Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• dkess

őstag

válasz dik #84574 üzenetére

Ugye gyakorlatilag 3 féle alternatíva volt ajánlva - most csak nagyon címszavakban:

- a lenti szinten az RE200 -at UTP kábelvégre téve (ugye a kábelezés már most is megvan a két szint között) és AP módba rakva sokkal combosabb WiFi lesz lent, mint ha az RE200 repeater módban lenne (maga a repeater mód miatt meg a router és a RE200 között botrányosan szar a WiFI kapcsolat most) - költsége: 0 Ft,

- egy Archer C6 alulra AP módban. Ezzel a router erősebb és külső antennákkal turbózott WiFI -je nyújtana az előzőnél is nagyobb lefedettséget alulra. A lenti router ugye még switch -ként is funkcionálhatna a TV -nek és laptop -nak egyszerre is stb. stb. - költsége: kisker bruttó 9.000 Ft,

- egy Archer C6 fentre (a jelenlegi helyett) router módban és egy alulra AP módban. Opcionálisan a meglevő RE200 AP módban külön helyiségbe. Gyors AC WiFI lent is (akár lent két külön helyiségben is szórva a WiFi -t) - és fent is. OneMesh hálózattal - egy SSID -t használva. Gigabit -es LAN lent is - fent is. Akár majd gigabit -es internet -et is kiszolgálva ("jövőállóság"). - költsége: kisker bruttó 18.000 Ft.

Az RE200 -as beállításait írásban részletezve leírtam az egyes forgatókönyvnek megfelelően fentebb. Ez mehet akár képernyőképekkel is, ha bemásolod ide a felületet.

Namost nekem lenne pár kérdésem:

- úgy érzed, hogy szeretnélek belehajszolni felelőtlen költekezésbe? Bruttó 9 ezer forintért lassan már egy sima "gyökkető" switch -et sem lehet kapni. Gyanítom, hogy amennyiben elmúlik a "Black Friday" -es időszak, akkor ezek feljebb fognak menni ... Amikor "fickós" router után érdeklődtél eredetileg, akkor milyen költségkeretben gondolkodtál? Amennyiben ezek már "csillagászati árak", akkor ennél olcsóbbat - ami előrelépés lenne a mostanihoz képest hirtelen nem tudok ajánlani,
    - avagy úgy érzed, hogy én (akár a másoknak nyújtott válaszaim alapján is) vagy mások a pH fórumáról nem segítenének az eszközök beállításában, ha lenne kérdésed?

Új hozzászólás Aktív témák