- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Mini PC
- Felmerült az Intel és az AMD egyesülése
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Dell notebook topic
- 5.1, 7.1 és gamer fejhallgatók
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Asztali használathoz tervezett, masszív kapacitású külső SSD a Team Grouptól
- TCL LCD és LED TV-k
-
PROHARDVER!
Milyen routert vegyek? Összefoglaló
(A további hasznos tudnivalókért és az ajánlott modellek listájáért kattints az Összefoglaló kinyitása feliratra!)
Utolsó frissítés: 2024. november
Új hozzászólás Aktív témák
-
FirstTripla
tag
Sziasztok, pár napja sikerült átváltani sikeresen a Telekom 1000mbit/s-os csomagjára, viszont sajnos a jelenlegi TP-L WR1043ND V1-es gyári firmware-rel sajnos vezetékes részén is csak 113/113 jön át. A fő ONT-re rákötve kábellel a gépemet, ott sikerült maximum 850mbit/s-os sebességet mérni, (lehet ha lenne majd SSD a gépben akkor még gyorsabb lenne esetleg?), de mindenképpen cserélni szeretném ezt a 6-7 éves routert most már. A fő szempont, hogy emeleten van fixen a a jelenlegi router, és ott is szeretném hagyni, mivel itt mind a 4 vezetékes részét kihasználom. Egy 15m-s kábellel megy fel az ONT-tól (Huawei hs8245g, DHCP bekapcsolva, és itt van beírva a jelszó + név a csatlakozáshoz) a routerembe. Hogy lent is legyen valamekkora jel, ezért vettem egy 2,5 méteres antenna kábelt, és egy mágneses 8dbm-es TP-link antennát. Mivel jelenleg mobilomon kívül semmi se képes 5ghz-es wifire, ezért arra gondoltam, hogy lehet fölösleges is, illetve akkor ha olyan routert vennék akkor lehet tudnám használni ezt a plusz antennát is, hogy egy emelettel lejjebb szórja a jelet, egész tűrhetően. Jelenleg a már bevált TP-L wr1043nd V3 és ASUS RT-N18U között szemezek, mert ha jól láttam, akkor ezek már támogatják a hardveres natot, illetve, cserélhető antennája van.
Mivel nem a wifi az elsődleges szempont (persze kell, de jelenlegi 60/60 a laptopokon és mobilokon bőven elegendőek), ezért olyan router kellene ami birja a wan-lan kapcsolatot 900mbit/s körül. Tesztben (2014-es) az ASUS sajnos, "csak" átlag 750-et ért el letöltésileg kábel esetén, ami azért mégis nagy veszteség. Ami fontos lenne nekem, hogy ne belső antennák legyenek. Néztem, még az ASUS RT-AC1200G+ routert, elvileg ez már jobban eléri ezt asebességet, viszont nem tudom, mennyire erős a 2,4GHZ-es wifije. Bármilyen lehetőséget meghallgatok, összeg pedig maximum 35k körül lenne rá, de nem baj ha olcsóbb .
u.i.: Ha esetleg valakinek van ez a Telekomos ONT készüléke, akkor mit érdemes beállítani, hogy az tuti ne fogja vissza a teljesítményt. Az ONT-ba csak egy router és egy vezetékes telefon van rákötve.
Segítségeteket előre is köszi
Tripla[ Szerkesztve ]
-
FirstTripla
tag
válasz Brogyi #53431 üzenetére
Mivel amikor telefonon meg lett rendelve, mondták, hogy elvileg majd egyszer kapok egyet, de semmilyen konkrét időpontot nem mondtak hozzá, illetve a telekomos fórumban mindenki szidja, szóval inkább beruházok mielőbb egy komolyabb teljesítményűbe, és akkor nem kell várni x időt.
#53434 Gubek-Einste
És akkor az Asus N18U biztosan kitudná szolgálni a szinte 900mbit/s-os kapcsolatot, vagy valamennyire ez is leszedné a sávszélességet, mint most ahogyan most is teszi a routerem? -
FirstTripla
tag
válasz Gubek-Einste #53474 üzenetére
-
FirstTripla
tag
válasz Intruder2k5 #53478 üzenetére
Igen olvastam sajnos, pedig olyan jónak tűnik. És esetleg egy TP-LINK Archer C9 még pont beleférne a keretbe, és ahogy nézem ennek mind a le-fel töltése tökéletes lenne, illetve a belső másolás is kiváló. Erről van valakinek tapasztalata, illetve hogy milyen erős a wifije átlagosan, 2,4ghz-en főleg?
szerk.: Ez a Tomato nem tudom, hogy micsoda pontosan, de én szeretném a gyári állapotában elérni a teljesítményt.
[ Szerkesztve ]
-
FirstTripla
tag
válasz Intruder2k5 #53481 üzenetére
Oh értem, azt hittem, hogy hasonló lenne ezzel a Tomato firmware-rel mint a jelenlegi tp-link 1043 v1-essel, hogy ~120-ról 200-300-ra emelkedne a letöltés. Ezért nem tudtam eldönteni, hogy az asus mire képes.
-
FirstTripla
tag
Most nézem, hogy az asus 1200g+ idén június 20-án kiadtak egy firmware frissítést és ott javítva lett elvileg az újraindulás. Verzió 3.0.0.4.380.3310
[ Szerkesztve ]
-
FirstTripla
tag
Na végre sikerült beszereznem az új routert, egy Tp-link C9-esre esett a választásom (akciósan sikerült pénteken megrendelni) és amit nem tudok, hogy hogyan érdemes rákötni a telekomos ONT-re (fehér, Huawei hs8245g). DHCP melyikben érdemes bekapcsolva hagyni, illetve a netre csatlakozáshoz szükséges jelszót is hol írjam be. Annyi, hogy az ONT egy vezetékes telefont lát el ami nem tudom befolyásolja-e a jelszó áthelyezést az új routerbe.
Előre is köszi Tripla
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● Olvasd el az összefoglalót!
- Samsung Galaxy S22 5G 128GB Független
- Hibátlan - GIGABYTE Aorus GeForce GTX 1080 Ti Waterforce Xtreme Edition 11GB GDDR5X 352bit VGA
- Goldshell Mini DOGE pro bányagép 205MH/s 220W Dogecoin LTC (LTC Doge Bells termelésre is jó) miner
- Hibátlan - BITFENIX Formula BF750G 750W 80 Plus GOLD ATX tápegység
- Bontatlan Lenovo ideapad 3 "Kis Gamer" Laptop -25% 15,6" RYZEN 7 5700U 16/512GB FHD Radeon 2GB!!!
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest