Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• Patice

nagyúr

válasz MaCS_70 #106582 üzenetére

Egyik fiamat hordom atlétika edzésre, a sportpálya méretéből indultam ki viszonyítási alapnak, amikor írtad, hogy mekkora területet kellene wifivel beszórni.
    Azon a sportpályán van a lelátók közelében egy árva Unifi AP.
    Az egy dolog, hogy ha csak pár tíz ember van a pályán, akkor működik, de pl. a pálya másik oldaláról, ami úgy 40-50 méter saccra még érzékeli a telefonom, de már használhatatlan lag és sebesség van benne...

Szóval ha te egy 100x100 méteres területet akarsz teríteni, akkor szerintem egy AP biztos nem lesz elég, ha használni is akarod a netet.

A legcombosabb AP-ok is csak pár száz négyzetméterre ajánlottak, ez meg egy 10.000 négyzetméteres terület!

Másik saját tapasztalat: saját családi házas telkem 17x32 méteres.
    Egy TP-link EAP610-Outdoor van a telek kb. első harmadának közepén elhelyezve, kb. 2,2 méter magasan (így tető alatt van, kocsibeálló egyik oszlopán).
    Ennek a jelét a ház persze árnyékolja, de a ház mellett, mondjuk úgy 20 méterre tőle még veszi a telefon, de már ott sem olyan gyors.

Ha magasabban lenne + közvetlen rálátás, akkor biztos jobb sebességet kapnék, de ugye a kliensnek is vissza kell tudnia "kiabálni" az AP felé.

Ha egy ilyen AP-ot raksz a 100x100-as terület egyik sarkára magasan, akkor szerintem olyan 50 méterig jó lehet a jel, ha van közvetlen rálátás.

Kérdés, hogy ez a terület mennyire beépített, mennyire van tele, stb.
    Vagy netán ez egy zárt csarnok?

Ilyen részletek nélkül nehéz bármit mondani.

Új hozzászólás Aktív témák