viper VPN100 512 GB most akciós az alza.hu-n és pont ezt néztem ki az új PC-mbe.
Kérdésem: könnyű berakni a gépbe? egy amatőr (én ) is meg tudja csinálni? mert akkor innen rendelném ezt az egy dolgot.
Ill. ez hülye kérdés, de nem kéne, hogy gond legyen ha a PC többi részét máshol rakatom össze, igaz? -
peu407
senior tag
A Crucial MX500 és a Samsung 960 EVO közül az 1TB-s verzióban melyiket érdemes megvenni?
-
boogie84
veterán
Szia,
én is a két Samsung M2 ssd-t néztem. Vettél végül valamelyiket?
Árban olcsóbb a 970 EVO Plus, de adatok alapján többet kibír a 970 Pro.
Teljesítménybeli különbésget nem biztos h lehetne érezni átlag felhasználás során és játékoknál.(#58120) Bodz
melyik lenne még ajánlott ilyen árban ezekhez hasonló paraméterekkel?512GB Intel SSD M.2 660p Series meghajtó (SSDPEKNW512G8X1) megbízható lehet?
[ Szerkesztve ]
A sütiknek is szükségük van szeretetre.
-
Zolom89
senior tag
Hali egy kis segítség kellene.
Néztem egy Kingstone A2000-es m.2 SSD amit a Asus B250v7 alaplapomba raknék egy pcie 4x adapterrel, mert nincs rajta m.2 foglalat se 4x pci, viszont pcie 16x van és a számtechbolt szerint visszafelé kompatibilis a csatlakozó és jó lesz bele.. Valakinek tapasztalat? Menni fog a win boot onnan?“LG C2 + Samsung Q990B” Asus Rog Strix G17
-
zoltanz
nagyúr
Beszereztem én is az egyik gépbe egy belépő szintű Crucial BX500 -at, Linux-xal használom, ~4 GB-os fájlokat "fürgén" másol, ennél nagyobbakkal ritkán dolgozom.
Cpu igénye sem nagyobb mint a DRAM cache-es testvéreinek. (C2Q Xeon+G41)[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
válasz magickonfig #58144 üzenetére
Jól látod. WD Blue 3D 1TB 40K, MX500 1TB 38K, 860 EVO - nincs 1TB-os Alzánál. Az árakból ha jól emlékszem 7000 ft-ot lehet lekuponozni és ingyenes a szállítás.
[ Szerkesztve ]
-
magickonfig
tag
Helo!
1. Mennyi az a maximum ár amennyit szánsz rá? 40k max
2. Mekkora SSD-re van szükség? 500-1tb
3. Asztali gép vagy laptop, SATA3 vagy mSata vagy M.2 a csatlakozó? PC, M2 hűtőborda nélkül, de sims SATA3 is elég lesz szerintem5. Hány év garanciával rendelkezzen az SSD? (3/5/10 ? Kérünk NE azt írd, hogy minél több, hanem döntsd el, mert kapcsolatban van az SSD-re szánt összeggel!) 1 is elég
6. Átlagos, vagy professzionális felhasználásra kell-e az SSD :
Régi 120 Gb Samsung SSD-met cserélném 500- 1TB osra.
Árértékben a legjobban szeretném kihozni, most az alza mókával .
Oprendszer és játékok futának rajta.Jól olvastam itt a hozzászólások alapján nem érdemes M.2 foglalatut tennem a gépembe, mivel nem használnám ki a sebességet ilyen felhasználások melett.
Tanácsotokat előre is köszönöm!gondolom ez lesz a nyerő Crucial MX500
-
nagyúr
válasz sopruk #58142 üzenetére
Jól megijesztett az Alza oldala. Végig jól mutatta az árat a rendelés folyamán, de az elküldés után a kedvezmény nélküli összeget hozta ki fizetendőnek.
Ezt a rémisztgetést mindenkivel eljátssza amúgy!
Kár szegény SSD-kért, hogy WinX-szel szennyezitek őket, de ezek még azt is bírják.
[ Szerkesztve ]
-
sopruk
senior tag
válasz ubyegon2 #58141 üzenetére
Igen, nem aprózzuk el
Win10 átállás miatt, egyúttal hardveresen is fejlesztünk két munkahelyi gépen...Jól megijesztett az Alza oldala. Végig jól mutatta az árat a rendelés folyamán, de az elküldés után a kedvezmény nélküli összeget hozta ki fizetendőnek. Na mondom, céges számlára nincs kedvezmény. Aztán megnyugodtam mikor az emailben már jól szerepelt a végösszeg...
-
Graphics
Jómunkásember
Rendeltem egy Patriot Burst 240GB-ost, kíváncsi leszek van-e valami érdemi különbség sebességben egy Crucial BX500-ashoz képest.
-
SPeti1984
senior tag
Sziasztok!
Az alábbi ssd-k (480 gb) közül melyiket ajánlanátok leginkább, melyik a legmegbízhatóbb és gyorsabb egyben? Laptopba lenne oprendszernek. Árban így növekednek.-Kingston A400
-Crucial BX500 2.5 480GB SATA3 CT480BX500SSD1
-GIGABYTE 2.5 480GB SATA3 GSTFS31480GNTD
-Toshiba 2.5 480GB SATA3 TR200-25SAT3-480G
-Patriot Burst 2.5 480GB SATA3 PBU480GS25SSDR
-Patriot P200 512GB P200S512G25 (Ez 512gb-os nem 480 mint a többi) -
-
Sziasztok!
Nem volt még eddig senkinek tapasztalata az Apacher AS350 Panther-ral.
Nos én 1 hete vettem egyet.
Jó TBW, specifikációba megadott írási/olvasási sebesség, 3 év gari.
3 nap után kampec.
System SSD volt NAS-ba, no írási terhelés.
Úgyhogy nem ajánlott!! Ne vegyétek!!
Gondoltam megosztom a tapasztalatomat.
-
nagyúr
válasz Multibit #58130 üzenetére
SATA 3 az... csak ennyit tud a vezérlője.
Ha ténylegesen SATA 2-es lenne, megállna az olvasás 240-260 MB/sec között.
A 4 éves Kingston Hyper X Fury írásra nem megy jobban 130 MB/sec-nél, olvasásra az is durván 500 MB/sec... mindennapos átlag felhasználás során az olvasási sebesség és a késleltetés érvényesül leginkább, sőt játéknál is. Ha nem mérnénk rá, fel sem tűnne.RyZsa konfig: R5 5600X, Gigabyte X470 Aorus Gaming 7 Wifi, LF III 360 Dark AIO, 4*8 GB Patriot Viper Steel 4400 CL19 KIT, TT TGS 650W RGB, Netac 930E 250 GB, Sapphire Nitro RX 480 8 GB, DELL P2417H *2, Thermaltake Core X31 Riing
-
banderasz77
addikt
Sziasztok!
Félig off, de milyen SSD kell ahhoz (tök egyforma kell, vagy lehet különböző márka/méret), hogy össze tudjak mondjuk 3-at fűzni, mintha egy meghajtó lenne? Működik egyáltalán jól/normálisan? A rendszer külön lenne természetesen.
-
lEninpApA
csendes tag
Sziasztok!
Ujonnan osszerakott gephez szeretnek ssd ajanlast. Msi b450 tomahawk max v gaming plus max alaplapba menne. Egy Kingston a2000et mar kineztem 500 gigas verzioban a jatekoknak viszont a rendszernek is kellene kulon egy es ebben szeretnek segitseget kerni. Kb max 120 gigas verzioban goldolkodnek hasonlo sebesseggel mint az a2000 de nem talalok sehol illetve az alaplapok is kerdeses tamogatjak-e a 2db m2 ssd csatlakozast. Ha esetleg ilyen 10k-n belul lenne vmi ami gyors jo lenne , mert az a2000 250 gigas verziot tulzasnak talalnam a rendszerhez. Koszi elore is!
-
metrion
aktív tag
Sziasztok!
Samsungból az OEM SSD-k mennyire ajánlottak? (PM961, PM981, SM961)
Esetleg jobb valamelyik mint mondjuk egy 970 EVO?[ Szerkesztve ]
-
MM
őstag
válasz peu407 #58110 üzenetére
MX500 1TB SATA3 egyértelműen.
Az 500GB NVMe SSD + bővítőkártyával már 30K közelében vagy, kicsivel 30K fölött pedig már az 1TB MX500 kihozható (pl. Alza + kuponnal).
A Patriot belépő kategória, a Samsung pedig jóval drágább, mint az MX500, felesleges, nem nyújt annyival többet.
Ha videovágás extra nagy file-okkal és gyakran, akkor esetleg megérheti az NVMe + bővítőkártya...
[ Szerkesztve ]
-
sopruk
senior tag
Sziasztok!
Két asztali gépbe szeretnék SSD-t vásárolni. Az lenne a kérdésem, hogy kompatibilis választás-e hozzájuk a Samsung 860 EVO 2.5 250GB SATA3 -as SSD, (átlagos irodai felhasználás)
Első gép alaplapja: GIGABYTE GA-880GMA-UD2H
System summary
Második gép alaplapja: GIGABYTE GA-A55M-S2V
System summary
Előre is nagyon köszönöm a segítséget! -
Airedhyal
aktív tag
Vettem egy Netac N353S 120GB -s SSD -t a rendszer alá a régi Kingston V300 120GB -s helyet.
Ilyen eredményt hozott:
[kép]
7K JMF volt 3év garanciával.[ Szerkesztve ]
-
varmi2
nagyúr
válasz peu407 #58112 üzenetére
Amit linkeltél ssd az m.2 nvme csatlakozós, neked nincs a lapon m.2. Ezért kell egy ilyen bővítő kártya. Hova akartad dugni azon a lapon? De mivel összesn 1 bios van, ami támogat nvme ssd-t, sosem lehet tudni, hogy ez épp fog-e működni, elvileg, igen, de ugye ki tudja.
[ Szerkesztve ]
Klaustrofóbia- Félelem a zárt helyektől, például, ha zárva van a KOCSMA!
-
varmi2
nagyúr
válasz peu407 #58109 üzenetére
Ha felteszed a 2.9 béta biost, akkor elvileg egy bővítő kártyába bele teheted az nvme ssd-t. De hogy melyik pcie slot a boot képes, azt nem tudom. Önmagába az ssd nem tehető be, mert neked nincs m.2 csati a lapodon.
Klaustrofóbia- Félelem a zárt helyektől, például, ha zárva van a KOCSMA!
-
peu407
senior tag
Nézegettem SATA3-ast is. Patriot Burst SSD 960GB vagy Crucial MX500 1TB SSD vagy Seagate BarraCuda SSD 1TB vagy Samsung EVO? Egy WD Black HDD-t váltanék ki vele. Videovágás, filmek konvertálása lenne az elsődleges feladat.
[ Szerkesztve ]
-
peu407
senior tag
Sziasztok!
Nekem egy régebbi konfigurációba kellene SSD a jelenlegit kinőttem. Az alaplap egy Asrock Z77 Extreme 6, 500gb és 1 TB között gondolkodom. Kérdésem, hogy a pirossal bekarikázott slotba be tudok-e tenni egy [ADATA XPG GAMMIX S11 Pro 512GB] ssd-t, vagy SATA3-as tudok csak csatlakoztatni?
Az alaplap:[ Szerkesztve ]
-
Lestat3
csendes tag
Alza Kingston a2000 500gb m2 ssd ara esett 20190 -4000 kuponozva.
-
Loopus
tag
Sziasztok
1. Mennyi az a maximum ár amennyit szánsz rá? ~40-45k
2. Mekkora SSD-re van szükség? 1TB
3. Asztali gép vagy laptop, SATA3 vagy mSata vagy M.2 a csatlakozó? Asztali, M.2
4. Pontosan milyen alaplappal lesz használva az SSD? (Pontos linket kérünk a gyártó oldalán)
[link]
5. Hány év garanciával rendelkezzen az SSD? (3/5/10 ? Kérünk NE azt írd, hogy minél több, hanem döntsd el, mert kapcsolatban van az SSD-re szánt összeggel!) Min. 3 év
6. Átlagos, vagy professzionális felhasználásra kell-e az SSD? Átlagos, oprendszer, néha játék, néha lightroom-os fényképabúzálás
Ami a látótérben van:
Kingston A2000
Patriot Viper VPN 100
Adata S11 Gammix ProSzeretném minél olcsóbban megúszni (inkább 40k körül), mivel backup tárhelyet is kell vennem, de ha valóban érezhető a különbség, akkor hajlandó vagyok rászánni még azt a +5-6k-t.
Köszi előre is.
-
miko_
tag
Sziasztok ssd szeretnék venni max 45 ezerig.
Az alaplapom:Gigabyte Z-390 Gaming X
http://hu.gigabyte.com/products/page/mb/z390_gaming_x#kf
Nem tudok dönteni hogy vegyek egy sima Samsung 860 EVO 2.5 1TB SATA3 MZ-76E1T0B-t
https://ssd-meghajto.arukereso.hu/samsung/860-evo-2-5-1tb-sata3-mz-76e1t0b-p397216757/
vagy egy Samsung 970 EVO Plus 500GB MZ-V7S500BW-t
https://ssd-meghajto.arukereso.hu/samsung/970-evo-plus-500gb-mz-v7s500bw-p450859896/
A rendszer menne róla meg játékok.Megéri e NVMe ssd ez a melegedés probléma nem igazán tetszik.Néztem rá EKWB EK-M.2 NVMe Heatsink hűtést elvileg ezzel kb 15 fokkal hűvösebb lenne , a kérdésem ha eltávolítom a címkét az ssdről a hűtés miatt, mert ugye le kell venni akkor garanciavesztéssel jár-e? Az alaplapomon 2 db port van a felsőn van passziv hűtés de az 22110-es tehát túl hosszú mert a samsung 2280-as meg inkább a lentibe tenném véleményem szerint hűvösebb mivel nincs olyan közel a vga cpu.
előre is köszönöm a segítséget. -
concware
tag
Sziasztok!
1. Mennyi az a maximum ár amennyit szánsz rá?
70.000 Ft körül
2. Mekkora SSD-re van szükség?
1 TB-osra
3. Asztali gép vagy laptop, SATA3 vagy mSata vagy M.2 a csatlakozó?
Asztali gépbe M.2 csatlakozóval
[link]
5. Hány év garanciával rendelkezzen az SSD? (3/5/10 ? Kérünk NE azt írd, hogy minél több, hanem döntsd el, mert kapcsolatban van az SSD-re szánt összeggel!)
Nem fontos
6. Átlagos, vagy professzionális felhasználásra kell-e az SSD?
Legfőképp virtualizációra használnám szoftverfejlesztésre, szóval megbízhatónak és gyorsnak kell lennie.Előre is köszönöm a segítséget!
[ Szerkesztve ]
-
golfvariant
aktív tag
Ez mennyire jó választás?
1TB Samsung 860 QVO SSD meghajtó (MZ-76Q1T0BW) -
Multibit
nagyúr
-
félisten
válasz Multibit #58093 üzenetére
Igen, a Hynixet egy Lenovo Yogából szereltem ki, aholis kifogástalanul tette a dolgát.
Az Általad ajánlott saját Drive Managere szerint 4 TB-ot írtak rá 3 év alatt (érdekes, hogy ezt más tesztprogram nem tudta kiolvasni), egyébként 100% a várható élettartam, az Extended Test pedig fél órányi futás alapján arra a következtetésre jutott, hogy 0 error.
Úgyhogy egy doboz gyufánál tán többet ér.
A SMART-ja így kezdődik, amit azért nem teljesen értek, de ha 0 error, akkor 0 error, meg 100%. (Mit jelent az a Raw Error Rate???)
Mindkettőtöknek nagyon köszönöm: MaCS
[ Szerkesztve ]
Fán nem lehet motorozni, motoron viszont lehet fázni!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Tudástár Az SSD kondíciója, tények és tévhitek
- Tudástár Windows 7/8/10 SSD-vel! Hogyan is?
- Elemzés Milyen SSD-t vegyek?
- Elemzés Átfogó elemzés az SSD-k természetéről
- AKCIÓ! 1TB Samsung 870 QVO SATA SSD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- Western Digital 8TB RED Plus - SATA3, 5640 Rpm, 256MB - Gari 2026.05.19. -ig - Eladó!
- Western Digital 8TB RED PRO - SATA3, 7200 Rpm, 256MB - Gari 2026.05.19. -ig - Eladó!
- Új 2TB KINGSTON XS1000 hordozható SSD , USB 3.2 Gen2, 1050/1000 MB/s, fekete .
- WD My Cloud Mirror Gen2
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest