Hirdetés
-
PROHARDVER!
Milyen RAM-ot vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
KAMELOT #42916 üzenetére
A lap egy Asus maximus hero z790 Gondolkodtam abban is de olyan fura nekem hogy 48 gb.
Köszönöm a válaszod. Egyébként jelenleg 64gb Kingston Fury 6000mhz cl 36 kit van. Az is lehet meghagyom azt. A proci holnap jön meg kezdésként úgyis ezzel a rammal kell összerakjam.
most nézem amit linkeltél ramot szerintem nem is kezeli a lap mintha csak 7200 lenne a max amit tud.
-
bcl
senior tag
válasz
KAMELOT #40052 üzenetére
De van, ez a neve!
Itt a kit: F4-3200C16Q-64GIS
Itt pedig a link a G.Skill konfigurátorhoz.De igen, tudom, miről beszélsz!
Van egy S2011-es gépem is, abban 8x8GB van, 4-4 egyforma.
A 2x32-hez kellene eladni-venni, ami valóban, nem akkora truváj, de ezek meg itt vannak...
fudi2002 javaslatát még megpróbálom, ha úgy stabil, akkor marad így. Ha nem megy, akkor beindul a 2x32 project -
fudi2002
Topikgazda
válasz
KAMELOT #40040 üzenetére
Lehet már megvolt neki. Vagy közben derült ki, hogy még több kell és olcsón hozzájutott még egy kithez.
Szerk: ha megemeli azokat a feszeket kézzel, sztem xmp még összejöhet. Ha elegendő. De sztem elegendő lesz, játékra nem vesznek a népek 64gb-t szóval tuti melóra kell neki.
-
-
lancellott
tag
válasz
KAMELOT #39773 üzenetére
Most olvasom valóban a műszaki leírásban, hogy dual chanel.. miért van 4 slot a lapon? Meg messze álljon tőlem, hogy vitatkozzak, hisz gépész vagyok nem pc tervező, de vagy 10 éve már biztosan, hogy van quad chanel támogatás kb mindenen, akkor miért az újjabb lapoknál vennék ki? Ezt valami hozzáértő levezetné nekem? Mert eléggé fura volna... szerintem. Az általad ajánlott ramot nem találom. linkelnéd, hogy hol vegyem meg, ha megkérhetlek?
-
4264adam
veterán
válasz
KAMELOT #39639 üzenetére
Erre váltottam tegnap az E-die és kísérletezgetés miatt.
Érdekesség vásárlás előtt:
5600X és Asus TUFB550 alaplapban nem sikerül feljebb menni mint 3733Mhz, nem csak nálam jelentkező gond.
3600X és MSI B450/550 alaplappal jobb eredmények születtek. A 3600Mhz mindenhol,
5600X alatt és feletti CPU-val 3800Mhz felett mennek.
Trfc 550 körüli érték hozná a gyorsulást. -
geckowize
őstag
válasz
KAMELOT #39662 üzenetére
Szia,
Köszi a választ!
32GB-os kiteket néztem, mivel a linkelt B-Die Finderben csak azok a Dual Rankosak, valamint egyébként is 32GB-os kitet vennék, ha veszek, a jelenlegi 2x8GB Corsair Vengeance LPX DDR4-3200 CL16 kitemen meg továbbadnék. Vagy ez a játék szempontjából teljesen felesleges lenne, mégha néha ~15 500 MB a memory usage game + stream + discord közben?
Honnan lehet tudni, hogy melyik modul bírja a CL14-et?
Gondolom erre a típusra gondolsz:
Patriot Viper Steel 16GB (2x8GB) DDR4 4400MHz PVS416G440C9K - 42kEzzel annyi a "gond", hogy single rank. Nem tudom ez mennyire fontos, de a videóban dual rankkal nyomja.
-
cybermage
csendes tag
-
bonifa333
aktív tag
válasz
KAMELOT #39632 üzenetére
Köszi.
Le fogom futtatni a memtest, nem a windowsosat. És lecsekkolom.
Akkor megrendelhető hozzá a
Corsair Vengeance CMW32GX4M2D3600C18 memóriamodul 32 GB 2 x 16 GB DDR4 3600 Mhz?
Az jó hozza?Elbizonytalanodtam mert nincs olyan oldal ahol le lehetne csekkolni ,hogy melyik ram melyik laphoz jó. A gyártók meg nem törik magukat ezt frissíteni. Ami a listán rajta van azok meg kétszeres áru ramok.
Köszi
-
bonifa333
aktív tag
-
Mexildos
aktív tag
válasz
KAMELOT #39561 üzenetére
A Prohardveren volt egy cikk a DDR5 ramokról.
Ebből idézek:
"Ezzel együtt hasznos információ lehet, hogy a DDR5-től kezdve értelmetlenné vált a drága, memóriatuningra tervezett alaplapok vásárlása, hiszen a memória órajelének növelése kizárólag a modul és a CPU memóriavezérlőjének képességein múlik majd. Persze nem kell majd félteni az alaplapgyártókat, ezt a kis problémát bizonyosan át fogják hidalni a marketing csodás erejével."
Tehát akkor én ebből azt szűröm le, hogyha a 12700K-s proci csak 4800-ig megy DDR5 alatt akkor nincs értelme a 6000-es memóriáknak. De ha rosszul látom kérek szépen egy kis segítséget, mert elég combosak a 6000-es memóriák a 4800-ázashoz képest. Húzni nem szeretném a gépet de ha van bármi haszna a magasabb RAM-nak akkor elgondolkodom rajta.Most jelenleg tanácstalan vagyok.
-
PsycHo88
senior tag
válasz
KAMELOT #39538 üzenetére
Értem ! köszi a választ !
Tudom hogy ezt ajánlottad nekem Crucial ballistix cl 16 3600mhz de sajnos nem találok ilyen ramot valamiért nincs raktáron ahol nézem-
Én a Uk-ban élek én 2 boltból szoktam vásárolni az egyik az scan a másik pedig a overclockers a scan-nál csak corsair ramok vannak gondolom velük vannak leszerződve
az overclockers-nél kellene találni egy megfelelő ramotMit gondoltok erről ? vagy ha esetleg linkeltek nekem más ramot errül az oldalról az meg köszönném
.
-
misp19
csendes tag
válasz
KAMELOT #39393 üzenetére
Nézegettem teszteket, végül a 3600Mhz-es Ballistix mellett döntöttem. A 4400-as jelenleg 75 ezer körül van Alzan.
-
geckowize
őstag
válasz
KAMELOT #39372 üzenetére
Megvárom, míg kijönnek a DDR5 ramok és akkor majd tudok mérlegelni, hogy x %-kal magasabb árért milyen teljesítménynövekedést és milyen időtállóságot kapok.
Egyelőre 1 db DDR5-ös termék kapható árukeresőn, egy 140k-s 16GB-os DDR5-5200-as Kingston modul, ilyen áron nyilván nincs a tárcámban pénz ilyenre.
-
válasz
KAMELOT #39368 üzenetére
Értem, köszi. De igény nincs rá vagy fizikailag lehetetlen?
Nekem volt ilyen dual alaplapom, még olyan is ami vitte az AGP-t meg a PCI-E-t is
Tipikusan most még mocoskdrága és lassú a ddr5, de ha belendül a kutya nem akarja majd megvenni a DDR4 lapodat használtan csak nyomott áran. -
senki66
senior tag
válasz
KAMELOT #39329 üzenetére
Nem egészen, de kb ennek a duplája, német Amazonon még most is van, de nem nagyon akarok onnan rendelni, a Crucial shopjának volt valami akcioja, de náluk már nincs. Gondolom a Bestmarkt onnan "közvetítette" volna. Majdnem annyi mint a 3600-as KIT, gondoltam esetleges későbbi proci fejlesztéskor jól jött volna a 4400.
-
thomasrc
tag
válasz
KAMELOT #39148 üzenetére
Így jártam akkor.
Pont tegnap szembesültem a cikkel, hogy a következő generációnál már jön a DDR5... Na mindegy.
u299975 Köszönöm, megfogadom a tanácsot. A régi 1x8 GB RAM-ot vegyem ki vagy amellett is működni fog a dual channel azon a 2x8 GB-on? Bocs, ha hülyeséget kérdezek, de nekem ez nem tiszta. A régi egyébként 2400 MHz és CL15-ös. Így is 3200 MHz CL16-ot vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest