- Továbbfejlődött a Keychron egéralternatívája a Logitech MX Masterre
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Milyen egeret válasszak?
- Hobby elektronika
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- VR topik
- Nem indul és mi a baja a gépemnek topik
- Valami baja van a tápomnak
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
-
PROHARDVER!
Milyen routert vegyek? Összefoglaló
(A további hasznos tudnivalókért és az ajánlott modellek listájáért kattints az Összefoglaló kinyitása feliratra!)
Utolsó frissítés: 2025. június
Működéssel és/vagy beállítással kapcsolatos kérdéseknek nem itt van a helye! Erre a célra szolgáló topikok:
● Router gondok
● Otthoni hálózat és internet megosztás
● WLAN, WiFi, vezeték nélküli hálózat
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
KaiotEch #83457 üzenetére
Ez én vagyok. A ház kb. 3×80 szint. A régi AC87u és a jelenlegi AX92u is kiválóan lefedi wifivel, és a kertben is körben jó a vétel. (A sarkok irányában mondjuk természetesen gyengébb.)
A sugárzással nem hiszem, hogy gond lenne, mert semmi trükközés nincs, a megengedett 100 mW a teljesítmény.
MaCS
-
válasz
KaiotEch #83432 üzenetére
Üdv. Gyerekek az összefoglalót updatelné valaki? A legtöbb router már nem kapható
Sok eszközről nem ismert a pontos specifikáció.Olyan gigabit-es router keresek 20k-ig, aminek jó erősek az antennái, mert jó lenne ha a garázsba is elérne, ami különálló építmény és olyan 8-10m-re van.
Egyetlen ilyen eszköz sincsen mivel ekkora távolságra beltérről biztosan nem fog elérni a jel, két eszköz kellene ehhez. -
-
-
-
-
válasz
KaiotEch #28395 üzenetére
Szia!
Én a listából mindenképp a TP-Link TL-WDR3600-at ajánlanám neked.
Asus RT-N15U vs. TP-Link TL-WDR3600:
500 Mhz-es Broadcom CPU vs. 560 Mhz-es Atheros CPU
64 MB RAM vs. 128 MB RAM
1 db USB port vs. 2 db USB port
Belső antenna vs. Külső antennaNagyjából ezek a lényegi különbségek.
Prohardveren van külön topicja a TL-WDR3600-nak, így ha valamit a későbbiekben nem tudnál OpenWRT-vel kapcsolatban, ott tudnak segíteni.Kicsit nehézkes most a TL-WDR3600 ellátása. Elvileg 2 hét múlva lesz ismét kapható. Jelenleg jóformán csak iPon-nál lehet kapni, de ott 17 ezer forint, szemben a digistreet 14 ezres árával.
Szóval ha nem sürgős, akkor várd ki a két hetet, és vedd meg digistreet-től.Szerk.: Látom közben javítottad magad. Az Asus RT-N16 ugyanúgy 2 USB porttal és 128 MB RAM-mal rendelkezik mint TL-WDR3600, de továbbra is belső antennás, és 480 Mhz-es Broadcom CPU-s.
-
-
Keresztapper
senior tag
válasz
KaiotEch #28395 üzenetére
A hatókör sok mindentől függ. Erre nem fog tudni neked egzakt választ adni senki sem.
Viszont a listából az 1043nd-t már kiveheted, főleg mert az utódja is szerepel rajta.
Én csak a 3600-ast ismerem, RT-N15U-m nem volt, de a TP-Link-re tudsz nyomtatót és HDD-t iskötni, és MEGSZORÍTÁSOKKAL alkalmas torrent kliens futtatására is (transmission pl.).
-
válasz
KaiotEch #28386 üzenetére
Lépcső? Hát az szinte folyamatosan van, a csillagos égig... De félreértés ne essék, én tényleg nem lebeszélni akarlak a TP-LINK-ről, mint mondtam, itt vannak többen is akik szokták ajánlani ezeket, csak az nem én vagyok, mert személyes tapasztalataim nem túl jók ezzel a márkával, és az ismeretségi körben is többen megszívták már vele!
Én a BroadCom Chipset-es routerek híve vagyok, a Tomato is kizárólag ezeket támogatja! Ezekből a legtöbb ASUS típusban van, nagyjából amiket fentebb leírtam... ASUS RT-N15U, RT-N16, RT-N66U, és RT-AC66U! Kétségtelenül drágábbak, és lehet egyes esetekben még valamivel lassabbak is mint az Atheros-os TP-LINK-ek, én ezt sosem vitattam, de stabilitásban ez a nyerő!
-
válasz
KaiotEch #28384 üzenetére
Én olyat nem tudok mondani neked, mert 15k értékhatárig csak TP-LINK-ek vannak (1043ND, WDR3600), de én azt eddig se nagyon ajánlottam, így most sem fogom! Persze, ha ez a vágyad, akkor hajrá! Ezeket szokták itt ajánlani a többiek, pontosabban most már inkább csak a másodikat... Azt viszont meg nem lehet kapni, nagyjából sehol! Moddolni leginkább vargalex builddel szokás, de van aki Gargoyle-al, vagy DD-WRT-vel használja! Azt, hogy ezekben mit és milyen könnyen tudsz végrehajtani, majd meglátod... De javaslom kicsit érdeklődj a topikjaikban erről, mielőtt beleugrasz!
-
-
jonasbrother
csendes tag
válasz
KaiotEch #21261 üzenetére
Mindenképp Linksys E2000! nekem legalábbis nagyon bevállt, egyszerű konfigolni, és ami a legfontosabb stabil! Irtad a 15ezres plafont,ezt is meglehet szerezni ügyesen már 15körül, de ha sok, még mindig ott az e1200 vagy az e900. ugyanaz a széria , nyílván eltérő tulajdonságokkal, de ahogy hallotam azok sem maradnak el megbízhatóság tekintetében!
-
-
vargalex
félisten
válasz
KaiotEch #21276 üzenetére
Hi!
Van fekete TP-Link, csak kicsit drágább.
-
válasz
KaiotEch #21276 üzenetére
Mondjuk ha tutira akarsz menni, akkor a 24GB-s Avatar 3D 1080p streameléséhez használj inkább kábelt!
Vannak jónak mondható WiFi-k belső antennás kivitelben is, mint például az ASUS RT-N13U is! De alapvető szabály minden WiFi-nél, hogy soha sehol nem lesz két olyan helyszín, ahol egyformán fog teljesíteni ugyanazon eszköz! Mindenhol mások a körülmények, amik a WiFi-t jelentősen befolyásolják!
-
válasz
KaiotEch #21271 üzenetére
Vagy ha nem fontos az USB (ezt talán nem is írtad?), és maradnál márka hű, akkor vegyél egy Linksys E2000-et, ami szintén Gbit-es, 300-as WiFi-s, és Tomato képes! Linksys-ből az USB-s sajnos már húzósabb...
-
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● Olvasd el az összefoglalót!
- Microsoft Excel topic
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Bevonják az AI-t az atomreaktorok építésébe
- PlayStation 5
- Steam topic
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Netfone
- EA Sports WRC '23
- Továbbfejlődött a Keychron egéralternatívája a Logitech MX Masterre
- Szerkesztett és makrofotók mobillal
- További aktív témák...
- Lenovo Legion gamer laptop szép állapotban (RTX 3060, Ryzen 5 5600H)
- Asus Tuf Gamer Laptop i7, GTX 1660 Ti, 24GB RAM!
- HP EliteBook 850 G3, 15,6" FHD, I7-6600 CPU, 16GB DDR4, 256GB SSD, AMD VGA, WIN 11, ( olvasd végig )
- Dell Latitude 5580, 15,6" FHD IPS , I5-6300UCPU, 8GB DDR4, 256GB SSD, WIN 11, ( olvasd végig )
- Dell Latitude 5480, 14" FHD , I5-6300U CPU, 8GB DDR4, 256GB SSD, WIN 11, ( olvasd végig )
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 5500 16/32/64GB RAM RTX 4060 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! HP ZBook Studio G5 - XEON I 32GB I 512SSD I Nvidia I 15,6" 4K DreamColor I Cam I W11 I Gar
- Apple iPhone 13 . 128GB , Kártyafüggetlen , 100% akku
- Samsung Galaxy S22 Ultra 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Apple iPhone 14 128Gb Kártyafüggetlen, 1Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest