Hirdetés
-
PROHARDVER!
Milyen RAM-ot vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
koko52 #37210 üzenetére
Nem is ertem minek jartatjuk a pofankat, ha mindenki a sajat feje utan megy. Olvasgatnak orakat, napokat, mikor 2 sec alatt megmondjuk a tutit, csak nem hiszik el...
Kb mindegy mit kerdez az ember, ha ddr4, a valasz ha huzhato es tuti ramot akar, ugyis a ballistix lesz. Mind 16-os es mind 32-es kit eseten. Az orajel annyiban fontos, hogy 3200c16-nak kell lennie. Onnan c9bjz van rajta. Ezek az e-die ramok barmennyit is mennek... Nalam mind a ket kapacitasu kit stabilan ment 4400c16ot, raadasul nem kellett agyonfeszelni...
Annyi a gond vele, hogy rohadt nagy ra a kereslet, ezert az olcso pillanatok alatt elfogy... En is pakolom a szekrenybe folyamatosan
-
válasz
Norman M249 #37166 üzenetére
Zen2 nem szereti a 3000c15os ramokat. Azokon jellemzoen regebbi chip van.
Irtam privatot.
-
válasz
[Prolixus] #37147 üzenetére
-
válasz
[Prolixus] #37145 üzenetére
Nekem a 2x8 es 2x16 3200c16 ballistix is tud 4000c14et....
-
válasz
[Prolixus] #37107 üzenetére
B-die az alacsony idozitesek miatt jo, de meg kell feszelni hozza csunyan...
E-die a turi, a 3200c16os kit aranylag olcson kaphato, 2x8 az sr, 2x16 pedig dr. De a 32GB szerintem a ddr5 elterjedeseig tuti eleg lesz...
-
válasz
Hatospista #37081 üzenetére
2. Genes i5?
Azok kezelik gond nelkul a 8GB-os modulokat. Es akar L-es is mehet bele, picivel huvosebb lesz, nem terheli annyira a prociban a memoriavezerlot.
Lenovo forum : ... The T420 supports up to 16GB of RAM...
-
1.37-1.38 gond nelkul, ugyis droppol...
Viszont az SOC feszt manualisan allitsd 1.09re. Ha ugy stabil, akkor utanna 1.08, majd 1.07... Ha szerencsed van, akkor 1.05 korul elviszi.
Tukolp : barmilyen kitet vehetsz, de en a helyedben jofele crucialt ballistixet keresnek, 2x8gb 3200c16ot. ( micron e-die, mind megy mint a barom...
)
-
válasz
NandoXXL #36967 üzenetére
Nekem volt. A 1920x sajnos meg zen1, igy elegge haklis memoria teren. Amivel biztos megy, mert probaltuk, az a hyperx predator 2x8gb 2666c13, es ebbolraktunk 2 kitet. Tokeletesen ment, kis fesszel c12re allitva. Gondolom a mai napig hibatlanul megy, legalabbis nem kerestek problema miatt....
-
válasz
Iparmágnás #36884 üzenetére
Legegyszerubben, ha leveszed az oldalat es megsassantod.
-
válasz
atomanti19 #36786 üzenetére
-
-
válasz
aerosmith #36658 üzenetére
lehetseges, de ez nem az alzabol van, hanem az aquabol... Vicces, hogy 15 nagykerrel dolgozom, de kiskerben olcsobbak ezek mint a nagykerben... Jo kis szurkeimport...
Kamelot: a ramnak? Annak 1.6ot biztos, csak rakj fole egy ventit... Vized van, szel nelkul 1.5 fole ne menj...
-
-
-
válasz
Albigator #36584 üzenetére
net is tele van ilyen fake infokkal.
Mindegyik amire b-die-t c-die samu...
Matricat le kell huzni...Pont a gskill lenne annyire hulye, hogy a ruppotlan ramjaira tenne az egyik legjobb chipet a flare-ek helyett..
( En eddig kb 50 aegis kitbek lestem a matricaja ala. Sok hynix, megtobb samu. de volt nanya, st is kozte...)
-
válasz
Albigator #36546 üzenetére
Eddig mindenki jajjj, 1.4V dram feszko, ajajjj...
Most meg hirtelen mennyi 1.45+ lett
En evekkel ezelott is mar 1.6+-okat adtam a bdie ramjaimnak...
A 16GBos crucial e-die kitem megjelenes tobb mint 1 eve 1.5V felett kap, es meg csak elszinezodve sincsenek az erintkezoi... Amig nem feketedik, nincs baj
-
válasz
RECSKA #36526 üzenetére
nos, ami szivat, az az 1T...
1T es kikapcsolt GDM mellett a ramok a konfigomba mar 3400MHz felett fagynak, szetdobja a kepet, stb.... Auton hagyva az ertekeket, es csak a ram valamint az if orajelet novelve viszont bootoltam 3733/1866-on, ellenben ahogy csak a tCL erteket atirtam 18ra, mar bios reset johetett...
Vegig a keves feszekre ( SOC, VDDG...) gyanakodtam. Majd gondolvan egyet benyomtam a GDM-et, dual rank moduloknal segithet... Meg is lett az eredmenye. 3733c14 szoros idozitesekkel ( lenyegeben u.a., mint az egyoldalas verzio, elvegre ugyanaz a chip van rajta, C9BJZ, ugye ez gen2 E-die, ez a chip tartotta sokaig a vilagrekordot...) sikerult eletre kelteni, majd picit finomhangolni...
Miutan lejottem a 16GBos kiten betesztelt idozitesekre, tovabb nem neztem. Ekkor kikapcsoltam a GDM-et, a command rate-t pedig 2T-re allitottam, dual rank memoriak eseten ugyis ezt javasolja nagyjabol mindenki...
Szepen lefutottak a tesztek ugy is, meg sokat kell finomhangolni, de azt mar eszrevettem, hogy a memoria masolas tesztben bizony joval gyorsabb a dual rank, mint a single, s bizony ez meg is latszik, aida photoworxx tesztben 7-800MPixel/s-el gyorsabb...Itt tartok, idozitesbe lentebb mar nem nagyon tudok majd menni, trfc 540el nem indul, Tras 55 alatt szinten... Viszont ez a kit nem low bin E-die, mert a 3733MHzen gond nelkul fut tRCDRD 18al, mig a 16os kitem be sem kapcsol 19 alatt...
Maga a ram ugye BL2K16G32C16U4R, 2x16GB 3200MHz, C16, micron E-die, taiphoon burner szerint D9WFL, de ez hibas kiolvasas, hiszen a chipek 2020 6.heteben gyartott C9BJZ-k...
A modul veget nincs ertelme keresgelni zen2 procival, mert 3800 felett visszaosztja a ramvezerlo orajelet...
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest