- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- NVIDIA GeForce RTX 3080 / 3090 / Ti (GA102)
- Fujifilm X
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Videós, mozgóképes topik
- Milyen CPU léghűtést vegyek?
- Milyen videókártyát?
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- Philips LCD és LED TV-k
Új hozzászólás Aktív témák
-
eszgé100
őstag
sziasztok!
lehet hogy nem ide illik a kérdésem, de talán tudtok segíteni abban, hogy létezik-e olyan szoftver ami beolvas egy szöveget és le is fordítja azt?
ha tudtok ilyenről, vagy esetleg van ötletetek, hogy hogyan tudnám kivitelezni annak nagyon örülnék, mert egy jó hosszú dokumentumot kaptam, hogy le kellene fordítani, de nincs nagyon kedvem mindet begépelni a webfordítóba
előre is köszönöm -
epzon
őstag
néhány kommentel lentebb írtam, hogy mi a jó szkenner követelményei
namármost 20eft alatt nincs igazán jó, tehát azok közül bármelyiket választhatod kb ugyanazt az eredményt kapod....
nekem azok közül a Canon a szimpatikusabb
ha jó szkennert akarsz akkor inkább 20-30eft-ban kellene godolkozni -
morzsa
aktív tag
Szia Mindenki!
Bélyegek szkenneléséhez keresünk célszerszámot. Keret inkább tíz, mint húszezer jó magyar forint. Ötleteket, vagy akár ajánlatokat is szivesen látunk
Köszönöm
-
epzon
őstag
válasz
vocsok111 #392 üzenetére
Alapvetően különbözik egy multifunkciós gép szkennere és egy különálló szkenner.
MFP vs szkenner
1, érzékelő: CIS vs mátrix CCD
CIS hátránya: rövid élettartam, kis fókusztávolság, rosszabb jel/zaj arány
2, fényforrás: CCD vs LED
CCD hátrány: nagy áramfelvétel, nem tökéletes fehér fény, rövidebb élettartam, bemelegedési idő szükséges
3. paraméterek:felbontás egy olcsó multis nyomtatónak 600 max 1200dpi, a legolcsóbb szkennernek min. 2400dpi
optikai sűrűség: MFP gépnél gyakorlatilag értelmezhetetlen, szkennernél (bizonyos típusoknál, már elfogadható)
színmélység, 24 vs 48bit
4 szolgáltatás:
Dia szkennelés: MFP-nél gyakorlatilag nincs (jelenleg 1 Canon nyomtató tudja), szkennereknél van(bizonyos tipusoknál)röviden ennyi.
Onnan közelítsd meg, hogy mire kell neked a szkenner. Ha csak arra, hogy évente néhány oldalt másolj meg szkennelj, akkor arra tökéletes egy MFP gép. Ha komolyabb igényeid vannak, és volumenben is nagyobb elvárásod van akkor pedig külön szkennert vegyél. -
vocsok111
csendes tag
Sziasztok!
Lenne egy láma kérdésem:
Minőségben, szolgáltatásban van lényegi különbség azonos gyártó (HP, Canon, Epson) csak szkennerének, és multifunkciós készülékének szkennere között?
Mert ahogy látom, a munltifunkciósak átlagára már a szkennerek átlagára alatt van, és azt feltételezem, hogy ugyanaz a gyártó nem fog másik technológiát használni a két termékhez, azaz, egy már meglévő szkenner megoldást, vagy legalábis alapanyagokat fog aplikáni a multifunkciósba is, tehát gyakorlatilag hasonló lesz a szkenner része.
Hogy látjátok? -
jeni
félisten
nem írtad,hogy 64 bites vagy 32 bites a win 7 nálad?
vista 64 bit
vista 32 bitrendszergazdaként kell futtatnod a drivert a Hp Scanjet 3770-n
és akkor jó lesz neked -
epzon
őstag
Ha szöveget szkennelsz akkor fontos, hogy legyen benne fekete-fehér üzemmód, mert sok olcsóbb típusban csak szürkeárnyalatos opció van.
Ahogy írod is, a felbontást gyakorlatilag értelmetlen figyelni, mert fényképet max 1200 vagy ha valami brutál izmos géped van akkor 2400dpi-ben szkennelsz, mivel a fájlmérte itt már néhány száz megabájtot tesz ki.
Szóvegnél pedig 300-600dpi bőven elég.Amire fontos lehet még odafigyelni az az optikai sűrűség, ami azt mutatja meg, hogy a sötét árnyalatokat mennyire tudja megkülönbözetetni az adott szekenner. Ez az érték 3D feletti legyen (max értéke 4,0 Dmax) 3 alatti pedig nem ajánlott kategória.
Amit tudok neked ajánlani az az Epson V30 vagy az utód V33, ha szükséged van dia feltétre is akkor V300 vagy V330. Ezek már LED fényforrással rendelkeznek.
-
icons
addikt
Hello!
scanner vásárlásnál mire kell odafigyelni? Főleg A/4es nyomtatott lapokat szkennelnék, a minőség fontos lenne (10-12es betűtípus látszódjon). Vagy manapság már a beolvasási felbontás olyan magas, hogy ez nem is kérdés? (lehet, hogy használtat vennénk, ebben az esetben érdemes valamit megnézni? fehér foltokat csinál, ilyesmik)
Köszi! -
Ciripke
tag
Sziasztok!
Segítségeteket szeretném kérni, mert olyan szkennert keresek, amely hordozható, és kifejezetten könyv szkennelésére találták ki. VISTAQUEST HS500-est találtam, de csak a Pixmania szállítja, bennük meg nem bízom.
Előre is köszönöm a segítséget!
üdv:
C. -
evezek
csendes tag
(Szerkesztés)
Helló Mindenkinek! Lehet hogy nem ide való de hátha tud valaki segíteni.
Az lenne a kérdésem hogy, Hp scanjet 3770 készülékem nem akar a Win.7 -el futni. Az eredeti telepítő lemezzel nem tudom feltelepíteni mert csak az xp -n futtatja. Tudna valaki win7-hez való telepítőt ajánlani? Vagy akkor vissza az xp.hez vagy kuka ?
Választ előre is köszönöm. -
AstraCDX
senior tag
Sziasztok !
Úgy látom, nem igazán mocorog ez a téma, mégis megpróbálkozom itt segítséget kérni .
Scanner választás előtt állok, és két típus van a befutók közt, de képtelen vagyok választani, hogy melyiket vegyem meg .
vagy
A két készülék közel azonos árkategória . Minőségben, és árban sem szeretnék ezek fölé menni .
Kérem aki jártas ebben a témában, segítsen a választásban !
Köszi !
Üdv.
Astra
-
piadex2
senior tag
Sziasztok!
Szeretnék egy film szkennert venni. Dia és negatív szkennelésre - kizárólag.
Mire kell figyelni stb stb.?
Előre is kösz a segítséget:piadex2
mod: a készülék legyen minél jobb áron
-
Geee69
csendes tag
Minthogy sehol senki, megpróbálom másként...
Ha scannert keresek, milyen paramétereket, technikákat, vagy @öm tudja mit kell nézni?
Nyílván érdekes a felbontás, a színmélység, de pl fogalmam nincs, h mik az átlagos és a jó értékek, mi pl manapság egy jó scannernek a beolvasási sebessége, és mi az átlagos?. Illetve ezeken kívül még mikre kell odafigyelni?
Üdv
-
mimi_bacsi
tag
Olyan szkennert keresek, ami:
Nagy mennyiségű (napi 30-100 oldal) szkennelésére alkalmas (ADF szükséges)
Akár dupla oldal szkennelésére alkalmas
Nincs szükségem nyomtatás funkcióra
Nincs szükségem fax funkcióra
Nagy felbontásban szkennel (skálázható)
Mac OSX (10.5.8, 10.6....) rendszerhez van meghajtója!Tudtok javasolni, van-e valakinek jó tapasztalata valamelyik termékkel?
-
Geee69
csendes tag
Sziasztok,
Én is scannert keresek, de nemigen értek a témához. Ami fontos, fényképeket szeretnék elsősorban scannelni, tehát nagyon fontos a megfelelő színhűség! Ezen kívül szeretnék vele negatívokat is scannelni. Persze mindezeket minnél gyorsabban
Tudtok ajánlani 1-2-t közép és 1-2-t felső kategóriából (már ha van ilyen scannereknél is)
Előre is köszi!
-
baci
csendes tag
Hali evribadi!
Olyan agyament problémám van, hogy ihaj....
HP Laserjet M1212nf multifunkci amit nem csak nyomtatásra használnánk, hanem szkenelésre is, főleg ADF-ről. Frankón megy a szkenelés....de nem hajlandó ADF-ről csak 300dpi-ben szkennelni....Nem lehet beállítani a hp szoftvert más dpi-re..Üvegről megy azzal amit beállítok..De a kolleganőmnek sok oldalas doksikat kell előállítani pdf-ben és minnél kisebb méretben (100-120dpi, szürkeárnyalat).
Próbáltam XP beépített felületét, WIN7 alatt is, office dokumet imaginget....csak 300dpi... Írtam HP-nek kb. 1 hónapja...semmi válasz....
Felraktam a legfrisebb frimwarét, upgradeket...semmi ADF csak és kizárólag 300 dpi.Vkinek vmi ötlet ??? Vagy gyógyítsam nagykalapács segítségével?
-
zoli03
őstag
Nem tudja valaki, hogyan kell szétszedni a HP Scanjet 3800-at (eléggé poros az üveg alja)?
-
Olcsi
senior tag
Sziasztok!
Régi fényképeketszeretnék szkennelni... ehhez milyen olcsó és szépen működő szkennert tudnátok ajánlani nekem? Jó a használt, régebbi típusú is, de ha újonnan tud ajánlani valaki valamit, akkor megköszönném... Milyen támpontokat tudnátok adni a kereséshez?
Példának találtam egy ilyet: [link] Szerintetek? -
-
picur10
aktív tag
Pörgős topik!
-
mclaren777
senior tag
Sziasztok!
CANON LiDE 25 7k
CANON LiDE 100 17k
CANON Pixma MP250 12k
HP Deskjet F2480 12k
HP Deskjet F2492 12kCsak szkennelésre használnám, semmi extra, legtöbbször szöveg néha kép. Melyiket vegyem?
-
picur10
aktív tag
Itt sincs túl nagy pörgés. Azért hátha lesz aki segíteni tud.
Olyan szkennert szeretnék, amelynek a nagy a mélységélessége. Vagy egy Canon Lide 60-am, de az nem megfelelő. Felhasználása speciális lenne: procikat akarok beszkennelni.
Itt sokszor megesik, hogy a lényegi mondanivaló az alján van, tehát ha ráteszem akkor a tárgytávolság akát egy centi is lehet. Nos a LIDE ezt már nem szereti. Egy másik gyűjtő nagyon ajánlja a Canon Canoscan 5600F-et, de az már túl drága nekem.
Sok elvárásom nincs a fentiekek kívűl: usb-s legyen és ne túl drága.Ha jól tudom a CCD-s szkennerek jobbak ezen a téren? Meg persze ez az újabb generációs LED-es megoldás..
Köszi!
-
zolynet
veterán
40-50eFt között tudtok ajánlani scannert, semmi csilivili nem kell, legyen egyszerű, könnyen kezelhető, magyarul 'tudjon', szóval vmi alap
-
Joltee
aktív tag
Szeretnénk venni egy multifunckiós ketyerét, ezt néztem: Samsung SCX-4521F. Kérdésem az, hogy ezt a készüléket (illetve úgy általában a multifunkciósokat) az OCR progik felismerik mint scannert? (Mert pl. a jelenlegi HP Laserjet 1220-at nem, mondjuk az nem síkágyas.)
-
zoli03
őstag
Jobb topikot nem találtam, így itt teszem fel a kérdésem: a HP Scanjet 3970 működik Windows 7 alatt?
-
betonfelhő
tag
Furkoo: én is csak 100ezer felett látok. Avision AV220 C2 ez itthon is kapható, 35 oldalt szkennel percenként. 170 ropi. használtan se sokkal olcsóbb.
-
daniel7
csendes tag
Sziasztok
Nekem egy duplex szkennerre lenne szükségem, mit ajánlotok ami nem több százezerbe kerül , mert otthoni használatra kellene.
-
viresz
tag
Sziasztok!
Kaptam 1db Packard Bell Diamond 1200 Plus típusu szkennert.Letöltöltöttem a hozzávaló drivert a honlapjáról.
Milyen progi kell még hozzá, mert telepítő CD-t nem kaptam.
Előre is Köszi! -
L4mie
veterán
Sziasztok,
Főnök megbízott járjak utána, de sajnos nem értek hozzá ezért titeket kérdezlek, biztos jobban értetek hozzá, és tudtok segíteni:A feladat, egy olyan relatíve olcsó, nem kell túl jó minőségű, de mindenképpen gyors scanner beszerzése, amivel tudnánk A4 es doksikat scannelni egyszerűen, gyorsan.
Nézegettem automata lapadagolós HP-t (8lap/perc), ami szerintem jó sebességnek mondható, és biztos minőségre is jó, de 100 000 alatt nem találtam semmi értelmeset. Ne is keressek, vagy csak rossz helyen néztem?
Kiindulásnak, annyit, hogy most egy HP ScanJet3300C-nk van, ami első lapnál baromi lassú (gondolom kalibrál: 67 sec), utána kb 18sec es időt fut laponként.
Ezt szeretnénk gyorsítani.Válaszokat előre is köszi.
-
betonfelhő
tag
válasz
Zsanett 71 #364 üzenetére
szívesen. remélem beválik.
-
Zsanett 71
csendes tag
válasz
betonfelhő #363 üzenetére
Betonfelhő! Köszönöm a tanácsaidat! Végül vettem egy Epson Perfection V300 Photo szkennert + egy jó karakterfelismerő programot. Így elboldogulok vele. Megy a könyv, papír alapú kép beolvasás, aránylag gyorsan. Sajnos a boltbeli kipróbálásra nem volt lehetőségem.
Nagyon köszönöm, hogy segítettél, ráadásul igen gyorsan!!!! -
betonfelhő
tag
válasz
Zsanett 71 #362 üzenetére
nem tudom meg mondani. nekem más igényeim vannak és az inkább tűpontos fotó szken, színhelyesen, moiré nélkül, tetű nagy felbontásban. <- igen, ilyen lenne az ideális
ha (normális) szaküzletbe mész, akkor ott összedugnak neked egyet, ha normálisak. keress rá lakóhelyed szerint.
egyébként vastag könyvnél inkább lógjon le, mint nyomjad le. azzal szétfeszíted a kötést, és ha rosszabb fajta szétjöhet. ezért mondtam, hogy ha alacsony, akkor alá kell rakni valamit. és ha van hely lelógni, akkor a kötésmentén a gerinc-árnyék sem lesz jelentős mert ráfekszik a lap az üvegre. -
Zsanett 71
csendes tag
válasz
betonfelhő #360 üzenetére
Szerinted, hol lehet ezeket kipróbálni? Ismerőseim között senkinek sincs.
Nagyon cincerizálok a Perfection V600 photoval. Betonfelhő, Hengelhof, Ti megvennétek?
-
válasz
betonfelhő #360 üzenetére
vastag könyvnél max nem hajtja rá a tetejét, hanem rászorítja
-
betonfelhő
tag
válasz
Zsanett 71 #357 üzenetére
ha ezek közül választanál előbb mindenképp menj el egy könyvvel és egy fényképpel valahova ahol kipróbálhatod. csak így tudod eldönteni, hogy tényleg jó-e egyáltalán, és melyik. mert különben koppanhatsz. nagyfelbontású és jó képet csinál. annyira nem gyors mint amit te említettél, de ezek mindenre jók, fotó szkennelésre kihegyezve. szerintem többszázezret nem akarsz rá elkölteni.
ha megveszed úgyis alá kell rakni pár vastag könyvet, hogy a vastagabb kiadásokat be szkennelhesd -
válasz
Zsanett 71 #357 üzenetére
Nekem 350-es van. Nagyon egyszerü a kezelése, és nagyon jó képeket készít. Magyar szoftver nincs, de alap számtech/képszerkesztési angollal lehet boldogulni.
Nem túl vastag könyvet lehet másolni, mert nem rögzített zsanérjai vannak. A diascannelési opció, meg már majd minden gépen van. Ezen még az is nagyon jó. -
Zsanett 71
csendes tag
válasz
betonfelhő #355 üzenetére
Körülnéztem amit javasoltál Epson tipusúaknál. Három tetszett meg "ránézésre". A Perfection v600 photo, Perfection v350 photo és a Perfection v300 photo. Te melyiket választanád, ha cél: könyv, A4 lapok, fényképek másolása?
Nekem dia nem kell. Mit jelent, hogy az albeolvasási mód rögzített dokumentumok, mozgó kocsi?
Ezek menüje, ami a sz.gépen megjelenik, magyar nyelvűek? Mennyire nehéz a kezelésük?
Segíts légyszíves!
Most már sürgősen döntenem kell valami mellett!
-
-
betonfelhő
tag
válasz
Zsanett 71 #354 üzenetére
a gond, hogy könyvek szkennelésére és fotó szkennelésre külön szkennerek vannak. mind a kettőre azonos, magas minőségben csak a drága cuccok a jók.
de ha egy jobb minőségű síkágyas szkennert választanál azzal tudnál mind a kettőt végezni.például az Epson Perfection 4990 Photo [link]
nem azt akarom mondani, hogy ilyet vegyél, hanem ilyen kategóriában és felépítésben gondolkozz. nagy felbontás, magasított alap (könyvek, magazinok szkennelésénél jól jön), szép színek, gyors. CnetReview 150k körül van.egyébként az általad említett opticbook és plus változata közt csak a mellékelt szoftver a különbség, más nem (na meg az ár is).
-
Zsanett 71
csendes tag
válasz
betonfelhő #352 üzenetére
Mit tudnál helyette javasolni? Szerited milyet vegyek, ami alkalmas könyv, A4 lap, és fotó szkennelésére?
Nem értek hozzá, és az adatok nekem nem sokat mondanak.
-
betonfelhő
tag
válasz
Zsanett 71 #350 üzenetére
[link]
ebben a tesztben azt írják, hogy nem túl jó minőségű. nagyszerű könyvek és dokumentumok archiválására, de béna a színvisszaadása és csak 1200dpi-t tud. -
betonfelhő
tag
válasz
sandorlaci #349 üzenetére
[link] <- ha van olyan amelyik így néz ki akkor az lesz a jó, az összes 38 és 39-es sorozathoz ilyen táp van, de az oldal szerint más készülékekhez is jó lesz.
-
Zsanett 71
csendes tag
Sziasztok! Segítsetek nekem! Mit tudtok a Plustek Scanner Optic Book 3600-ról? Milyen? Miben más a Plus fajtája? Könyvek, A4-es lapok, fotók szkennelésére kellene. Vagy ha van jobb ötletetek javasoljatok mást! Sürgős lenne!
Köszi!
-
sandorlaci
csendes tag
Üdv. mindenkit!
Van egy HP 3970-es scannerem. 2 éve már nem használtam,most ismét szükség lenne rá. csak egy gond van: nem 'tom, a sok tápegység közül melyik az övé.(költözés, munkahelymegszűnése, más HP adapterek stb) Kezembe került egy, az adatlapja szerint +18 V=,1100mA. a scenner alján viszont azt olvasom:12V =,1250 mA. (ezért most nem merem összedugni.
ha valaki tudja a tipust, értesítsen! Köszi...sl. -
Chiller
őstag
Sziasztok,
Melyik a jobb, Xerox DM 510 vagy HP Scanjet 5590C ADF-el?
Irodában lenne használva, főleg szöveges dokumentumok beszkenneléséhez.
Köszönöm. -
attilla84
tag
Sziasztok..
Van nekem egy ilyen szerelékem ,igazábol azt sem tudom mire jó,vagy mire kell használni.
Vadonat uj most kaptam es ha valkit érdekelne el is adnám,nagyon kedvező áron...Symbol P304 PRO Barcode Scanner
-
palipa
csendes tag
Sziasztok!
Szkennert szeretnék vásárolni. Követelmények:
-Max. 20 000 Ft
-Dokumentumokat fogok vele szkennelni, szinte kizárólag A4-es szöveget -> nem feltétlenül kell az óriási felbontás
-USB-sTudnátok tanácsolni?
-
Hali!
Vettem egy Epson Perfection V350-et. Nem találok rajta kikapcsoló gombot. Állandóan világít a zöld LED rajta. Mindíg ki kell húznom a tápegységet. Ez egy ilyen konstrukció, vagy vmi rossz benne. -
m0rd0k
senior tag
Sziasztok!
Szeretnék venni egy 25 Tűs D-Sub anya - Usb átalakítót a szkenneremhez. De nem találok sehol.Tudnátok valahogyan beszerenzni vagy kivel beszéljek? HOl találhatok ilyet? Köszi
-
Orb1337
tag
Van egy Canon P640ex scannerem régi párhuzamosporton működik. Mai napon fekete képet szkennelt és fura kattogó hangot adott ki.
Kinéztem helyette egy epson perfection v10-et vélemények róla? Nagyon jó áron van -
csaba54
tag
nemvalaminagyamozgás
-
csaba54
tag
állítólag a karakter felismerő program ment el benne
-
csaba54
tag
hp2410 multifunkciósomban a scanner megadta magát
bemásolás után tudtam szerkeszteni
ilyet szeretnék multi nélkül
kösz minden segítséget -
hunor70
csendes tag
Hello
Van egy nikon ls 30, és egy canoscan fs 2710-es diaszkennerem.
Ha tudna vki linket adni ahol találok drivert a szkennerekhez.Xp-m van. -
diegho
nagyúr
Sziasztok
A segítségeteket kérném scanner vásárlás ügyében. A feladat amire kellene 35mm-es filmek digitalizálása. Több típust is láttam 35mm-es adapterrel, viszont az érdekelne, hogy kinek van személyes tapasztalata valamelyik típussal.
-
SalvadorLynx
aktív tag
Szkennert szeretnék vásárolni, helyszínrajzok bevitelére. Ezek egyszerű vonalas rajzok, szóval nem kell semilyen high end cucc, de a vonalak legyenek pontosak, ne kelljen photoshoppal radírozgatnom a maszatokat. Mit ajánlanátok?
-
kriszbon
őstag
Sziasztok! Valószínű nem ide tartozik a kérdésem, de nem igazán tudom hol tegyem fel! Ezért bocs
Van egy Tevion 2400 DPI Scannerem(ez van ráírva) Meghalt benne egy nem tudom mit vezérlő chip A száma L6219DS 699150349 Így néz ki [link] bocs a képminőségért de csak ez van! Ha esetleg tudna valaki segíteni hogy hol lehetne beszerezni azt nagyon megköszönném
-
pc-user
senior tag
Lehet, hogy korábban már megkérdezte valaki, most mégis felteszem a kérdést; fényképek minőségi szkennelésére alkalmasak a régebbi masinák is? (Írok majd márkaneveket, típusokat is, csak most nincsenek kéznél...)
Előre is köszi!
-
Zola007
veterán
válasz
janika16 #327 üzenetére
Attól függ, hogy mennyit kell vele behúzni és mit?
Ha átlag dokumentumok, néha színes ábrák, akkor szinte bármelyik megteszi és elég gyorsak is.
4400F-t azért nem ajánlom, mert műanyagpántosHa sokat olvastok be, akkor mindenféleképpen hidegkatódost, mert sokkal többet bír a lámpa (>8-10.000 oldal átlagosan)
Ha keveset, akkor talán egy Canon Lide 200 is elég, lapos, gyors, keveset fogyaszt, nem kell felfűteni és pár ezer oldalig biztosan elég. 18k
Epsonból esetleg V10
HP-t nem ismerem
De nagyon strapabíró és gyors irodai scannert ne keress 100 alatt
-
Márton
nagyúr
lide 100-ról valaki? jó/rossz/érdemes?
szimpla fotókra kell csak.
lide 20-at upgrade-elek, az is jó volt, de
már csíkos, hiába takarítom. -
janika16
csendes tag
helló! irodai munkára milyen szkennert tudnátok ajánlani max 35 ezer forintig, olyat ami megbízható és gyors is! köszii (lehetőleg vmi jó márka pl: hp, canon)
-
peterzsu
csendes tag
Sziasztok!
Munkahelyemen van egy HP scanjet 2400-as Scannerünk. Amikor képet szeretnénk beolvasatni vele, akkor az egész lap sárga színű lesz (nem csak az a rész, ahová a kép esik). A dokumentumok beolvasását rendben végzi.
Találkozott már valaki ilyen problémával, Lehet, hogy a fénycsővel van a baj? A hozzátartozó dokumentációban nem szerepel erre információ.
Előre is köszönöm a választ!
-
philoxenia
MODERÁTOR
Akik idejárnak a fotós topikokba, nemigen szkennelnek könyvet nagy mennyiségben...
Itt van pár konkrétan szkennelős topik, talán valamelyikhez kedvet kapsz.
-
Sk8erPeter
nagyúr
válasz
Sasfészek #321 üzenetére
Én is reménykedtem egy darabig, de ebben a topicban esélytelen időben normális válaszokat kapni, itt max. az olyan válaszokra van esély, mint "nem igen van mit szakérteni az általad jelzett árkategóriában.Jobban jársz, ha keresel teszteket", meg "a komoly scannerek sokkal többe kerülnek", úgyhogy azt hiszem, inkább feladom a kérdezgetést.
-
Sasfészek
tag
Kérlek segítsetek, help me!
-
Sasfészek
tag
Hi!
Szeretnék vásárolni egy olyan scannert ami kiváló könyv scannelésre.
Olyanra gondolok, ami gyors mint a villám! (ez fontos tényező) Éles képet ad úgy hallottam a CCD-esk azok jók illetve nem árt ha változó fókuszú a a leolvasó egység, mert ugye agy füzet vagy könyv beolvasásánál ez fontos főleg a hajlatoknál! Minél kevesebbet kelljen vele szöszölni!Szintén fontos tényező a gyorsaság mellett az, hogyha lehúztam egy lapot, akkor ne kelljen folyton eljátszani azt, hogy előszkennelés majd beolvasás, hanem lehessen olyat csinálni, hogy a gép felajánlja, hogy következő oldal scannelése és így tovább (azt pedig kép fájlba tárolja és mindig egyel nagyobb számmal menti az oldalt).
Ha lapoztam csak egy space-t kelljen nyomni ahhoz hogy indulhasson a következő lap scannelése. Akár egy teljes 500 oldalas könyvet is be lehessen vinni egy óra alatt jó minőségben!Van ilyen gép ami megfizethető? Gondolom a játékszer kategória ki van lőve!
Tudnátok típusokat ajánlani, nem baj ha jobb minőségű a gép, de azért ne legyen többszázezer Ft.Ja és nemtom létezik-e ilyen még: nekem 1995-ben volt egy olyan scannerem amin ki lehetett választani a scannelési felületet és akkor a gép annyit scannelt csak be, de lehetett állítani automata papírnagyság felismerésére is.
Gondolom a gyors beolvasáshoz hozzátartozik az is, hogy a procit ne rántsa 100%-os teherbe a szkenner ugye? Vagy csak a szkennernek kell baromi jónak lennie?
Kérlek segítsetek nekem, még akkor is ha nehéz
én ebben nem vagyok otthon.
-
Sk8erPeter
nagyúr
válasz
Sk8erPeter #318 üzenetére
Valaki plíííz!
-
Sk8erPeter
nagyúr
válasz
johnjohn #312 üzenetére
Kösz a tanácsot, de pont azért tettem fel a kérdést itt, mert
1. nincs időm teszteket olvasgatni
2. gondoltam itt mások jobban értenek a scannerekhez, mint én, így jobban ismerik azokat a szempontokat, melyeket figyelembe kell venni a vásárlásnál.Na, akkor már felvetek egy konkrét típust:
CANON LIDE25 (12 k)Ehhez mit szóltok?
Előre is köszi -
Jarod1
veterán
válasz
philoxenia #315 üzenetére
és milyen tipusod van? USB-s? Ja igen Színes szkenelés?
-
Jarod1
veterán
Üdv! Nektek mennyi idő alatt scanneli be az A4-es lapot? 300dpi vel.
-
philoxenia
MODERÁTOR
válasz
Sk8erPeter #311 üzenetére
Igazából a komoly scannerek sokkal többe kerülnek /dobszkenner/ a síkágyas szkennerek között meg nemigen van nagy különbség, nekem óvodáskorú HP van, teljesen ok. Jelenleg a legjobban egy multifunkcióssal járhatsz, ha nincs még nyomtatód.
-
johnjohn
addikt
válasz
Sk8erPeter #311 üzenetére
Szerintem nem sokan használnak scannert, illetve nem igen van mit szakérteni az általad jelzett árkategóriában.Jobban jársz, ha keresel teszteket.
-
Sk8erPeter
nagyúr
válasz
Sk8erPeter #308 üzenetére
Még jó, hogy van ez a topic:
1.) Senki nem válaszol.
2.) Ha megkérdezem másik topikban ugyanezt a kérdést, leoltanak, hogy húzzak ebbe a topicba.Tehát ezen az alapon akár törölhető is lenne a topic.
Kérdések elhangzanak, válaszok már nem igazán.Ennyire nem ért senki a scannerekhez???
-
Bocsi....
szóval ezt: CANON CanoScan 4400F -
Ezt választottam, jól tettem?!
-
Sk8erPeter
nagyúr
Hali!
Tudnátok ajánlani egy "best-buy" scannert mondjuk 13 ezer Ft értékhatárig?
Előre is köszönöm...
-
StormMan
tag
Sziasztok,
egy kéréssel fordulok hozzátok. A cég számára kellene vásárolnom egy szkennert, de nem tudok választani, hogy melyik lenne a legalakalmasabb. A kritérium lényegében egyedül annyi, hogy közvetlen pdf-be való szkennelést a lehető leggyorsabb idő alatt (minimum 12mp) beolvassa és ne kelljen külön szoftverrel konvertálni. Nézegettem a canon lide 90-es típusu darabot, de nem volt lehetőség kipróbálni sehol, a technikai adatok pedig nem voltak kielegítőek számomra. Ha tudnátok információval vagy ajánlattal szolgálni azt nagyon köszönöm.
üdv
-
Zola007
veterán
Attól függ, mit kérsz a softwaretől, vannak más formátumok is, de alapbeállítás a jpg.
Hát erre nem éppen a legegyszerűbb kategória való, olyan 20-30 ezerig leginkább dokumentumok scannelésére jók vagy könyvekhez, bizonyos kompromisszumokkal.
A scannertől független, hogy milyen formátumban ment, azonban nagyon is fontos a software minősége és finomhangolhatósága.
Nem tudom ,hgoy mennyit szánnál rá, de talán egy Epson Perfection V350-et tudnék ajánlani, aminek a softja is elég jó, illetve 30 alatt hozzájuthatsz (pl edigital, ipon).
Ez képminőségben gyakorlatilag verhetetlen 40 ezer forintig, de az igazán jók sem ott kezdődnek, hanem inkább 150-200 felett.Kimondva a végszót: ha ennyit rászánsz, akkor talán ez éri meg legjobban
én tavaly vettem, de másfajtát (mondjuk nekem inkább dokumentumokra kell), de vagy egy hete töröltem pont le az összegyűjtött teszteket, sajna. -
Emb3rke
tag
Sziasztok!
A szkennerek általában milyen formátumban mentik el a képet? jpg vagy pdf?
És milyen szkennert ajánlotok? Most csak erre kéne egylőre: 10*15-ös kinyomtatott képek szkennelése, amelyeket majd ugyanekkora méretben újból kinyomtatatnék.
Fontos, hogy jpg-ben tudjon menteni. És az ára lehetőleg kicsi..
Köszi előre is a válaszokat. -
Arpee78
senior tag
Sziasztok
A cégem új szkenner(ek) vásárlásán gondolkodik. Ehhez kérnék segítséget. Több is tervbe van véve, más más feladatra.
Szkenner A -- Elsősorban papírkép, nyomat, könyv, diapozitív, negatív szkennelése lenne a feladata. Vagy inkább mindenféle, filmes anyagok nálunk ritkábban fordulnak elő. A szkennelt képek nyomdai, digitális, nagyformátumú nyomtatáshoz lennének felhasználva. Egy epson V750-re v. canon 9950f-re gondoltam. Esetleg egy külön filmszkennerrel társítva.
Szkenner B -- Papírkép, rajz(pauszpapíron), nyomat. Különösebb igények nincsenek. A szkennelt képek jórészt vektoros ujrarajzolásához, vektorizáláshoz kellenek. Másodsorban tartalék lenne, ha az "A" szkenner foglalt. Vmi 20-40 ezer közötti canon.
Szkenner C -- Ugyanaz mint B, tartalék ha A és B foglalt
Mindhárom egy Agfa duoscan-t váltana amely a 90-es évek közepén jelent meg.
Előre is köszönöm a válaszokat
Árpi
Új hozzászólás Aktív témák
- Kerékpársportok
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Redmi Buds 6 - ajándék fülesnek hallgasd a dalát
- Politika
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- EA Sports WRC '23
- Yettel topik
- GTA VI
- NVIDIA GeForce RTX 3080 / 3090 / Ti (GA102)
- További aktív témák...
- Új szintre emelnéd a géped sebességét? Ne várj tovább!
- Csere-Beszámítás! MSI Ventus 3X RTX 4060Ti 8GB GDDR6X Videokártya
- AKCIÓ! Gigabyte AORUS 16X (2024) Gamer notebook - i7 14650HX 16GB RAM 1TB SSD RTX 4070 8GBWin11
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i9 14900KF 32/64GB RAM RX 9070 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Intel Core I9 9900K Processzor!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest