Hirdetés
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Azonnali notebookos kérdések órája
- Milyen videókártyát?
- Fujifilm X
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Kódolás Qwen3-mal saját gépen, Cline AI-alapú autonóm kódolási ágenssel
- Jóárasítja két Arrow Lake-S CPU-ját az Intel
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
-
PROHARDVER!
Milyen SSD-t vegyek? Mielőtt kérdezel, kérünk az összefoglalót olvasd el! Ha ezt végigolvastad, de még mindig nem sikerült dönteni, akkor amikor kérdezel, kérünk, feltétlen tüntesd fel az alábbi adatokat!
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
Czimby
addikt
Uraim!
Low Cost meghajtó mi most az ajánlott?
SU800 mehet vagy inkább Kingston 400-as?
Idős embernek neztezésre kell, nem kell, gyors legyen csak megbízható. -
boogie84
veterán
válasz
Leavemealone #58332 üzenetére
Meg is válaszolták közben a srácok. HDD -> SSD sebességet nagyon érzi az ember, de SSD -> SSD sebességkülönbség már nem látványos. + ahogy írják azok a látványos adatok csak nagy fileok írása/olvasása esetén teljesülnek.
-
Raymond
titán
Berakhatnak most kepet a harom SATA SSD-rol ami a gepben van de inkabb hagyjuk
-
válasz
Armagedown #58341 üzenetére
Szép. Edigitalnal 400Ft ha nem akar szerelni, vagy várni sokat. Személyes átvétel jobb ha van a közelébe.
LINK -
Armagedown
őstag
válasz
Teasers #58337 üzenetére
Én floppy meghajtó burkolatból készítettem házilag egy keretet, de ha nincs, és nem sürgős, akkor 1 dollárért megkapod Kínából.
-
-
Teasers
tag
Sziasztok. Egy kérdésem lenne, SSD-t fonots rögzíteni a házhoz, vagy elég az is ha osszedugom a kábeleket és nincs maga az ssd lecsavarozva valahova?
Köszi
-
törölt tag
Köszönöm mindenkinek a válaszokat
-
Raymond
titán
válasz
Mert mar a sima SATA SSD-vel se a hattertar a szuk keresztmetszet ezeknel. Egy meg gyorsabb ezert nemigen javit az idokon. Egy picit igen mert van egy kis resze a folyamatoknak amiknek jol jon a gyorsabb reakcioido es savszel, de az mar csak minimalis. ha mondjuk a folyamat 100%-abol 10%-a 5x felis gyorsul hala az NVMe-nek az meg ming csak 100%->92% plusz gyorsulast jelent es ezert nemigen veszed eszre.
-
válasz
Azért, mert a megadott értékek a marketingnek vannak, azok nagy fájlok írása olvasása esetén teljesít, a Windows indítása meg nem épp nagy fájlokból tevődik össze.
-
Zsidaaj
tag
Sziasztok,
SSD kérdéssel fordulnék hozzátok.
Van egy Acer Aspire VX15 laptopom.
Core i7 7. gen, 1050ti, 8gb ram és sajnos 1tb hdd..
Ezt szeretném bővíteni m.2 ssd-vel.
Probléma az lenne, hogy milyen kell ebbe? NVME netán sata?
Tudnátok ötletet adni, hogy milyet vegyek bele?
Kritérium 200GB+ legyen és 10-15.000 körül... és persze új
Tanácstalan vagyok... -
-
PyroS
senior tag
Sziasztok.
Jelenleg egy Adata SU650 480Gb ssd-ét használok.Még akkor vettem amikor ajánlott volt.Sajnos nagy fájlok másolásakor belassul
. Ezt meghagynám a játékoknak de a win10 hez vennék egy új ssd-ét.
Amiket néztem :Patriot P200 512GB akciós
WD Blue 3D SSD NAND 250GB
Samsung 860 EVO 250GB1. Mennyi az a maximum ár amennyit szánsz rá? 15eFt
2. Mekkora SSD-re van szükség? minimum 250Gb de minél nagyobb annál jobb
3. Asztali gép vagy laptop, SATA3 vagy mSata vagy M.2 a csatlakozó? SATA3 asztali gép
4. Pontosan milyen alaplappal lesz használva az SSD? (Pontos linket kérünk a gyártó oldalán)
Asus H87i Plus ITX lap
5. Hány év garanciával rendelkezzen az SSD? 3év de ha 5 év akkor jobb
6. Átlagos, vagy professzionális felhasználásra kell-e az SSD?Átlagos felhasználásKöszönöm
.
-
zsombor22
aktív tag
Sziasztok!
Egy 250GB-s samsung 840 EVO-t szeretnék lecserélni.
A lényeg hogy az aktuális 2-3 játék ráférjen,amivel játszok.
Méretbe egy 512-st szeretnék,az ár max 35e.
Valahogy a sima sata3-s felé húzok azok nem melegednek annyira mint mit az m2.
De nem zárkózom el ha azt mondjátok annyival jobb.
Pl a 860evo és a 970 EVo plus m2 között több mit 10e a különbség,megéri azt a plusz pénzt?Ezeket néztem.
-Samsung 860 EVO 2.5 500GB SATA3 MZ-76E500B
-Patriot Viper VPN100 512GB VPN100-512GM28H
-Samsung 970 EVO Plus 500GB MZ-V7S500BW
-Plextor M9Pe(Y) 512GB M.2 PCIe PX-512M9PeY -
Jabby
őstag
Sziasztok!
Egy SATAII-es alaplai Win10-es, AMD CPU-s asztali PC HDD-jét cserélném 240-480GB-os SSD-re.
A PC zömében netezésre, Excel táblázatok szerkesztésére van használva.Melyik most a best buy SSD?
Én ezeket találtam:
- Western Digital Blue 3D NAND,
- Crucial BX500. -
-
Bodz
nagyúr
válasz
magickonfig #58298 üzenetére
Milyen Crucial ssd? M.2 sata meg 2.5" sata közt nincs sebesség különbség. Lehet akár nvme is, mert mér ne, ha kb egy árban van. Még mindig ez a szitu?
-
Raymond
titán
válasz
Pyttawrx #58320 üzenetére
"Pontosan... a crucial-t ennek ellenére ajánlottátok."
Pedig azt hittem mar lejott, de akkor meg egyszer:Ebben amit szetszedtel ez van. Egy masikban amit maskor gyartottak meg nem tudod mi van. Egy Crucial BX500-ban pedig mindig tudod mi van.
Egyebkent az ajanlott Crucial az MX500 nem a BX500, nagyon nem mindegy!
-
MacEdm
tag
Üdv!
Egy y510p laptopba szeretnék egy 2.5 ssd-t (a hdd helyére menne).
A laptomot melóra használom (word, excel, pdf).
Azt még nem döntöttem el, hogy 128 vagy 240-250 GB-s lesz. (Ahogy néztem csak 2-3 ezer a különbség köztük az meg nem vészes)
Árban olyan 10k körülre gondoltam, vmi basic ssd is jólesz ami jó a fent leírtakra. -
-
válasz
Pyttawrx #58315 üzenetére
De lehet szètkapok mostmár egyet.
Szerintem ez jó lezárása lenne a thread-nek! Én rohadt kíváncsi vagyok, mi lehet benne, de gyakorlatilag minden szállítmányból kéne egyet-egyet szétszedned, mert ugye olyan, mint a Kinder tojás.
Mert még senki nem mutatott semmit, csak mondott.
Sorry, de mint ahogy ez ma már szóba is került, az ismert márkák SSD-iről ezernyi különböző ilyen-olyan teszt, bemutató van. Gondolom láttál már párat közülük.
Ja és persze itt nincs meglepetés, mint az Intenso-Kinder tojásban.
(#58318) Pyttawrx
Wooow, ez gyorsan ment! Nagyon szép belseje van.
Végül is pár helyen éppen megemlékeznek az Intenso-ról, de ez alapján az adatbázis alapján se vennék ilyen nagyszerűséget. [link]
-
longhair
csendes tag
Sziasztok.
A segítségeteket kérem, az ubuntu.hu -n tanácsolták, hogy forduljak hozzátok.
Van egy asztali gépem (Lenovo M72e 3660 [specifikáció] i3 proci 4GB ram) Ubuntu 16.04 szerver fut rajta 2HDD-vel. Nincs több sata csati a tápon, és hely sem igazán a házban. Vettem egy PCIe adaptert [link] , és egy M.2 SSD-t [link] , hogy átköltöztetem a rendszert. Hát mindent csinál, csak nem működik. Ha bent van a bővítő, és benne az SSD akkor nincs hálózat a gépen, a Boot opcióban nem látszik, de az SSD-t tárhelyként tudom használni.
Aki ide irányított annak a véleménye szerint egy M.2 SATA típusúval működne minden.
Az a kérdésem, hogy ez igaz lehet, vagy inkább vegyek egy 2,5" SSD-t, és egy elosztóval próbáljam valahogy beszuszakolni a házba?Köszönöm
Zsolt -
válasz
ubyegon2 #58314 üzenetére
Nagykerből veszem, 3 év garral, több eladott darabbal nem volt gond, nyilván nem szedem szét mi van benne. De lehet szètkapok mostmár egyet. Mert még senki nem mutatott semmit, csak mondott. Gyorsak, árba szeretik, hibátlanul megy. De én itt ezt le is zárnám. Kinek mi jön be. Ahol lehet nyilvàn samsung evo ssd-t teszek be, aki kevésből szeretne kijönni annak mást.
-
válasz
Frawly #58311 üzenetére
Teljesen igazad van, én egyébként nem is ajánlanám egyiket sem, de 240GB / 11000 ft közé lőtte be a kérdező és rakott be egy linket, amibe jó pár csoda szerkezet volt, így sok választásom nem volt.
A lehetőségek ezeket dobták. Még a WD Blue volt az ár közelében kuponnal, MX500 nem volt ebben a méretben, 860 EVO meg ugye..... (a kuponos opciók miatt az Alzánál néztem csak)
Azt nem tudom a kolléga hol adogatja el ezeket az Intenso-kat, én az itthoni top forgalmazó nem multinál tudom, hogy le van tiltva. Vajon miért? Raymond szaki ezt is tisztába tette.
Veszel egy dobozt, aztán kapsz bele valamit.
-
válasz
Frawly #58312 üzenetére
1db A400-am van egy raspberryhez kötve, torrentezés miatt, a többit kifuttattam, pedig abból is eladtam vagy 20-at előtte, és pl nekem nem volt vele rossz tapasztalatom eddig, persze azér alapgépekhez tettem, ahol a jobbat nem tudták volna kihasználni. Mivel bevált a pny, így használom, ha olcsót akarnak, amúgy a jol bevált samsung
, az intensot akkor hanyagolom. köszi mindenkinek.
-
Frawly
veterán
válasz
Pyttawrx #58304 üzenetére
Nézd, tőlünk azt ajánlasz, amit akarsz. De követni kell az árakat, meg nézni, hogy mely termékekkek van TÖMEGES tapasztalat lehetőleg, azokat kell preferálni, ha csak pár ezressel drágábbak, kisebb kockázat őket akkor megvenni.
Az A400-zal valóban vannak problémák, jó pár meghibásodott darabról olvastam én is, meg belassulási panaszokról, mikor a gép is lagol tőle, de ezen állítólag a legújabb firmware-re frissítés segít. Igaz az A400-nál az árát is figyelembe kell venni, az is hozzátartozik az összképhez, a legolcsóbb SSD szinte, amit kapni lehet ismert gyártótól.
Erről a PNY-kről nem tudunk semmit. Idáig csak egy emberre emlékszem, aki itt vett a topikban PNY-t, ő nem jött panaszkodni, de ennyi még nem elég tapasztalat ahhoz, hogy ajánlani lehessen. Ráadásul én nem látom, hogy árban annyival olcsóbb lenne, hogy megérné kockáztatni. Ez a baj ezekkel a kisebb, ismeretlenebb márkák modelljeivel. Eleve a terméktámogatás is gyengébb rajtuk, riktább vagy nincs firmwarefrissítés, nincs SSD Tool szoftvere a gyártónak, az SSD specifikációiban nincs rögzítve se a NAND, se a vezérlő típusa, se az hogy milyen cache van rajta. Általában a boltok is kevesebb garit adnak ezekre a modellekre.
Az a baj, hogy az egyéni tapasztalattal nem sokra megyünk. Pl. nekem is van egy jól működő Adata SU650-em. Baj nincs vele, igaz nem is használom sokat, riktán csatlakoztatom külső meghajtóként. De ajánlani nem merem senkinek, mert netszerte száz számra vannak meghibásodott darabok, egy elcseszett széria, tömegesen döglenek, mint a legyek.
-
Frawly
veterán
válasz
Pyttawrx #58282 üzenetére
Bocs, igazad van, ezek szerint rossz lap oldalát nyitottam meg. Valóban van rajta M.2 csatlakozó, ami M.2 SATA és NVMe-t is fogad, szóval nem kell átalakítós kártyát venni külön.
(#58281) ubyegon2: a Patriot Burst éppen bepróbálható, de saját felelősségre. Intenso teljesen lutri. Viszont most van egy csomó akció az Alza-n, meg jön a Black Friday, majd jönnek a karácsony előtti akciós, és ott vannak a kuponkódok. Így a márkásabb, jobb SSD-k ára is nagyon levihető, ebben a felállásban az alsó kategóriás SSD-k nem nagyon érik meg. Max. csak akkor, ha 120-240 gigás méretben kell valami nagyon olcsón, pendrive árában külső meghajtónak, vagy olyan lassú, muzeális gépbe lesz, amiben jobb SSD-t úgyse lehet kihajtani. Ebben a felállásban akár vehetők is, de aki modern gépben, OS alá akar valami acélossabbat, megéri most az akciókra, meg a kuponokra rámenni.
Félreértés ne essék, korábban ajánlgattuk ezeket az A400, BX500, WD Green SSD-ket, de akkor azért voltak népszerűek, mert jelentősen olcsóbbak voltak, mint a középkategóriások és ideálisak voltak, hogy alap, lightos felhasználásra kiváltsák rendszermeghajtóként a gépekből a HDD-ket. Most viszont nem ez a helyzet, megváltoztak az ár/érték arányok, eltolódtak a preferenciák más modellek felé. Lehet két hónap múlva megint más modellek lesznek ajánlva mindenkinek. Az SSD-s piac ilyen gyorsan változik, jönnek be új modellek, akciók minden oldalról, mindig változik, hogy épp mi a best buy, meg attól is függ, hogy ki mire fogja használni.
Lassan már annyira megváltozik a helyzet, hogy az NVMe-k is egyre olcsóbbak, egyre inkább jelképesebb lesz az árkülönbözet a jobb SATA-sokhoz képest. Korábban a legtöbb mindenkit lebeszéltünk ezekről, mert nem érték meg az akkori vaskos felárat, ma már ezzel is más a helyzet.
-
Deck
titán
Srácok megvan az ssd-m. Samsung evo 860.
Eddig az volt a bajom a w10-el, hogy mire elindult..betöltött..hosszú percek teltek el. Borzasztó volt. De így megy minden mint a villám -
-
-
Raymond
titán
válasz
Pyttawrx #58301 üzenetére
Nehez megmondani, nem egy mai gyerek es rendes tesztek sincsenek rola. A masik dolgo meg hogy megnezem es a 960GB kivitel 96EUR a Crucial MX500 1TB pedig 98EUR, nincs nagyon min gondolkodni. Meg a WD Blue 3D 1TB is csak 108EUR ami ugyan picivel tobb, de ha a GB arat nezzuk (960GB vs 1TB) akkor PNY 99EUR vs WD 108EUR, szinten nem huz semmi a PNY-hoz.
De van jo termekuk is, pl. az NMVe-s CS3030 1TB nagyon jo aron van 129EUR-ert, ott van ahol az Adata SX8200Pro/S11 (125/135EUR) es joval olcsobb mint a Samsung 970EVO (168EUR).
-
válasz
Graphics #58303 üzenetére
Akkor, mivel nem vagyok ellene a jó dolgoknak, akkor ha az általam használt/ajánlott 3 márkából kiveszem az intenso-t akkor a PNY CS900 és a Samsungokat nyugodt szívvel ajánlhatom? Vagy melyikről tudjátok, még, hogy jó. Viszont a400-ról álltam át, mert nekem azzal voltak problémáim, sőt többen is írták sok ment garba vissza. Valamiért az nekem hangyányit lassabbnak tűnt amúgy, viszont a PNY nem. Köszönöm a segítséget.
-
válasz
Pyttawrx #58301 üzenetére
Tök egyszerű, a PNY-ben a Kingston A400-hoz hasonló belső található.
Még azt hiszem én túrtam ki a netről, nekem is van itthon belőle.
Phison S11 vezérlős, 64L 3D TLC NAND from Toshiba chipekkel.
Ugyanaz, mint pl.:
Patriot Burst
Gigabyte SSD Non-Pro -
boogie84
veterán
válasz
Leavemealone #58284 üzenetére
Pontosan ezt fogja erezni mindenki aki atlag felhasznalasra (win + jatekok) aki normal ssd-rol valt m.2-re.
Ezert csaptam le egy olcso Patriot-ra.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Tudástár Az SSD kondíciója, tények és tévhitek
- Tudástár Windows 7/8/10 SSD-vel! Hogyan is?
- Elemzés Milyen SSD-t vegyek?
- Elemzés Átfogó elemzés az SSD-k természetéről
- Ömlenek majd az iPhone-ok az indiai futószalagokról
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Mégsem lesz divat az atomerőműre kötött adatközpont?
- Linux kezdőknek
- Counter-Strike: Global Offensive (CS:GO) / Counter-Strike 2 (CS2)
- Autós topik
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- BestBuy topik
- Külföldi rendelések: boltok, fizetés, postázás
- Azonnali notebookos kérdések órája
- További aktív témák...
- 2x Kingston SATA SSD 240GB (480GB)
- BESZÁMÍTÁS! 1TB WD Black SN750 NVMe SSD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- Gigabyte AORUS 2TB M.2 NVMe PCIe 3.0 SSD!
- WD Black SN850P 8TB M.2 NVME PCI-E 4.0 x4 - Új - 7200-6600 MBs - Eladó!
- BESZÁMÍTÁS! 380GB Intel Optane 905P NVMe SSD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- ÁRGARANCIA! Beszámítás, 27% áfa, 5db Sapphire Nitro+ RX 9070XT 16GB készletről BOMBA ÁRON!
- Dell Optiplex MT/SFF/Mini 3040, 3050, 3060, 3070, 5070, 7060/ Hp ProDesk /SZÁMLA- GARANCIA
- Kaspersky, BitDefender, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Telefon felváráslás!! Xiaomi Redmi Note 11, Xiaomi Redmi Note 11 Pro, Xiaomi 11 Lite
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 5800X 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest