-
PROHARDVER!
Milyen routert vegyek? Összefoglaló
(A további hasznos tudnivalókért és az ajánlott modellek listájáért kattints az Összefoglaló kinyitása feliratra!)
Utolsó frissítés: 2025. június
Működéssel és/vagy beállítással kapcsolatos kérdéseknek nem itt van a helye! Erre a célra szolgáló topikok:
● Router gondok
● Otthoni hálózat és internet megosztás
● WLAN, WiFi, vezeték nélküli hálózat
Új hozzászólás Aktív témák
-
Tripton
csendes tag
válasz
jerry311 #4733 üzenetére
Jól látod, nem az a gond, hogy nincs miből válogatni, ellenkezőleg..
Gigabites valóban nem kell, csak egy 8 portos stabil router, amivel nem kell szöszölni..
Árlistákon találni sokat, de én itt olyan valódi felhasználók tapasztalatait várom, akiknél már bevált egy egy típus..Tp-Link TL-R460 típusú routert és SMC barricade 7004vbr router-t használok, ezek beváltak.
ez a kettő jön első blikkre szóba:
- ASUS RX3081
- TP-LINK TL-R860Ha van valakinek tapasztalata velük, vagy más javaslata ne tartsa magában!
-
harry
veterán
válasz
jerry311 #4233 üzenetére
Két linux között próbáltam
Rendben, akkor marad cat5e, a sebesség elég is, csak érdekelt, hogy a gyakorlatban lehet-e ennél többet elérni egyszerű otthoni berendezésekkel (vagyis egy egyszerűbb switch-csel, és sima utp kábellal).
Amúgy azt furcsállom, hogy ha csak simán egy keresztkapcsolt kábellal kötök össze két gépet, akkor ilyen 12-13MB/s sebességgel másoltak, holott azt gondolnám, hogy a gigabites kártyák miatt ott is gyorsabbnak kéne lennie. -
footy
addikt
válasz
jerry311 #3224 üzenetére
Én is ettől tartok, ezért érdekelnének tapasztalatok a cuccal kapcsolatban. A fórumban rákerestem, egy ember írta, hogy van ilyen neki.
Az árukeresők egyébként 8e Huf körül dobnak rá találatot, ami reálisnak tűnik a tudását figyelembe véve. Ebből kiindulva 5ért megérné.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● Olvasd el az összefoglalót!
- PlayStation 4/5 kontroller analóg cseréje HALL TMR érzékelősre, 1 év garancia!!! Nincs többé drift!!
- PlayStation 5/4 kontroller analóg cseréje HALL TMR érzékelősre, 1 év garancia!!! Nincs többé drift!!
- XBOX ONE/Series kontroller analóg cseréje HALL TMR érzékelősre, 1 év garancia!!! Nincs többé drift!!
- XBOX Series S 512GB, 6 hó garanciával Bp-i üzletből eladó!
- Dell Latitude 5400 / i5-8365u / 8Gb DDR4 / 256Gb SSD / FHD IPS / Excellent akku
- Lenovo ThinkPad X1 Carbon G8, i7-10510U, 16GB, 1TB SSD, 4K kijelző + WWAN (ELKELT)
- Honor 400 lite 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Bomba ár! Toshiba Satellite Pro R50-C - i3-6G I 4GB I 128GB SSD I 15,6" I HDMI I Cam I W10 I Gari!
- GYÁRI TÖLTŐK DELL LENOVO HP FUJITSU TOSHIBA Macbook---------- Budapest,/MPL/Foxpost
- AKCIÓ! HP Victus 16-R1002NF Gamer notebook - i7 14700HX 16GB RAM 1TB SSD RTX 4070 8GB WIN11
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged