-
PROHARDVER!
Milyen SSD-t vegyek? Mielőtt kérdezel, kérünk az összefoglalót olvasd el! Ha ezt végigolvastad, de még mindig nem sikerült dönteni, akkor amikor kérdezel, kérünk, feltétlen tüntesd fel az alábbi adatokat!
Új hozzászólás Aktív témák
-
bandi0000
nagyúr
hali
mindenki ódákat zeng az SSD-ről, és ezért én is elgondolkodtam, részben azért mert jó lenne egy kis sebesség, és akkor az 1 terrás vinyómon lenne a játék, az SSD-re meg a rendszert raknámviszont, azon gondolkodok hogy hogy érdemes választani? mert a rendszer és progik elférnek bőven egy 120 gigáson, viszont a játékoknak is jót tenne, vagy attól is gyorsulna kicsit a játék ha a HDD-n lenne, és az SSD-n a rendszer?
1. Mennyi az a maximum ár amennyit szánsz rá? 25k
2. Mekkora SSD-re van szükség? passz
3. Asztali gép vagy laptop, SATA3 vagy mSata vagy M.2 a csatlakozó? Sata 3, pc
4. Pontosan milyen alaplappal lesz használva az SSD? (Pontos linket kérünk a gyártó oldalán) Asus maximus hero 7
5. Hány év garanciával rendelkezzen az SSD? (3/5/10 ? Kérünk NE azt írd, hogy minél több, hanem döntsd el, mert kapcsolatban van az SSD-re szánt összeggel!) 5+
6. Átlagos, vagy professzionális felhasználásra kell-e az SSD?átlagos -
tigipuf
senior tag
Sziasztok!
120-as ssd-ben mi még az elfogadható ajánlású?
Ez esetleg?:[link]
Többet nem akarnák rá áldozni ,egyszerű netezős+filmnézős rendszer,csak op.rendszer ,progik lennének rajta. -
kory24
őstag
-
darkpower
aktív tag
sziasztok!
nézegetem a lehetséges opciókat, de igazából nem sikerült még dűlőre jutnom.
1. Mennyi az a maximum ár amennyit szánsz rá?
max 30k
2. Mekkora SSD-re van szükség?
240GB nyilván ha 256gb lesz, nem gond
3. Asztali gép vagy laptop, SATA3 csatlakozó?
Asztali, sata3
4. Pontosan milyen alaplappal lesz használva az SSD?
Asrock z75 pro3
5. Hány év garanciával rendelkezzen az SSD?
Lehetőleg 5 év, de a 3 se lesz gond.
6. Átlagos, vagy professzionális felhasználásra kell-e az SSD?
A jelenlegi kingston 120gb v300-at cserélném, játékok, illetve android studio lenne rajta. op.rendszer egy másik v300-n futna továbbra is.Igazából a 850evo tetszik eddig a legjobban, de nem is nagyon találtam konkrét konkurenciát mellé, a többi ajánlott ssd bár olcsóbb, de régebbi szériák is, vagy nem hoznak igazán előre lépést a mostanihoz képest.
Köszönök minden tanácsot
-
poci76
aktív tag
válasz
tpeter77 #37040 üzenetére
Itt nem belassulásról van szó, hanem arról, hogy a Kingston olcsóbb, lassabb chipeket szerelt az SSD-be, mintha Core i3 helyett Celeront szerelnének egy számítógépbe. Ezen a firmware nem segít. A most kapható V300-asoknál viszont többen is írták, hogy ismét gyorsabb chipekkel szerelik. A gyakorlatban azonban nincs túlzottan nagy jelentősége az SSD-k tesztekben mérhető sebességének, a gyakorlati használatban ritkán észrevehető, hogy valaki a kapható leggyorsabb vagy leglassabb SSD-t használja-e. Megbízhatóság alapján lenne érdemes választani, azonban erről nem nagyon vannak statisztikák. Egy-egy típusról kiderül, hogy baj van vele, mint az általad említett Samsung 840, vagy az általa írt OCZ, de amúgy elég nehéz dönteni.
-
poci76
aktív tag
válasz
kory24 #37038 üzenetére
A V300 megbízhatóságával kapcsolatban sosem merült fel probléma, csak amiatt került a nem ajánlottak közé, mert a gyártól egy idő után lassabb memóriát kezdett belepakolni anélkül, hogy ezt jelezte volna bárhol is. Simán lehet, hogy ez a 60-as még a régi, gyorsabb chipeket tartalmazza, de ha nem, a gyakorlatban akkor sincs nagy különbség a kettő között. Nekem 3 évig volt V300-asom, csak nagyobbra cseréltem, de amúgy elégedett voltam vele, ma is működik. Szóval én a V300-ast ajánlom.
-
kory24
őstag
Sziasztok!
Tudom nem ajánlott mindkettő ssd, amiből választanom kell.
De ismerős gépébe lesz és neki csak olcsóság fontos...
(C2D7400, 4gb ddr2)A 2 kiszemelt kingston v300 vagy ocz agility 3
Mindkettő 60gb, 97-98%osak.
Árban is azonosak.
Ocz ezen típusáról sok olyat olvasni hogy egyik napról másikra elszáll... Ez mennyire igaz?
2 közül Melyiket érdemesebb?
Nem sokat használják gép, csak netezesre főleg.
-
Walter_White
senior tag
Sziasztok. Akinek Maximus VIII Hero alaplapja van, vagy használt már, esetleg tesztelt, az milyen ssd-t tett mellé? Szeretnék egy nagyobb méretü SSD-t, mint a jelenlegi 120GB-s HyperX, viszont nem szeretnék ugy járni mint az Intel 535-el, hogy alaplap-SSD inkompatibilitásba futok :S , Samsung 850 Pro-n gondolkodok ami benne van a támogatási listában a 256GB-s változat. Viszont az árát kicsit sokallom.
-
GEPESZ66
veterán
Nézegettem az SSD-hez való beépítő kereteket,de nem nagyon látok olyat,amihez csavar is van.
Külön kell venni ezekhez? -
d.szabolcs
csendes tag
Sziasztok!
Volna három SSD melyik érné meg jobban ár/érték arányban megbízhatóságban, gyorsaságban.-Samsung SM951 256GB M.2 MZHPV256HDGL
van a lapomon M.2 csatlakozó azért akarnék jobban M.2 SSD-t venni csak nem tudom tényleg jobb mint a sata3 as ssd.
-Samsung 850 EVO 2.5" 250GB SATA3 MZ-75E250RW
-Kingston HyperX Savage 2.5" 240GB SATA3 SHSS37A/240Gugyan ezeket a típusokat néztem 480 Gb-os kiadásban lehet inkább 480 as lesz.
Asus Z170 pro gaming lapom van, nem tudom megéri e M.2 es SSD-t venni?
[link]
asztali gépem van, játékra is használom meg minden másra, de főképpen játékra. -
AattiL
csendes tag
Üdv.
Melyik SSD éri meg jobban ár/érték arány, megbízhatóság? A Kingston 14e körül van, a Samsung meg 16e körül.KINGSTON HyperX FURY 120GB SATA3
SAMSUNG 750 EVO 120GB BASIC SATA3 -
szevasztok. Egy Corsair Neutron GT 120GB 533 nap működéssel és 12,5 TB írt adattal megbízható lehet még?
-
radi8tor
MODERÁTOR
válasz
#97716736 #37025 üzenetére
Amennyiben már túl is vagy a vásárláson és kérdésed, észrevételed lenne, az alábbi topik a legmegfelelőbb ehhez: Flash SSD topik!
Ott meg ezt láthatod a téma tudnivalókban:
Gyorstalpaló SSD sebesség problémásoknak!De a te eseted lehet nem ehhez kapcsolódik. Valószínű ennyit tud belakva az SSD.
-
törölt tag
Udv!
Nemreg vettem egy Adata SX930-as ssd-t, es mertem vele egy benchmarkot az AS SSD progival, es 501mb/s az olvasas, es 435mb/s az iras.
Most a gyarto amit kiirt hogy 560/460 a max sebessege. Ezt hogyan lehet elerni, hogy ehhez a tempohoz alljon, vagy a kozeleben legyen? Hogyan lehet egy ssd-t gyorsitani, ha egyaltalan lehet, vagy mi szabja meg ezeket az ertekeket. Nem igen ertek az SSD ezen teruletehez, szoval elore is elnezestKoszonom
-
lazydog
addikt
válasz
msgt.fubar #37018 üzenetére
A Z97 alaplapokon levő M.2 nem az, amit érdemes használni, illetve erre váltani 2,5" SSD-ről.
Sima SATA3 sebességet kapnál, de több pénzért. -
Matt-OPT
aktív tag
Na akkor kérdezek.
1. 50K
2. 480-512GB
3. Asztali gép, SATA3 vagy M.2 csatlakozó
4. Asus H97M-Plus
5. 3-5 év
6. Professzionális: 150GB-os PostgreSQL adatbázis, napi kb. 500MB írással.Köszi előre is!
-
pietrrr
aktív tag
Hali!
A 240 GB-os Intel 535-ösnek valóban nincs semmi írási korlátja? Kb két hét alatt sikerült 600 GB adatot írni, és nem tudom milyen ütemben fog haladni a továbbiakban.
Köszi!
-
törölt tag
Sziasztok erről a termékről tudtok valamit? Érdemes megvenni? A-DATA 120GB SSD 2,5" SATA3 ASP550SS3-120GM-C
-
törölt tag
válasz
msgt.fubar #37018 üzenetére
.
A 951 gyorsabb ennyot tudok. -
msgt.fubar
senior tag
Sziasztok!
Egy Samsung 840 EVO 250GB-os, SATA3 SSD-t használok közel 2 éve boldogan. Miután felfedeztem, hogy az alaplapomon egyébként M.2 foglalat is van, elgondolkodtam érdemes lenne-e cserélnem. Ebben szeretném a segítségeteket kérni!
1. Mennyi az a maximum ár amennyit szánsz rá? : 40.000 Ft
2. Mekkora SSD-re van szükség? : 250/500GB
3. Asztali gép vagy laptop, SATA3 vagy mSata vagy M.2 a csatlakozó?: Asztali gép, M.2 van!
4. Pontosan milyen alaplappal lesz használva az SSD? (Pontos linket kérünk a gyártó oldalán): ASUS Z97-k. A leírás szerint M-key M.2 SSD megy bele, abból is a 2280-as, PCIe és SATA módokban is.
5. Hány év garanciával rendelkezzen az SSD? (3/5/10 ? Kérünk NE azt írd, hogy minél több, hanem döntsd el, mert kapcsolatban van az SSD-re szánt összeggel!): 3 is elég, 5-nek jobban örülnék
6. Átlagos, vagy professzionális felhasználásra kell-e az SSD?: Teljesen átlagos hétköznapi felhasználás. Egyedül, mivel Windows Insider buildeket fogadok és gyakran készítek biztonsági mentést (amit sokszor vissza is állítok), ezért elég sokat írok a chipekre. A 840 EVO-m jelenleg 13.84 TB-nál tart.
Ezek fényében érdemes lehet-e foglalkozni M.2 váltással, és ha igen milyen típust vegyek?
Illetve egy ilyen M.2 SSD beszerelése tényleg lefelezné a PCIe x16 slot sebességét x8-ra?
A kiszemeltek: Samsung 850 EVO M.2 (250GB), illetve Samsung SP951 M.2 (250GB)
-
törölt tag
Sziasztok milyen ssd-t ajánlotok?
Mindenképp m.2 csatolóval rendelkezzen. 60000Ft alatt legyen és legalább 500GB.
Kiszemeltem az Intel Skull Canyont és nagy az esély, hogy az lesz. Abba meg csak m.2 esélyes. Hetente pár órát szombatonként játszanák (Portal 2, DotA 2, LoL, WoW és hasonló kaliberű játékokkal). A rendszernek kéne valamilyen ssd. A gép szinte mindenre lenne használva (Programozgatás, videószerkesztés, virtuális gépek futtatása, képszerkesztés)
Egy Samsung 850 EVO 500GB M.2-re és egy Samsung 950 PRO 256GB-re gondoltam. A 950 PRO-t később venném. -
jeni
félisten
válasz
skoda12 #37014 üzenetére
Hello!
Mindhárom jó még az SP920-t is érdemes betenni a listába. Ha jó helyen veszel, mindhárom 5év garis.
Viszont egyedül a Samsung ami LIMIT-korlátos!
Samsunghoz és az Intelhez nem jár magasító keret és beépítő keret sem.
Az Adata mindkét esetben tartalmazza az általad kért tartozékokat.
A Compker,az Ipon,a PCX,az Edigital tuira megadják agyártói garit. Azért nézzél utána a kinézendő boltnál mire,mennyit adnak meg.
Egyedül a Samsungnak van itthon gyártói szervize-képviselet. -
skoda12
aktív tag
Hello
SSD vásárlás előtt állok és tanácsot kérnék.
1. Mennyi az a maximum ár amennyit szánsz rá? 35k
2. Mekkora SSD-re van szükség? 240-256GB
3. Asztali gép vagy laptop, SATA3 vagy mSata vagy M.2 a csatlakozó? asztali gép, sata3
4. Pontosan milyen alaplappal lesz használva az SSD? Asrock FM2A75M-DGS
5. Hány év garanciával rendelkezzen az SSD? 5
6. Átlagos, vagy professzionális felhasználásra kell-e az SSD? átlagos: win10, chrome, skype + munkához egy spéci szoftver, ami az SSD-n levő adatbázisban keresneAmiket néztem az összefoglaló alapján:
- adata xpg sx930
- intel 535
- samsung 850 evoAmi a dilemmát okozza:
Az sx930 csak 26k és jár hozzá beépítő keret, amit egyébként is be kellene szereznem. Viszont nem volt még soha adata termékem, kicsit bizalmatlan vagyok, meg gyanús, hogy a box kiszerelés is olcsóbb, mint a másik két típusból az oem.
Az intel 535 28k, oem kiszerelés. Van a notebookomban egy intel 530, amivel igen jó tapasztalataim vannak, gondolom az 535 sem lehet sokkal rosszabb.
A 850 evo oem 32k, papír alapján ez a leggyorsabb.Nem jártam utána, de a könnyű gariztatást előnyben részesíteném. Az oké, hogy 5 év gyári garancia jár mindegyikre, de a kisker lehet, hogy csak 3-at vállal. Ha mégis 5 évet vállal, akkor is ki tudja hol lesz a kisker 5 év múlva és nem szeretném a gyártónak Kuala Lumpurba postázni az akkor már filléresnek számító SSD-t garanciális ügyintézés miatt. Szóval ha lenne valamelyik gyártónak Bp-n kirendeltsége, ahová besétálhatok a halott SSD-vel, akkor az plusz pont.
-
Moonwolf
senior tag
Sziasztok!
Melyik érné meg jobban, másodlagos SSD nek?
Árban nincs nagy különbség a kettő között.Sandisk 240GB 2,5" SATA3 SSD Plus SDSSDA-240G-G25
vagy
Kingston SSDNow UV400A segítséget előre is köszönöm!
Üdv: Moonwolf
-
Bodor
veterán
válasz
keszegduda #37005 üzenetére
SX930 szerintem a legjobb választás.
-
keszegduda
őstag
Üdv!
500gb körüli méretben keresek SSD-t. Megnéztem az összefoglalót és választottam párat, kérdezném melyiket javasolnátok, olyan adatok tárolására lenne ami nem kimondottan fontos (játék, zene, filmek), torrentet nem kapna csak hétköznapi használat. Később talán egy op.rendszert telepítenék.
A-data XPG SX930 480gb
Intel 535 480gb
Samsung EVO 850 500gb
Samsung 850 Pro 512gbKeretem 50-70K lenne. A mostani intel 520 240gb-os 190 napnyi (power on time) használat után mindössze 5TB-t írtam rá rendszerként. Ettől nyilván ha nem is jóval, de kevesebb lesz a terhelése. A fentieken kívül lehetséges, hogy elég lenne egy olcsóbb alternatíva erre a célra csak megbízható legyen.
Köszi!
-
flash-
veterán
1. Mennyi az a maximum ár amennyit szánsz rá?
annyit amennyiért már lehet kapni jó ár/megbízhatóság arányú eszközt2. Mekkora SSD-re van szükség?
250GB3. Asztali gép vagy laptop, SATA3 vagy mSata vagy M.2 a csatlakozó?
asztali gép (SATA3)4. Pontosan milyen alaplappal lesz használva az SSD?
Asrock Z75pro35. Hány év garanciával rendelkezzen az SSD?
mindegy6. Átlagos, vagy professzionális felhasználásra kell-e az SSD?
játék
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Tudástár Az SSD kondíciója, tények és tévhitek
- Tudástár Windows 7/8/10 SSD-vel! Hogyan is?
- Elemzés Milyen SSD-t vegyek?
- Elemzés Átfogó elemzés az SSD-k természetéről
- Eladó GARANCIÁLIS KINGSTON 1TB KC3000 M.2 PCIe M.2
- BESZÁMÍTÁS! 1TB WD Black SN750 NVMe SSD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- (új, bontatlan) 500GB Kingston NV3 PCIe 4.0 NVMe M.2 (Foxpost:+1400Ft)
- (új, bontatlan) ADATA Ultimate SU650 120GB (Foxpost:+1400Ft)
- Gigabyte AORUS 2TB M.2 NVMe PCIe 3.0 SSD!
- AKCIÓ! MSI B365M i5 8600 16GB DDR4 512GB SSD RX 5700XT 8GB CM MASTERBOX Q300L Zalman 600W
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 13400F 32/64GB RAM RTX 4060 Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- DELL Universal Dock D6000 docking station (452-BCYH) (DisplayLink)
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 13400F 32/64GB RAM RX 7700 XT 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Csere-Beszámítás! Custom vizes számítógép játékra! I7 12700KF / RTX 3090 / 32GB DDR5 / 1TB SSD
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest