Hirdetés
-
PROHARDVER!
Milyen RAM-ot vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
South Velen
addikt
válasz
Ciccuka #39344 üzenetére
Egy korábban általad írt tesztben még samsung a chipgyártó az RGB RS-re -gondolom nem b-die) [link] habár elég gagyi ez a teszt, meg mondjuk ez a 16gb kit, úgyhogy nem is értem miért linkelted odaát.
Ha micron e-die, az fasza lenne, de tudni kéne a pontos verziószámot (a P/N-en túl). így lottó.
-
Mizol29
senior tag
-
fudi2002
Topikgazda
válasz
Ciccuka #34256 üzenetére
Ne ajánlgass ha nem vagy képben a lappal.
Mityu_76:
Az újra semmiképp ne, max a 341es bétára. Amúgy a mem tuning pontosan ugyanazt tudta az összes általam eddig tesztelt biosszal. A legújabb biosok már 1.0.0.4es agesasok, több rosszat tudok írni róla mint jót. Gyere a céltopikba, ott segítek. -
Ciccuka
veterán
válasz
Ciccuka #34234 üzenetére
Corsair Vengeance Pro RGB (4 x 8 GB) 3200 MHz DDR4 review
51mm a magassága
Valamelyik hűtővel pl. a G.Skill Trident nem fér el (az 54mm) némelyik lapban.
-
totyak
aktív tag
válasz
Ciccuka #34036 üzenetére
Szerintem pár száz forint nyereségért kár betenni azt a kis állatkát, macerásabb lesz visszaküldeni a ramot, ha gond van.
Amúgy pont most tervezek visszaküldeni egy ilyen Blackout-ot. 3200-ast vettem, de 2666-nál többet nem tud. Lehet nem a memória a hibás, memtest szerint nincs gondja, talán nálam van valami egyéb difi. -
Ciccuka
veterán
-
koko52
nagyúr
válasz
Ciccuka #33924 üzenetére
Ezt már egyszer kitárgyaltuk. A linkelt oldalon is leírja, hogy az 1.8V-nak nyugodtan lehet adni 2.4v-ot ami 30% fesz többlet és 7/24. Ez DDR4 esetén az 1.2-hez képest 1,56v. 1.5v-ot 4Ghz felett adnak.
Valamint írja is vígan tolták a ddr2-nek 3v felett gond nélkül. Ez a migráció túlfesszel évek alatt alakul ki 5-10? És addig a garanciák is kitartanak. Főleg az élettartamosok. Ha túltolod a feszt úgyis kifagy.
Kommentekben is írják, hogy ritkán volt ezzel a migrációval gond.
Én DDR4-nél az 1.5v-ot is simán bevállalom. A gyártók nem véletlenül engedélyezik.
Egyébként egy fórumtárs 2v-on járatja a ddr4-ét, amit én már nem tennék megSzerk: mire fellép a migráció, ha egyáltalán fellép már rég elavult a technika és dobod ki vagy adod el apróért.
-
totyak
aktív tag
válasz
Ciccuka #33878 üzenetére
Nagyon hálás vagyok a segítségért, nem arról van szó, hogy nem, csak bevallom, szinte semmit nem értek a pc-hez. Mármint összerakom én, meg használom, de az ilyen kis finomságokat, amik a szakfórumokon mennek, azokhoz nem konyítok.
Nem várok holnapig, még ma bevásárolok. Tuning meg nálam szóban sem jön, nem nyomom én olyan nagyban a pc-t. Csak néha jó leülni egy játék elé lazítani.
-
totyak
aktív tag
válasz
Ciccuka #33875 üzenetére
Illetve azt is hozzá kell tenni, hogy azt hallani, ha több dolgot rendel az ember egy csomagban, beletesz mindenféle vacakot, hogy csökkentse az árat kuponnal (pl. interaktív figura), ha valamiért vissza kell küldeni a hibás hardvert, a teljes kuponösszeget annak a hardvernek az árából vonják le és csak a maradék összeget térítik meg. Jó, itt 1-2 ezer Ft bukásról beszélünk csomagonként, de azért mérlegelendő ez is.
-
-
chewycl
tag
válasz
Ciccuka #33777 üzenetére
&Paxker315:
Értem, köszi a részletes leírásokat. Tehát egyikkel sem járok rosszul. Szerintem végül a Crucial lesz, ha több vele a tapasztalat, szeretek biztosra menni. Csak úgy érdeklődésképpen, ha 2x venném ugyan azt a modult, mint ahogy linkeltem, lenne különbség az alapból párban árult csomaghoz képest? -
Paxker315
addikt
válasz
Ciccuka #33779 üzenetére
A linkelt Patriot CL17-es.
A linkelt Crucialból láttam már 3600Mhz CL16-on stabilan üzemelőt (B450 lap& R5 2600proc), v 3400Mhz CL14-est.
A 3200Mhz fölötti RAM órajelek amúgy sem garantáltak Ryzen 2xxx procikkal.
A Crucialról viszonylag sok tapasztalat van, a Viper egyelőre elég új.Mindkettő jó vétel lehet.
-
Ciccuka
veterán
-
csirkerizs
csendes újonc
válasz
Ciccuka #32864 üzenetére
holnap érkezik, de ahogy látom csak nőni fog az ára aközeljövőben.
szerintem pont ez a középút, amik már ennél drágábbak nem sokkal tudnak többet.
a lap 3200mhz-t tud maxon elvileg (ezért is választottam ezt) + a 3200mhz jó ugrás lesz a 2133róla cl14 meg csak hab a tortán
-
milan18
aktív tag
válasz
Ciccuka #32742 üzenetére
Ez az asus tuf lapokhoz van nem? Iponon írták hogy csak abban megy az oc-ja...ellenben a simára, a 2400-asra írták hogy simán megy 3000-ren. Én alapból 3200-est szeretnék fehérben... 27k-ért nem találtam jobbat! Csak érdekelne tapasztalat a márkával, még viszonylag új az országban. De panaszt nem nagyon találtam róla.
-
HornedReaper
senior tag
válasz
Ciccuka #32650 üzenetére
Okés, hogy +200MHz többet hozhat mint a CL, de a B360 lap sem kezel 2666MHz-nél magasabb órajelet, nem?
Asus PRIME B360-PLUS -
-
Ciccuka
veterán
válasz
Ciccuka #32430 üzenetére
Sebességet tekintve túl nagy különbségekre nem kell számítani:
3000MHz CL15 = 3200MHz CL16 (lesarkítva)
-
Ciccuka
veterán
válasz
Ciccuka #32423 üzenetére
Az alacsony(abb) időzítésű, hűtőbordás memóriákat preferálom elsősorban, ha (maximum) 5-10%-nál nem jár nagyobb kiadással. Magasabb órajelű memóriák általában alacsony(abb) órajeleken jobb időzítéssel (is) mennek.
Egyébként az az Aegis általános célra teljesen megfelelő választás, jobb vétel nemigen van jelenleg.
-
SzabolcsL
csendes tag
válasz
Ciccuka #32362 üzenetére
Még egy hasonló kérdés:
Lecseréltem a 2x4GB DDR4 3000MHz Cl15 Kingston Hyperx Predator memóriamodult 2x8GB-ra (ugyanaz a márka, ugyanazzal a specifikációkkal).
A 2x4GB-ot nem tettem vissza. Ha visszatenném, akkor hasonlóan dual channel-ben futnának és lenne értelme a 24GB-nak, vagy ahhoz már quad channel-képes lap kéne?
Feleslegesen nem teszem vissza, ha veszítek a hatékonyságból.Köszönöm!
-
Paxker315
addikt
válasz
Ciccuka #32337 üzenetére
meg odateheted a Viper4 3200mhz-est.
Corsair LPX-et, mert low-profile
De a TeamGroup Vulcanrol sem hallani rosszat.
Egyik sem rossz.
-
garam93
csendes tag
válasz
Ciccuka #25628 üzenetére
Először is köszönöm a választ!
A "mekkorára" kérdésre nem tudom a választ, alapból egy újabb 4 GB-t terveztem beletenni, de nem ragaszkodom ehhez, ha van jobb áron több, akkor lehet több (most ugye 4 van benne, 8-at legalább szeretnék).
A mostani 2x2GB-os kit CL9-es 1333MHz-es, de nem volt vele problémám, bár már jó ideje nem használom jártékra. Kicsit fel szeretném frissíteni, és azért nézelődöm, a négy gigás bővítésre olyan 10 ezer körül szánnék. Videókártyát is cserélni kéne, ami viszont nagyobb összeg, szóval nagyon nem szeretnék elszállni a memória árakkal, viszont azért nem akarok ócskát venni.
Köszi! -
masoo
tag
válasz
Ciccuka #25608 üzenetére
Most fejből meg nem tudom mondani neked, de a cikk a dual channelről az időzítésekről stb-ről szólt és azt írták benne, intel esetén a javulás 20-70% lehet, míg amd erre nem annyira érzékeny ezért ott 5-10% az elérhető érték.
Igyekszem majd előásni a cikket a tonna közül amikből tájékozódni próbáltam. -
masoo
tag
válasz
Ciccuka #25600 üzenetére
Szia
A kérdés nem a garancián dől el, a 10 is jobb mint a 3-5 év.
Az élettartam garanciában az a megfoghatatlan számomra, hogy ha a nekem ajánlott ram mondjuk 4év múlva megszűnik a gyártónál, akkor volt 4 év garanciám elméletben, utánna a gyártó mondhatja azt is, hogy bocs erről szól az élettartam garancia. Persze a valóságban azt ígérik, akkor is cserélik ha hibásodás lenne, max olyanra ami gyártásban van helyette.A kérdés azonban az inkább hogy minőségi és működési stabilitási oldalról megközelítve corsair vagy g.skill vagy teljesen mindegy hogy vengeance vagy ripjaws.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest